• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۸۹۵۰۰
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۰
اقتصادی » معدن و صنایع معدنی

ایران سومین کشور جهان در بهره‌گیری از ژئوفیزیک هوایی در بخش معدن

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به برنامه سه‌ساله پوشش ژئوفیزیک هوایی گفت: ایران پس از استرالیا و کانادا، سومین کشور جهان خواهد بود که از فناوری MTA برای پایش کامل زیرسطح زمین استفاده می‌کند.

ایران سومین کشور جهان در بهره‌گیری از ژئوفیزیک هوایی در بخش معدن

به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم افتتاح هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ ایران در نیم‌ور محلات از تعریف ۳۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه معدن خبر داد.

داریوش اسماعیلی گفت: در دولت چهاردهم با هدایت وزیر صمت، بخش خصوصی به‌طور جدی وارد عرصه معدن شده و در قالب توافق‌نامه‌ای سه‌جانبه میان سازمان زمین‌شناسی، معاونت معدنی و سرمایه‌گذاران، ۲۹ پهنه معدنی از ۳ تا ۳۰ هزار کیلومتر مربع برای واگذاری به بخش خصوصی تعریف شده است.

وی افزود: در چارچوب این توافق‌ها، بسته‌های سرمایه‌گذاری با امتیازات ویژه و بدون ریسک مالی برای سرمایه‌گذاران طراحی شده و اجرای آن از طریق ماده ۲۴ مکرر و هماهنگی با استان‌ها تضمین می‌شود.

اسماعیلی با اشاره به تحول در واگذاری فعالیت‌های اکتشافی اظهار کرد: بیش از ۸۰ درصد خدمات اکتشافی به بخش خصوصی واگذار شده و این اقدام موجب رشد هفت‌برابری فعالیت‌های اکتشاف نسبت به سال‌های گذشته شده است. همچنین امسال بیش از ۲۰۰ طرح در قالب سه لایه اطلاعاتی زمین‌شناسی، آبراهه‌ای و زمین‌شناسی اقتصادی با مشارکت ۲۰ دانشگاه و ۲۰ شرکت دانش‌بنیان در حال اجراست.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: مدل جدید اکتشاف باعث کاهش بیش از ۷۰ درصدی ریسک اکتشاف شده و با اضافه شدن لایه چهارم ژئوفیزیک هوایی، مسیر سرمایه‌گذاری برای فعالان معدنی هموار شده است.

وی از پیشرفت‌های ایران در حوزه ژئوفیزیک هوایی خبر داد و گفت: ایران سومین کشور جهان پس از استرالیا و کانادا خواهد بود که از فناوری MTA برای پوشش شبکه‌ای کشور بهره می‌گیرد. تاکنون دو دستگاه وارد شده، پایلوت انجام شده و دستگاه سوم تا پایان امسال تحویل خواهد شد.

اسماعیلی با اشاره به ظرفیت عظیم منابع طبیعی کشور خاطرنشان کرد: ایران با ۲۷.۵ تریلیون دلار منابع طبیعی، پنجمین کشور ثروتمند جهان است که بیش از ۱۴۰۰ میلیارد دلار آن به منابع معدنی اختصاص دارد. با فرآوری این منابع، ارزش آن تا ۷۰ برابر افزایش می‌یابد.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت پایگاه جامع داده‌های علوم زمین گفت: تمام اطلاعات اکتشافی سازمان از بدو تأسیس تاکنون در این پایگاه در دسترس عموم است و در برنامه هفتم توسعه، موظف به گردآوری داده‌های مرتبط از وزارت نفت و سازمان انرژی اتمی نیز هستیم.

معاون وزیر صمت در پایان با تأکید بر لزوم حمایت از صنعت سنگ و تأمین ماشین‌آلات معدنی افزود: وزارت صمت در تلاش است با استفاده از فرآیند‌های بدون انتقال ارز، نیاز‌های ماشین‌آلات معدنی را تأمین کند و در کنار فعالان این بخش برای توسعه پایدار و اشتغال‌زایی بایستد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
بررسی مسائل حوزه مسکن لرستان در نشست تصويری شورای عالی مسکن
رامسر میزبان همایش ملی نخبگان شاهد و ایثارگر کشور
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
قبوض گاز بر اساس الگوی مصرف پنج‌ساله محاسبه می‌شود
افتتاح زمین چمن مصنوعی دبستان بانو سَرِه در آران و بیدگل
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
بسته خبر‌های کوتاه ۱۸ آبان در یک نگاه
قطع گاز در رودسر و املش
رئیس انجمن قهوه ایران خواستار توجه بیشتر به این صنعت شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)