• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۴۸۴۰
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۸
سیاسی » مجلس
رئیس مجلس در گفت و گوی تلویزیونی:

قالیباف: انسجام ملی مهم‌ترین دستاورد جنگ بود

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دشمنان، همواره از وحدت ملت ایران، نگران هستند، گفت: انسجام ملی، مهم‌ترین دستاورد جنگ بود.

انسجام ملی مهم‌ترین دستاورد جنگ بود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمدباقر قالیباف در گفت و گوی تلویزیونی زمینه ها، ابعاد و جزئیات جنگ تحمیلی ۱۲ روزه را تشریح کرد. متن کامل این برنامه به شرح زیر است:

سؤال: تقریباً تنش‌های بین اسرائیل و ایران؛ تنش‌های بسیار دیرپا و دراز دامنه‌ای بوده، ولی در فرایند این تنش‌ها ما به نقطه اوج آن رسیدیم و حمله مستقیم اسرائیل به ایران آغاز شد، مسأله اصلی این است که چرا تنش‌ها امروز به این نقطه رسید و اسرائیل از حمله به ایران دنبال چه اهدافی بود؟

محمدباقر قالیباف؛ رئیس مجلس شورای اسلامی: «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن یَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا» یادی کنم از شهدا؛ سرداران شهیدی که یک عمر بیش از چهل سال مداومت و مجاهدت توفیق شهادت پیدا کردند و به خواسته قلبی خود رسیدند یاد کنم که امروز به برکت زحمات آنها و از آن طرف اندیشمندان و نخبگان‌مان در عرصه فناوری و دانش‌بنیان‌ها به ویژه در حوزه مربوط به صنعت هسته‌ای و در رأس آن ملت عزیز و شریف ایران که همیشه در صحنه بودند و همیشه ایستادند با مال، جان و غیرت‌شان و غیرتمندانه از کشور عزیز ایران دفاع کردند در همه فراز و نشیب‌ها تقدیر و تشکر کنم و عرض تسلیت و تعزیت داشته باشم به مناسبت عزاداری‌ها، شهادت این عزیزان و امیدوارم هر کجا هستیم، بتوانیم وفادار باشیم به ملت و ایران عزیزمان و همین جا عرض و ادب و احترام ویژه‌ای به فرمانده معظم کل قوا؛ رهبر معظم انقلاب که با حضور، تصمیم، فرماندهی و رهبری‌شان این موفقیت بزرگ را رقم زدند. نکته‌ای که اشاره کردید همین طور است، واقعاً بحث ما با رژیم صهیونیستی و به تعبیری با خود آمریکا، یک بحث مفصل و دیرینه‌ای است، حتی بعضی این طور نگاه و فکر می‌کنند که مشکل ما با آمریکا از انقلاب اسلامی شروع شده، واقعا‌ً تاریخ را که نگاه می‌کنیم، حداقل در این صد سال اخیر تا الان نگاه کنیم، همه جا؛ جای پای آمریکا را که همیشه دنبال بوده، با هر حکومت سیاسی، ایران را تضعیف کند، به چه معنا؟ یا ایران باید قدرت داشته باشد در اختیار و تمشیت امورش با آمریکا باشد، یا هر جا ملت مثل صنعت نفت هر جا اینها بخواهند ملت مستقل باشند و خودشان تصمیم بگیرند، برای آن فرقی نکرده، در بخش اول به موضوع این حمله بخواهم متمرکز شوم که این حمله چطور آغاز شد، به هر حال رژیم صهیونیستی مدت‌ها و سالیان سال بود و به همین خاطر نمایندگی می‌کرد در منطقه و ژاندارم آمریکا در منطقه بود، به هر حال این تضاد را در همه باورها، نگاه تاریخی و ایدئولوژیکی؛ این مخالفت را همیشه داشته است. در دوران نتانیاهو یک مقدار ویژه‌تر هم شده است و حتی من خودم معتقدم نتانیاهو به عنوان نخست‌وزیر آن‌جا، موضوع مخالفت با ایران و ایرانی و باورهایشان را برای خود دشمن‌تر می‌داند تا موضوع فلسطین. باورش این است که موضوع فلسطین را حل کرده یا حل می‌کند، البته با دو دولتی هم آن‌جا مخالف است و می‌گوید من دولت دومی را به رسمیت نمی‌شناسم، اگر می‌خواهند فلسطینی‌ها هم این‌جا باشند، مردم این‌جا باشند، یک حکومت داخلی هم داشته باشند، ولی حق دفاع از خود و داشتن ارتش و دستگاه‌های امنیتی ندارند.

سؤال: بیشتر یک شبه‌دولت است تا دولت؟

قالیباف: دولت هم نیست، کسی که امورات نان و آب و زباله‌هایشان را جمع کنند؛ در همین حد، یعنی شأن و به معنای یک دولت که صاحبان اصلی یک سرزمین هستند، ندارند. همیشه این اختلاف را هم نتانیاهو چه آن دوره‌ای که فکر می‌کنم از ۹۶ تا دوهزار در آن مقطع آمد، بعد که دو مرتبه آمد، به طور مداوم تا الان تقریباً سه تا چهار دوره اینجاست، با همه رؤسای جمهور آمریکا هم فارغ از این که دموکرات یا جمهوری‌خواه باشند، یک اختلاف نظر‌هایی در این بحث‌ها شخص نتانیاهو داشت که آن بیشتر می‌خواست به ایران بپردازد، آنها به بحث فلسطین.

سؤال: اصلاً انگار پروژه اصلی سیاسی او؛ ایران‌ستیزی است؟

قالیباف: ایران‌ستیزی است؛ او هم دلیل دارد، چون احساسش این است که ایران قوی و یکپارچه با باورها، تمدن و تاریخی که دارد، در مقابل زیاده‌خواهی و باور‌هایی است که آنها دارند، چون آنها به هر حال یک باور‌هایی دارند، راهبرد و باور‌های آنها که برخاسته از نوع بینش سیاسی و دینی آنهاست، موضوع نیل تا فرات و سرزمین موعود را دنبال می‌کنند و اینها گره خوردند با استکبار و آنهایی که واقعاً خودشان را از همه بهتر می‌دانند و فکر می‌کنند از بقیه جامعه بشری متفاوت‌تر هستند.

سؤال: گویی که اصلاً اسرائیل بر اساس یک سری انگاره‌های نژادپرستانه شکل گرفته است؟

قالیباف: در حقیقت در این جنگی هم که آغاز کرد که بدون شک حتماً این آغاز جنگ با آمریکا هماهنگ بوده، چون اصلاً هیچ حرکتی؛ چه نظامی، چه سیاسی، چه منطقه‌ای و چه بین‌المللی رژیم صهیونیستی بدون هماهنگی با آمریکا انجام نمی‌دهد؛ یعنی ریشه اصلی آمریکاست. ولی در این مقطع آنها به طور روشن سه هدف را برای خود مشخص کردند؛ این هدف‌ها منهای این که رسانه‌ها می‌گویند، به طور رسمی خود نتانیاهو این را بیان و در ویدئویی پخش کرد، وزیر جنگ و دارایی‌اش این را گفت، یعنی اینها دنبال این بودند که هم تغییر نظام سیاسی را در ایران دنبال کنند، هم دنبال این بودند که پایه‌های قدرت ما را در حوزه هسته‌ای حتماً بزنند و این یک پایه قدرت ما بود این کار را انجام دهند و هم بحث موشکی ما را، یعنی در این سه بخش؛ سه هدف جدی اینها بود که به طور رسمی اعلام کردند، گفته شده و حالا حتماً منهای طرفداران، بحث‌ها و رسانه‌های آنها که واقعاً امروز بنگاه‌های رسانه‌ای در دنیا در دست صهیونیست‌هاست و آن چیزی که می‌خواهند به جامعه با صدای بلند و با حجم متفاوت یک کاری را انجام می‌دهند و به نظرم و نظر خیلی افراد و کسانی که اهل تحلیل هستند، حالا چه در اندیشکده‌های آمریکا، غرب، اروپا، شرق و هر جا آنها را وقتی نگاه می‌کنیم، در هر سه هدف ناموفق بودند و نتوانستند و این جایی است که می‌گوییم در این جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی شکست خورد و دلیل آن هم این است که به هیچ یک از اهداف خود نرسید، البته این‌جا نمی‌خواهم بگویم ما آسیب ندیدیم، نه، جنگ است، جنگ زد و خورد است، ما بیش از هزار شهید دادیم، آن هم بخش قابل توجهی زن، کودک، کاسب و مردم عادی، ولی پایان این نبرد ما موفقیت‌های بزرگی را؛ اول این که دشمن را اجازه ندادیم به هیچ کدام از سه هدف خود برسد، دوم این که فرصت بزرگی هم برای ما فراهم شد.

