دبیرکل شوراي مشترک بازرگانی ايران و عربستان
عربستان بیش از ایران از قطع روابط تجاری زیان می کند
جلیلی تاکيد کرد: تجار و بازرگانان سعودي قطعا بيش از ايران از قطع روابط اقتصادي متضرر خواهند شد.
ابراهيم جليلي در مصاحبه با
خبرگزاري صداوسيما گفت : حضور ايران در بازارهاي منطقه و تنوع کالاهاي ايراني کمک شاياني براي عربستاني ها بود و علاقه عربستاني ها به کالاهاي ايراني روز به روز در حال افزايش بود .
وي افزود :حضور زائران ايراني براي مناسک حج عمره و تمتع ايراني قابل مقايسه با ديگر کشورها نبودبه طوري که رونق بازار دو شهر مکه و مدينه اتکاي زيادي به حضور زائراني ايراني دارد.
وي تاکيد کرد : مسئولان عربستان بي تدبير کردند و قطعا پشيمان خواهند شد و درآينده اي نه چندان دور تحت بازرگانان خود مجبور به بازگشت به بازار ايران خواهند شد .
جليلي خاطرنشان کرد:با توجه به وضعيت ايران بعد از اجرايي شدن برجام ولغو محدويت سرمايه گذاري در ايران با اين تصميم عربستان تجار و بازرگانان سعودي از اين فرصت محروم شدند .
دبیرکل شوراي مشترک بازرگانی ايران و عربستان گفت : اين تصميم عربستان زمينه براي بهره گيري شرکتهاي کشورهاي اروپايي از فضاي جديد اقتصادي ايران مهيا مي کند .
وي خاطرنشان کرد : اين تصميم نسنجيده و شتابزده سعودي ها در حالي انجام شدکه اين کشور بودجه امسال خود را با 100 ميليارد دلار کسري بسته است و اين قبيل تصميم گيري ها قطعا اثر مستقيم بر اوضاع اجتماعي مردم رفاه زده اين کشور خواهد داشت .
جليلي اوضاع اقتصادي عربستان را بسيار دشوار توصيف کرد و افزود :پايه اقتصاد عربستان بر نفت متکي است و اين کشور با کاهش قيمت نفت قطعا بيش از ايران و روسیه زيان خواهد کرد در حالي که در صورت هماهنگي با ايران مي توانست بر اين اوضاع نابسامان داخلي فائق ايد.