• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۷۴۷۱۱
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۸
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

الگوی کشت جدید با الزام همکاری دستگاه‌های اجرایی کلید خورد

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، از اجرای نسخه جدید الگوی کشت همراه با توسعه کشاورزی حفاظتی خبر داد.

الگوی کشت جدید با الزام همکاری دستگاه‌های اجرایی کلید خورد

به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما، مجید آنجفی، با تأکید بر اینکه برای نخستین‌بار با ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی، سایر دستگاه‌های اجرایی کشور موظف به همراهی در اجرای سیاست‌های الگوی کشت شدند.

آنجفی که در ۲۹ مین وبینار سراسری آموزشی-تخصصی روابط عمومی گفت:  اکنون با تشکیل کارگروه ملی الگوی کشت، مسئولیت‌ها میان دستگاه‌ها تقسیم شده است .

وی افزود: این کارگروه به ریاست وزیر جهاد کشاورزی و دبیری معاونت زراعت تشکیل شده و وزارت کشور، وزارت نیرو، وزارت نفت، سازمان برنامه‌وبودجه، همه معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی، سازمان هواشناسی، شرکت‌های دولتی مربوطه و نماینده‌ای از کمیسیون کشاورزی مجلس در آن حضور دارند ..

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی  گفت: ستادهای استانی الگوی کشت نیز تشکیل خواهند شد و این گامی مهم برای پاسخگوکردن استان‌ها در اجرای سیاست‌های ملی است . همچنین سیاست‌های الگوی کشت برای استانداران تشریح خواهد شد .

مجید آنجفی افزود: در سیاست‌های جدید، نظام توزیع نهاده‌ها و ارائه تسهیلات، بر اساس الگوی کشت انجام می‌شود .

وی با اشاره به ضرورت اصلاح راه در حوزه تولید به دلیل کم‌آبی و تغییر اقلیم، تأکید کرد که اکنون در حال گذار هستیم و باید راه حد وسطی را برای اجرای الگوی کشت با توجه به اقلیم‌های مختلف در پیش بگیریم تا به‌تدریج جبران مافات شود .

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی  با تأکید بر ضرورت بازنگری در شیوه‌های کشت سنتی، اعلام کرد که کشاورزی در کشور نیازمند احیا است و یکی از اولویت‌های اصلی، توسعه کشت مستقیم و کشاورزی حفاظتی است .

مجید آنجفی افزود: عمده تجهیزات موردنیاز برای این بخش در داخل کشور تولید می‌شوند و منابع مالی مناسبی برای در اختیار قرار گرفتن هرچه سریع‌تر این ادوات توسط کشاورزان جذب شده است.

وی تأکید کرد که ترکیب برنامه‌های الگوی کشت، توسعه کشاورزی حفاظتی، تأمین نهاده‌های باکیفیت، تجهیز مزارع به ماشین‌آلات و اجرای طرح‌های نوین خاک، آینده‌ای مطمئن برای کشاورزی کشور رقم خواهد زد .

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی  افزود: که با این اقدامات نه‌تنها از تخریب خاک جلوگیری می‌شود، بلکه امنیت غذایی کشور نیز در برابر خشکسالی و تغییرات اقلیمی تضمین خواهد شد .

آنجفی به نتایج اجرای پایلوت کشاورزی حفاظتی در برخی استان‌ها اشاره کرد و گفت: «با وجود بارندگی ناچیز ۱۳۰ میلی‌متر، در مزارعی که کشاورزی حفاظتی و تغذیه گیاهی مناسب اجرا شد، میانگین تولید دو تن در هکتار حاصل شد که عددی قابل‌قبول و امیدبخش است»

وی افزود : نتایج نشان می‌دهد که اگر روش‌های نوین به‌طور گسترده اجرا شود، نگرانی از تغییر اقلیم و خشکسالی کاهش خواهد یافت .

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت : در حوزه تغذیه گیاهی نیز تحولی جدی در راه است و هدف بر ارتقاء حجم، کیفیت و تنوع نهاده‌ها است .طرحهای متعددی برای تأمین نهاده‌ها تعریف شده که شامل ایجاد ظرفیت تولید داخلی و همچنین واردات و تأمین ارز است.

 در بخش منابع آبی، آنجفی افزود:  امروزه هیچ‌چیز مقدم بر بهره‌وری در منابع آبی نیست و تلاش‌ها برای جلوگیری از هدررفت آب با استفاده از فناوری‌های روز و روش‌هایی مانند آبیاری تیپ متمرکز شده است .

بااین‌حال، وی متذکر شد که متولی آب کشور وزارت نیرو است و متأسفانه آمار و اعداد دقیقی از آب‌های تجدیدپذیر و قابل‌برنامه‌ریزی در دسترس نیست.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی  خواستار آن شد که وزارت نیرو، آب حجمی در اختیار بخش کشاورزی قرار دهد تا بخش کشاورزی نیز بتواند با ظرفیت‌های موجود و با مقدار آب استاندارد تولیدات را انجام دهد .

الگوی کشت جدید با الزام همکاری دستگاه‌های اجرایی کلید خورد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واکسیناسیون دام‌ها در زنجان علیه سویه جدید تب برفکی
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)