سؤال: فارغ از این سه هدف که گویا اهداف راهبردی اسرائیل در این جنگ ۱۲ روزه؛ یعنی مسأله براندازی، صنعت هسته‌ای و قدرت موشکی ایران، اضافه بر این سه، به نظر می‌رسد که دلیل و بنیاد درگیری‌های اسرائیل با ایران فقط معطوف به این سه مؤلفه نمی‌شود، بار‌ها گفته شده که گویا ما هم در منطقه در وضعیتی قرار گرفتیم که انگار گسل‌های ژئوپلتیک منطقه فعال شده و همچنین مسأله اصلی و در مبنای نگاه اسرائیل؛ گویا فقط براندازی جمهوری اسلامی نیست، گویا مسأله اصلی او؛ خود ایران است. این سؤال پیش می‌آید که چرا ایران این قدر موضوعیت پیدا می‌کند و موضوع کینه‌توزی و ستیزه‌جویی قرار می‌گیرد به این معنا که اصلاً نتانیاهو به طور مستقیم پروژه و دستاورد سیاسی خود را ایران‌ستیزی می‌بیند؟

قالیباف: می‌خواهم با این جمله بگویم؛ بر فرض که ما هم با رژیم صهیونیستی کاری نداشته باشیم، رژیم صهیونیستی حتماً با ما؛ یعنی ایران کار دارد. فارغ از این که به بحث سیاسی و سیاست ما در جمهوری اسلامی توجه شود که مهم است و اساسی است به آن توجه شود، جغرافیای ایران و موقعیت جغرافیای ایران، آن هم بسیار مهم بلکه مهمتر از بحث حوزه سیاسی و سیاستی ماست.

سؤال: گویی که اصلاً اسرائیل پیش از این که با سیاست ایران مشکلی داشته باشد، با جغرافیای ایران مشکل دارد؟

قالیباف: بله، چون اینها لازم و ملزوم یکدیگر شدند. در جنگ جهانی اول و دوم ایران اعلام بی‌طرفی کرد. قدرت‌هایی که آن روز درگیر بودند کسی این بی‌طرفی را پذیرفت؟ نه.

سؤال: و در عین حال که نظام سیاسی آن، نظام وابسته‌ای بود و مستقل نبود؟

قالیباف: وابسته بود، یعنی چه متحدین و چه متفقین بنا به اندیشه، باورها، سیاست‌ها و خواستگاه‌های خودشان؛ ایران برای آنها پل پیروزی بود، یعنی جغرافیای ایران. حالا این جغرافیا، با این تاریخ تمدنی، بر این اضافه کنیم که این مردم با این باور‌ها و با نقشی که اسلام اینجا دارد که انسانیت، شرافت، ظلم‌ستیزی، استقلال، منزلت، معرفت و در کنار آن؛ قدرت، ثروت، ظرفیت‌های مادی و معنوی که در این جغرافیا قرار گرفته که واقعاً این موقعیت جغرافیایی بسیار حیاتی است، بعد یک کشوری یکدست و یکپارچه، این هم در این جغرافیا، اصلاً این ایران قابل پذیرفته برای رژیم صهیونیستی که آن باور‌ها و تفکرات را دارد که به دنبال توسعه فضایی و سرزمینی و دنبال آن باور‌های خود است، آن هم با حمایت تمام‌قد آمریکا و غرب، طبیعتاً ما هم به او کار نداشته باشیم، او با ما کار دارد.

سؤال: یعنی پیش از این که اصلاً سیاست‌های ایران تولید قدرت کند، جغرافیای ایران تولید قدرت می‌کند؟

قالیباف: بعد این جا این تاریخ با این جغرافیا و این باور؛ یک کشور مستقل قوی در بعد مادی و معنوی. همین حادثه جنگ، این را نشان داد. حتماً در کشور ما یک اختلاف سلیقه‌هایی داشتیم، در بعضی زمینه‌ها بیش از اختلاف سلیقه، حتی در مسائل اصولی هم در بعضی جا‌ها واقعاً تفاوت‌های جدی رویکرد است. بعضی وقت‌ها هم واقعاً در مبانی و اصول هم یک اختلافاتی داشتیم، ولی وقتی در مقابل یک تهاجم خارجی قرار گرفتیم؛ آن هم یک رژیمی مثل رژیم صهیونیستی و در ادامه آن دخالت و حمله مستقیم آمریکا، این تمدن، باور و جغرافیا، این عظمت، این ایران؛ شما دیدید همه یکپارچه شدند و همه در کنار و در حلقه مرکزی رهبر معظم انقلاب جمع شدند، همه یک حرف زدند و این همان قدرتی است که همیشه از آن نگران هستند. شما فلات ایران را در گذشته نگاه کنید، ببینید در شمال تا کجا بودیم، در فلات ایران تقریباً دو برابر وضعیت فعلی که الان ایران است بوده، اینها در همین ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال اخیر در جنگ‌های مختلف؛ در ضعف‌های نظامی- سیاسی که آخرین آن ۱۳۵۲ بوده؛ بحرین، همه را واگذار کردند در نظام‌های سیاسی مختلف ولی شما می‌بینید ملت ایران همیشه در مقابل اینها بحث داشتند. این‌جا نظام سیاسی بود و نشان داد که امام (ره) در دوران خودشان و این جنگی که آن موقع واقعاً تنها رژیم بعث و صدام نبود، همه دیدیم که شرق و غرب بودند آمدند؛ یعنی ما در جبهه؛ طراحی یا تانک‌ها و توپ‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق، طراحی آنها و مستشار‌های آنها را دیدیم، پول آمریکا و وابستگان آمریکا در منطقه را دیدیم و میراژ‌های فرانسه را دیدیم و ارتش‌های کشور‌های متعدد در همان جا دیدیم که ولایت فقیه و ولی فقیه و این نظام سیاسی از کیان وطن و اسلام در مقابل دشمنان خارجی دفاع کردند. یادم هست و این روز‌ها دیدم این کلیپ آمد؛ مقام معظم رهبری آن زمان نماینده امام بودند در شورای عالی دفاع، همان ماه‌های اول جنگ در جبهه؛ در حمله رژیم بعثی با حمایت شرق و غرب، آن جا یک سؤالی از ایشان کردند و گفتند در میدان جنگ با لباس نظامی سؤال کردند در رابطه با این که جنگ ما اسلامی است، یا برای وطن یا میهن است؟ برای اسلام می‌جنگیم یا برای ایران و وطن؟ گفتند اصلاً این سؤال درست نیست. اصلاً اینجا اسلام و وطن بر هم منطبق است و لازم و ملزوم هم هستند. اینها ظرف و مظروف هم هستند و واقعاً آن جا نشان داد که این نوع باور، این نظام سیاسی و این جمهوری اسلامی از همه تاریخ تمدنی و فرهنگ ایرانی است که همیشه موحد بودند، در مقابل دشمنان خارجی دفاع کردند.

سؤال: آیا ایران نسبت به حمله اسرائیل غافلگیر شد یا خیر؟

قالیباف: این حادثه‌ای که آن شب اتفاق افتاد، حادثه خیلی عظیم و بزرگی بود. شب اول، یعنی در دو ساعت اول حداکثر دو ساعت و نیم، دو اتفاق افتاد. نمی‌خواهم بگویم غافلگیر شدیم در اصل جنگ، نه، شهید سلامی آن شب در اتاق فرماندهی‌اش بود، شهید حاجی‌زاده در پست فرماندهی و اتاق فرماندهی‌اش بود، حتی اگر شهید سلامی در اتاقش نشسته بود و در سنگر فرماندهی خود نبود، ولی شهید حاجی‌زاده در سنگر فرماندهی خود بود.

سؤال: یعنی پیش‌بینی‌پذیر بود؟

قالیباف: پس اینها می‌دانستند که دشمن امشب یا فردا شب احتمال این هست، یعنی مخصوصاً این هفته‌های اخیر معلوم بود اتفاقاتی اینجا می‌افتد، به نظرم ما در اصل این که این جنگ اتفاق می‌افتاد و در آستانه این بود، غافلگیر نشدیم.

