• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۳۸۹۵
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۵
سیاسی » دولت

برگزاری نخستین نشست شورای هماهنگی معاونان رئیس جمهور

نخستین نشست شورای هماهنگی معاونان رئیس جمهور با دستور «ارتقای ظرفیت راهبردی دولت؛ پیشنهاد‌هایی برای حکمرانی مؤثر» برگزار شد.

برگزاری نخستین نشست شورای هماهنگی معاونین رئیس جمهور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای پزشکیان در این نشست، فعالیت هماهنگ و هم‌افزا در جهت بهبود وضع اجتماعی، تعامل و زبان مشترک را کلید اصلی رفع مشکلات، عنوان کرد و اظهار داشت: رسیدن به فهم و زبان مشترک برای دستیابی به قدرت و اصلاح کاستی‌ها و بهبود اوضاع، یک اصل مهم است. اطمینان دارم که همه مشکلات کشور با هماهنگی و هم‌افزایی بین‌ بخشی و فرابخشی، برطرف خواهد شد. به یاد دارم در دوران دانشجویی، وقتی همه گروه‌ها با یکدیگر تعامل و زبان مشترک داشتند، توانستند به اصلاح برخی از مسائل بپردازند.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه ظرفیت برطرف کردن همه مشکلات در کشور وجود دارد، تصریح کرد: چنانچه با یکدیگر، هماهنگ و هم‌افزا باشیم، می‌توانیم با سازماندهی منطقی امور، مشکلات را برطرف و از بحران‌ها عبور کنیم. اتحاد، انسجام و وجود همدلی در جامعه سبب می‌شود که تأثیرگذاری تصمیمات افزایش یابد. برای بهبود سطح زندگی مردم، رعایت حق، عدالت، انصاف و پیروی از سیاست‌های ابلاغ‌شده مقام معظم رهبری، یک اصل ضروری است.

آقای پزشکیان یادآور شد: اکنون که مسئولیت اداره کشور را بر عهده داریم، قاطعانه در مسیر مبارزه با رانت (ویژه‌خواری)، فساد و خلاف، گام برمی‌داریم تا اوضاع برای بهبود سطح زندگی مردم، فراهم شود.

رئیس جمهور در بخش دیگری از این سخنان، خطاب به معاونان خود با تأکید بر پرهیز از موازی‌کاری و همچنین، پیشگیری از ایجاد تداخل در ساماندهی فعالیت‌ها، دستور داد که شیوه حرکت، نظارت بر امور و پشتیبانی از واحد‌ها باید به گونه‌ای باشد که در همه بخش‌ها و وزارتخانه‌ها حرکت ایجاد کند؛ بنابر این با تعامل و هماهنگی بیشتر ضرورت دارد در تبیین وظایف و اقدامات این شورا بررسی و تجدید نظر شود.

آقای پزشکیان گفت: در مسیر حل مشکلات و برطرف کردن کاستی‌ها، ابتدا باید به دنبال حل مسائل و مشکلات خود باشیم. دولت، ساختاری فرابخشی است؛ به این معنی که همه فرایند‌ها و ساختار‌ها در وزارتخانه‌ها مستقیم و غیرمستقیم از مجرای دولت عبور می‌کند. پس برای مدیریت بهتر ساختار‌ها، باید اصول و راهبردهای علمی و تجربه‌شده موفق، داشته باشیم.

رئیس جمهور با تبیین سه اصل مهم مدیریتی و تجربه جهانی، تصریح کرد: ارزیابی جهانی بر اساس بررسی تجربه ۴۰ کشور دنیا، سه اصل مشترک یعنی «مسئولیت»، «نوع کار» و «پاسخگویی» در همه اصلاحات موفق وجود داشته است. همچنین از پنج راهبرد شناخته شده، حداقل دو یا سه راهبرد به‌طور همزمان اجرا شده‌اند. همه واحد‌ها و نهاد‌های ما باید مبتنی بر این قواعد، کارهای خود را مدیریت کنند.

آقای پزشکیان در تبیین راهبردهای مدیریتی نیز گفت: به‌طور طبیعی برای هماهنگی و تطبیق با راهبردهای اصولی باید در نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی پرداخت‌ها بر اساس عملکرد باشد؛ علاوه بر این در جهت کوچک‌سازی دولت با واگذاری شرکت‌ها و بخشی از فعالیت‌ها تا جایی‌که امکان‌ دارد، باید خصوصی‌سازی شکل گیرد و نهاد‌های دولتی بر عملکرد این شرکت‌های خصوصی، نظارت کنند. حذف قوانین و مقررات دست‌ و پا گیر، بخشی از اقداماتی است که موجب می‌شود به ارتقای سطح عملکرد و کیفیت عرضه خدمات، کمک کند.

