• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۳۷۴۴
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۴
اقتصادی » بازاروتجارت

برخورد با شرکت های لیزینگ غیرمجاز

معاون دادستان کل کشور بانک مرکزی را مسئول شناسایی شرکتهای غیرمجاز لیزینگ دانست.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حسن سبحانی استاد دانشگاه در برنامه گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه نظام اقتصادی ما متناسب با نیازها و نهادهای بازار، مقررات و قوانین خود را تطبیق نمی کند افزود: در سال 84 قانون بازار غیر متشکل پولی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که عمدتاً ناظر بر فعالیت های قرض الحسنه بود.
سبحانی ادامه داد: وقتی هیئت وزیران و شواری پول و اعتبار، آیین نامه اجرایی این قانون را نوشتند علاوه بر صندوق های قرض الحسنه، لیزینگ ها را هم جزو موسسه اعتباری قلمداد کردند در حالی که لیزینگ ، موسسه امانت فروشی است و نباید به عنوان فعالیت بانکی قلمداد شود و این یک تخلف است.
حمید تهرانفر معاون نظارت بانک مرکزی در ادامه برنامه در ارتباط تلفنی گفت: در ابتدای این قانون تعریفی از واسطه های اعتباری بیان شده و از مصادیق موسسات واسطه پولی نامی برده نشده است.
وی افزود: شرکت های لیزینگ متفاوت از واسطه های پولی است اما در مبنای کلی شرکت هایی هستند که از طریق منابع پولی خود و مردم به تخصیص اعتبار اقدام می کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا بانک مرکزی با لیزینگ های غیر مجاز برخورد نمی کند گفت: قانون گذار بانک مرکزی را به شناسایی لیزینگ های غیر مجاز و معرفی آن به مراجع انتظامی مکلف نکرده است.
تهرانفر افزود: اداره اماکن می تواند با آنها برخورد کند همان گونه که با دیگر اماکن غیرمجاز برخورد می کند.
معاون نظارت بانک مرکزی تاکید کرد: این بانک فقط بر موسسات و لیزینگ های مجاز نظارت دارد و وظیفه نظارت بر موسسات غیر مجاز را ندارد.
سبحانی نماینده دوره های پنجم، ششم و هفتم مجلس شورای اسلامی  در ادامه گفت: بانک مرکزی مطابق قانون بانکداری بدون ربا نباید به موسسات غیر مجاز پولی اجازه فعالیت دهد.
سردار مقیمی رئیس پلیس آگاهی نیروی انتظامی هم در ادامه در ارتباط تلفنی گفت: محتوای کار موسسات مالی و اعتباری با بانک مرکزی است و نظارت بر آنها هم از طریق بانک مرکزی صورت  می گیرد و نیروی انتظامی هم موظف است به این بانک کمک کند. 
وی افزود: باید از موسسات غیر مجاز شکایت شود و قوه قضائیه دستور صادر کند تا نیروی انتظامی برخورد کند یعنی بانک مرکزی،  قوه قضائیه و نیروی انتظامی سه ضلع برخورد با این موسسات غیر مجاز هستند.
سردار مقیمی گفت: در سال های گذشته با 25 موسسه غیر مجاز و در 3 ماه گذشته هم با 3 موسسه غیر مجاز برخورد کردیم.
سبحانی اقتصاددان و استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که بالاخره چه کسی مسئولیت برخورد با موسسات غیر مجاز را دارد؟ گفت: قوه قضائیه ناظر بر حسن اجرای قانون است و ماده یک قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی، عملیات بانکی را تعریف کرده است.
وی ادامه داد : بر اساس این تعریف اقدامات لیزینگ ها، عملیات بانکی نیست و اکنون بانک مرکزی این ها را جزو شرکت هایی شمرده که عملیات بانکی می کنند و این خلاف قانون است.
سبحانی افزود: قوه مقننه باید پاسخگو باشد که چرا درباره آئین نامه اجرایی که خلاف قانون اصلی بود در وقت خودش اظهار نظر نکرده است.
مرتضی بختیاری معاون دادستان کل کشور هم در ادامه در ارتباط تلفنی گفت: بر اساس تبصره یک ماده 2 قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی، نیروی انتظامی برای برخورد با موسسات غیرمجاز نیاز به حکم قضایی ندارد و بانک مرکزی متولی همه برنامه های پولی و تنظیم بازار پولی کشور است.
وی افزود: بانک مرکزی باید تخلفات را به نیروی انتظامی منعکس و نیروی انتظامی مکلف است اقدام کند.
بختیاری گفت: علاوه بر این قانون، تبصره های یک و 2 ماده 96 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه هم تکلیف را مشخص کرده و بانک مرکزی متولی است و حتی موظف به نظارت بر موسسات غیرمجاز است.
تهرانفر معاون نظارت بانک مرکزی هم در ادامه گفت: باید میان نظارت بر موسسات غیر مجاز و موسسات دارای مجوز، تفکیک قائل شد.
وی افزود: نظارت بر موسسات دارای مجوز دقیق است و بانک مرکزی اگر موسسات غیر مجاز را شناسایی کرد وظیفه دارد اعلام و نیروی انتظامی برخورد کند. 
تهرانفر گفت: بارها موسسات غیر مجار را به نیروی انتظامی اعلام کردیم و با برخی از آنها هم برخورد شده است.
بختیاری معاون دادستان کل کشور در ادامه گفت: بانک مرکزی مسئول و متولی همه فعالیت های غیر متشکل پولی کشور است چه مجاز و چه غیر مجاز باید پاسخگو باشد و نیروی انتظامی مستقلاً نمی تواند ورود کند و بانک مرکزی باید موسسات غیر مجاز پولی را معرفی کند تا نیروی انتظامی برخورد کند.
سبحانی اقتصاددان در ادامه با بیان اینکه در شرکت های لیزینگی رابطه مؤجر و مستأجر، حاکم است گفت: بانک مرکزی این شرکت ها و این رابطه را به موسسه پولی تبدیل کرده است و این درست نیست.
تهرانفر معاون نظارت بانک مرکزی در ادامه با اشاره به اینکه اجاره به شرط تملیک یک فعالیت اعتباری است،  گفت: شناسایی موسسات غیرمجاز مرحله نخست برخورد با آنان است و اداره اماکن نیروی انتظامی هم در این زمینه می تواند کمک کند.
بختیاری معاون دادستان کل کشور در ادامه گفت: بانک مرکزی اراده کرده است که برای تنظیم بازار غیر متشکل پولی اقدام کند و همه باید به او کمک کنیم.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سیاست های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
از خزر تا شانگهای؛ ایران مسیرهای تازه همکاری منطقه‌ای را می‌گشاید.
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
برگزاری همایش ملی بهداشت حرفه‌ای، ایمنی کار و محیط زیست در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
مشارکت در مسیر مدیریت شهری
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)