• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۷۰۱۴
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۱
سیاسی » مجلس

جزئیات طرح تشدید مجازات جاسوسان و همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونی

طبق جزئیات طرح تشدید مجازات جاسوسان و همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونی و کشور‌های متخاصم، هرگونه مساعدت با علم و آگاهی بر اساس مواد این طرح، مشمول مجازات افساد فی الارض مندرج در صدر ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی است.

جزئیات طرح تشدید مجازات جاسوسان و همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیش از این، دوشنبه دوم تیر در صحن مجلس شورای اسلامی، در جریان رسیدگی به طرح دو فوریتی تشدید مجازات جاسوسی و همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونی و کشور‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی با کلیات و جزئیات این طرح موافقت کردند.

جزئیات طرح به این شرح است:

طبق ماده (۱) هرگونه فعالیت اطلاعاتی و جاسوسی و اقدام عملیاتی برای رژیم صهیونی یا دولت‌های متخاصم از جمله دولت ایالات متحده آمریکا یا سایر رژیم‌ها و گروه‌های متخاصم یا برای هر یک از عوامل وابسته به آنها برخلاف امنیت کشور یا منافع ملی، افساد فی الارض محسوب شده و مشمول مجازات مندرج در صدر ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی مصوب یک اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ است.

در ماده (۲) این طرح آمده؛ مرتکبین هرگونه اقدام امنیتی، نظامی، اقتصادی، مالی، فناورانه و یا هرگونه مساعدت مستقیم و غیرمستقیم که با علم و آگاهی در جهت تأیید، تقویت، تحکیم و یا مشروعیت بخشی به رژیم صهیونی صورت پذیرد، به مجازات افساد فی الارض محکوم و مشمول مجازات مندرج در صدر ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی خواهند شد.

بر اساس ماده (۳)، هرگونه همکاری و مساعدت با علم و آگاهی در انجام موارد زیر به قصد همکاری با رژیم صهیونی و دول متخاصم یا سایر رژیم‌ها و گروه‌های متخاصم مشمول مجازات افساد فی الارض مندرج در صدر ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی است:

الف- ساخت، متصل کردن قطعات (مونتاژ)، تأمین، انتقال، هر نوع معامله، حمل، نگهداری، وارد نمودن به کشور، به کارگیری و یا هرگونه بهره برداری از هرگونه سلاح گرم، سرد، شیمیایی، میکروبی، هسته‌ای یا غیرمتعارف اعم از سنتی و نوین، به هر نحو که قابلیت کشتار، تخریب یا ایجاد رعب و وحشت داشته باشد یا اجزاء و قطعات آنها.

ب- ساخت، متصل کردن قطعات (مونتاژ)، تأمین، انتقال، هر نوع معامله، حمل، نگهداری، وارد نمودن به کشور، به کارگیری و یا هرگونه بهره برداری از ریزپرنده‌ها (پهپاد‌های کوچک)، پهپاد‌ها یا هوشمان (ربات‌های هوشمند) یا اجزاء و قطعات آنها با کاربری نظامی، جاسوسی، تخریبی، ترور یا اخلال گرانه در سامانه‌های حیاتی و زیرساخت‌های کشور.

پ- هرگونه اقدام به جنگ رایانیکی (سایبری)، حملات رایانیکی (سایبری)، اخلال در شبکه‌های ارتباطی، سامانه‌های اطلاعاتی یا زیرساخت‌های حیاتی کشور و خرابکاری در تأسیسات یا اماکن عمومی یا خصوصی یا هرگونه کمک به چنین اقداماتی.

د- هرگونه دریافت وجه یا مال نظیر ملک، خودرو، طلا، ارز و هرنوع دارای رمزنگاری شده از جاسوسان یا وابستگان به سرویس‌های اطلاعاتی با علم به وابستگی آنها، صرف نظر از اینکه دریافت کننده اقدام مؤثری انجام داده یا نداده باشد.

تبصره- موارد مندرج در این ماده چنانچه به قصد همکاری، تقویت تحکیم یا مشروعیت بخشی به رژیم صهیونی یا دول متخاصم یا سایر رژیم‌ها و گروه‌های متخاصم نباشد، مشمول قوانین مربوط است.

در ماده (۴) نیز آمده است؛ هرگونه اقدام یا همکاری در انجام فعالیت‌های سیاسی، فرهنگی، رسانه‌ای و تبلیغی، ایجاد و انعکاس خسارت تصنعی و یا تهیه یا انتشار اخبار کذب یا هر نوع محتوا که نوعا موجب ایجاد رعب و وحشدت عمومی، ایجاد تفرقه یا خدشه به امنیت ملی باشد، چنانچه مشمول مجازات افساد فی الارض نباشد به تشخیص دادگاه به مجازات حبس تعزیری درجه سه و انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی محکوم خواهد شد.

همچنین ارسال فیلم و تصاویر به شبکه‌های معاند یا بیگانه که در صورت انتشار آن نوعا موجب تضعیف روحیه عمومی، ایجاد تفرقه یا خدشه به امنیت ملی باشد، مستوجب مجازات حبس تعزیری درجه ۵ و انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی و راهپیمایی و تجمعات غیرقانونی در زمان جنگ مستوجب حبس تعزیری درجه ۴ خواهد بود.

