الحاق بیش از ۷۰ خودروی چند منظوره عمرانی به ناوگان خدمات رسانی روستاهای گیلان
با حضور استاندار گیلان ۷۳ خودروی چند منظوره حمل زباله و برف روب به ناوگان خدمات رسانی دهیاریهای استان تحویل داده شد.
این خودروها قابلیت حمل زباله، امکان نصب تیغه برف روبی و سایر کاربریهای عمرانی از قبیل حمل شن و ماسه را دارند و با مشارکت سازمان همیاری و دهیاریهای کشور، اداره کل روستایی و شوراهای استانداری و مدیریت بحران استان با اعتباری بیش از ۵۸ میلیارد تومان در اختیار دهیاران استان قرار گرفت.
استاندار گیلان در مراسم رونمایی از این خودروها با بیان اینکه مسئله زباله یکی از مهمترین مشکلات استان در چندسال گذشته بوده است، گفت: پسماند در بسیاری از نقاط کشور به منبع درآمد تبدیل شده است، اما در گیلان به یک معضل تبدیل شده و مردم را با مشکلاتی مواجه کرده است.
هادی حق شناس با اشاره به
مشکلات پسماند در گیلان افزود: معضل پسماند در استان باید با استفاده از روشهای علمی و با بهرهگیری از ظرفیت پژوهشگران حل شود. وی تصریح کرد: ورود شیرابهها به آبهای زیرزمینی در گیلان باعث ایجاد مشکلاتی شده است که باید این معضل را برطرف شود و دولت چهاردهم در این خصوص برنامه ویژه دارد.
استاندار گیلان با اشاره به روشهای مدیریت پسماند در جهان و برخی از نقاط کشور، اضافه کرد: در دنیا زباله را به ۲ روش دفن و یا دفع میکنند و در استان گلستان نیز با این مشکل مواجه نبودیم، زیرا ۳۰۰ الی ۴۰۰ تن زباله را در یک زمین بیابانی دفن میکردیم ولی در گیلان این امر قابل اجرا نیست.
هادی حقشناس با بیان اینکه ۳۰ درصد زبالههای گیلان خشک هستند، افزود: ۱۰ درصد پسماند نیز به شکل بخار یا گاز متان تبدیل میشود، اما ۶۰ درصد دیگر پسماند گیلان را باید از طریق کمپوست و یا زبالهسوز حل کرد که این امر تاکنون بهطور کامل در استان اجرایی نشده است.
وی با انتقاد از نبود انتقال و احداث کارخانه زبالهسوز در گیلان، گفت: از ۱۰ سال گذشته قرار بود دستگاه زبالهسوز به گیلان منتقل شود و در این راستا حتی ۲۰ میلیون دلار نیز پرداخت شده است ولی بنا بر دلایلی، این امر تاکنون محقق نشده است.
به گفته استاندار گیلان، در نشست استانداران با رئیس جمهور مسئله پسماند و زبالهسوز مطرح شده که مردم گیلان با معضلات پسماند و عوارض ناشی از آن مواجه هستند و شخص رئیس جمهور قول پیگیری دادند.
حقشناس با بیان اینکه جنگلهای سراوان ویترین زیبایی استان است، افزود: ۶ نقطه دیگر استان نیز مانند سراوان در حوزه پسماند دارای وضعیت خوبی نیستند، لذا باید برای مدیریت زباله در استان آن را تبدیل به کود کرده و یا پسماند را بسوزانیم و ریجکت نهایی را برای دفن به محل مدنظر منتقل کنیم.
وی با تأکید بر ضرورت توجه به مصرف بهینه سوخت در استان در فصل زمستان، اضافه کرد: به دلیل کاهش دما و بارش برف در ماههای آینده، ممکن است در حوزه سوخت با کمبودهایی در ماههای آینده مواجه شویم که در صورت همراهی مردم و صرفهجویی در مصرف حاملهای انرژی و کم کردن دمای محیط، این مسئله قابل مدیریت خواهد بود.
استاندار گیلان با بیان اینکه شاید راحتترین راه حلی که برای مدیران در زمان ناترازی انرژی وجود دارد، قطع برق و گاز واحدهای تولیدی است، افزود: نمیتوانیم به بهانه کمبود سوخت، واحدهای تولیدی و کارخانههای فولاد و سیمان را تعطیل کنیم و ۸۰هزار نفر از هم استانیها را در شب عید از کار بیکار کنیم.