• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۹۰۵۳
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
معاون پرستاری وزارت بهداشت:

جلسات بدون خروجی اجرایی ادامه نخواهد داشت

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نخستین جلسه کارگروه تحقیق و توسعه پرستاری بر ضرورت خروجی‌محور بودن نشست‌های تخصصی تأکید کرد و گفت ایده‌ها و مباحث کارشناسی باید به آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی منجر شود.

جلسات بدون خروجی اجرایی ادامه نخواهد داشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نخستین جلسه کارگروه تحقیق و توسعه پرستاری با اشاره به مسئولیت اجتماعی نظام سلامت اظهار داشت: منابع حوزه سلامت از محل اعتماد مردم تأمین می‌شود و لازم است نتایج جلسات تخصصی به شکل ملموس در ارتقای کیفیت زندگی و کاهش درد و رنج بیماران نمایان شود.

وی هدف از تشکیل کارگروه تحقیق و توسعه پرستاری را ایجاد بستر تضارب آرا و بهره‌گیری از ایده‌های نوآورانه برای حل مسائل واقعی نظام مراقبت‌های پرستاری عنوان کرد و افزود: نظام‌های اجرایی در صورت فاصله گرفتن از جریان فکر و نوآوری، دچار رکود خواهند شد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با تأکید بر ضرورت عملیاتی بودن مصوبات این کارگروه تصریح کرد: اگر جلسات فاقد نتایج مشخص و قابل اجرا باشند، ادامه آن توجیهی نخواهد داشت. وی ارائه مراقبت باکیفیت، ایمن و همراه با حفظ کرامت انسانی را هدف نهایی حوزه پرستاری دانست و بر هدفمند شدن منابع مالی و کاهش فاصله آموزش و بالین تأکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از ظرفیت نخبگانی در سیاست‌گذاری‌های حوزه پرستاری افزود: یکی از اهداف تشکیل این کارگروه، ایجاد بستر تضارب آرا و استفاده از ایده‌های نوآورانه برای حل مسائل واقعی نظام مراقبت‌های پرستاری است تا از گرفتار شدن در روزمرگی‌های اجرایی جلوگیری شود. تجربه نشان داده است که هر نظام اجرایی، اگر از جریان فکر و نوآوری فاصله بگیرد، به‌تدریج با رکود مواجه خواهد شد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه جلسات تخصصی باید دارای خروجی مشخص و قابل اجرا باشند، تأکید کرد: ارزش زمانی و علمی اعضای این کارگروه بسیار بالاست و اگر جلسات به نتایج عملیاتی و مؤثر منتهی نشود، ادامه آن توجیهی نخواهد داشت؛ بنابراین انتظار می‌رود مباحث مطرح‌شده در این نشست‌ها به تدوین آیین‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها و تغییرات اجرایی منجر شود.

وی هدف نهایی فعالیت‌های حوزه پرستاری را «ارائه مراقبت باکیفیت، ایمن و همراه با حفظ کرامت انسانی» دانست و گفت: این رویکرد باید در سیاست‌گذاری‌ها، آموزش‌ها، دستورالعمل‌ها و حتی رفتار حرفه‌ای روزمره کارکنان پرستاری به‌صورت عملی نمود داشته باشد و در ذهن نسل جوان پرستاری به‌عنوان یک اصل حرفه‌ای نهادینه شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به برخی محدودیت‌های ساختاری و اقتصادی نظام سلامت تصریح کرد: حرکت به سمت اهداف بزرگ، مستلزم توجه واقع‌بینانه به ظرفیت‌ها و محدودیت‌هاست و برنامه‌ریزی‌ها باید متناسب با امکانات و شرایط موجود طراحی شود تا از بروز ناامیدی و کندی در اجرای برنامه‌ها جلوگیری شود.

وی همچنین به ضرورت هدفمند شدن منابع مالی حوزه پرستاری اشاره کرد و گفت: استفاده صحیح از اعتبارات اختصاص‌یافته در تعرفه خدمات پرستاری، نیازمند طراحی مدل‌های دقیق، شفاف و مبتنی بر اثربخشی است تا این منابع بتوانند به شکل مؤثری در ارتقای کیفیت خدمات پرستاری به کار گرفته شوند.

