• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۲۹۰۳۹
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۴۵
اجتماعی » حقوقی و قضایی

خروجی بازرسی‌های قضائی باید مبنای تصمیم‌گیری‌های مدیریتی باشد

رئیس کل دادگستری استان تهران: بازرسی نباید تنها به بررسی شکلی محدود شود؛ ارزیابی‌ها باید راهبردی، آسیب‌شناسانه و با رویکرد آموزشی باشد.

** القاصی مهر: خروجی بازرسی‌های قضائی باید مبنای تصمیم‌گیری‌های مدیریتی باشد/عکس سایز شود

به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما،  علی القاصی مهر، رئیس کل دادگستری استان تهران در نشست قدردانی از بازرسان و اعضای تیم‌های نظارتی این دادگستری، ضمن تسلیت ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعدبالله الحسین علیه السلام گفت در آستانه هفته قوه قضائیه فرصت مغتنمی است تا از بازرسان و تیم‌های نظارتی که در طی سال ۱۴۰۴ و خصوصا ایام فوق العاده جنگ‌های تحمیلی به امر نظارت بر شعب و سرکشی از مجتمع‌ها و حوزه‌های قضایی استان تهران پرداختند تقدیر و تشکر نماییم.

رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: حضور بازرسان خصوصا در زمان تهاجم دشمن ضمن آنکه، روند رسیدگی و استمرار در خدمت رسانی در سطح استان مورد بازدید قرار گرفت، پیام خدا قوت و تشکر به قضات و کارکنانی بود که در شرایط جنگ تحمیلی و به صورت جهادی در حال خدمت بودند.

القاصی مهر، ضمن تجلیل از عملکرد جهادی قضات و کارکنان، بر اهمیت و جایگاه خطیر مأموریت‌های نظارتی در ارتقای سلامت و کارآمدی دستگاه قضا تأکید کرد.

وی در این نشست با بیان اینکه مأموریت‌های نظارتی صرفاً یک فعالیت جانبی نیست، گفت: بازرسی و نظارت، مأموریتی هم‌تراز با وظایف اصلی قضایی است و نباید اجازه داد در سایه مشغله‌های کاری، از اهمیت و دقت آن کاسته شود.

رئیس کل دادگستری استان تهران با تأکید بر اینکه گزارش‌های بازرسی باید به عنوان یک ابزار «تصمیم‌ساز» در اختیار مدیریت قرار گیرد، افزود: هنر هیئت بازرسی این است که وضعیت عملکردی یک واحد قضایی را به‌گونه‌ای دقیق، جامع و کارشناسانه تبیین کند که مدیر مجموعه بتواند با اطمینان، بر اساس آن گزارش برای رفع چالش‌ها، کمبود نیرو، اصلاح فرآیند‌ها و ارتقای خدمات تصمیم‌گیری نماید.

القاصی مهر گفت: اگر گزارش‌های ارائه‌شده فاقد تحلیل آسیب‌شناسانه باشد، خروجی لازم را نخواهد داشت؛ هیئت‌های بازرسی باید علاوه بر بررسی‌های آماری، با ورود به پرونده‌ها و بررسی ماهیتی و شکلی، نقاط قوت و ضعف را دسته‌بندی و راهکار‌های منطقی برای رفع نارسایی‌ها ارائه کنند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به جنبه آموزشی در بازرسی‌ها، افزود: بازرسی نباید تنها رویکرد مچ‌گیرانه داشته باشد، بلکه باید دارای «وصف آموزشی» باشد و همچنین همکارانی که برای بازرسی اعزام می‌شوند، باید به عنوان متخصصان و کارشناسان خبره، در همان جلسه جمع‌بندی با حضور قضات و کارکنان مجتمع، نکات لازم را جهت اصلاح امور و ارتقای کیفیت رسیدگی‌ها متذکر شوند.

القاصی مهر گفت:  بازرسان باید به‌گونه‌ای عمل کنند که در پایان مأموریت، مجموعه قضایی مورد بازرسی، اشراف کامل‌تری بر نقاط قوت و ضعف خود داشته باشد و راهکار‌های اصلاحی را در عمل اجرا کند.

رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه با بیان اینکه فرد اعزامی به عنوان بازرس باید در حوزه مأموریتی خود از تسلط علمی و اجرایی کافی برخوردار باشد، تأکید کرد: شخصی که برای بازرسی انتخاب می‌شود باید به لحاظ تسلط بر قوانین و جریان امور، سرآمد باشد تا بتواند ضمن ارائه طریق و آموزش، کاستی‌های احتمالی را به‌درستی احصا کند.

القاصی مهر بر پرهیز از رویکرد‌های تشریفاتی تأکید کرد و گفت: ارزیابی‌ها باید با دقت موشکافانه انجام شود؛ تطبیق آمار سیستم با پرونده‌های فیزیکی، بررسی وضعیت اجرای احکام و نظارت بر فرآیند‌های دادرسی، نیازمند وقت‌گذاری دقیق است. اعضای هیئت بازرسی باید توجه داشته باشند که عملکرد آنان نیز همواره توسط همکاران در واحد‌های قضایی ارزیابی می‌شود؛ لذا نوع برخورد، رعایت آداب و دقت در نظارت، بازتاب‌دهنده شأن و جایگاه نظارتی دادگستری کل استان تهران است.

رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به ضرورت استانداردسازی در ارزیابی‌ها، خاطرنشان کرد: عملکرد همکاران در شرایط مختلف، از جمله در دوران‌های خاص و جنگی، باید با رویکردی منصفانه و مبتنی بر شاخص‌های قابل اندازه‌گیری بررسی شود.

