• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۲۹۹۶۴
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۵:۳۹
آذربایجان غربی » سیاسی

تاکید امام جمعه اهل‌سنت ارومیه بر نقش امامان جمعه و علما در ایجاد صلح و سازش

امام جمعه اهل‌سنت ارومیه برنقش بی‌بدیل امامان جمعه اهل سنت و علما، هسته‌های جهادی بخشایش و همچنین ریش سفیدان و معتمدان  در ایجاد صلح و سازش در پرونده‌ها تاکیدکرد.

تاکید امام جمعه اهل‌سنت ارومیه بر نقش  امامان جمعه و علما در ایجاد صلح و سازش
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای آذربایجان غربی، ماموستا مامد کلشی‌نژاد امروز در آیین عبادی سیاسی نماز جمعه اهل‌سنت ارومیه و با اشاره به فرا رسیدن ماه محرم و تسلیت ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و همچنین با اشاره به فرا رسیدن هفته «قوه قضائیه» اظهار داشت: قوه قضائیه نهادی است که در اسلام از جایگاهی رفیع و والا برخوردار بوده و تداوم عدالت در جامعه، مرهون استواری و استقامت آن است.

وی با اشاره به جایگاه عدالت قضایی در اسلام تصریح کرد: خداوند متعال در قرآن کریم خطاب به پیامبر (ص) و همه مسئولان امر قضا می‌فرماید: «خداوند به شما فرمان می‌دهد که امانت‌ها را به صاحبانشان بازگردانید و، چون میان مردم داوری می‌کنید، به عدالت داوری کنید» و این آیه، خط قرمز قوه قضائیه را ترسیم می‌کند.

امام جمعه اهل سنت ارومیه با اشاره به اینکه حضرت علی (ع) در نهج البلاغه، فلسفه‌ی وجودی حکومت و قضاوت را اجرای عدالت می‌داند و می‌فرماید: «الْعَدْلُ یَضَعُ الْأُمُورَ مَوَاضِعَهَا» افزود: این یعنی عدالت، هر چیزی را در جای خود قرار می‌دهد و قوه قضاییه باید پناهگاه مظلوم و مانع ظلم باشد.

وی با بیان اینکه عدالت، اساس کار حیات طیبه انسانی است گفت: همه پیامبران الهی نیز برای برقراری همین عدالت جهانی مبعوث شدند.

ماموستا کلشی‌نژاد در ادامه با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر، تلاش‌های مجاهدانه و جهادی در قوه قضاییه صورت گرفته که شایسته تقدیر است افزود: این تلاشها، که مورد تأیید و تحسین رهبر انقلاب نیز قرار گرفته، سبب افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم شده است.

وی خاطرنشان کرد: از جمله این خدمات ارزشمند شامل رسیدگی به پرونده‌های معوق و کثیرالشاکی بود یعنی اقدام جهادی برای تعیین تکلیف بیش از یک میلیون پرونده‌ی مسن که سال‌ها بر زمین مانده بود، گام بلندی در جهت احقاق حق مردم بوده است.

امام جمعه اهل‌سنت ارومیه با ابراز خرسندی از مبارزه‌ی بی‌امان با فساد توسط قوه قضائیه گفت: برخورد قاطع و بدون ملاحظه با مفسدان اقتصادی و پرونده‌های به اصطلاح «یقه سفیدها» نشان داد که همه در برابر قانون   یکسان هستند.

وی به موضوع «مردمی‌سازی» قوه قضاییه اشاره کرد و افزود: بیش از ۲۰۰ هزار ملاقات چهره به چهره با مردم و سفر‌های استانی، فاصله بین مردم و دستگاه قضا را کاهش داده و مشکلات را از نزدیک پیگیری کرده است.

ماموستا کلشی‌نژاد با اشاره به توسعه فرهنگ صلح و سازش اظهار داشت: خوشبختانه نزدیک به یک میلیون پرونده در سال، به جای صدور رأی، با صلح و سازش مختومه شده است و این کار، هم از بار مراجعه به دادگاه کاسته و هم الفت و برادری را در جامعه افزایش داده است.

