• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۳۲۳۴
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۲
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
پورمحمدی:

بودجه‌های پراکنده حوزه علم و فناوری هدفمند می‌شود

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: این سازمان با جهاد دانشگاهی تفاهمی تنظیم می‌کند تا بودجه‌های پراکنده حوزه علم و فناوری هدفمند شوند؛ یعنی به محصول مشخص، تولید، تجاری‌سازی و عرضه با پشتوانه مالی دولتی برسند.

بودجه‌های پراکنده حوزه علم و فناوری هدفمند می‌شود
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، سیدحمید پورمحمدی امروز صبح در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاورد‌های جهاد دانشگاهی ، این نمایشگاه را مسیر جدیدی از همکاری میان جهاد دانشگاهی، سازمان برنامه و بودجه و دستگاه‌های اجرایی دانست تا علم، برنامه و اجرا هم‌زمان در خدمت توسعه ملی قرار گیرند.

وی هدف از برگزاری این نمایشگاه را شناخت کامل ظرفیت‌های علمی و فناورانه کشور برای پیوند با نظام برنامه‌ریزی و بودجه اعلام کرد و افزود: کارشناسان سازمان برنامه و بودجه باید از نزدیک با قابلیت‌ها و توانمندی‌های جهاد دانشگاهی آشنا شوند تا بتوانند در تنظیم مقررات، طراحی برنامه‌ها و تخصیص بودجه‌ها حمایت جدی‌تری از این ظرفیت‌ها داشته باشند.

پورمحمدی افزود: از معاونت‌های برنامه‌ریزی وزارتخانه‌ها نیز برای بازدید و حضور در پنل‌های تخصصی دعوت شده است تا گفت‌وگویی علمی و اجرایی میان پژوهشگران جهاد دانشگاهی، برنامه‌ریزان سازمان و مجریان دستگاه‌های اجرایی شکل بگیرد. به گفته او، حاصل این تعامل تنظیم تفاهم‌نامه‌هایی خواهد بود که منابع مالی کشور را به‌صورت هدفمند به سمت تولیدات داخلی هدایت کند.

تلاش برای هدایت بودجه به سمت تولیدات داخلی

رئیس سازمان برنامه و بودجه در توضیح آثار اقتصادی این رویکرد گفت: در این نمایشگاه نمونه‌هایی از تولیدات داخلی ارائه شده که اکنون برای آنها ارز پرداخت می‌کنیم و گاه با هزینه بیشتر از خارج وارد می‌کنیم، بدون خدمات پس از فروش. امروز دانشمندان و محققان ما توان ساخت این فناوری‌ها را در داخل دارند و دولت موظف است آنها را حمایت کند.

در سه سال آینده ۱.۵ میلیارد دلار از اقلام پزشکی داخلی سازی می شود

پورمحمدی نمونه‌ای از همکاری‌های راهبردی را در حوزه سلامت برشمرد و خاطر نشان کرد: در قالب تفاهم مشترک با شرکت‌های دانش‌بنیان و وزارت بهداشت، طی سه سال آینده حدود ۱.۵ میلیارد دلار از واردات اقلام پزشکی جلوگیری خواهد شد و نیاز‌های بخش سلامت به‌طور کامل بومی‌سازی می‌شود.

وی به حوزه‌های کشاورزی، انرژی خورشیدی، استخراج نفت، فناوری‌های رویان و صنایع وابسته در استفاده از دستاورد‌های جهاددانشگاهی اشاره کرد و ادامه داد: نمایشگاه حاضر در واقع یک تصویر مینیاتوری از ظرفیت‌های علمی کشور است؛ مجموعه‌ای از دانشمندان و فناوران که می‌توانند به طور مستقیم در خدمت اقتصاد ملی قرار بگیرند.

دولت در حمایت از طرح‌های فناورانه تولید داخل جدی است

پورمحمدی تاکید کرد: حمایت دولت از این طرح‌ها جدی است، وقتی چهار میلیون خانوار کشاورز داشته باشیم، اگر کود، سم و بذر باکیفیت و به‌صرفه در اختیارشان قرار گیرد، تاثیر مستقیمی بر معیشت مردم خواهد داشت. به همین دلیل سازمان برنامه و بودجه با جهاد دانشگاهی تفاهمی تنظیم می‌کند تا بودجه‌های پراکنده هدفمند شوند؛ یعنی به محصول مشخص، تولید، تجاری‌سازی و عرضه با پشتوانه مالی دولتی برسند.

وی با اشاره به نمونه‌های عینی نوآوری‌های عرضه‌شده اضافه کرد: همکاران ما توانسته‌اند اینورتر‌های خورشیدی را به‌طور کامل بومی‌سازی کنند یا مدل‌هایی از جابجایی محموله‌های نفتی از کشتی‌ها را طراحی نمایند که می‌تواند در صرفه‌جویی انرژی نقش مؤثری ایفا کند.

نمایشگاه گزیده‌ای از دستاوردهای شاخص علمی و فناورانه جهاد دانشگاهی صبح امروز با حضور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و علی منتظری رئیس جهاددانشگاهی در محل سازمان برنامه و بودجه گشایش یافت.
در این نمایشگاه، گزیده‌ای از دستاوردهای شاخص پژوهش، فناوری و نوآوری جهاد دانشگاهی در حوزه‌های فنی و مهندسی، کشاورزی و دامپروری، پزشکی و سلامت، علوم انسانی و اجتماعی، به نمایش گذاشته شده است.
این نمایشگاه تا دوشنبه ۱۲ آبان در سازمان برنامه و بودجه کشور برپاست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت ۲۰ هزار تن وش پنبه از کشتزار‌های خراسان شمالی 
توسعه نخلستان های هویزه
تقویم روز و اوقات شرعی ششم آذر به افق آبادان و خرمشهر
افتتاح مجموعه فرهنگی اوحدیه مراغه 
«شریک جرم» و «نبرد خاموش»، از شبکه مستند
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق ایوانکی
تهران حاضر، ایران غایب؛ روایتی کوتاه از کنفرانس تهران
پایان سرشماری پاییزه حیات وحش در خراسان شمالی
تولید ۱۱۰ تن گوشت شتر در خراسان شمالی
به پنج‌شنبه خوش آمدید
نگاهی به فیلم‌های امروز شبکه‌های سیما
انتقاد عراقچی از عملکرد سه کشور اروپایی در شورای امنیت
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۶ آذر
نامه ایران به شورای امنیت درباره نقش آمریکا در تجاوز به تهران
گلایه شهروندخبرنگار اشنویه‌ای از مشکل تجهیزات گرمایشی سالن‌های ورزشی
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
اعلام آثار راه‌یافته به ۲ بخش جشنواره جهانی فیلم فجر
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
قاچاق با کارت سوخت شخصی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ آذر ۱۴۰۴
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)