وی گفت: کاربرگ‌های ارزیابی نباید کلیشه‌ای باشد؛ بلکه باید با شرح توصیفی دقیق، منعکس‌کننده واقعیات کاری، نظم و انضباط، شجاعت و استقلال قضایی و دلسوزی همکاران باشد؛ ایجاد انطباق بین امتیازات آماری و شرح توصیفی از الزامات یک گزارش متقن است که باید در تمامی تیم‌های بازرسی مورد توجه جدی قرار گیرد.

القاصی در پایان، با تقدیم لوح قدردانی از اهتمام و تلاش‌های بهنام باقری، معاون قضائی در امور نظارت و بازرسی دادگستری استان تهران و تمامی روسا و اعضای تیم‌های نظارتی، ابراز امیدواری کرد که بازرسی‌ها منجر به کاهش اطاله دادرسی، تکریم ارباب‌رجوع، مقابله با مفاسد احتمالی و در نهایت ارتقای سرمایه اجتماعی باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گارسیا: در خط حمله کارایی نداشتیم
بقائی: نشست سوئیس، متمرکز بر مطالبه اجرای تعهدات طرف مقابل است
حدیث بدرقه در جوار مزار شهیدان به روایت نشست
انفجار راس لفان قطر زخمی داشت
قلعه‌نویی: هر دو تیم توان بُردن بازی را داشتند؛ از تعویضی ها راضی نیستم
سرلشکر رضایی: آمریکا را پاسخگو می‌کنیم
هفته ۲۹ لیگ دسته یک؛ صعود نساجی به لیگ برتر
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، دوشنبه اول تیر
برآورد جدید از هزینه هنگفت پنتاگون در جنگ با ایران
اعزام سه هزار زائر کردستانی به مراسم تشییع رهبر شهید / تأکید بر هم‌افزایی فرهنگی و وحدت ملی
بیرانوند بهترین بازیکن دیدار ایران مقابل بلژیک
نگهداری ۳۰۰ گونه گیاهی در باغ گیاه‌شناسی زاگرس لرستان
هشدار ترکیه درباره خرابکاری رژیم صهیونیستی در مذاکرات ایران و آمریکا
پزشکیان به شی جین پینگ «پنج گنج» هدیه داد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱ تیر ۱۴۰۵
اجرای ۲۷ طرح آبرسانی در شهرستان خدابنده
به نقض تفاهم‌نامه واکنش سنگین خواهیم داشت
پاسخ لرستانی ها جانفدا به عهدشکنی دشمن
تقویم و اوقات شرعی دو شنبه ۱ تیر ۱۴۰۵ به افق قم
مدیریت موفق آسیب‌های اجتماعی در جلفا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مذاکرات چهارجانبه ایران، آمریکا، قطر و پاکستان
ونس: پیشرفت بزرگی در رابطه با ایران انجام شده است
قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز برگزار می‌شود
واریز حقوق بازنشستگان تا پایان امروز تکمیل می‌شود
مودیان نگران نباشند؛ مهلت ارایه اظهارنامه‌های مالیاتی تمدید خواهد شد
رسانه عبری: اسرائیل بار دیگر تسلیم شروط ایران شد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ به افق قم
نشست وزیران خارجه مصر، ترکیه، عربستان و پاکستان در قاهره
علت حادثه مسمومیت غذایی تعدادی از شهروندان در شهرستان رامیان استان گلستان
۸ شهید و زخمی در حمله صهیونیست‌ها به لبنان
خودکفایی ۸۵ درصدی در تامین امنیت غذایی کشور
امشب؛ تقابل یوز‌های ایران با بلژیک
انتشار گسترده اطلاعیه ایران درباره بسته شدن تنگه هرمز در رسانه‌های انگلیس
ورود هیئت مذاکره کننده ایران به سوئیس
تشریح برنامه دیدار‌های امروز هیئت مذاکره کننده ایران
قطعی سامانه اینترنتی برخی بانک‌ها و بلوکه شدن پول مردم  (۲۷ نظر)
فرمانده قرارگاه خاتم‌: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود  (۱۴ نظر)
یارانه خرداد ماه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد  (۶ نظر)
پرواز پراید بر فراز بام یک منزل مسکونی  (۴ نظر)
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: تنگه هرمز بسته خواهد شد  (۳ نظر)
نتایج وام ۷۵ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد  (۲ نظر)
کاهش اندک قیمت ۳ محصول ایران‌خودرو با اصلاحات وزارت صمت  (۲ نظر)
واریز حقوق خرداد بازنشستگان کشوری آغاز شد  (۲ نظر)
واکنش بقایی به نفاق و ریاکاری وزیر خارجه فرانسه  (۱ نظر)
مذاکرات آینده به معنای پذیرش نظر دشمن نخواهد بود  (۱ نظر)
مراسم شیرخوارگان حسینی (ع) ماه محرم ۱۴۰۵ _ استان‌ها ۳  (۱ نظر)
ابوترابی‌فرد: هیئت حاکمه آمریکا به هیچ‌وجه قابل اعتماد نیست  (۱ نظر)
ترخیص مواد اولیه تولید داروی دیابتی با ورود دادستانی تهران  (۱ نظر)
عمارت کلاه‌فرنگی باغشمال میعادگاه فرهنگی مردم تبریز می‌شود  (۱ نظر)
ورود هیئت مذاکره کننده ایران به سوئیس  (۱ نظر)