• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۰۷۰۵۷
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۶
خراسان رضوی » اقتصادی
با ادامه کمبود نهاده های دامی

پیش بینی چالش جدی در حوزه تولید مرغ و تخم‌مرغ در خراسان رضوی

کمبود نهاده دامی؛ چالش جدی کشاورزی خراسان رضوی است.

پیش بینی چالش جدی در حوزه تولید مرغ و تخم‌مرغ با کمبود نهاده های دامی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرعامل اتحادیه کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان خراسان رضوی گفت: محدودیت‌های دسترسی به سامانه بازارگاه و سیستم کنترل‌شده توسط ربات‌ها، امکان خرید نهاده دامی را برای فعالان بخش خصوصی با مشکل مواجه کرده است.

محمدحسین موسوی‌نژاد امروز در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان رضوی اعلام کرد: هر کیلوگرم ذرت ۲۴ هزار تومان و هر کیلوگرم سویا ۳۵ هزار تومان است؛ اما این نهاده‌ها به‌سختی قابل دسترسی هستند و پیش‌بینی می‌شود در ۲۰ روز آینده وضعیت تولید مرغ و تخم‌مرغ با چالش جدی مواجه شود.

وی افزود: واردکنندگان تجارت خود را دنبال می‌کنند؛ اما با عدم تخصیص ارز و محدودیت‌های وزارتخانه مواجه‌اند، از چندین ماه قبل ۶ هزار تن نهاده پیش‌خرید شده، اما اجازه ترخیص آن داده نمی‌شود و برخی کارخانه‌ها از هفته گذشته با تمام شدن موجودی خود مواجه شدند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست بیان کرد: در حال حاضر، تامین نهاده‌های دامی و عملکرد سامانه بازارگاه مشکل اساسی است، این مسائل در کنار تنگنا‌های ارزی کشور، وضعیت را بغرنج‌تر کرده است.

احمد سلحشور افزود: ارزی که در اختیار واردکننده قرار می‌گیرد، به سهولت توزیع نمی‌شود؛ بلکه با قیمتی دوونیم برابر نرخ مصوب به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

وی اظهار کرد: مواد اولیه در بازار موجود است؛ اما سامانه بازارگاه از نهاده خالی است. تمامی این معضلات ریشه در سوءمدیریت، ضعف و فسادی دارد که در  بخش‌های مختلف شاهد آن هستیم.

وی با بیان اینکه واردات نهاده‌ها برای کشور حیاتی است، افزود: سامانه بازارگاه اطلاعات شفافی ارائه نمی‌دهد و شرایطی مبهم را رقم زده است که هیچ کس از اطلاعات آن خبری ندارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به همراهی نکردن وزارت جهاد کشاورزی در راه‌اندازی کنسرسیوم استانی برای واردات نهاده‌های دامی گفت: وضعیت نهاده‌ها وخیم است و با این شرایط، تولید با سختی‌های مضاعفی رو‌به‌رو می‌شود.

سلحشور گفت: مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان رضوی اعلام کرده که وزیر کشاورزی پس از جلسه با رئیس جمهور و امضای تفاهم‌نامه با رئیس بانک مرکزی، دستور داده است تا ۲۰ درصد از مطالبات بخش خصوصی و واردکنندگان نهاده‌ها به زودی پرداخت شود.

وی ادامه داد: همچنین مقرر شده است که بارگیری ۵۰۰ هزار تن کالا از روز دوشنبه آغاز شود و همزمان اطلاعات آن در سامانه بارگذاری شود. وزیر کشاورزی پیش‌بینی کرده است که ظرف ۱۰ روز آینده مشکل تامین نهاده‌ها حل خواهد شد.

به گفته وی، اگر این برنامه به‌صورت عملیاتی اجرایی شود، تحول قابل‌توجهی در روند تامین کالا‌های کشاورزی ایجاد خواهد شد.

مدیر عامل اتحادیه عشایری استان نیز در این نشست گفت: روند عرضه و فروش نهاده‌ها افزایشی بوده، اما اکنون کمبود نهاده مشکلات جدی ایجاد کرده است، بازار پس از دوران جنگ تا حدی پایدار بود، اما دوباره به هم ریخت و این شرایط به‌صورت عمدی ایجاد شده است.

مجید رحیمی تاکید کرد: پیام صریح این وضعیت باید به وزیر منتقل شود، زیرا تا پایان هفته با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نجات یک فرد گورکن گرفتار در استخر آب کشاورزی در روستای کریم آباد چهارمحال و بختیاری
بررسی طرح‌های آبرسانی روستایی آذربایجان غربی با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)
پنج نشان کشوری بر گردن بانوان روشندل فارس
خودرو‌های شوتی و هنجارشکن زیر ذره بین پلیس کرمان
اعلام جزئیات ثبت‌نام کارت رفاهی ازدواج
آماده باش نیرو‌های عراقی برای تأمین امنیت انتخابات
ثبت ۸ هزار واقعه ولادت در خراسان جنوبی
آبرسانی پایدار به بیش از ۱۳۰ روستای لرستان
ورچشمه مینودشت ، روستایی‌ با جریان آب و آرامش
میانگین تحق برنامه هفتم در سال نخست ۳۵ درصد بوده است
۲۱۶ تن برنج احتکاری توقیف و شرکت متخلف جریمه شد
جاودانگی پس از مرگ
بهره مندی ۹۰ هزار نفر از بیمه رایگان سلامت در تایباد
پیام سردار رادان برای ۱۳ آبان و روز دانش‌آموز
بازداشت گوشی‌قاپان خیابان خیام
تدوین تقویم رویداد‌های گردشگری استان یزد
پیگیری ویژه طرح‌های عمرانی کرمان در وزارت راه و شهرسازی
پروانه رایگان برای بازسازی سرای حاج یوسف اردبیل
همکاری دانشگاه‌های صنعتی ایران و عراق در زمینه پژوهش و فناوری
خبرهای داغ نمایندگان برای حوزه های انتخابیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
آخرین وضع مصدومان سپاهان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)