• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۵۱۵۷
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۳
اقتصادی » آب و انرژی

ضرورت مدیریت یکپارچه آب با توسعه‌ی همکاری‌های منطقه ای

مشاور وزیر و رئیس مرکز منطقه‌ای آب شهری گفت: چهاردهمین اجلاس شورای حکام باعث افزایش توسعه همکاری‌های منطقه در حوزه‌ی مدیریت یکپارچه آب و توانمندسازی برای حمایت از سیاست‌گذاری و حل چالش‌های آب در منطقه می‌شود. 

لزوم مدیریت یکپارچه آب با توسعه‌ی همکاری‌های منطقه 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، محمد حاج رسولی‌ها در چهاردهمین اجلاس شورای حکام گفت: ساختار مرکز منطقه ای مدیریت آب در بخش‌های تخصصی به دو دپارتمان "پژوهش و ظرفیت سازی" و "توسعه ارتباطات و اطلاعات" تقسیم شده است که در کنار همکاران مرکز، در این بخش‌ها ۱۲ استاد دانشگاه بصورت پاره وقت به عنوان مشاوران و مجریان برنامه‌ها با ما همکاری می‌کنند.

وی ادامه داد: خوشبختانه مرکز منطقه ای مدیریت آب موفق شده که در فاصله بین سیزدهمین و چهاردهمین اجلاس، ساختار نیروی انسانی خود را ارتقا دهد و هم اکنون مجموعا ۲۵ نفر کارشناس بخش آب با مدارک کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه‌های معتبر و دستگاه‌های اجرایی بصورت دائم و یا نیمه وقت در حال همکاری با مرکز هستند.

مشاور وزیر و رئیس مرکز منطقه‌ای آب شهری بیان‌کرد: زمینه فعالیت مرکز طبق آخرین موافقتنامه دولت جمهوری اسلامی ایران با یونسکو که در سال ۲۰۱۸ منعقد شد شامل پژوهش، آموزش، توانمندسازی و همکاری‌های منطقه‌ای در حوزه مدیریت یکپارچه آب برای حمایت از سیاست‌گذاری و حل چالش‌های آب در منطقه است.

وی ادامه داد: همچنین مطابق موافقتنامه مذکور ۴ هدف برای فعالیت‌های مرکز شامل تهیه و ارائه اطلاعات علمی و فنی، پژوهش و تحقیقات علمی، آموزش و ظرفیت سازی، تعاملات ملی و منطقه‌ای برای مرکز مشخص شده است.

حاج رسولی‌ها ادامه داد: وظایف هفت گانه مرکز در جهت تحقق اهداف شامل تحقیقات علمی، شبکه سازی به منظور تبادل اطلاعات علمی و فنی، توسعه فعالیت‌های پژوهشی با استفاده از ظرفیت شبکه IHP، سازماندهی و انتقال دانش و اطلاعات از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی، به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات، ارائه خدمات مشاوره فنی، تهیه نشریات فنی و فعالیت‌های رسانه‌ای است.

مشاور وزیر نیرو همچنین گفت: در سیزدهمین اجلاس شورای حکام در فوریه ۲۰۲۳ در تهران برگزار شد و اعضای شورا در آن زمان با تصویب ۸ برنامه، حوزه فعالیت‌های کاری مرکز که شامل مدیریت آب زیرزمینی، مدیریت رودخانه و سیلاب، حکمرانی آب، تغییر اقلیم، پایش خشکسالی، فناوری‌های نوین، توانمندی سازی نیروی انسانی، بهبود کیفیت آب بوده را برای ۶ سال آینده تصویب کردند.

وی بیان کرد: مرکز با محور قرار دادن این برنامه‌ها و همراستا با اهداف توسعه پایدار سازمان ملل و همچنین برنامه استراتژیک IHP اقدام به انجام فعالیت‌هایی کرده است.

