• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۶۸۲۴۰
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۹
خوزستان » اجتماعی

خوزستان از استان‌های پیشرو در بخش شیلات کشور است

مدیرکل هماهنگی امور سرمایه‌گذاری استانداری خوزستان با اشاره به جایگاه استان خوزستان در حوزه شیلات گفت: این استان در کنار فعالیت‌های مرسوم، به‌صورت جدی به دنبال توسعه حوزه‌های نوین شیلاتی است.

خوزستان از استان‌های پیشرو در بخش شیلات کشور است

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، در نشست هم اندیشی مدیران مراکز تکثیر سراسر کشور با حضور مسئولان  سازمان شیلات، مدیران استانی، تولیدکنندگان، فعالان بخش خصوصی، مسئولان پژوهشی و دانشگاهی که در محل اتاق بازرگانی اهواز برگزار شد، با اشاره به جایگاه استان خوزستان در حوزه شیلات اظهار کرد: خوزستان از استان‌های پیشرو در بخش شیلات کشور است و در همین راستا، ایجاد ظرفیت جدید نظیر پروژه ماهیان خاویاری دشت سوسن ایذه از اقدامات جاری اداره‌کل شیلات خوزستان است که نشان می‌دهد استان در کنار فعالیت‌های مرسوم، به‌صورت جدی به دنبال توسعه حوزه‌های نوین شیلاتی است.

امین مکوندی با تأکید بر اهمیت صنایع تبدیلی و تکمیلی افزود: طی سال‌های گذشته تمرکز عمده بر پرورش ماهیان گرمابی و گونه‌هایی بوده که با توجه به فرهنگ مصرف، با محدودیت‌هایی در بازار مواجه هستند؛ بنابراین تغییر رویکرد، به‌ویژه در حوزه فرآوری و ایجاد ارزش افزوده امری ضروری است و باید برای آن راهکار‌های عملیاتی طراحی شود.

مکوندی به اقدامات حمایتی استان اشاره کرد و گفت: بر اساس ابلاغیه وزارت کشور، با وجود اینکه خوزستان به‌عنوان استانی نفت‌خیز و با محوریت نفت، گاز و پتروشیمی شناخته می‌شود حوزه شیلات به‌عنوان زنجیره ارزش استان انتخاب شد که نتیجه آن افزایش عملکرد طی دو تا سه سال گذشته و کسب رتبه دوم کشور در این حوزه بوده است.

وی ادامه داد: حوزه شیلات زیر سایه وزارت جهاد کشاورزی فعالیت می‌کند و عمده مسائل پشتیبانی، به ویژه فرآیند شناسایی و معرفی طرح‌ها برای دریافت تسهیلات از طریق این وزارتخانه انجام می‌شود. یکی از اقدامات مؤثر استان خوزستان در یکی دو سال اخیر، اختصاص الزام‌آور یک‌سوم تسهیلات تکلیفی استان به حوزه شیلات با تصویب شورای برنامه‌ریزی استان بوده است. با این حال، سهم استان از تسهیلات تبصره ۱۸ روندی کاهشی داشته و از حدود ۲۸۰ میلیارد تومان در سال گذشته به ۹۰ میلیارد تومان در سال جاری کاهش یافته است؛ این در حالی است که خوزستان رتبه نخست تولید محصولات کشاورزی کشور را داراست.  

مکوندی تأکید کرد که لازم است تقسیم‌بندی تسهیلات در سطح وزارتخانه با سهم مشخص و هماهنگی استان‌ها انجام شود تا از انحراف منابع جلوگیری شود و این رویکرد به سایر استان‌ها نیز تعمیم یابد.

وی همچنین محدودیت در تنوع گونه‌ای ماهیان گرمابی را از دیگر چالش‌های جدی حوزه شیلات دانست و افزود: محدودیت تنوع گونه‌ای می‌تواند بازار را دچار اخلال کند. با توجه به اینکه بازار اصلی محصولات استان کشور عراق است و زیرساخت کافی برای فرآوری و ذخیره‌سازی وجود ندارد و محدودیت‌هایی در فرهنگ مصرف داخلی دیده می‌شود، احتمال بروز بحران در آینده وجود دارد؛ از این‌رو تنوع‌بخشی به گونه‌های پرورشی امری ضروری است.

مکوندی تأکید کرد که همصدایی استان‌ها در حوزه شیلات پررنگ‌تر شود و اجماع استانی و منطقه‌ای برای پیگیری مطالبات و دغدغه‌های تولیدکنندگان ضروری است.

وی در ادامه به ضوابط دامپزشکی اشاره کرد و گفت: اگرچه این ضوابط به ویژه در حوزه فواصل و حریم‌ها برای حفظ سلامت تولید ضروری هستند، اما در برخی موارد سخت‌گیرانه بوده و مانع توسعه مراکز تکثیر می‌شوند. با توجه به پیشرفت‌های علمی در حوزه پرورش متراکم، می‌توان بدون حذف محدودیت‌ها، در نحوه اعمال آنها بازنگری کرد. در صورت نزدیک شدن ضوابط مراکز تکثیر به مراکز پرورش، امکان صدور همزمان تعداد قابل توجهی مجوز، به ویژه در شهرستان‌هایی مانند شوشتر که قطب این فعالیت هستند، فراهم خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
آمادگی دستگاههای مختلف استان قم برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
محققان ۴ کشور در جشن مهدوی آمل
تحصیل هزار و ۱۰۰ طلبه در ۱۴ مدرسه علمیه لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
اعدام عامل پشتیبانی «عملیات بزرگ» موساد در ایران
تلفن غرب مازندران تا ساعاتی دیگر وصل می‌شود
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
صدور ۲۱۰ هزار دادخواست علیه دشمن صهیونی و آمریکا
سالاری: با پرداخت مطالبات تامین اجتماعی از سوی دولت مشکلات سازمان حل شد
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
همبستگی پاکستانی ها با ایران 
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)