• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۰۸۴۴۹
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۹:۴۱
اقتصادی » بازاروتجارت
در حاشیه ششمین اجلاس اقتصادی اوراسیا مطرح شد؛

تأکید ایران بر هوشمندسازی تجارت با اوراسیا

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن برشمردن محورهای همکاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تجارت دیجیتال را مهم‌ترین محرک‌های رشد اقتصادی، افزایش بهره‌وری و تقویت همگرایی منطقه‌ای دانست.

ایران خواستار توسعه تجارت دیجیتال با کشورهای اوراسیا شد

به گزارش گروه تجارت خارجی خبرگزاری صدا و سیما، محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در حاشیه ششمین اجلاس اقتصادی اوراسیا، که در قزاقستان برگزار می‌شود در پنل تخصصی با عنوان تجارت دیجیتال در اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: امروزه اقتصاد جهانی در حال تجربه تحولی بنیادین است؛ تحولی که در آن فناوری‌های دیجیتال شیوه‌های تجارت، زنجیره‌های تامین، خدمات مالی، حمل‌ونقل و مدل‌های کسب‌وکار را دگرگون ساخته‌اند.

وی با بیان اینکه دیگر تجارت دیجیتال ابزاری مکمل برای مبادلات اقتصادی نیست، افزود: امروزه تجارت دیجیتال، به یکی از مهم‌ترین محرک‌های رشد اقتصادی، افزایش بهره‌وری و تقویت همگرایی منطقه‌ای تبدیل شده است.

به گفته دهقان دهنوی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا با تدوین دستورکارهای دیجیتال، توسعه بسترهای مشترک الکترونیکی و تلاش برای هماهنگ‌سازی مقررات، گام‌های ارزشمندی در جهت تسهیل تجارت و ارتقای اتصال‌پذیری اقتصادی میان کشورهای عضو برداشته است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه ج. ا. ایران دیجیتالی‌سازی اقتصاد را یک فرصت راهبردی و ضرورتی اجتناب‌ناپذیر می‌داند، اضافه کرد: برخورداری از نیروی انسانی متخصص، ظرفیت‌های گسترده فناوری اطلاعات و ارتباطات، شرکت‌های دانش‌بنیان و اکوسیستم نوآوری پویا، زمینه مناسبی را برای گسترش همکاری‌های ایران با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در حوزه‌هایی همچون تجارت الکترونیک، خدمات دیجیتال، پرداخت‌های الکترونیکی، لجستیک هوشمند و تسهیل تجارت فراهم کرده است.

وی در ادامه اجرای موافقت‌نامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، را فصل جدیدی در روابط اقتصادی دو طرف دانست و افزود: بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌های این توافق مستلزم آن است که اتصال فیزیکی میان بازارهای ما با اتصال دیجیتال تکمیل شود. زیرساخت‌های دیجیتال کارآمد، اسناد تجاری الکترونیکی، سامانه‌های هوشمند گمرکی و سازوکارهای امن پرداخت فرامرزی، از مهم‌ترین ابزارهای تجارت نوین به شمار می‌روند.

وی در ادامه با برشمردن محورهای همکاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، گفت: توسعه همکاری‌های مقرراتی و نزدیک‌سازی استانداردهای تجارت دیجیتال. هماهنگی در زمینه امضای الکترونیک، گواهی‌های دیجیتال، اسناد الکترونیکی حمل‌ونقل و رویه‌های گمرکی بدون کاغذ می‌تواند هزینه‌های مبادله را کاهش داده و سرعت تجارت را افزایش دهد.

دهقان دهنوی تصریح کرد: تقویت همکاری در حوزه زیرساخت‌های دیجیتال و لجستیک هوشمند. اتصال کریدورهای حمل‌ونقل منطقه‌ای به سامانه‌های دیجیتال رهگیری کالا و تبادل داده‌های تجاری، موجب افزایش شفافیت و کارایی زنجیره‌های تأمین خواهد شد.

وی در ادامه به گسترش همکاری در حوزه فناوری‌های مالی و سازوکارهای نوین پرداخت و افزود: تسهیل پرداخت‌های فرامرزی و توسعه راهکارهای مالی دیجیتال می‌تواند به‌ویژه برای شرکت‌های کوچک و متوسط فرصت‌های بیشتری برای حضور در بازارهای منطقه‌ای فراهم آورد.

معاون وزیر صمت با تاکید بر حمایت از همکاری‌های فناورانه و نوآورانه، گفت: ایجاد شبکه‌های همکاری میان شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها، مراکز تحقیقاتی و پارک‌های فناوری می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری محصولات و خدمات جدید با ارزش افزوده بالا در منطقه اوراسیا باشد.

وی سرمایه‌گذاری در توسعه سرمایه انسانی و تبادل دانش را از دیگر محورهای همکاری ایران با اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا اعلام کرد و افزود: آموزش نیروی انسانی متخصص و گسترش همکاری‌های دانشگاهی و پژوهشی، زیربنای موفقیت اقتصاد دیجیتال در آینده خواهد بود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه آینده همگرایی اقتصادی در اوراسیا بیش از هر زمان دیگری به توانایی ما در ایجاد یک فضای دیجیتال یکپارچه، امن و قابل اعتماد وابسته است، گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در چارچوب منافع متقابل، به‌طور فعال در ابتکارات دیجیتال منطقه‌ای مشارکت کرده و همکاری خود را با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در مسیر توسعه تجارت دیجیتال، نوآوری و رشد پایدار گسترش دهد.

