پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور: با تعهدی که بانک مرکزی مبنی بر تعهد ۳ هزار میلیارد تومان اعتباربرای صنعت و معدن دارد امیدواریم همه طرحهای صنعتی و معدنی این استان، محقق شده و پروژه های موجود به بهره برداری برسند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمهور در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به آغاز عملیات اجرایی بزرگراه تبریز-مرند-بازرگان گفت: 65 درصد سرمایه گذاری در این طرح را سرمایه گذار خارجی عهده دارشده است که گام بسیار مهمی به شمار می رود که این نوع سرمایه گذاریها می تواند به عنوان الگو در سایر استانها نیز مد نظر قرار گیرد.
دکتر روحانی افزود: دربخش راه طرح های مهمی چون بزرگراه تبریز-مرند،راه آهن میانه -تبریز ، در دست اقدام است که امید می رود در سال94-95 به بهره برداری برسند.
وی افزود:به بخش خصوصی داخلی و خارجی این اطمینان داده می شود که دولت در زمینه سرمایه گذاری از آنها حمایت می کند.
رئیس قوه مجریه با اشاره به سایر طرحها که در زمینه های آبرسانی، کشاورزی وسلامت برای آذربایجان شرقی در نظر گرفته شده است ،افزود:با تکمیل طرح های آبیاری در سالهای 94-95،به همراه اقدامات انجام شده در زمینه کشاورزی ،زهکشی و تغییر الگوی کشت و تکمیل و احداث چهار بیمارستان در استان امید می رود زمینه توسعه استان در این بخش ها با سرعت فراهم شود.
رئیس جمهورگفت:32 طرح با 965 میلیارد تومان در استان آذربایجان شرقی اجرا می شود.
این اعتبار ریالی اختصاصی علاوه بر 517 میلیون دلار فاینانسی است که برای خط دو مترو تبریز در نظر گرفته شده است.
استعدادهای گردشگری استان
رئیس جمهور گفت: این استان استعداد زیادی از لحاظ گردشگری دارد که آثار باستانی ، آثار تاریخی از جمله آنهاست.
روحانی افزود: باید با تلاش استانداری ، فرمانداری ها ، میراث فرهنگی و شهرداری ها باید از اماکن تاریخی محافظت کرده و با تخریب آن ها مقابله کنیم.
وی گفت: دولت در زمینه گردشگری طرحش این است که که می توان این آثار را با رعایت ضوابط به بخش خصوصی واگذار کردو از طرفی می توانیم با تزریق اعتبارات از این سرمایه گذاران حمایت کنیم.
رئیس جمهور با اشاره وعده های داده شده به مردم استان گفت: دو موضوع احیای دریاچه ارومیه و تأسیس بنیاد فرهنگ و ادب و زبان از جمله وعده های دولت به مردم استان بود که امروز در این سفر توانستیم آن را محقق کنیم.
آقای روحانی افزود: در اولین جلسه هیئت وزیران ، مسئله احیای دریاچه ارومیه را در دستور کار قرار دادیم و الان دراین ارومیه شاهد تثبیت وضعیت هستیم که حاصل تلاش دولت و بارش ها ی اخیر بود.
وی گفت: راهکارهای بلند مدت زیادی نیز برای این دریاچه اتخاذ کرده ایم که برای این دریاچه مفید خواهد بود.
رئیس قوه مجریه افزود: 965 میلیارد تومان برای 32 طرح مد نظر قرار داده ایم که در سال 94 و 95 پرداخت خواهد شد و امیدواریم خدمت کوچکی برای توسعه استان باشد.
آقای روحانی گفت: 517 میلیون دلار فاینانس برای خط دوی متروی تبریز در نظر گرفته ایم که امیداواریم این خط با تخصیص این اعتبار هرچه سریعتر افتتاح شود.
تعامل سازنده با کشورهای همسایه
رئیس جمهور گفت: یکی از مهم ترین اهداف دولت ، تعامل سازنده با کشورهای همسایه است.
وی افزود: امروز زمینه همکاری برای تعامل سازنده و انجام کارهای مشترک بین ایران و کشورهای همجوار وجود دارد و در این میان نقش آذربایجان شرقی به عنوان استان همجوار بسیار حیاتی است.
وی افزود: یکی از ویژگی های این استان همجواری با کشورهای آذربایجان ، ارمنستان ، عراق ، ترکیه و کل قفقاز و حتی آسیای میانه است.
رئیس قوه مجریه افزود: آذربایجان شرقی می تواند رابطه خوب تجاری و صنعتی با کشورهای همسایه داشته باشد و در زمینه اقتصادی روابط مان را با این کشورها توسعه ببخشد.
دکتر روحانی مبنای کاری دولت را در زمینه توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه اولویت بخشی به بخش خصوصی و کار آفرینان خارجی برای سرمایه گذاری دانست.
وی همچنین با اشاره به درست اجرا نشدن سیاست های اصل 44 گفت: باید با یکسری بازنگری ها در این زمینه و برنامه ریزی های لازم زمینه اجرای درست اصل 44 را در استان های مختلف از جمله آذربایجان شرقی فراهم کنیم.