سؤال: بخش قابل توجه ضربه اول؛ تروریستی بود، یعنی ترور بود در اصل تا جنگ؟

قالیباف: هم ترور بود، هم جنگ. آن چیزی که غافلگیری بود؛ شیوه عملیاتی بود که رژیم صهیونیستی انجام داد، ولی فقط این خصلت؛ خصلت این رژیم صهیونیستی است.

سؤال: یعنی در اصل آن کسی تردیدی نداشت؟

قالیباف: نه، نداشت. یعنی این ذاتاً تروریست است، یعنی ذاتاً آن اهداف خود را و آدم‌هایی که در این مسیر است؛ می‌خواهد کشور، فرد، گروه یا سازمان باشند، دست به جنایت می‌زند و هیچ محدودیت انسانی و قوانین بین‌المللی و هیچ خط قرمزی او ندارد.

سؤال: در اصل اسرائیل؛ یعنی ارتش ترور؟

قالیباف: این کارش را شروع کرد؛ چه کرد؟ در نحوه عملیاتی که انجام داد، به نظرم غافلگیر شدیم، یعنی آمد فرماندهان ما را در همان لحظه اول زد. یعنی حدود ساعت سه که شروع کرد؛ با چه شروع کرد؟ با زدن فرماندهان ما؛ یعنی رئیس ستاد ما را زد، فرمانده قرارگاه خاتم، فرمانده هوافضا، فرمانده سپاه و در رده‌های دیگر هم زد؛ دانشمندان ما را زد و همه این اتفاق‌ها اینجا افتاد و ما در این بخش تعبیرم این است مغز‌های ما که طراحی کرده بودند و این طراحی‌ها را فرماندهی می‌کردند زد، دوم؛ چشم ما را هم زد، یعنی با امکانات اف ۳۵‌ها، اف‌۱۶ ها، اف ۱۵‌ها و موشک‌های کروز و موشک‌های متعدد بالستیکی و کروزی که هواپرتاب هستند، یعنی از هواپیما آنها را پرتاب می‌کند و با دسترسی به اطلاعاتی که از شنودها، ماهواره، بخش‌های مختلف و حتماً از نفوذی‌هایی که دارد، اینجا نوع عملیات و مانوری که انجام داد، غافلگیر شدیم و واقعاً یک شوک به همه وارد شد، ولی اینجا فرمانده معظم کل قوا و مقام معظم رهبری را منحصر‌به‌فرد‌ترین کسی بود که نیرو‌های مسلح را در اولویت اول توانست در چند ساعت از این شوک بیرون بیاورد. یعنی با انتصاب این افراد، یعنی بلافاصله تمام این افراد در همان سه تا چهار ساعت اول منصوب شدند. فکر نکنید این انتصاب، دادن یک حکم به یک فرد در رادیو بخوانند، آن برای اطلاع مردم بود. ما دو مرتبه فرمانده کل قوا را مثل سال ۵۹ در اتاق جنگ دوران دفاع مقدس در اهواز، فرمانده کل قوا را در فرماندهی دیدیم، حکم داد، فرماندهان را آورد حضوری توجیه، فرمان و در میدان و دیدید با این ضربه‌ای که خوردیم، چه در حوزه راداری و چه در حوزه مغز؛ حذف فرماندهان واقعاً فرماندهان لایق از همان نسل، با همان تربیت و سابقه، اینها را می‌شناسم، به میدان آمدند و در ۱۷ تا ۱۸ ساعت بعد ما قریب به ۱۵۰ موشک و ۳۵۰ پهپاد را جمعه شب به سمت دشمن پرتاب کردیم. این قدرت نظامی و حرکت ما بود و توانستیم این کار را انجام دهیم.

سؤال: به نظر اسرائیل این پیش‌بینی نمی‌شد که به این سرعت ایران بازیابی کند؟

قالیباف: اصلاً احساس می‌کرد مغز ما را زده، احساسش این بود که رادارها؛ یعنی چشم ما را هم زده، باز هم فکر می‌کرد، باز هم یادتان باشد یک ویدئویی داد گفت ما کارمان را تمام کردیم حالا شما هستید که بیایید در خیابان؛ این همان نگاه غلط است. اینکه مقام معظم رهبری بار‌ها گفته‌اند که امریکایی‌ها و رژیم صهیونی دستگاه محاسباتی شان نسبت به مردم ایران و نسبت به ایرانی و نسبت به باور‌های ایرانی و نسبت به فرهنگ ایرانی این ملت را نشناخته‌اند. اینکه من گفتم ما سر تعظیم در مقابل این مردم که اینقدر موقعیت و زمان شناس هستند، شناخت دارند، تحلیل دقیق دارند، سر بزنگاه می‌آیند، گله گذاری را کنار می‌گذارند، این بدون شک مسئولیت ما مسئولین را چند برابر می‌کند. این ما هستیم که مکلف هستیم که این لطف الهی و شناخت و معرفت مردم را حفظ کنیم و نگاه یکبار مصرفی به آن نداشته باشیم، مسئولیت ما، را دین ما را نسبت به اینها بیشتر می‌کند، این شد نقطه قوت ما، آنها این را نقطه ضعف می‌دیدند؛ لذا از اینکه از من می‌پرسید چه هدفی داشت، می‌گویم سه هدف، نه به اهدافش رسید و ما به مزیت انسجام اجتماعی رسیدیم به طور کامل. نگاه کنید چه ایرانی‌های داخل کشور و چه ایرانی‌های خارج از کشور، واقعاً ملت از خودشان حرکت‌هایی نشان دادند که در جنگ شناختی از موشک‌های خیبر و فتاح اثرگذارتر بود و ارزش آن بیشتر بود.

سؤال: یک مسئله‌ای را اشاره کردید و در این روز‌ها بیشتر شنیده می‌شود اینکه اسرائیل به اهداف سه گانه مدنظر خودش دست پیدا نکرد. یعنی مسئله براندازی، صنعت هسته‌ای ایران و قدرت موشکی ایران. بدیهی است مسئله براندازی دلیل اصلی اش که توفیق پیدا نکرد، این بود که بار دیگر مردم در پشتوانه ایران و نظام قرار گرفتند، آیا شواهد یا ارزیابی دقیق تری دارید که بتوانیم نشان بدهیم که چرا اسرائیل نسبت به صنعت هسته‌ای و موشکی هم توفیق پیدا نکرد؟

قالیباف: من در توضیحات به این موضوع تأکید داشته‌ام الان تأکید من این است که دنبال این بود که عناصر قدرت را در ایران را از بین ببرد به همان نگاهی که ایران را دشمن شماره یک خودش می‌بیند. یعنی وقتی ما می‌گوییم او دنبال این بود که براندازی کند، تنها براندازی نبود، براندازی که حتماً او کشور ایران را تجزیه شده می‌خواهد. ایران یکپارچه با این جغرافیا همیشه برای او تهدید است و این را ایران و ملت ایران خوب فهمیده‌اند.

