پخش زنده
امروز: -
کمیسیون کیفیت هوای پایتخت هند پس از صدور حکم دیوان عالی این کشور عرضه سوخت به خودروهای فرسوده را متوقف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، از دهلی نو، این قانون از دیروز یعنی اول جولای در سراسر دهلی به اجرا گذاشته شد.
از این پس جایگاه داران عرضه سوخت حق ندارند به دیزلیهای بالای ده سال و بنزینیهای با بیش از ۱۵ سال عمر سوخت بدهند.
این تصمیم، که در چارچوب اجرای قانون «پایان عمر وسایل نقلیه (End-of-Life Vehicles – ELVs)» اتخاذ شده، بخشی از تلاش گسترده دولت برای مقابله با بحران آلودگی شدید هوا در دهلی نو است.
بر اساس دادههای منتشرشده ازسوی کمیسیون مدیریت کیفیت هوا (CAQM)، بیش از ۶٫۲ میلیون وسیله نقلیه فرسوده در سطح شهر شناسایی شدهاند که از این میان، حدود ۲٫۱ میلیون خودرو شامل انواع سواری دیزلی، وانت، کامیونت و مینیبوسهایی هستند که بیش از ۱۰ سال از تولید آنها گذشته است.
تمام۴۹۸ جایگاه سوخت در دهلی مجهز به دوربینهای خودکار ANPR (پلاکخوان هوشمند) شدهاند تا از ارائه سوخت به خودروهای مشمول طرح جلوگیری شود.
در صورت شناسایی تخلف، خودروها از سوی تیمهای مشترک پلیس راهنمایی، اداره حملونقل و شهرداری توقیف شده و مشمول جریمه نقدی تا سقف ۱۰٬۰۰۰ روپیه خواهند شد.
این ممنوع بودن نهتنها شامل خودروهای ثبتشده در دهلی بلکه شامل خودروهای پلاک دیگر ایالتها نیز میشود که وارد پایتخت شوند.
مقامات اعلام کردهاند که هیچگونه سوخترسانی به خودروهای دیزلی با عمر بالای ده سال و بنزینی یا CNG با عمر بیش از پانزده سال انجام نخواهد شد.
دهلی نو سالهاست با بحران آلودگی هوا دستوپنجه نرم میکند. طبق گزارشهای سازمان جهانی بهداشت، کیفیت هوای این شهر در بسیاری از روزهای سال در وضعیت «بسیار ناسالم» قرار دارد. مقامات میگویند این طرح بخشی از «اقدامات قاطعانه برای کاهش ذرات معلق و آلایندههای دیزلی» است.
کارشناسان محیط زیست در هند معتقدند، دهلی با این تصمیم، میان منافع اقتصادی بازار خودروهای دستدوم و سلامت عمومی، گزینه دوم را انتخاب کرده است.