رئیس جمهور با توجه به اینکه ضرورت دارد، اعضای شورای هماهنگی معاونین رئیس جمهور بر روی کارها، اهداف، سیاست‌ها و اولویت‌ها، مطالعه عمیق داشته باشند، دستور داد که همه این کارها، جمع‌بندی و اصلاح شود و موضوعات اجرایی باید با سیاست‌های کلی نظام، رهنمود‌های مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت، هماهنگی داشته باشند.

آقای پزشکیان در تبیین سیاست‌های خارجی دولت، گفت: هدف ما بهبود تجارت، حمایت از تاجران، تولیدکنندگان و صادرکنندگان، حذف موانع و تقویت ارتباطات با سایر کشورها است. در موضوعات داخلی کشور نیز مردم، معیشت آنان و بهبود کیفیت سطح زندگی در اولویت تصمیمات ما قرار دارد. اجرای طرح محله‌محوری و واگذاری اختیارات به استانداران، بخشی از اقداماتی هستند که در حال انجام است.

رئیس جمهور تصریح کرد: هر یک از معاونین به‌طور تخصصی و کارکردی با یکدیگر همکاری و هماهنگی سازنده داشته باشند تا بتوانیم کلان‌طرح‌هایی که برای کشور تعیین کرده‌ایم، اجرایی شود.

همچنین، معاون اول رئیس جمهور در این نشست با ارائه چکیده و شیوه‌نامه شورای هماهنگی معاونین رئیس جمهور، اظهار داشت: هدف تشکیل این شورا به‌منظور ارائه نظر مشورتی در امور کلان و مهم به رئیس جمهور، کمک به تحقق حکمرانی واحد، آسان‌تر شدن اجرای سیاست‌ها، تقویت نگاه بین‌ بخشی و هم‌جهت‌شدن سیاست‌ها و برنامه‌های دولت است.

محمد رضا عارف گفت: این نشست به‌طور طبیعی با هدف تقویت، انسجام، کارآمدی و هماهنگی بیشتر معاونان رئیس جمهور برگزار شد تا به آسان‌تر شدن کارها و تعیین موضوعات فرابخشی بپردازند.

در بخشی از این نشست، هر یک از معاونان رئیس جمهور به بیان نظرها، پیشنهاد‌ها و دغدغه‌های موافق و مخالف خود درباره موضوعات مطرح‌شده پرداختند. تبیین و تشریح «معرفی ترکیب ریاست و اعضا» و «تشریح وظایف و اختیارات شورا»، برخی از موضوعات این نشست بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قطع گاز بیش از ۶ هزار باغ ویلای گیلان
برد تیم هندبال بانوان نفت وگاز گچساران در لیگ برتر کشور
از قصه گویی و سینما تا هنر‌های تجسمی در آینه کودک
اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های اسلامی شهر
فعالیت مجدد ایستگاه هواشناسی نوبنیاد سرخس
واریز عیدی برای ۱۱هزار مستمری‌بگیر استان همدان
نسل‌کشی نخبگان در کشور‌های منطقه
ناتینگام فارست، سلتاویگو و بولونیا در یک قدمی صعود
پیش بینی هواشناسی هرمزگان جمعه اول اسفند
ناوشکن جماران؛ نماد خودباوری، علم و اقتدار دریایی ایران
برترین عبادت، خدمت به خلق خداست
توزیع بسته های معیشتی بین نیازمندان شاهرود
تمدید مهلت ثبت نام انتخابات شورا های روستایی و عشایر تا امشب
ثبت نخستین رویش قره‌تاج در مناطق مرزی سردشت
تداوم تولید و تأمين تجهیزات پزشکی در گرو پرداخت مطالبات
سانحه رانندگی در محور پیرانشهر ـ نقده ۴ مصدوم برجا گذاشت
۲۶ مصدوم در ۴ حادثه ترافیکی در جاده‌های فارس
پیش‌بینی بارش پراکنده در خراسان شمالی
از انتشار کتاب های دفاع مقدس تا جشنواره های ادبی
پویش ایران همدل در خراسان‌شمالی آغاز شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
صعود چهار نماینده آذربایجان شرقی به مرحله دوم لیگ فوتبال مناطق کشور
آذربایجان غربی سردتر می‌شود
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
تمرین آزادسازی کشتی ربوده شده در رزمایش ایران و روسیه
۸۰۰۰ آشپزخانه مهدوی آماده طبخ غذای گرم برای نیازمندان در ماه رمضان
پیش بینی رگبار باران در برخی مناطق
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)