عبادی با بیان اینکه افزایش منابع مالی به‌تنهایی منجر به رضایت حرفه‌ای نمی‌شود، افزود: آنچه می‌تواند رضایت پایدار ایجاد کند، بهبود محیط کار، ارتقای کیفیت خدمات، ایجاد فرصت‌های رشد حرفه‌ای و اجرای سیاست‌های کارآمد مبتنی بر نیاز‌های واقعی نظام سلامت است.

وی همچنین بر نقش این کارگروه در شناسایی موضوعات اولویت‌دار پژوهشی و ارائه جهت‌گیری‌های کاربردی به مراکز تحقیقاتی تأکید کرد و گفت: این کارگروه قرار نیست جایگزین مراکز تحقیقاتی شود، بلکه مأموریت آن، احصای نیازها، ارائه مسیر‌های پیشنهادی و کمک به تبدیل یافته‌های علمی به راهکار‌های اجرایی است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت از کاهش فاصله میان آموزش و بالین به‌عنوان یکی از محور‌های مهم فعالیت این کارگروه یاد کرد و افزود: استفاده از ظرفیت پرستاران شاغل در بالین، ایجاد الگو‌های آموزشی جدید مانند هیئت علمی وابسته و توسعه برنامه‌های منتورینگ و پرسپتورشیپ می‌تواند نقش مهمی در ارتقای کیفیت آموزش و خدمات پرستاری ایفا کند.

وی در پایان با تأکید بر رویکرد مسئله‌محور این کارگروه خاطرنشان کرد: تمرکز اصلی جلسات باید بر حل مسائل زمین‌مانده حوزه پرستاری، ارائه مدل‌های اجرایی عملیاتی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های علمی و تجربی اعضا باشد تا نتایج فعالیت‌های این کارگروه به‌صورت مستقیم در بهبود کیفیت مراقبت‌های پرستاری کشور نمایان شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برپایی نمایشگاه طوایف سیستان وبلوچستان در زاهدان
آیین بهره برداری و کلنگ زنی ۹ طرح صنعت آب و برق در شادگان
کرمان در جایگاه سوم پارالمپیاد استعداد‌های برتر پسران ایران
بر خورد مرگبار موتور سیکلت با خودرو در سبزوار
مقابله با آفت سوسک سرخرطومی حنایی در عنبرآباد
خانه کتاب و برنامه های اهل قلم در این هفته
سازمان منافقین از هیچ دشمنی علیه ملت ایران مضایقه نکرده است
بررسی صلاحیت داوطلبان هفتمین دوره شورای شهر اراک
برپایی جشن تکلیف دختران قروه‌ای
معرفی ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان
لاریجانی: فشار غرب نتوانسته رابطه تهران - مسکو را متوقف کند
تأکید استاندار کرمان بر حمایت از سرمایه‌گذاران خارجی
رشد ۲ پله ای اعتبارات استان زنجان در بودجه ۱۴۰۵
نام‌ نویسی هزار و ۴۳۳ داوطلب برای انتخابات شورا‌های اسلامی روستا در خراسان جنوبی
مراسم چهلم شهدا و جانباختگان فتنه آمریکایی صهیونیستی
مجوزهای زیست محیطی زیر ذره بین دستگاه قضا
برگزاری همایش ملی تجلیل از رانندگان حمل و نقل فرآورده‌های نفتی در اهواز
تجلیل از بسیجیان مجری طرح های جهادی و کاربردی در سمنان
اربیعن شهدای دی ماه
شهید شرفی منش شهید شرافت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
وزیر رفاه: دهک‌بندی از معیار دریافت یارانه حذف شد
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا
توضیحات قالیباف درباره افزایش حقوق‌ها در سال آینده
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!
برگزاری مراسم چهلم شهدای مقاومت ملی در مرودشت
اهدای عضو یک خانم ۴۵ ساله در قم
عراقچی با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کرد
دعوت ستادکل نیروهای مسلح از مردم برای حضور در گرامیداشت شهدای فتنه آمریکایی - صهیونی
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
دریادار تنگسیری: برای حفظ ایران جان می‌دهیم
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۸ نظر)
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد  (۵ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۳ نظر)
آگهی مزایده عمومی فروش خانه‌های سازمانی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)