دهقان‌دهنوی در در پایان ابراز امیدواری کرد که از طریق گفت‌وگو، اعتماد متقابل و همکاری عملی، بتوان آینده‌ای را رقم زد که در آن تجارت دیجیتال به موتور محرک توسعه اقتصادی، رفاه و شکوفایی ملت‌های منطقه تبدیل شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مشق ایثار، شجاعت و ایستادگی در سنگرخیابان
بکندی؛ جایی که روایت کربلا در قلب سنت‌ها جاری است
دستور وزیر ارتباطات عراق برای ارائه اینترنت رایگان به زائران اربعین
نماینده ولی فقیه در گلستان : امروز دنیا برای رسیدن به سعادت به مکتب عاشورا نیاز دارد
دنیامالی: باید به باشکوه‌تر شدن مراسم وداع با رهبر شهید کمک کنیم
پیگیری مطالبات متقاضیان مسکن ملی بلدالامین کرمان
اجتماع سوگواران حسینی در کردستان
تداوم قطعی برق خانگی تا پایان عملیات تعمیر تاسیسات معیوب
گرامیداشت سالروز تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی
خاموشی هر لامپ ۶۰ وات، چراغ ۶ کارخانه را روشن می‌کند
افزایش ۳ برابری ذخایر خونی از دوران جنگ تا به حال
تعیین تکلیف سهمیه سوم ایران در آسیا پس از دیدار سه جانبه
دعوت دو بازیکن خراسان رضوی به اردوی تیم ملی فوتسال دختران جوان ایران
پیگیری مطالبات گندمکاران و صادرات خرما در کرمان
احیا و بازگشت به چرخه تولید ۲۰۰ واحد صنعتی قم در یک سال گذشته
کنترل مصرف برق در معابر و پارک‌های سمنان
قالیباف تهران را به مقصد مسقط ترک کرد
اهدای ۷۲ میلیون تومان توسط مرکز نیکوکاری یاوران امیرالمؤمنین (ع) در پویش «نذر حسینی»
دیدار اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با وزیر دادگستری
پایان پرونده بزرگ اخلال در نظام اقتصادی با توقیف اموالی به ارزش ۱۳۰ هزار میلیارد تومان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عراقچی: برخی دارایی‌های مسدودشده ایران آزاد شدند
مذاکرات چهارجانبه ایران، آمریکا، قطر و پاکستان
ونس: پیشرفت بزرگی در رابطه با ایران انجام شده است
واریز حقوق بازنشستگان تا پایان امروز تکمیل می‌شود
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵
عرضه کوله اضطراری در تهران
قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز برگزار می‌شود
بیانیه مشترک قطر و پاکستان درباره مذاکرات سوئیس
تساوی ارزشمند فوتبال ایران مقابل بلژیک
مورینیو: بیرانوند باید در تیم‌های بزرگ اروپایی باشد
مودیان نگران نباشند؛ مهلت ارایه اظهارنامه‌های مالیاتی تمدید خواهد شد
نشست وزیران خارجه مصر، ترکیه، عربستان و پاکستان در قاهره
البرز آماده برگزاری انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا
نشست قرارگاه امنیتی و دفاعی استان مرکزی به ریاست فرمانده سپاه حضرت روح‌الله
نمایشگاه گل و گلاب، اقوام ایرانی و صنایع‌دستی در کرج
قطعی سامانه اینترنتی برخی بانک‌ها و بلوکه شدن پول مردم  (۲۸ نظر)
فرمانده قرارگاه خاتم‌: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود  (۱۸ نظر)
یارانه خرداد ماه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد  (۷ نظر)
پرواز پراید بر فراز بام یک منزل مسکونی  (۴ نظر)
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: تنگه هرمز بسته خواهد شد  (۳ نظر)
نتایج وام ۷۵ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد  (۲ نظر)
واکنش بقایی به نفاق و ریاکاری وزیر خارجه فرانسه  (۱ نظر)
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۱ نظر)
ترخیص مواد اولیه تولید داروی دیابتی با ورود دادستانی تهران  (۱ نظر)
ورود هیئت مذاکره کننده ایران به سوئیس  (۱ نظر)
نخستین شب مراسم عزاداری محرم در جوار محل عروج ملکوتی قائد شهید انقلاب  (۱ نظر)
جام جهانی ۲۰۲۶، اینفانتینو: نمایشی الهام‌بخش از مقاومت و اشتیاق را دیدیم  (۱ نظر)
عارف: مردم بیش از خود گرانی، تحت فشار روانی آن هستند  (۱ نظر)
آسمانی شدن مادر شهید والامقام اشتیاقی در مِشکان شهرستان نی ریز  (۱ نظر)
آغاز عملیات عمرانی شهر گوزلدره با اعتبار ۱۰ میلیارد تومانی  (۱ نظر)