• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۸۹۶۲
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۹
مازندران » اجتماعی

توقف ساخت‌وساز در حریم قلعه تاریخی مارکوه رامسر

با پیگیری‌های قضایی؛ هر گونه ساخت‌وساز در حریم قلعه تاریخی مارکوه رامسر ممنوع شد.

توقف ساخت‌وساز در حریم قلعه تاریخی مارکوه رامسر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران؛  بر اساس مکاتبات رسمی و با استناد به بند ۲ از ضوابط و مقررات مشترک حفاظتی حریم آثار تاریخی، تمامی مجوز‌های صادر شده در پروژه ساخت‌وساز در حریم قلعه تاریخی مارکوه رامسر ـ از جمله پروانه ساختمانی و رأی کمیسیون ماده ۵ ـ ملغی تلقی می‌شود.

در مفاد نامه قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که با پی‌نوشت وزیر محترم میراث فرهنگی به استاندار مازندران ابلاغ شد، آمده است: " هرگونه مجوز احداث بنا و تغییر کاربری در بنا‌های در حال احداث یا پلاک‌هایی که مجوز اخذ کرده و تا تاریخ ابلاغ حریم اقدام به ساخت‌وساز نموده‌اند، اعم از پروانه ساختمان، رأی کمیسیون ماده ۵ قانون تأسیس شورای‌عالی شهرسازی و معماری و رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، در صورت مغایرت با ضوابط حریم، ملغی تلقی می‌گردد. "

به دنبال این مکاتبه و ارجاع استاندار مازندران، مدیرکل دفتر فنی استانداری طی نامه‌ای به دادستانی مرکز استان مازندران و ایشان نیز به دادستان شهرستان رامسر، درخواست اقدامات قانونی لازم را بر اساس مفاد مذکور مطالبه نمود.

در ادامه دادستان رامسر نیز در دو نامه جداگانه، نخست به کمیسیون ماده ۵ و با استناد به بند‌های قانونی فوق، ابطال و لغو مجوز کمیسیون ماده ۵ را خواستار شد و سپس در نامه‌ای دیگر به شهرداری کتالم و ساداتشهر دستور داد کلیه عملیات ساختمانی را در هر سطحی متوقف و از هرگونه تمدید پروانه یا همکاری اداری در حریم مورد نظر خودداری کند.

این تصمیم قاطع نتیجه ماه‌ها پیگیری قضایی، هماهنگی دستگاه‌های استانی و مطالبه‌گری مردمی بود.

توقف ساخت‌وساز در حریم قلعه تاریخی مارکوه رامسر

با پیگیری‌های مستمر بهمن سام‌خانیان دادستان شهرستان رامسر که از حدود یک‌سال و نیم پیش با ارسال نامه‌ای به دادستان کل کشور روند پیگیری آغاز شد، موضوع به معاون محترم دادستان کل کشور در حوزه حقوق عامه ارجاع گردید.

در ادامه این معاونت طی دو نوبت مکاتبه با وزرای میراث فرهنگی، خواستار اعمال مقررات قانونی بر اساس ضوابط حریم آثار تاریخی شد.

پیگیری‌های بعدی و حضور میدانی رئیس کل دادگستری استان مازندران و دادستان مرکز استان در محل، در نهایت منجر به توقف کامل عملیات عمرانی در محدوده حریم قلعه تاریخی مارکوه گردید؛ اقدامی که پس از ماه‌ها مطالبه‌گری مردم، بررسی‌های کارشناسی و مکاتبات گسترده اداری در سطح ملی و استانی، به نتیجه‌ای درخور توجه انجامید.

در ماه‌های گذشته گزارش‌ها و اعتراض‌های متعددی از سوی فعالان فرهنگی و اجتماعی رامسر نسبت به ساخت‌وساز در محدوده مشرف به قلعه تاریخی مارکوه منتشر شده بود. این نگرانی‌ها به‌ویژه درباره تهدید منظر فرهنگی و طبیعی این اثر ثبت‌شده، بازتاب گسترده‌ای در افکار عمومی داشت.

در نهایت مجموعه هماهنگی‌ها و پیگیری‌ها با محوریت دستگاه قضایی شهرستان رامسر منجر به توقف کامل فعالیت‌های ساختمانی و طرح موضوع لغو رأی کمیسیون ماده ۵ در مراجع ذی‌صلاح گردید.

دادستان رامسر در جریان این پرونده، با رویکردی دقیق و مبتنی بر حقوق عمومی و با استناد به تبصره‌های یک و دو ماده ۱۷ اصلاحی قانون دیوان عدالت اداری ضمن رعایت حقوق مالکیت، از منظر منافع عمومی به موضوع نگریست تا از تضییع حقوق فرهنگی و حفظ اصالت تاریخی قلعه مارکوه و هویت طبیعی پیرامون آن صیانت شود.

این اقدام که با همکاری سطوح عالی قضایی و اجرایی در مرکز و استان و همراهی مردم صورت گرفت نمونه‌ای موفق از هم‌افزایی مؤثر میان قوه قضاییه، دولت و جامعه محلی در پاسداشت میراث فرهنگی است.

بی‌تردید چنین رویکرد‌هایی به افزایش اعتماد عمومی نسبت به کارآمدی نظام قضایی در حمایت از منافع فرهنگی و اجتماعی منجر خواهد شد.

اکنون انتظار می‌رود دستگاه‌های ذی‌ربط با صیانت جدی از حریم قلعه تاریخی مارکوه، نسبت به ساماندهی منظر فرهنگی و طبیعی این اثر ارزشمند اقدام نمایند تا مارکوه، نماد اصالت و هویت رامسر، مصون از تخریب و فراموشی باقی بماند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری محفل شعرخوانی «چکامه کتاب» در ارومیه
نصف جهان، دروازه بلاروس به خلیج فارس
برخورد جدی با دور دور و حرکات مخاطره آمیز در منطقه صفاییه و بافت تاریخی یزد
پیروزی ماخاچ قلعه در یک چهارم در حضور حسین نژاد
معرفی سرپرست جدید اداره کل غله و خدمات بازرگانی مازندران
دمای هوا تغییرات محسوسی ندارد
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
واژگونی خودرو در محور خوشاب به قوچان با ۳ مصدوم
تشدید سرکوب مهاجران در آمریکا
ارزش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری صادرات محصولات فناورانه استان قزوین 
بازدید نماینده رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از رامهرمز
دو مسمومیت ناشی از گاز گرفتگی در انار
تنفس هوای نا سالم در تهران
خطر آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی در مصرف‌کنندگان آبمیوه‌های دودزا
قطعی فیبر در مسیر تهران-شیراز علت افزایش پینگ بازی‌ها
برگزاری مسابقات آمادگی جسمانی ویژه دانش‌آموزان غیر ایرانی در قم
جلوگیری از هدر رفت بیش از ۴۷ هزار متر مکعب آب در اشکذر
تهرانِ معنوی در مسیر جهانی شدن با محوریت گردشگری مساجد
ضرورت تامین ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیزات بیمارستان ولایت 
درخشش قرارگاه منطقه‌ای کربلا در مسابقات قرآن و عترت خانواده کارکنان سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)