بر اساس ماده (۵)، استفاده، حمل، خرید یا فروش یا وارد کردن یا در اختیار گذاشتن ابزار‌های الکترونیکی ارتباطی اینترنتی فاقد مجوز از قبیل استارلینک، ممنوع و موجب حبس تعزیری درجه ۶ و ضبط تجهیزات خواهد بود. تامین، تولید، توزیع و واردات بیش از ۱۰ عدد از ابزار‌های مذکور یا انجام موارد مذکور به قصد مقابله با نظام مستجوب حبس تعزیری درجه ۴ خواهد بود.

در ماده (۶) طرح مذکور آمده است: در صورتی که جرائم تعزیری موضوع این قانون در زمان جنگ یا وضعیت‌های امنیتی، نظامی به تشخیص شورای عالی امنیت ملی صورت پذیرد، مجازات مرتکب تا ۳ درجه تشدید می‌گردد. مجازات موضوع این قانون در موارد موضوع این ماده، فارغ از ماهیت کشور یا رژیم یا گروه ذینفع اعم از متخاصم یا غیر متخاصم متوجه مرتکب خواهد بود.

طبق ماده (۷) نیز به جرائم موضوع این قانون در تمام مراحل دادرسی خارج از نوبت و در شعب ویژه دادگاه انقلاب که رئیس قوه قضائیه تعیین می کند رسیدگی می شود.

در ماده (۸) طرح مذکور آمده است: مفاد استجازه اول رئیس قوه قضائیه در خصوص رسیدگی به جرائم اقتصادی از رهبر معظم انقلاب مورخه ۲ مرداد ۱۳۹۷ در خصوص جرائم موضوع این قانون از تاریخ تصویب لازم الاجرا است.

بر اساس ماده (۹) این قانون از زمان تصویب لازم الاجرا است. مجازات های موضوع این قانون در خصوص جرائمی که قبل از تصویب این قانون شروع شده یا مقدمات آن فراهم شده باشد و مرتکبین آن یا معاونین آنها پس از تصویب این قانون ظرف مهلت سه روز، خود و همکاران خود را به مقامات ذیصلاح معرفی نکنند، نیز جاری است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام نتایج آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم خرداد ۱۴۰۴
اجرای طرح هادی در روستا‌های بخش تلنگ شهرستان قصرقند
توصیه های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای این روزهای آلوده
خدمت هتلداران به عزاداران حسینی در ماه محرم
روایتی مستند از جنایات گروهک فرقان در مستند «تفسیر و تفنگ»
کشف سه انبار احتکار برنج در اهواز
مراسم گرامیداشت شهید آیت الله صدوقی در یزد
راه اندازی پویش «اطعام و احسان‌حسینی» در خراسان رضوی
جزئیات تغییر ساعت کاری دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد
اسکان اضطراری ۲۷۰ نفر از آسیب‌دیدگان حملات رژیم صهیونی در تهران
فوتبال جام جهانی باشگاه‌ها؛ دورتموند حریف رئال مادرید شد
استقبال از سامانه خط تلفنی امید در همدان
ورود کاروان نمادین امام رضا (ع) به نیشابور
بهره‌برداری از ۲.۳ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان اصفهان
بازدید خبرنگاران و عکاسان داخلی و خارجی از جنایت رژیم صهیونیستی در زندان اوین
کشتار روزانه ۸۰ تن مرغ گرم در چهارمحال و بختیاری
پیام اقتدار حافظان خردسال دارالقرآن باشت به دشمنان ایران
شهادت دانشمندان ، جوانان را در ادامه راه علم استوارتر می‌کند
جوی به نسبت پایدار برای آسمان استان قزوین
هوای آلوده، همچنان مهمان ناخوانده آسمان کردستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش به انتشار تصویر موهن از پیامبر در نشریه لمان ترکیه
ساخت نیروگاه‌های تولید پراکنده در بیش از ۱۰۰۰ نقطه کشور
کالابرگ الکترونیک به هفت دهک پرداخت می‌شود
شکست پروژه جنگ ۱۲ روزه علیه ایران
پاسخ قاطع ایران مانع تحقق اهداف آمریکا شد
آغاز ساخت نخستین نیروگاه خورشیدی پتروپارس
شرایط مالیات صفر اعلام شد
صهیونیست‌ها ابعاد ضربه بزرگی را که خورده‌اند، پنهان می‌کنند
قدرت موشکی برای پاسخ به صهیونیست‌ها در وضع عالی است
ایران به تقویت رشته‌های حساس علمی ادامه خواهد داد
هم‌گرایی و تعامل عامل پایداری تولید در صنعت پتروشیمی
بازدید پزشکیان از مناطق آسیب‌دیده از تهاجم رژیم صهیونی
دو هزار میلیارد تومان خسارت صنعت برق ناشی از جنگ ۱۲ روزه
برگزاری نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ در روز‌های ۲۶ و ۲۷ تیر
بازسازی مناطق آسیب‌دیده از اولویت‌های وزارت راه است
صدراعظم آلمان: هراسی از جنگ با روسیه ندارم  (۳ نظر)
یاوه‌گویی ترامپ نتیجه شکست سنگین در برابر ایران است  (۱ نظر)
برانکو: ایران به جرات یکی از امن‌ترین کشور‌های جهان است  (۱ نظر)
پوشش حفاظتی ۹۷ ذخیره گاه جنگلی در لرستان  (۱ نظر)
عراقچی: ایران با واژه تسلیم بیگانه است  (۱ نظر)
دستگیری عامل خرابکاری در بندرانزلی  (۱ نظر)
گروسی: ایران سلاح هسته‌ای ندارد  (۱ نظر)
۱۸۹ هزار خانوار مشمول دریافت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی  (۱ نظر)