وی به نقش بی‌بدیل امام جمعه اهل سنت و علما در ایجاد صلح و سازش اشاره کرد و افزود: باید از نقش بسیار مهم و استثنایی هسته‌های جهادی بخشایش و همچنین سفیدان معتمدین  و موثرین در راستای حل و صلح و سازش پرونده‌ها تقدیر کرد و در این راستا رئیس قوه قضاییه به صراحت تأکید کرده که علما و ریش‌سفیدان، به دلیل شناخت عمیق از مسائل قومی و محلی، «بهتر و مطلوب‌تر از یک قاضی حاذق» می‌توانند بسیاری از اختلافات را حل و فصل کنند، چون با چشم خود شاهد بوده‌ایم که چگونه با تدبیر و نفوذ کلام علما و ائمه جمعه، کینه‌های دیرینه به صلح و آشتی بدل شده است.

ماموستا کلشی‌نژاد ادامه داد: ما همواره بر اتحاد و برادری تأکید داشته و معتقد هستیم که اتحاد اقوام و ادیان، دشمنان را در رسیدن به اهداف ناکام گذاشته و این همکاری و تعامل، نمونه‌ی عینی همکاری در نیکوکاری و پرهیزگاری در جامعه است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه صرفه‌جویی در انرژی ضرورتی شرعی و جهادی است اظهار داشت: قرآن کریم می‌فرماید: «اسراف نکنید که خداوند اسرافکاران را دوست ندارد» و در این راستا پیامبر اکرم (ص) حتی از دور ریختن نیمی از یک میوه نهی فرمودند.

امام جمعه اهل‌سنت ارومیه بیان کرد: مسئولان امر بار‌ها هشدار داده‌اند که میزان مصرف انرژی در ایران بیش از دو برابر میانگین جهانی بوده و این یک فاجعه‌ای اقتصادی و فرهنگی است.

وی خاطرنشان کرد: در روایات اسلامی آمده است که اسراف، موجب فقر، کاهش برکت در زندگی و محرومیت از هدایت الهی می‌شود و از سوی دیگر صرفه‌جویی در مصرف انرژی، یک «جهاد مدنی» است.
 
ماموستا کلشی‌نژاد اظهار داشت: این عمل، علاوه بر اینکه اطاعت از فرمان خدا به شمار می‌رود نوعی بصیرت و غیرت دینی و ملی است و بنابراین باید با ترک اسراف و رعایت الگوی صحیح مصرف، هم شاکر نعمت‌های الهی بوده و هم پشتیبان نظام و کشور عزیزمان در این برهه حساس باشیم.

وی در پایان خطبه‌ها با اشاره به پیام هوشمندانه مقام معظم رهبری مدظله العالی در رابطه با تفاهم‌نامه بین ایران و آمریکا گفت: این پیام با دقت و بصیرت تمام، سبب افزایش اعتماد مردم و اتحاد آنها شده و همچنین سبب یاس دشمنان داخلی و خارجی شد.

