• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۱۸۳۴
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۴
صفحه نخست » عمومی

درنگارش متن توافق، آهسته و پیوسته پیش می رویم

مذاکره کننده ارشد هسته ای کشورمان که در نیویورک به سر می برد، کار نگارش پیش نویس متن توافق جامع را آهسته وپیوسته خواند و گفت: در حال پیشرفت هستیم و امیدواریم بتوانیم این کار را در موعد مقرر به پایان رسانیم.

سید عباس عراقچی درمصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در نیویورک افزود: هنوز در خصوص بعضی‌از مورد مثل ادبیات نگارش و برخی‌از مسائل اختلاف نظر وجود دارد و هنوز مواردی که در کروشه یا پرانتز قرار دارند، تعدادشان زیاد است. معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت خارجه در واکنش به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه آمریکا که از بازرسی های ابدی در ایران خبر داده بود، گفت: فکر نمی کنم خیلی‌چیز عجیب و غریبی باشد، این یکی‌از اصول اولیه ان پی‌تی‌است و کشورهایی که به ان پی‌تی‌ملحق و بر اساس آن، از انرژی صلح آمیز هسته‌ای برخوردار می شوند، فعالیت‌های هسته‌ای صلح آمیز خود را دنبال می کنند و در مقابل بازرسی‌های آژانس و اعتمادسازی به آژانس را می‌پذیرند. 

وی تاکید کرد: اینکه نظارت هایی وجود داشته باشد که از صلح آمیز بودن این برنامه‌ها اطمینان حاصل شود، یکی‌از اصول اولیه ان پی‌تی‌ و ما سالهاست که به ان پی‌تی‌پیوسته ایم و بر اساس آن، یک موفقتنامه پادمان میان ایران و آژانس امضا شده که دائمی است و این چیز عجیب و غریبی نیست. 
عراقچی افزود: در مذاکرات نیز بحث نظارت ها یکی‌از بخش‌های جدی برای ماست و آنچه جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات به طرف مقابلش عرضه می‌کند، اعتماد سازی است. 
وی تاکید کرد: ما هیچ امتیاز خاصی‌نمی دهیم و در مقابل، آنها غنی سازی، آب سنگین و ادامه برنامه های ما را در خیلی‌از حوزه‌ها می‌پذیرند، همکاری‌ها و رفع تحریم ها را می‌پذیرند و ما در مقابل، اعتمادسازی را مقداری بیشتر می‌کنیم.
معاون وزیر امور خارجه به لزوم تصویب پروتکل الحاقی از سوی قوه مقننه نیز اشاره کرد و گفت: یکی‌از مواردی که موضوع مذاکره است، پروتکل الحاقی است که اگر مجلس شورای اسلامی بپذیرد، پروتکل الحاقی هم اجرایی خواهد شد و آن هم هیچ چیز عجیب و غریبی نیست، چون بیش از یکصد کشور دنیا، پروتکل الحاقی را اجرا می کنند و یکی‌از اصول اولیه ان پی‌تی‌این است که کشورها برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را خواهند داشت و در مقابل، با یکسری نظارت‌ها و بازرسی‌ها توسط آژانس موافقت می کنند که اعتماد وجود داشته باشد. 
سید عباس عراقچی در پاسخ به این سئوال که در مذاکرات نیویورک، چقدر درباره لغو تحریم ها صحبت شده است، گفت: همانطور که بارها گفته ایم، یکی‌از خواسته‌های اصلی‌ما، لغو فوری همه تحریم‌های اقتصادی و مالی است در مرحله‌ای که توافق اجرایی می شود. 
وی افزود: وقتی‌که نگارش این توافق پایان یابد و آن روزی که به توافق برسیم، تاریخی‌را مقرر می‌کنیم که این توافق از چه زمان اجرایی شود. 
مذاکره کننده ارشد هسته ای کشورمان به نیاز طرفها به دوره زمانی برای اجرائی شدن توافق اشاره کرد و گفت: آن روزی که اعلام می‌کنیم توافق اجرایی خواهد شد، در آن روز همه تحریم‌های اقتصادی و مالی باید حتما لغو شود و بر همین اساس، مذاکرات کنونی جریان دارد و توافقات کلی‌در این زمینه بوجود آمده است و مسائل و جزئیات آن را نیز اکنون در حال نگارش هستیم. 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بانویی در خط مقدم علم ژنتیک
دستگیری عاملان آتش سوزی کامیون خدماتی شهرداری در لنگرود
اوسمار: پرسپولیس کار سختی دارد
شتابگر روی آنتن شبکه قزوین
آشنایی دختران یزدی با رویداد‌های انقلاب 
بهره‌ برداری و آغاز عملیات اجرایی طرحهای برق‌ رسانی در خراسان رضوی
اجتماع بزرگ منتظران ظهور در زاهدان
اخبار گوناگون از مناطق مختلف کردستان
حمایت استادان دانشگاه های استان از رهبر معظم انقلاب اسلامی
برگزاری جشن نیمه شعبان در حسینیه علیای شهر کدکن
پایان کار تیم ملی اسنوکر با دو مدال برنز در قهرمانی آسیا
روایتی از زندگی شهید مدافع امنیت قاسم کردلو یگانه
بهره برداری از چهار طرح بزرگ صنعتی و محیط زیستی در خوزستان با مشارکت وزارت دفاع
افتتاح واحد تولید روغن موتور در شهرک شکوهیه قم
بارش برف در شهرستان کوهرنگ
کارخانه سیمان سفید ازنا آماده افتتاح
پیام تسلیت استاندار یزد در پی درگذشت پیشکسوت صداوسیما
نیمه شعبان یاد آور ایثار سربازان گمنام امام زمان (عج)
رضایت دشمنان ایران، فقط با نابودی ملت ایران ممکن است
کاهش دما و پدیده مه گرفتگی در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
رسیدگی به مشکلات اصناف و بازاریان در دستور کار قوه قضائیه
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)