سؤال: یعنی می‌دانست که جمهوری اسلامی ایران امروز پاسدار ایران است؟

قالیباف: پاسدار ایران است؛ و این یکپارچگی یعنی هم براندازی می‌خواست که ثمره آن تجزیه شود، همان اتفاقاتی که در سوریه رقم زده است، همان اتفاق‌هایی که در بقیه کشور‌ها دنبال می‌کند و انجام بدهد. یک بحث دیگر هم اینکه موشکی ما مهمترین قدرت ما است، او می‌خواست در مذاکراتی که از گذشته دور مذاکرات با امریکا دنبال می‌شد، همیشه سه موضوع را در دستور برجام داشتند. می‌گفتند هسته‌ای، موشکی و منطقه. ما هیچ زمان حاضر نشدیم بر سر اینها صحبت کنیم، فقط در حوزه هسته‌ای آن هم ما می‌گفتیم که ما در چارچوب «ان پی تی» و آژانس دنبال می‌کنیم، ما عضو‌ ان پی تی هستیم، شما نمی‌توانید بیش از آن به ما بگویید شما غنی سازی نداشته باشید، اجازه بدهید ما غنی سازی داشته باشیم. ما همیشه به مردم دنیا و سازمان‌های بین المللی و دوستان مان و همه گفته‌ایم ما هرگز دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم ولی غنی سازی حق ما است. غنی سازی ثمره فعالیت علمی است، او فکر می‌کند با زدن اندیشمندان ما می‌تواند غنی سازی را در کشور از بین ببرد. غنی سازی قدرت علمی این کشور است، این فرهنگ این کشور است، این جامعه و توان علمی ما است، این با بمب و حذف افراد از بین نمی‌رود، از قضا هرچه اینها را شهید کنید، انجا کثرت بیشتری پیدا می‌کند. در حوزه موشکی که هیچگاه آنجا اجازه مذاکره نداده‌ایم، الان هم اجازه مذاکره نداده‌ایم، حتماً خط قرمز ما است، مثل بحث مربوط به غنی سازی آن هم در چارچوب. ما در حوزه موشکی او با آن حرکتی که انجام داد می‌خواست قدرت موشکی ما را از بین ببرد. ما قادر شدیم در همان شب اول ۱۵۰ شلیک انجام بدهیم. قدرت هوایی او قوی است، امریکا پشت او است، آسمان عراق در اختیار امریکا است و آسمان سوریه در اختیار رژیم صهیونی است. یعنی هیچ محدودیتی در آسمان‌ها ندارند و این همه امکانات و تجهیزاتی که دارد یعنی تا لب مرز ما هیچ مانعی نیست و از همه امکانات هم استفاده می‌کند و از هیچکس هم اجازه نمی‌گیرد. از دولت‌هایی که از این مسیر می‌آید این کاری است که می‌گویم رژیم صهیونی دنبال گسترش سرزمینی اش هم است، یعنی هوا، سرزمین، می‌خواهد این گسترش را دنبال کند و هیچ قانون بین المللی را هم نمی‌داند. ما در موشکی واقعاً پاسخ جدی به او دادیم، دیدید جایی گفته‌اند اینها موشک نیستند و دقت ندارند و اینها مثل آبگرمکن است که می‌زنند، از این حرف‌ها زدند. شما دیدید که در شب اول با قدرت انجام دادیم، هر روز در این ۱۲ روز با همه اینکه پهپاد‌هایی که از اینها می‌آمدند و پهپاد‌هایی شلیک موشک داشتند، پهپاد‌هایی که اطلاعات جمع می‌کردند، هواپیما‌هایی که می‌آمدند و واقعاً تک تک این سکو‌های ما را به دنبال زدن بودند. ولی ما هم در حوزه دفاع هوایی حوزه آفند در موشک‌ها و هم نوع مانور ما، می‌خواهم بگویم اینجا ما می‌گوییم پیروزی است، نه تنها که دشمن به هدف هایش نرسید، ما هدف نظامی را بر دشمن تحمیل کردیم و پیروز شدیم. آسمان و زمین رژیم صهیونی دست ما بود، ما از شمال تا جنوب، از شرق تا غرب، مراکز تحقیقاتی شان، مراکز نظامی شان، فرودگاه ها، مراکز موساد، مراکز اطلاعات عملیاتی و جا‌های اقتصادی که اینها را دنبال می‌کرد، صنایعی که اینها دنبال می‌کرد، اینها را نقطه زنی زدیم و هر روز هم دقیق‌تر زدیم.

سؤال: یعنی نقطه‌ای در اسرائیل نبود که دست ما به آن نرسد؟

قالیباف: دکترین نظامی رژیم صهیونی همیشه یک حرفی می‌زد، چرا تاب آوری اجتماعی آنجا تمام شد، چون آنها دیدند که ما دقیق می‌زنیم. می‌گفت امن‌ترین نقطه در دنیا برای زندگی کردن اینجا است. همه را دعوت می‌کرد، می‌گفت این سرزمین موعود است و حرف اش این بود که گنبد آهنین اجازه هیچگونه بمب و موشکی در این سرزمین فرود نخواهد آمد، الا اینکه از قبل یا در مقصد و یا در مبدأ آن را منهدم می‌کنیم، مبدأ یعنی زمان شلیک، مقصد یعنی قبل از اینکه وارد آسمان ما شود ما این را در فضا منهدم می‌کنیم می‌خواهد موشک باشد یا هر چیز دیگری. ولی اینجا نتوانست، ما اینقدر کار را دقیق انجام دادیم، این موشک‌ها اینقدر قدرت ما را بالا بردند، ما تست موشک‌ها را داشته‌ایم، ما یک زمانی در کویر خودمان اینها را تست می‌کردیم. ما یک اتوبان شهید همت از ایران به رژیم صهیونی باز کرده بودیم، مرتب در این اتوبان موشک‌ها می‌رفتند. ما روز و ساعتی داشتیم که یک موشک زدیم، آنها می‌گفتند اینها رادار‌های ما را گیج کرده‌اند، آن طراحی ما است. ولی ما یک موشک شلیک کردیم، این یک موشک به حساس‌ترین جا خورد و بیشترین تلفات را بیرالسبع را با یک موشک روز هفتم یا هشتم در یک مرحله زدیم. ما یک تست موشکی برای طراحی آینده انجام دادیم، یعنی هدف‌ها معلوم، نقشه معلوم، موشک‌ها معلوم، نقطه را می‌زدیم. من می‌گویم این جنگ به قول ما مشهدی‌ها یک قلق گیری خیلی خوبی کردیم، هم کاربرد موشک ها، هم زدن موشک‌ها و هم چگونه رادار‌های اینها را بزنیم، چگونه پروسه سیستم پدافندی زانو بزند و ناعلاج و ناگزیر شود، آنها تلاش کردند و جنگ را متوقف کردند و ما گفتیم حمله اول را شما انجام دادید، وقتی آنها اعلام کردند ما توقف کردیم ما گفتیم آخرین موشک‌ها را ما باید بزنیم و زدیم. این قدرت و ظرفیت موشکی ما بود و تا روز آخر هر روز آنها آسیب پذیر‌تر شدند؛ لذا نه تنها آنها به اهداف شان نرسیدند، ما با قدرت نظامی مان تاب آوری شان را، ببینید دولتی که جعلی باشد، سرزمینی که غصبی باشد، مردمی که وارداتی باشند، نتیجه اش این است. او آمد مردم ما را زدند، بخشی از مردم ما تهران را ترک کردند، به شهر‌های خودشان رفتند، آنها کجا می‌روند، باید برگردند به کشور‌های خودشان. یعنی اینها واقعاً همه شان نه ملت هستند، نه سرزمین هستند، نه دولت هستند. اگر رژیم صهیونی به عنوان رژیم صهیونی خودش باشد، در بعد نظامی، یک هفته تاب مقاومت در مقابل جمهوری اسلامی، بدون پشتوانه امریکا را ندارد. امریکا در همه زمینه‌ها پشت او است، ما در حقیقت با یک ناتو، با یک غرب، با فرماندهی امریکا و با نیابت آن رژیم صهیونیستی داریم می‌جنگیم.

سؤال: یک پرسشی در همین روز‌ها مطرح شد اینکه امریکا از اسرائیل نقش پشتیبانی را داشته است، ولی چرا در این ۱۲ روز یک گام پیش آمد و از پشتیبانی به مشارکت تبدیل شد. یعنی او مشخصاً در حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران با اسرائیل مشارکت کرد؟

قالیباف: اسرائیل یعنی امریکا، یعنی فرزند ناخلف امریکا، یعنی ایالت ۵۱ امریکا.

سؤال: یعنی در این جنگ دوگانگی متصور نیست؟

قالیباف: وجود ندارد، او دارد هدایت و فرماندهی می‌کند، هیچ وقت نباید از این موضوع غافل باشیم. نکته دوم در این جنگ رژیم صهیونی قریب به ۸۰ سال از عمرش می‌گذرد. از ۱۹۴۴ شکل گرفته است و اینجا آمده است و ایستاده است و انگلیسی‌ها و امریکایی‌ها و صهیونیست‌ها اینجا را پایه گذاری کردند و شکل دادند به این شکلی که الان وجود دارد، هیچ زمان چنین آتشی بر خودش ندیده است. نه در جنگ‌هایی که بین اعراب و اسرائیل بود، در دهه ۶۰ و دهه ۷۰ میلادی، نه در اتفاقات، اولین بار است که اینها جنگ را به معنای جنگ دیدند و زیر دست و پای ما له شدند. امریکا آمد که هم این را از زیر دست و پا در بیاورد و هم آمد اهدافش را مخصوصاً در بحث هسته‌ای، دید توان او نیست، خودش ناگزیر شد بیاید و چهره واقعی خودش را نشان بدهد. حالا امریکا از کجا آمد، این صداقت امریکایی را هم بشناسید، وقتی می‌گوییم صداقت امریکایی ها، زمانی ما در شهرداری تهران تابلو می‌زدیم می‌گفتیم صداقت امریکایی، می‌گفتند این حرف یعنی چه شما می‌زنید و نمی‌گذارید گفت‌و‌گو‌ها پیش برود، یک زمانی هم حضرت آقا می‌گفتند حواس تان به امریکا باشد، این دست مخملی که رو است، زیر چدنی است. نگاه کنید این در مذاکرات ما روز یکشنبه دور ششم بود، صبح جمعه در حین اینکه ما یکشنبه دور ششم بود، امریکا به ما حمله کرد و گفت اسرائیل حمله کرده است. خودش در روز دهم و یازدهم خودش هم وارد شد و مستقیم این کار را کرد. البته ما هم به عنوان جمهوری اسلامی، هم پاسخ امریکا را دادیم و مرکز فرماندهی ارتش امریکا را در جنوب غرب آسیا که در بخشی از قطر مستقر بود، ما با ۱۴ موشک مورد هدف قرار دادیم، پاسخ او را هم دادیم، همان شب، پاسخ رژیم صهیونی را هم مثل هر روز و هر شب دیگر این کار را آنجا انجام دادیم.