امام جمعه اهل سنت ارومیه تاکید کرد: لازم است با اطاعت و اعتماد به منویات مقام معظم رهبری، مسئولان امر در راستای تحقق این تفاهم‌نامه کوتاهی نکنند و همانطور که امام خامنه‌ای فرمودند آمریکا در مذاکرات باید به همه بند‌ها جامه عمل بپوشد که  ملت ایران به حقوق حقه اش برسد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری دوره دانش افزایی تدبر در سوره‌های جهاد محور
تولید و توزیع ۴۰۰ تن گوشت سفید مرغ در گچساران
دیدار رئیس قوه قضائیه با قضات بین المللی
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۵/۰۴/۲۱
پایان کار جودوکاران ایران در جام آسیا با کسب دو نشان نقره و برنز
ماندگاری زائران مراسم تشییع رهبر شهید در مشهد
برگزاری دوره‌های مهارت‌های گفت‌وگوی زبان فارسی در سلیمانیه
احیای ۲۹ واحد تولیدی و جلوگیری از بیکاری بیش از ۲ هزار نفر در استان گلستان
گرمای تابستان و گردوخاک، مهمان روز‌های پیش‌روی استان مرکزی/ هشدار زرد هواشناسی صادر شد
مردم گرگان یکصدا در میدان وحدت؛ ما همگی فدایی رهبریم
رئیس هیئت سوارکاری استان همدان معرفی شد
آغاز امتحانات نهایی دانش آموزان یازدهم و دوازدهم
ثبت هفتمین وقف در شهرستان قائنات
کمینه و بیشینه دمای بیست و یکم تیر ۱۴۰۵
امروز؛ آغاز امتحانات نهایی دانش آموزان پایه دوازدهم
طنین همبستگی ملی در استان مرکزی؛ مردم در حمایت از ایران و رهبری اجتماع کردند
رقابت ۴۲۰۰ دانش‌آموز مهابادی در آزمون‌های نهایی
اربعین امسال، اربعین خونخواهی امام شهید است
اولویت توسعه دریاپایه و جذب سرمایه گذار در هرمزگان
تغییر در رویه بررسی سقف رتبه بندی واردات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حساسیت روسیه به اقدام ترکیه در فروش «اس - ۴۰۰»
جریمه ۱۴ میلیارد ریالی مرغداری متخلف در مازندران
پیام رهبر انقلاب به مناسبت تشییع و تدفین پیکر رهبر شهید
تایید خبر شهادت ۲ بسیجی تامین امنیت در مشهد
تعویق یا تغییری در زمان‌بندی امتحانات نهایی دانش‌آموزان وجود ندارد
آغاز فعالیت مواکب اربعین حسینی در مرز‌های خوزستان از ۲۹ تیرماه ۱۴۰۵
واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی در تیر ماه
سپاه: پایگاه پرنس حسن اردن درهم کوبیده شد
کاهش موقت شدت گرما در خراسان رضوی
حمله سپاه به پایگاه آمریکایی دُقم در عمان
بیانیه یمن درباره پرواز‌های غیر نظامی بین ایران و یمن
کالابرگ تیر ماه شناسه ملی‌های ۳، ۴، ۵ و ۶ واریز شد
ورود دستگاه قضا به علت آتش‌سوزی پالایشگاه در پلدختر
افتتاح باغ موزه مشاهیر شیراز تا سه ماه آینده
رهبر معظم انقلاب: انتقام، خواست ملّت ما است
پیام رهبر انقلاب به مناسبت تشییع و تدفین پیکر رهبر شهید  (۸ نظر)
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع  (۴ نظر)
تعویق یا تغییری در زمان‌بندی امتحانات نهایی دانش‌آموزان وجود ندارد  (۳ نظر)
سپاه: پایگاه پرنس حسن اردن درهم کوبیده شد  (۳ نظر)
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه  (۲ نظر)
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان  (۲ نظر)
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی  (۲ نظر)
جمع آوری بیش از ۱۲ هزار انشعاب غیر مجاز در کلانشهر اهواز  (۲ نظر)
سلامت، امنیت و آرامش؛ اولویت آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در برگزاری امتحانات نهایی  (۱ نظر)
تایید خبر شهادت ۲ بسیجی تامین امنیت در مشهد  (۱ نظر)
حمله موشکی دشمن آمریکایی به زیرساخت‌های ریلی کشور  (۱ نظر)
آغاز فعالیت مواکب اربعین حسینی در مرز‌های خوزستان از ۲۹ تیرماه ۱۴۰۵  (۱ نظر)
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در حرم مطهر رضوی  (۱ نظر)
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)  (۱ نظر)
برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش عرضه و مصرف گوشت قرمز  (۱ نظر)