• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۷۵۳۳
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۰
اقتصادی » صنعت

عملکرد وزارت صمت در سال نخست برنامه هفتم پیشرفت

معاون برنامه‌ریزی و توسعه محیط کسب وکار وزارت صمت گفت: این وزارتخانه با اجرای برنامه داخلی‌سازی اقلام راهبردی، صدور مجوز فرآوری مواد معدنی پیشرفته و توسعه صنایع فناورمحور، گام مؤثری در خودکفایی صنعتی کشور برداشت.

عملکرد وزارت صمت در سال نخست برنامه هفتم پیشرفت

 

به گزارش تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سعید شجاعی در تشریح اقدامات شاخص وزارت صمت در سال نخست برنامه هفتم پیشرفت، افزود: وزارت صمت در سال نخست برنامه هفتم، با اجرای کامل بند «ث» ماده ۹۹ قانون برنامه، داخلی‌سازی اقلام راهبردی فناورانه به منظور افزایش ۱۰ درصدی ساخت داخل، صدور مجوز فرآوری مونازیت، توسعه خوشه‌های صنعتی و جذب سرمایه در تولید تجهیزات پیشرفته، مسیر تحقق صنعتی‌سازی و خودکفایی فناوری را هموار کرد.

وی همچنین گفت: با جذب ۲۲۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری جدید در طرح تولید الکترود خام با ظرفیت سالانه ۳۰ هزار تن، ایران برای نخستین‌بار در منطقه به باشگاه تولیدکنندگان این کالای فوق راهبردی پیوست این محصول، قلب فرآیند ذوب فولاد است و وابستگی کشور به واردات آن، سال‌ها یکی از چالش‌های اصلی زنجیره فولاد بود.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه محیط کسب وکار وزارت صمت، نیز افزود: یکی از جدی‌ترین چالش‌های تولید در ایران تأمین پایدار انرژی بوده است که با راه‌اندازی ۶۲۰ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی و حدود ۲۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر اقدام مهمی در کشور اتفاق افتاد.

صرفه‌جویی ۲ ٫ ۶۶ میلیارد لیتر سوخت با اسقاط ۳۵۰ هزار خودرو

وی گفت:  با اجرای طرح تولید کنسانتره تیتانیوم با ظرفیت سالانه ۱۳۰ هزار تن، جایگاه تازه‌ای در صنعت فلزات خاص به‌دست آورده است.

شجاعی درباره بخش صنعت نیز افزود: اسقاط بیش از ۳۵۰ هزار خودرو فرسوده در سال گذشته، منجر به صرفه‌جویی ۲ ٫ ۶۶ میلیارد لیتر سوخت و کاهش هزینه‌ای معادل ۱ ٫ ۲۲ میلیارد دلار برای کشور شده است.

افزایش ۱۶ درصدی صادرات غیر نفتی در سال ۱۴۰۳

شجاعی همچنین در خصوص اقدامات اصلی وزارت صمت در بخش تجارت در سال نخست برنامه هفتم گفت: تسهیل مبادلات اقتصادی و عضویت ناظر در اتحادیه اوراسیا، گسترش بازار‌های صادراتی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی، اعزام ۹۰ هیئت تجاری و پذیرش ۱۴۲ هیئت تجاری با هدف توسعه دیپلماسی اقتصادی و بازرسی برای رصد دقیق بازار، بویژه در شرایط جنگ ۱۲ روزه، مهمترین اقدام این بخش در این مدت بود که نتیجه آن رشد حدود ۱۶ درصدی صادرات غیر نفتی در سال ۱۴۰۳ شد.

وی درباره دیگر اقدامات شاخص وزارت صمت در سال نخست برنامه هفتم پیشرفت گفت: تصویب سند راهبردی پیشرفت صنعتی در سطح هیئت وزیران، تعیین ماموریت‌های شش گانه برای رفع چالش‌های صنعتی شدن و تقسیم کار ملی برای تدوین سیاست‌های عمودی و افقی از اقدامات راهبردی در یک سال اخیر است.

شجاعی، درباره سیاست‌گذاری کلان صنعتی افزود: افزایش انسجام نهادی و سیاستی در جهت توسعه خوشه‌های صنعتی با تدوین برنامه ملی این حوزه دنبال می‌شود که این سند هم برای نخستین بار در هیئت وزیران مصوب شد.

وی همچنین معدن را مزیت کشور دانست و تاکید کرد: ایفای ۱۰۰ درصد تعهدات بخش اکتشاف در قانون برنامه هفتم در سال نخست اجرا در بخش‌های اکتشاف ذخایر عمقی و پنهان معدنی کشور (به روش ژئوفیزیک هوایی) اقدام مهمی در این بخش بود.

شجاعی فرآوری و ایجاد ارزش‌افزوده در بخش معدن را سیاست راهبردی وزارت صمت خواند و گفت: برای نخستین‌بار، مجوز احداث واحد صنعتی در حوزه فرآوری مونازیت صادر شد که از جمله طرح‌هایی است که در جهت اجرای برنامه هفتم به منظور تولید تجهیزات پیشرفته الکترونیک، لیزر، و انرژی‌های نو کاربرد دارد.

وی افزود: بخش تولید و تجارت با همت همه صنعتگران، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی و بازرگانی، شرایط سخت را پشت سر گذاشته و امید است در نیمه دوم امسال شاهد رشد اقتصادی بخش صنعت و معدن باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردمی ۱۹ آبان ۱۴۰۴
سرد شدن هوا در استان کرمان و ضرورت رعایت نکات ایمنی
از طرح مطالبات مردمی در سامانه ۱۶۲ تا پیگیری در خبر ۲۰ شبکه قزوین
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
نایب قهرمانی تیم ملی تنیس روی میز مردان ایران
اجرای طرح هادی در ۱۵ روستای بخش مرکزی شهرستان سردشت
گشایش نمایشگاه مشاغل خانگی و صنایع دستی در اسکو
فعالیت جهادگران استان خراسان جنوبی ساکن قم در مناطق محروم کشور
تحویل ۱۶۰۰ واحد ویلایی انفرادی به متقاضیان واجد شرایط در ورزنه
خبر‌هایی از مصوبات قرارگاه محرومیت زدایی دامغان
پیگیری لوایح مهم هوش مصنوعی و مهریه در کنار رسیدگی به مسائل عمرانی استان قزوین
آغاز فعالیت ستاد اقامه نماز جمعه شهرستان مراغه
الزام به اجرای معاملات ملکی در سامانه کاتب
حرکت خیرین ؛ نقطه عطفی در تاریخ تعلیم و تربیت کشور است
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
رژیم صهیونی ۲۸۲ بار آتش‌بس غزه را نقض کرده است
واژگونی خودرو در جاده جاسک ۳ کشته برجای گذاشت
ضایعات غیر بهداشتی مرغ به کارخانه نرسید
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
ابلاغ دستورالعمل رهگیری و شناسنامه‌دار کردن محصولات کشاورزی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)