سؤال: دو تعبیر شما برای من محل توجه بود. یکی اینکه فرمودید ایران، اسرائیل را تبدیل به آزمایشگاه موشکی خودش کرد و ما بسیاری از تست‌های موشکی که تا پیش از این در موقعیت‌های غیر عملیاتی انجام می‌دادیم، امروز در میدان جنگ انجام دادیم، این دستاوردی بزرگی برای قدرت موشکی ایران است. دوم اینکه در موارد و جنگ‌های قبلی که اسرائیل آغاز می‌کرد و انواع جنگ افروزی‌هایی که در منطقه شروع کرد، هیچگاه نا امنی را به درون اسرائیل نکشانده بود. ولی این بار ارتش اسرائیل با جنگ افروزی اش نسبت به ایران، نا امنی را وارد اسرائیل کرد؟

قالیباف: یعنی دکترین دفاعی اش و امنیتی اش و اطلاعاتی اش شکست خورد. اینها دستاورد‌های شکست دشمن است. دیگر به سرمایه گذار‌ها نمی‌تواند بگوید که سرزمین امنی است که بیایید و سرمایه گذاری کنید، اقتصاد او از توریست است، دیگر نمی‌تواند بگوید اینجا امن است. تمام طراحی‌های ۸۰ ساله اینها در مبانی شان بر هم خورد. یعنی هم امنیت سرمایه گذاری، هم توریست، هم اقتصاد و هم توسعه و هم آسیب پذیری نظامی.

سؤال: یک تعبیر دیگری هم گاهی اوقات گفته می‌شد که در جنگ‌های قبلی به ویژه در طول همین نزدیک به ۲ سال بعد از هفتم اکتبر، این اسرائیل است که از یک کشوری یک منطقه‌ای یک ویرانه می‌سازد و این ویرانه را به دیگران نشان می‌دهد. این بار ایران بود که از نقاطی از اسرائیل ویرانه ساخت و به دنیا نشان داد. اینها کاملاً مؤید فرمایش شما است که در بسیاری از موارد ما توانستیم نحوه موازنه را برقرار کنیم؟

قالیباف: این همان پیروزی است که اشاره کردم. ببینید اینها واقعیت‌هایی است، یعنی هم ساختاری او فرو ریخت، یعنی دیگر شما مطمئن باشید، دیگران را دعوت می‌کرد که به اینجا بیایید، اشاره کردم، اینها ملت شان دیگر آنجا نشدند، با این وعده‌هایی که ما امنیت و اقتصاد و فناوری داریم، همه را به آنجا آورد. ولی این جنگی که شروع کرد و مطمئن بود که پیروز این میدان است و هرگز چنین اتفاقی برای او نمی‌افتد، لذا اینجا نه به هدف رسید و این دستاورد‌ها را برای ما داشت. شما مطمئن باشید بعد از این در رژیم صیهونی مهاجرت عکس خواهد شد، دیگر از اسرائیل به کشور‌های شان برمی گردند. شما دیدید با کشتی رفت و آمد می‌کردند، فرودگاه شان بسته بود، اینها آن اساسی ضربه‌هایی است که در این جنگ خورده است. اینها همیشه ویرانه‌ها و مردم غزه را مظلوم گیر آورده بودند، اینها را داغون می‌کردند ولی این تصاویری که از جنگ نشان داده شد، تخریب‌هایی که آنجا دیدند و اتفاقاتی که آنجا دیدند، به نظر من کاملاً موضوعات را متفاوت کرده بود.

سؤال: یک مسئله دیگر اینکه دلیل پیشنهاد آتش بس از جانب اسرائیل بود که از جانب امریکا هم پیگیری شد و در نهایت با موفقیت ایران رو‌به‌رو شد. سؤال اصلی اینکه چرا اسرائیل جنگی را آغاز کرد و حتماً محاسباتی برای آن در نظر گرفته بود، چرا بعد از ۱۲ روز منتهی به آتش بس شد؟

قالیباف: بخاطر این موفقیتی که من گفتم، یک به اهداف اش نرسید، از آن طرف هم ما آن تسلطی که بر هوا و زمین آنجا پیدا کرده بودیم، موشک‌هایی که ما آنجا زدیم. آنها یک زمانی می‌گفتند ما ۷۰ درصد از موشک‌ها را قبل از اینکه برسند، می‌زنیم، یا پهپاد‌ها را می‌زنیم. ولی بعد از ۱۲ روز جنگ در اینجا ما در وعده های صادق ۱ و ۲، یک پارتی دو پارتی در یک شب می‌زدیم، جنگ بی معنا نبود، آنها یک حرکت زده بودند و ما پاسخ می‌دادیم. اینجا متوالی گفتند ما قلق گیری کردیم، تجربه کردیم، میدان واقعی بود، ما هر روز خودمان را به روز می‌کردیم و طراحی انجام می‌دادیم. ما بیش از ۹۰ درصد از موشک هایمان در روز‌های آخر همه به هدف خودشان می‌رسیدند که نمونه اش را هم گفتم. ما مراکز نظامی را زدیم، پدافندهایشان از کار افتادند، آنها واقعاً مرکز مطالعات امنیت ملی خود رژیم صهیونی تعداد مجروحینش را ۳ هزار و ۵۲۰ اعلام کرده است. بعد می‌گویند کشته‌های ما ۲۸ نفر هستند، دروغ را ببینید، از هر جامعه آماری و نظامی سؤال کنید، به ازای تعداد مجروحین، یک استانداری از کشته‌ها هم دارد.

سؤال: چند به چند؟

قالیباف: تقریباً آنجا ۶، ۷ نسبت به آن تعداد افرادی که هستند، است. یعنی ۳ هزار و ۵۲۰ حداقل ۵۰۰ کشته دارد. الان شما ماشین تصادف می‌کند، معلوم است اگر ۱۰۰ مجروح دارد، ۱۰ تا فوتی هم دارد که استاندارد‌هایی دارد که کاملاً علمی است. اینها در همه ابعاد دچار این آسیب شده‌اند، یعنی هم در توسعه و رشد متوقف هستند، هم در حوزه تاکتیک و تکنیک در اینجا کم آوردند و هم در رسیدن به اهداف شان.

سؤال: در ارزیابی جنگ اضافه بر اینکه هزینه‌هایی را ایران و اسرائیل به همدیگر تحمیل کردند، خسارت‌هایی به بار آمد، تلفاتی گرفت، پیامد‌هایی هم برای اسرائیل داشت که اینها به منزله دستاورد‌های راهبردی و گفتمانی ایران می‌تواند تلقی شود. از جمله در دیپلماسی عمومی و نوع تصویری که اسرائیل تلاش کرده بود در منطقه در طول این سال‌ها از خودش شکل بدهد. ارزیابی شما از این دو مسئله چه است، یعنی ایران در تصویر اسرائیل در منطقه و در جهان چه اثری گذاشت؟

قالیباف: اگر بخواهم دستاورد‌ها را اشاره داشته باشیم، یک دستاورد مهم آن در داخل کشور خودمان این انسجامی که پیدا شد، من توضیح دادم. یعنی امروز دیگر هسته سخت جمهوری اسلامی ۹۰ میلیون نفر هستند، این برای ما مهم است. یعنی این دستگاه محاسباتی غلط دشمن، عدو سبب خیر شود اگر خدا خواهد، واقعاً اخلاص و غیرت این مردم، مظلومیت این مردم در کنار اقتدارشان و بعد آن محبتی که هم داشتند. این روز‌ها خیلی اتفاقات بزرگ در اینجا افتاد و همه اینها در یک شب، یعنی یک مصداق عینی اینجا بود، خدا این تحول قلبی را ایجاد کرد، همه ملت با هم منسجم شدند، این سرمایه بزرگی است. این تنها برای جامعه ایرانی نبود، این اتفاق در امت اسلامی هم افتاد، تنها در امت اسلامی هم نبود، این اتفاق در جامعه بشری هم افتاد، یعنی در دانشگاه‌های امریکایی هم افتاد. ایرانی عزیز ما در امریکا و کانادا و غرب بود، به میدان آمد و پرچم ایران را گرفت در مقابل آن وطن فروشانی که وطن فروشی می‌کردند که بسیار محدود بودند، خاک در صورت آنها پاشیدند و باغیرت ایستادند. این فرصت فراهم شد، شیخ الازهر از ایران دفاع می‌کند، امام جماعت مسجدالحرام خوشحال است و از ایران دفاع می‌کند. مراجع شیعه چه در ایران، عراق و جا‌های دیگر ما یک بار دیگر مثل حکم تنباکو را دیدیم.