وی ادامه داد: در حوزه تحقیقات و پژوهش، این مرکز در راستای برنامه جامع خشکسالی یک سامانه پایش خشکسالی در سطح منطقه را توسعه داده است.

حاج رسولی‌ها افزود:در بخش ظرفیت سازی نیز مرکز موفق به برگزاری ۹ عنوان کارگاه آموزشی بین المللی با حضور استادان و مهمانانی از کشور‌های عضو شورای حکام شده است، این کارگاه‌ها که بخشی از آنها در خصوص "آب و رسانه"، "حکمرانی آب زیرزمینی" و "مدیریت سیلاب آب شهری"و "بازچرخانی پساب با رویکرد اقتصاد چرخشی" و آموزش کارشناسان کشور‌های آفریقایی در خصوص "مدیریت عرضه و تقاضای آب" بوده است.

وی با اشاره به اینکه تمامی برنامه‌های مصوب سیزدهمین اجلاس شورای حکام را این اقدامات پوشش دادند، گفت: در این رویداد‌ها بیش از ۱۷۰۰ نفر به صورت حضوری و بیش از ۷۰۰۰ نفر به صورت مجازی شرکت کرده و آموزش دیده‌اند و گواهینامه اخذ نموده‌اند.

مشاور وزیر نیرو در خصوص توسعه شبکه سازی نیز گفت: مرکز موفق به تبادل ۵ تفاهم نامه و چندین رویداد علمی شده است که در اینجا تشکر می کنم از وزیر محترم منابع آب تاجیکستان که توجه ویژه‌ای به توسعه در همکاری و ارتقاء اقدامات در خصوص تحقیقات بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان داشته‌اند.

شایان ذکر است در این جلسه وزیر منابع آب جمهوری عراق، سفرای محترم و نمایندگانی از کشور‌های جمهوری ارمنستان، جمهوری تاجیکستان، سلطنت عمان، دولت قطر و جمهوری ترکیه به صورت حضوری و نمایندگانی از کشور‌های عضو، به صورت مجازی و همچنین نماینده دبیرکل یونسکو و نماینده سازمان جهانی هواشناسی (wmo) به صورت مجازی و نمایندگانی از سازمان‌های بین‌المللی از جمله UNDP و ECO و انجمن آب عمان و دفتر یونسکو تهران به صورت حضوری، حضور داشتند. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معرفی کتاب‌هایی برای کودک و نوجوان درباره امام زمان (عج)
آغاز مرحله اول المپیاد‌های علمی دانش آموزی
عملیات مرمت کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان تمدید شد
رادیو صبا با «هنرستان» در قلب جشنواره فیلم فجر
تداوم بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
صدور مجوز احداث ۴۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در نیشابور
اسامی داوران ۳ بازی از هفته بیستم لیگ برتر فوتبال
اجرای موفق طرح کالابرگ الکترونیکی در بوشهر/ آغاز مرحله دوم از ۱۵ بهمن
لیگ برتر والیبال مردان؛ برنامه هفته‌های پانزدهم تا هفدهم
پایان هفته چهاردهم لیگ برتر والیبال با برتری مدعیان
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
جان باختن یک شهروند تربت جامی بر اثر نشت اسید در شهرک صنعتی
مساجد کیش، پایگاه هویت دینی و مشارکت اجتماعی در جامعه
توسعه فضای سبز اهواز با کاشت گل‌های کاغذی
غبارروبی حرم مطهر سبزقبا (ع) به مناسبت نیمه شعبان
تحقق ۱۰۰ درصدی و افزایش سهم درآمد خوزستان
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ختم پرونده اختلافی ۸ ساله در دزفول به صلح و سازش
سازش ۷۴۰ پرونده در شورای حل اختلاف حمیدیه
حضرت امام مهدی (عج) امید زنده بشریت برای رسیدن به عدالت، امنیت و آینده‌ای روشن هستند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
رزمایش اقتدار ورزش ایران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)