• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۱۶۵۷
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۸
بین الملل » آمریکا

کاهش واردات و کسری تجاری آمریکا با تعرفه‌های ترامپ

تعرفه‌های گسترده دولت ترامپ فقط در چند هفته پس از اجرای دوباره، باعث افت محسوس واردات و کاهش بی‌سابقه کسری تجاری آمریکا در ماه اوت شده است.

کاهش واردات و کسری تجاری آمریکا با تعرفه‌های ترامپ

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، داده‌های جدید وزارت بازرگانی آمریکا نشان می‌دهد واردات کالا و خدمات در اوت ۵.۱ درصد کاهش یافته و با سقوط به رقم ۳۴۰.۴ میلیارد دلار، نخستین تأثیر مستقیم تعرفه‌های تازه ترامپ بر تجارت خارجی را نمایان کرده است.

تعرفه‌هایی که از ۷ اوت و بر صادرات حدود ۹۰ کشور اعمال شد، شرکت‌های آمریکایی را به کاهش خرید تجهیزات صنعتی، مواد اولیه، دارو و تجهیزات مخابراتی وادار کرده است؛ کالا‌هایی که بنگاه‌ها پیش‌تر برای مقابله با تعرفه‌ها در حجم زیاد انبار کرده بودند.

صادرات کالا‌های آمریکا نیز در آن ماه نیم میلیارد دلار کاهش یافته و به ۱۷۹ میلیارد دلار رسیده، زیرا کشور‌های دیگر خرید کالا‌های مصرفی، خودرو و قطعات آمریکایی را کاهش داده‌اند؛ هرچند صادرات خدمات، از جمله سفر، اندکی افزایش یافته است.

به دنبال افت شدید واردات، کسری تجاری آمریکا نیز نسبت به ژوئیه حدود ۲۴ درصد کاهش یافته و به ۵۹.۶ میلیارد دلار رسیده است؛ آماری که به علت تعطیلی دولت با بیش از یک ماه تأخیر منتشر شد.

ترامپ از آوریل امسال با اعلام «روز آزادی اقتصادی» تعرفه‌های دو رقمی جهانی وضع کرده بود؛ تعرفه‌هایی که پس از چهار ماه توقف، از ۷ اوت دوباره فعال شد و شامل نرخ ۱۵ درصدی برای کالا‌های بولیوی، اکوادور و نیجریه، ۲۰ درصد برای محصولات تایوان و ۵۰ درصد برای صادرات برزیل بود، به این ترتیب نرخ مؤثر تعرفه‌های آمریکا به بیش از ۱۸ درصد رسید که بالاترین سطح از سال ۱۹۳۴ محسوب می‌شود.

افزایش واردات آمریکا در ماه ژوئیه به علت تلاش شرکت‌ها برای پیش‌دستی در برابر تعرفه‌های جدید بود، اما در اوت، با کاهش خرید ماشین‌آلات، مواد غذایی، نوشیدنی‌ها و تجهیزات صنعتی، تجارت خارجی به شدت افت کرد.

روزنامه نیویورک‌تایمز در این باره نوشت: کاهش اخیر کسری تجاری ممکن است تحقق یکی از اهداف ترامپ به نظر برسد، اما اقتصاددانان یادآور می‌شوند که بخش زیادی از افت فعلی ناشی از افزایش غیرطبیعی واردات در ماه‌های گذشته و تلاش شرکت‌ها برای انبار کردن کالا قبل از اعمال تعرفه‌ها بوده است.

نیویورک تایمز در ادامه نوشت: با کاهش موجودی انبارها، شرکت‌ها اکنون بیشتر هزینه تعرفه‌ها را به مصرف‌کنندگان منتقل کرده‌اند؛ روندی که به افزایش قیمت‌ها، کاهش محبوبیت ترامپ و پیروزی گسترده دموکرات‌ها در انتخابات اخیر محلی دامن زده است، دولت ترامپ در هفته گذشته با اعلام معافیت‌های جدید تعرفه‌ای، تلاش کرده است فشار تورمی بر مواد غذایی را کاهش دهد.

به نوشته این روزنامه، بسیاری از تعرفه‌های ترامپ ممکن است با چالش حقوقی در دیوان عالی رو‌به‌رو شوند؛ چرا که قضات در حال بررسی این موضوع هستند‌که آیا رئیس‌جمهور از اختیارات قانونی خود فراتر رفته است یا نه، این احتمال وجود دارد که بخشی از این تعرفه‌ها در هفته‌ها یا ماه‌های آینده محدود یا لغو شود.

این روزنامه در پایان نوشت: حتی در صورت لغو برخی تعرفه‌ها توسط دیوان عالی، ترامپ ابزار‌های قانونی دیگری در اختیار دارد و احتمالاً اقدامات مشابهی را برای جایگزینی آنها اتخاذ خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش از دریچه دوربین
معرفی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی تنیس ساحلی BT۵۰
درخشش دانش آموز شاهین‌دژی در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز
بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان باروق
منطقه آزاد ارس پیشانی توسعه اقتصادی آذربایجان شرقی
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
استمرار غبارآلودگی هوا در مناطق صنعتی سمنان
پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی در پی درگذشت خبرنگار تبریزی
اختتامیه دومین جشنواره هفته نگارگری تبریز
دستگیری شکارچی متخلف در روستای باغلوجه شاهین‌دژ
دوگانه سوزکردن خودرو‌های بنزینی مدل ۹۴ به بالا
ترامپ قانون انتشار پرونده اپستین را امضا و ابلاغ کرد
تدقیق مرز مناطق حفاظت شده مراکان و میرآباد
وقوع انفجار و آتش‌سوزی مهیب در پالایشگاه نفت شرق ونزوئلا
طلای رحمان عموزاد در بازی‌های کشورهای اسلامی
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
بسته خبر‌های کوتاه ۲۹ آبان در یک نگاه
کهکشان راه شیرین در تخت فولاد اصفهان
گرامیداشت سالروز شهادت جمعی از اهالی روستای گرده رش در میاندوآب
دو سوم جوانان آمریکایی در فکر مهاجرت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
وزیر دفاع: نباید فولاد و ذوب‌آهن را به اصفهان می‌بردیم
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)