سؤال: یا اخوان در مصر؟

قالیباف: بله، اخوان در مصر. ما علمای اهل سنت را دیدیم همه اینجا آمدند؛ اینها آورده‌هاست، حالا شما نگاه کنید آن بحث آهنگ بوم بوم تلاویو؛ یک میلیارد بیننده داشته باشد. ما کی در ایران می‌توانستیم چنین کار رسانه‌ای انجام دهیم؟ بعد نگاه کنید اینهایی که حرف از آزادی می‌زنند ببینید چه برخوردی با اینها کردند؟ کسی که سرود و موسیقی درست می‌کرد، دفاع می‌کرد؛ کسی که در خارج از کشور، در داخل کشور، حالا این ظرفیت‌ها را اگر در حوزه اجتماعی لازم باشد بعد توضیح دهم.

سؤال: خواننده‌ای که شعار مرگ بر ارتش اسرائیل را داد؟

قالیباف: و بعد ادامه برنامه‌اش می‌خواست به آمریکا برود؛ ممنوع‌الورودش کردند.

سؤال: یا ممنوعیت‌هایی که در انگلستان اعمال شد؟

قالیباف: برای او انجام شد، پس همه اینها ظرفیت‌ها و دستاورد‌هایی است که برای ایران ما بوده، پس ایران تنها نیست؛ این سرمایه بزرگی است که هم سرمایه ملی، همه سرمایه منطقه‌ای و جهانی است. هر انسانی که در مقابل ظلم ایستاد، هر انسانی که در مقابل وحشی‌گری رژیم صهیونیستی مخالف بود، به این میدان آمد؛ اینها آن سرمایه‌هایی است که برای این جنگ، برای ما یک پیروزی‌های بزرگ، ماندگار و سرمایه‌های معنوی است. بعضاً در جامعه این بحث هم مطرح است که همین بحث گفت‌و‌گو‌ها و مذاکره، آیا با آمریکا هست یا نیست؟ خواهشم این است که مردم عزیز و جوانان ما به این موضوع خوب دقت داشته باشید، یک وقتی بحث این گونه بود که چرا با آمریکا مذاکره و صحبت نمی‌کنید؟ به هر حال در برجام یک توافقی با دولت آمریکا امضا شد، فارغ از خوب، بد یا ضعیف بودن؛ به هر حال هر چیز معایب و محاسنی دارد، ما اصلاً وارد آن نمی‌خواهیم شویم، همین ترامپ ۲۰۱۶ که آمد چه کرد؟ پاره کرد و رفت. ما آمدیم در نوبت دوم دو مرتبه با آنها گفت‌و‌گو کردیم، دور ششم بود؛ اینها وسط مذاکره اسرائیل حمله کرد. آمریکا که نمی‌تواند بگوید او حمله کرده، به من ربطی ندارد. اسرائیل بدون اجازه آمریکا کاری نمی‌کند، همچنان که بعد خود آمد در عملیات شریک شد، خود هم مستقیم حمله کرد، بعد خودش هم او را متوقف کرد. این که وقتی ما حرف از صداقت آمریکایی می‌زنیم، این حرف ما؛ به معنی این که حرف نزنیم نیست، چون ما معتقدیم خلاصه دیپلماسی هم، خود یک روش مبارزه است. همین طور که موشک ما هم یک روش مبارزه است، چون ما با دشمن طرفیم، اعتماد به دشمن ناشی‌گری است، ولی به معنای این که صحبت نکنیم نیست. ولی در برجام صحبت کردیم؛ پاره‌اش کردند، الان هم اگر بحث گفت‌و‌گو هست، مقام معظم رهبری فرمودند، همان طور که ما جنگ تحمیلی را نمی‌پذیریم، صلح تحمیلی را هم نمی‌پذیریم، ولی الان چرا ملت ما همه آمدند؟ چرا دنیا امروز همه هست و همه حمایت می‌کنند؟ که توضیح دادم؛ مال این است که اگر کسی حرف حساب داشته باشد و نخواهد گفت‌و‌گو و مذاکره را، اگر مذاکره این است که من می‌گویم برو این کار‌ها را بکن، به این بگوییم مذاکره، این که مذاکره نیست؛ یکجانبه‌گرایی است. ما حتماً این را قبول نداریم. باید به این توجه داشته باشیم و بفهمیم، ولی من خیلی وقت‌ها سال‌های قبل هم این موضوع را گفتم که ما مذاکره را هم یک روش مبارزه می‌دانیم، به خاطر این که به دنیا نشان دهیم آمریکا اهل صلح و مذاکره نیست، هر جا منافع یکطرفه‌اش برقرار شود، آن را قبول دارد، نه به قوانین بین‌المللی معتقد است، نه بویی از انسانیت و شرف برده، نه متعهد به چیزی است، فقط متعهد به خواسته‌های یکطرفه خودش است با هر کسی.

سؤال: اگر این بار وارد مذاکره‌ای شویم، با چه موضوعی وارد مذاکره می‌شویم؟

قالیباف: طبیعتاً بحث هسته‌ای است، در بحث هسته‌ای هم مواضع ما روشن است؛ غنی‌سازی حق ماست؛ نه که بگوییم خط قرمز ما، آن طرف‌تر از خط قرمز ما. این مصوبه ان‌پی‌تی در آژانس است و همه کشور‌ها حق دارند غنی‌سازی کنند در این بخش. او می‌خواهد بگوید غنی‌سازی نکن، این معنی ندارد. از قضا الان اگر بحث مذاکره است، الان باید به طور روشن آمریکایی‌ها جواب دهند؛ ما پشت میز مذاکره بودیم، چرا شما به ما حمله کردید؟ اول بیایید گارانتی کنید که این کار را نمی‌کنید، اول بیایید دستور بحث‌مان این باشد خساراتی که به ما وارد کردید و تجاوز کردید؛ خلاف همه آیین‌نامه‌هاست، خسارت ما را بدهید، اگر راست می‌گویید. بله حالا ممکن است موضوعات دیگری هم باشد، ولی باید اول اینها روشن شود؛ لذا اینجا معتقدم از مذاکرات حداقل آن این است که ما نیازمندیم یک پاسخ منطقی به افکار دنیا دهیم؛ لازم است. ممکن است اینها بگویند فلانی دو مرتبه این کار را انجام می‌دهد، چرا همه مردم و دنیا امروز ما را تحسین می‌کنند و می‌گویند حق با شماست و آنها را محکوم می‌کنند، الا آنهایی که دیدید صدراعظم آلمان اخیراً گفت اسرائیل مال این است که همه کار‌های کثیف غرب را انجام دهد، پس معلوم است این زباله‌دان اینجاست و همه کار‌های کثیف را باید انجام دهد، ما با اینها طرف هستیم، ولی وجدان بشری، همه کشور‌ها که تابع آن نیستند، حالا به تعبیر حوزه بین‌الملل، کشور‌های جنوب؛ همه یکپارچه آمدند، همه حمایت می‌کنند، پس اینجاست که می‌گویم ضرورت دارد گفت‌و‌گو هم کنیم، ولی دلیلی نداردکه حرف زور آنها را بپذیریم. بنا نیست که باج دهیم و آن چیزی که حق ما و خط قرمز ماست، هر چیزی او خواست، ما مذاکره کنیم. نکته دیگری که مهم است؛ آن جا باید دو چیز را مشخص کنند؛ ما در مذاکره؛ ۱- امنیت با ثبات در منطقه ۲- انتفاع اقتصادی جمهوری اسلامی؛ به چه معنا؟ به معنای این که هر تحریم و تصمیمی که آمریکا گرفته می‌خواهد اسمش را بگذارد حقوق بشر، تروریستی یا هسته‌ای؛ هر نقابی بخواهد بگذارد، همه آنها را باید رفع کند به این معنا که ما انتفاع اقتصادی به معنای رشد اقتصادی پیدا کنیم و بتوانیم تجارت آزاد دنیا را مثل بقیه انجام دهیم. بانک مرکزی نفت و اقتصاد ما؛ اینها موضوعات راهبردی ماست که در آن مذاکره اگر می‌خواهد ادامه پیدا کند، سر چه می‌خواهد ادامه پیدا کند؟ چه دیدگاه راهبردی داریم؛ این دیدگاه راهبردی ماست؛ لذا اینجا معتقدم ما در یک شرایطی هستیم که دستاورد‌های بزرگی را بدست آوردیم، البته خسارت‌های مادی و معنوی دیدیم، شهدای عزیز و بزرگی از دست دادیم، ولی درس‌های بزرگی هم گرفتیم. ما اگر صد‌ها موشک هم در مانور می‌زدیم و تست می‌کردیم، هیچ وقت به قابلیت امروز نمی‌رسیدیم که در این ۱۲ روز جنگ زدیم. یک اندوخته‌ای است که هیچ وقت ما به دست نمی‌آوردیم؛ به هیچ قیمت و با هیچ پولی.

