• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۶۸۲۸
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۸
البرز » اجتماعی

۱۳۰ واحد صنعتی خوارزمی پشت در مصوبات قدیمی

مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان البرز گفت: شهرک صنعتی خوارزمی با وجود ظرفیت‌ گسترده برای استقرار واحدهای صنعتی، به دلیل برخی محدودیت‌های مصوب در سال‌های گذشته امکان توسعه متناسب با نیازهای استان را پیدا نکرده است.

۱۳۰ واحد صنعتی خوارزمی پشت در مصوبات قدیمی
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای البرز، محمد انصاری بر ضرورت تعیین تکلیف محدودیت‌های موجود در این شهرک تاکید کرد و گفت: شهرک صنعتی خوارزمی با وجود ظرفیت‌ گسترده برای استقرار واحدهای صنعتی، به دلیل برخی محدودیت‌های مصوب در سال‌های گذشته امکان توسعه متناسب با نیازهای استان را پیدا نکرده است.

وی با اشاره به پیشینه این منطقه توضیح داد: این محدوده پیش‌تر به عنوان لکه صنعتی سردارآباد ماهدشت شناخته می‌شد و بر اساس مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۸۹، فرآیند ساماندهی آن آغاز شد و نهایتاً در سال ۱۳۹۷ به عنوان شهرک صنعتی مصوب به ثبت رسید.
انصاری افزود: در حال حاضر ۱۲۰ واحد صنعتی دارای پروانه در شهرک فعال هستند و ۱۱ طرح صنعتی نیز مراحل نهایی اخذ پروانه بهره‌برداری را طی می‌کنند که با بهره‌برداری آنها، تعداد واحدهای رسمی شهرک به بیش از ۱۳۰ واحد خواهد رسید. علاوه بر این، تعدادی واحد صنفی و واحدهای فاقد پروانه صنعتی نیز در محدوده فعالیت دارند که ریشه آن به ساختار پیشین منطقه به عنوان لکه صنعتی بازمی‌گردد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز مهم‌ترین مانع توسعه را محدودیت‌های ناشی از ضوابط زیست‌محیطی دانست و اظهار کرد: براساس مصوبه موجود، صدور مجوز جدید صنعتی در این شهرک تنها برای واحدهای انتقالی از مناطق شهری امکان‌پذیر شده است. در سال‌های گذشته مکاتبات متعددی با شهرداری‌های مختلف استان برای معرفی صنایع مزاحم و آلاینده برای انتقال صورت گرفت، اما این فرایند عملاً محقق نشد. از سوی دیگر، بسیاری از صنایع مزاحم در رده‌های آلایندگی بالاتر قرار دارند که با رده‌بندی تعیین‌شده برای شهرک خوارزمی سازگار نیست.
انصاری تأکید کرد: وجود این محدودیت‌ها موجب شده بخش زیادی از اراضی آماده بهره‌برداری در شهرک بلاتکلیف بماند و واحدهای فعال نیز امکان توسعه خطوط تولید و بهره‌مندی از خدمات زیرساختی موردنیاز را نداشته باشند. این در حالی است که استان البرز با کمبود اراضی صنعتی قابل واگذاری مواجه است و خوارزمی یکی از مهم‌ترین پهنه‌های توسعه صنعتی استان محسوب می‌شود.
وی با بیان اینکه شرایط فعلی باعث نابرابری میان واحدهای داخل محدوده مصوب و واحدهای خارج از آن شده است، افزود: واحدهای مستقر در محدوده رسمی برای دریافت خدماتی همچون تسهیلات بانکی، انشعابات و مجوزهای توسعه با محدودیت مواجه‌اند، در حالی که واحدهای خارج از محدوده با دریافت پروانه صنفی به‌راحتی امکان اخذ انشعابات و ادامه فعالیت دارند.
مدیرکل صمت استان البرز خاطرنشان کرد: برای ساماندهی نهایی پهنه ۷۰۰ هکتاری خوارزمی و ایجاد شرایط برابر برای توسعه صنعتی، لازم است بازنگری در ضوابط زیست‌محیطی و محدوده مصوب شهرک با همکاری دستگاه‌های مرتبط در دستور کار قرار گیرد. این موضوع به‌ویژه با توجه به نیاز استان به توسعه صنایع دانش‌بنیان و صنایع غذایی، اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
استاد علی کریمی ، آواز ایرانی از زنجان به جهان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
در مسیر مدیریت شهری
شرق اصفهان در مسیر توسعه
تغییر سبک زندگی و دیابت
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش برف در دماوند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
اعتراف تاریخی ترامپ
واکنش‌ها به یک انتصاب
پیگیری یک وعده
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)