• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۷۳۷۶۹
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۹
اقتصادی » اقتصاد کلان

اقتصاد دیجیتال در کشور آماده جهش است

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: به محض پذیرش پدیده‌های نوظهور مثل اقتصاد دیجیتال، جهش بزرگی در آن‌ها رخ می‌دهد و اکنون در چنین وضعیتی قرار داریم.

اقتصاد دیجیتال در کشور آماده جهش است
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، نشست مشترک رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال به میزبانی سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد تا موانع توسعه اقتصاد دیجیتال بررسی و راهکار‌هایی برای حل آنها شناسایی شود. در پایان نیز مقرر شد موضوعات مطرح‌شده در پنج کمیته تجمیع و پیگیری شود تا مسیر پیشرفت این حوزه، شفاف و هدفمند دنبال شود.

سید حمید پورمحمدی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در این نشست پس از بیان نظرهای فعالان اقتصاد دیجیتال، گفت: در نیمه اول دهه ۱۳۸۰ که به دنبال پیاده‌سازی بانکداری الکترونیک در کشور بودیم، در مقابل این پدیده نوظهور، مقاومت و  نپذیرفتن وجود داشت؛ اقتصاد دیجیتال نیز اکنون در چنین وضعیتی قرار دارد، اما به محض پذیرش، جهش بزرگی در آن رخ می‌دهد و دیر یا زود، این اتفاق رخ می‌دهد.

پورمحمدی با بیان اینکه چالش‌های بیان‌شده در این نشست در پنج مجموعه قابل دسته‌بندی هستند، گفت: مسائل مربوط به زیرساخت‌ها، تعدد مراجع تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری؛ شفافیت و نظام‌های آماری؛ تسهیلگری برای اقتصاد دیجیتال در حوزه بانک مرکزی، سازمان بورس، بیمه مرکزی و سازمان حسابرسی و حوزه‌هایی مانند صرفه‌جویی انرژی و توزیع کالا که اقتصاد دیجیتیال می‌تواند در آنها ایفای نقش کند، از جمله مسائل مطرح شده از سوی فعالان این حوزه بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور سپس گفت: پیشنهاد می‌کنم با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط، کمیته‌هایی برای پیگیری مسائل مربوط به هر دسته از مطالب بیان‌شده، تشکیل شود. سازمان برنامه و بودجه کشور نیز آمادگی دارد تا با ایفای نقش، فعالیت در حوزه اقتصاد دیجیتال را تسهیل کند.

وی افزود: موارد مربوط به سازمان برنامه و بودجه کشور را می‌توان پیش از دیگران و در مبانی مقرراتی لحاظ کرد. همچنین می‌توانیم موضوعاتی را که خارج از توان این سازمان است، به طور جداگانه دسته‌بندی کرده تا در نشستی با حضور وزیر ارتباطات و رئیس بانک مرکزی، با رئیس‌جمهوری و حتی دیگر سران قوا مطرح شود تا زمینه‌ساز حل معضلات و رفع موانع باشد.

سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیز در این نشست شفاف‌گویی درباره مسائل را شرط اصلی رسیدن به نتیجه و حل مشکلات دانست و گفت: وقتی از رشد هشت درصدی اقتصاد سخن می‌گوییم، در صورت بی‌توجهی به اقتصاد دیجیتال، تحقق این رشد حداکثر به یک‌سوم کاهش خواهد یافت.

وزیر ارتباطات ادامه داد: دولت چهاردهم با وجود مسائل و فراز و فرود‌های بسیار، تلاش کرده گام‌های مهمی برای باز شدن فضای کسب و کار‌های حوزه اقتصاد دیجیتال بردارد.

هاشمی با قدردانی از حمایت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از حوزه ارتباطات، فناوری اطلاعات و نوآوری، گفت: توسعه موفق زیرساخت‌های ارتباطی، پایه و موتور حرکت فضای نوآوری و فناوری کشور خواهد بود و می‌تواند این حوزه را به یکی از فرصت‌های ملموس برای رشد تبدیل کند. از این رو باید این توسعه با قوت و قدرت ادامه پیدا کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران ، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
اقامه نماز جمعه در ایلام
خشک شدن تالاب بین المللی کانی برازان شهرستان مهاباد
امیدی سبز؛ در دل خشک بیابان‌های مهران
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
درگذشت دروازه بان سابق تیم فوتبال صنعت نفت آبادان
تجلیل از فعالان برگزیده حوزه استاندارد، کیفیت و سلامت کیش
انهدام باند قاچاق سوخت گازوئیل در نور با درآمد ۶ میلیارد تومانی
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
داغ جریمه و مُهر هزارآفرین؛ دو روی سکه تنور‌های دهلران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
نمایش اقتدار بسیجیان در مشهد
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
انتقاد عراقچی از عملکرد سه کشور اروپایی در شورای امنیت
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)