سؤال: فرصت بهینه‌سازی صنعت موشکی ماست؟

قالیباف: در همه ابعاد، آن عناصر قدرت خود را محکم کنیم.

سؤال: خود آتش‌بس گویا نشانه همین است که به یک موازنه‌ای رسید دوباره در قدرت شلیک؟

قالیباف: اصلاً شما تردید نکنید، اگر آنها می‌توانستند ادامه دهند، لحظه‌ای متوقف نمی‌شدند و کار خود را تمام می‌کردند. اینها نتوانستند و ماندند، اینجاست که می‌گوییم پیروزیم. من حتی به دستاورد‌های تکنیکی و نظامی آن هم اشاره کردم، به دستاورد‌های معنوی، اجتماعی و قدرت نرم آن هم اشاره کردم. بعضی اوقات وقتی مقابله با رژیم صهیونیستی پیش می‌آید خیلی‌ها در ذهن‌شان این است؛ در جامعه می‌شنوم، دوستان بعضاً در همین هیئت‌ها شب‌ها، می‌رویم و می‌آییم، دوستان صحبت می‌کنند، خیلی ساده و روان این را می‌گویند؛ می‌گویند آقای قالیباف وقتی ما اینها را زدیم، این قدرت را داشتیم، تاب‌آوری آنها تمام شد، این موشک‌ها را آن قدر ادامه می‌دادیم تا او را شکست دهیم؟ چه در ذهنش است؟ در ذهنش این است که احساس می‌کند با قدرت نظامی می‌توانیم رژیم صهیونیستی را نابود و ساقط کنیم؛ صرفاً با قدرت نظامی، این را می‌گوید؛ بزن تا تمام شود. من معتقدم که حتماً همه قدرت؛ قدرت نظامی و سخت نیست، ظرفیت‌های دیگری هم وجود دارد که می‌تواند آنها را سر جای خود بنشاند، یعنی باید آن روز را ببینند که تمام اتفاقاتی که دستاورد این جنگ بود، چطور امروز طرفدار ایرانی و فلسطینی را از دانشگاهی که آنجاست بیرون می‌اندازد و اخراج می‌کند، باید بداند اگر این مسیر ظلم را پیش ببرد، ماهیت آمریکا این گونه پیش برود، اگر دست رژیم صهیونیستی را بگذارد، اینها از این مسیر در کنار، اگر آنها بخواهند کار سخت نظامی مثل این دفعه کنند، هم این پاسخ محکمی است، هم مهمترین نگاه راهبرد؛ این است که همه امت اسلامی، جامعه بشری در مقابل اینها می‌ایستد، اینها نمی‌توانند در مقابل اراده ملت‌ها و جوامع بشری و مردم مقاومت کنند. این نگاه راهبردی است، چون ما براساس، ما دنبال کشورگشایی و جنگ و جنایت نیستیم، این ظرفیت‌هایی است که وجود دارد. این مردم با این نگاه راهبردی، این هسته‌های مردمی، از هر دین و مذهبی در مقابل ظلم می‌ایستند. هر کس در مقابل ظلم ایستاد، در مقابل رفتار‌های شیطانی ایستاد، از هر دین مذهبی باشد، ما او را مجاهد و یک انسان باغیرت می‌دانیم. او انسان با این نگاه روی اقتصاد و انرژی اثر نمی‌گذارد، حتماً اثر می‌گذارد. بعد ما حتماً کشور‌های منطقه ما به عنوان ایران، به عنوان یک کشور قدرتمند اینجا، نمی‌شود که در بحث مربوط به ما، نا امنی‌ها برای ما، امنیت برای رژیم صهیونی و برای امریکا.

سؤال: یا هزینه‌های تأمین امنیت برای ما و منافع تأمین امنیت برای دیگران؟

قالیباف: برای امریکا، این شدنی نیست، به این موضوع هم حتماً باید توجه داشته باشیم.

سؤال: یکی از مسائلی که خیلی در طول این دوره پیش آمد و شما هم اشاره کردید، مسئله انسجام اجتماعی و همبستگی ملی که در بین ایرانیان شکل گرفت. سؤال اصلی این است که آن انسجام از نظر شما به چه نحو شکل گرفت و امروز چطور می‌توانیم همچنان آن انسجام را باقی نگاه داریم؟

قالیباف: این سؤال مهمی است، من فکر می‌کنم بزرگ‌تر از هر دستاوردی در این جنگ ۱۲ روزه این سؤالی بود که جنابعالی مطرح کردید آن هم واقعاً به نظر من نقش مردم بود که چگونه اینها به میدان آمدند. اگر بخواهم خیلی شفاف و صریح اشاره کنم، همان نکته‌ای بود که اشاره کردم که امروز در مقابل این تجاوز و برای فروپاشی ایران و تجزیه ایران و براندازی ایران، بدانند که هسته سخت این نظام، ۹۰ میلیون نفر هستند، همه یکپارچه هستند. اینها بدانند که امروز همه ایرانیان تقسیم به دو تا شده‌اند، وطن دوست، وطن فروش، ما وطن و اسلام را منطبق با هم می‌دانیم. یعنی این مهمترین دستاوردی بوده است که مردم ما اینگونه در میدان آمده‌اند. ممکن است سلایق متفاوت باشد، ببینید آقای چاوشی تا آقای محمود کریمی، از علماء، مراجع شیعه تا علمای اهل سنت، چه آنهایی که در داخل هستند و چه آنهایی که در خارج از کشور هستند، اینها ظرفیت کشور ما هستند. شما نگاه کنید، امروز مبنای قضاوت کردن مردم ما این است، معروف شده است ایران چک، نگاه کن چه کسی با ایران است و چه کسی با ایران نیست. امروز ببینید کسانی که خارج از کشور بودند، ممکن است ما قبول نداشته باشیم، یک اختلاف‌هایی داشته باشیم، بعضاً اختلافات هم مبنایی باشد، ولی همان کسی که خودش با ایران اینترنشنال مصاحبه می‌کرد، نشست گفت هیچکس نباید با او مصاحبه کند به مردم گفتند و به همه گفتند، این مهمترین کار و مهمترین دستاوردی که الان وجود دارد.

سؤال: اصلاً ایران اینترنشنال بعد از ۱۲ روز تبدیل شد به اسرائیل اینترنشنال؟

قالیباف: این دستاورد بزرگ است، شما افراد و عزیزانی را دیدید که شاید هیچ وقت به تلویزیون نمی‌آمدند یا دعوت شان نمی‌کردند. افرادی مثل آقای شمس واعظی، ورزشکار، واقعاً همان سحرگاه روز اول جمعه که والیبالیست‌های ما مسابقه داشتند و به میدان رفتند، در همان لحظات اول، اینها با سلام نظامی و ایران به میدان رفتند، چه کسی به اینها گفته بود، این درون شان و وجودشان، آن چیزی که عنصر اصلی آن امتیاز راهبردی ما در مقابل دشمنان است، همه آمدند. همین نامه اخیری که ۴۵۰ نفر بیشتر در داخل و خارج امضاء کردند برای دفاع از ایران.

سؤال: چیزی که اسرائیل فاقد آن است؟

قالیباف: رپر‌های ایرانی، ممکن است خیلی حرف باشد، ببینید امروز رپر‌های ایرانی ایستادند، همه رپر‌های آن طرف را در دفاع از ایران از میدان خارج کردند، شما چطور می‌توانستید اینها را به میدان بیاورید، این ظرفیت‌هایی بود که وجود داشت. ببینید این حرف شهید سلیمانی که می‌گفت این دختر بی حجاب هم دختر من است، مصداق آن را اینجا دیدیم، که یک دختر بی حجاب هم با یک استوری گذاشتن از پرچم ایران از ایران و از وطن دفاع کرد. من بار‌ها و بار‌ها با همین دوستانی که در این مرحله شهید شدند، مثل شهید باقری، شهید محرابی، شهید رشید، شهید کاظمی، شهید ربانی، همه شهداء همیشه حرفی بود، مخصوصاً با حاج قاسم و شهید کاظمی، بحث این است که واقعاً بیش از ۲۰ سال بحث مان است که آیا دوباره تجاوزی اتفاق بیفتد، سال ۵۹ تکرار شود، آیا این جوان‌های امروز مثل سال ۵۹ دوباره به میدان می‌آیند، تردید داشتیم. باور کنید در همین حوادثی که در مدافعین حرم پیش آمد، به حاج قاسم گفتم ببین این جوان‌ها آمده‌اند، الان رفته‌اند، پس جوان‌ها می‌آیند، ولی همه شان نمی‌آیند، یک عده‌ای می‌آیند. به نوعی آن هسته سخت را کوچک می‌کردیم ولی اینها همه نیستند به قول ما جمع محدودی می‌آیند. با توجه به اینکه باورمان این بود همان روز هم که ما دور از وطن بودیم، برای امنیت ملی و وطن تلاش می‌کردیم. ولی امروز می‌گویم شهید کاظمی، شهید باقری،‌ ای کاش بودید و می‌دید که همه ایران همه به پا خاسته‌اند، محکم‌تر از سال ۵۹ که همین غرب و شرق به سردمداری حزب بعث به ما حمله کرد. جوان‌های دهه ۸۰ ما محکم‌تر از جوان‌های دهه ۴۰ هستند که ما جزء آنها بودیم، اینها مردانه‌تر و پای کارتر و صمیمی‌تر پای کار آمده‌اند. پس ایران زنده است، بندگی و مردانگی تاریخ این کشور است، فرهنگ این کشور است، باور این کشور است. به شرف این مردم، به گذشت این مردم، به مردانگی این مردم، به غیرت این مردم و به محبت این مردم درود می‌فرستم. وقتی یک نانوایی را پای تنور می‌بینیم که برادرش شهید شده است، می‌گوییم برو، می‌گوید نه، مردم نان می‌خواهند. وقتی یک بچه در صف بنزین به مردم شربت می‌دهد، آب سرد می‌دهد، او کسی که می‌گوید برق را کمتر مصرف کنید، همه، آن برادری، آن اخوت و متانت، تو چه مذهب و چه سلیقه‌ای دارید، اینها مهم نیست، مهم در یک کلام است، وطن و اسلام که بر هم منطبق هستند و بشریت و مقابله با زور و ظلم و جور در مقابل آن این غیرت ایرانی و این همت اسلامی ایستاده‌اند. من فکر می‌کنم هیچ پیروزی بزرگ‌تر از این نیست. امروز دیدیم که از فرماندهی کل قوا که در سال ۵۹ در اتاق جنگ بود، همه منتقدین و مخالفین ایشان همه گرد ولی فقیه جمع شدند و او هم اینگونه حکیمانه و شجاعانه و شهادت طلبانه در میدان فرماندهی کرد تا آن کودک و آن مادری که باردار بود و مظلومانه به شهادت رسید. قدر این ملت و این ارزش را بدانیم، سر تعظیم پیش اینها فرود می‌آوریم و به آنها عرض می‌کنیم با همه وجودمان راه این شهداء و این مردم و این یکپارچگی را حفظ خواهیم کرد و با افتخار فدای چنین ملتی می‌شویم و جان مان را برای این وطن و این ملت و این فرهنگ می‌دهیم و از خدا می‌خواهیم که عاقبت به خیر شویم ان شاالله.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تامین بیش از ۱۰ هزار تُن کالا در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه
بیانیه جمعی از متفکران اهل سنت ایران اسلامی برای مقابله مستقیم با آمریکا و اسرائیل
سوم مرداد؛ آغاز عملیات اربعین ۱۴۰۴
رفع تصرف زمین‌های ملی درسیاهکل
تبدیل فرمانداری‌ها به پایگاه گفت‌وگوی اجتماعی و مرکز پاسخگویی
بررسی مشکلات استان کرمان از انرژی تأ معادن
درمان لکه پوست پا با چند راهکار خانگی
برقراری مجدد پرواز کیش به دبی و بالعکس از ۲۱ تیر
هندبالیست همدانی در اردوی آمادگی تیم ملی نوجوانان
صدور دستورات لازم برای تکمیل تصفیه خانه فاضلاب آذرشهر
برگزاری مسابقات استانی تیراندازی با تفنگ و تپانچه در گلستان
دستگیری اتباع بیگانه در شهرستان رزن
تقویت جایگاه تولیدی روستاهای استان کرمان
زنجان، میزبان کشتی ساحلی جوانان قهرمانی کشور
۳ نفر فقط تا پای دار رفتند...
ساخت گلخانه هوشمند در شهرکرد
آغاز ساخت باند دوم محور ماهشهر-رامشیر
افزایش ۲ درصدی مصرف برق در مقایسه با پارسال
مسابقه ملی کتابخوانی «انسان بر سر دو راهی»
نامه جدید ایران به شورای امنیت درباره تجاوز رژیم صهیونی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سفیر کره شمالی: در صورت نقض آتش‌بس، در کنار ایران هستیم
اصفهان در وضعیت خطرناک آلودگی هوا
دروغ مدیر کل آژانس؛ بهانه تجاوز به ایران
خون پاک شهدا، شکست را به دشمن تحمیل کرد
سفر سخنگوی دولت به بوسنی و انتقال پیام پزشکیان
پاری‌سن‌ژرمن حریف چلسی در دیدار پایانی شد
تیم فوتبال استقلال راهی ترکیه می‌شود
تکرار تجاوز به کشور با پاسخی پشیمان‌کننده‌تر مواجه خواهد شد
معارفه وحید هاشمیان در جمع سرخپوشان
تاب آوری بخش معدن در طوفان تهدیدات فرصت راهبردی برای اقتصاد
درخشش کاروان اسکیت ایران با کسب ۷ نشان رنگارنگ
مصطفی لشگری، سخنگوی باشگاه پرسپولیس شد
برگزاری نخستین جلسه کمیته رسانه باشگاه پرسپولیس
دیدار رئیس فدراسیون با اعضای تیم فوتبال امید کشورمان
انفجار گاز در برج پامچال چیتگر با هفت مصدوم
فعالیت پدافند هوایی تبریز برای انهدام ریزپرنده ها  (۴ نظر)
ترامپ ادعا کرد: زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است  (۴ نظر)
اعتماد به روند گفت‌وگو، شرط بازگشت به مذاکره  (۳ نظر)
اغلب جاسوسان رژیم صهیونیستی با کمک مردم شناسایی شدند  (۳ نظر)
ترامپ: کشور‌های همسو با بریکس جریمه خواهند شد  (۳ نظر)
سردار صفوی: هزاران موشک و پهپاد در جای مطمئن داریم  (۲ نظر)
کاهش بیش از ۵۱ هزار واحدی شاخص بورس  (۲ نظر)
عیادت نماینده ولی فقیه در گیلان از جانشین پلیس راه رشت - لاهیجان  (۲ نظر)
آمریکا بداند تنها راه صلح پایدار گفت‌وگوی محترمانه است  (۲ نظر)
سفیر کره شمالی: در صورت نقض آتش‌بس، در کنار ایران هستیم  (۱ نظر)
ساماندهی خوبی برای خروج اتباع انجام شده است  (۱ نظر)
شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد  (۱ نظر)
شهروندان تخلف نانوایی‌ها را از طریق سامانه‌های ارتباطی گزارش دهند  (۱ نظر)
ضربه کاری نیرو‌های مسلح منجر به درخواست آتش بس شد  (۱ نظر)
اسرائیل باید به حضور در سرزمین‌های اشغالی پایان دهد  (۱ نظر)