پخش زنده
امروز: -
پرونده ۶۵۰ میلیون یورویی،اعدام مه آفرید، صدور کیفر خواست برای ۲۷ نفر از متهمان فتنه ۸۸ ،برخورد دستگاه قضایی با مروجان ابتذال و بی عفتی ، پرونده ستاد سوخت، تمدید بازداشت موقت بابک زنجانی و ارسال پرونده مدیرعامل سابق بانک صادرات به دادگاه از جمله خبرهای داغ نشست خبری امروز سخنگوی قوه قضائیه بود.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی افزود: بازداشت موقت بابک زنجانی تمدید شده و اقداماتی در این خصوص صورت گرفته است و قرار است با وزارتخانه های مربوط و دولت در خصوص چگونگی شناسایی اموال بابک زنجانی همکاری هایی صورت گیرد که وزارتخانه های خارجه و نفت در این خصوص همکاری می کنند.
وی گفت: نخستین مزایده برای فروش اموال بابک زنجانی نیز آغاز شده است که در نخستین مرحله هزار و 500 میلیارد تومان مراحل خود را طی می کند و در بقیه موارد نیز با نظارت دادستانی و نماینده متهم، اقدامات برای شناسایی اموال داخل و خارج و فروش آنها صورت می گیرد و در واقع پرداخت بدهی انجام می شود.
محسنی اژهای افزود: افرادی هم بعضا دستگیر می شوند و برخی نیز بعد از تحقیقات آزاد می شوند.
وی گفت: به طور کلی این پرونده در حال رسیدگی و تعیین تکلیف است.
صدور کیفر خواست برای ۲۷ نفر از متهمان فتنه ۸۸
سخنگوی قوه قضائیه گفت: برای ۲۷ نفر از کسانی که در فتنه ۸۸ تحت تعقیب بودند کیفرخواست صادر و به دادگاه ارسال شده است.
محسنی اژه ای افزود: کسانیکه جرمی در ایران مرتکب می شوند و قانونی یا غیر قانونی به خارج از کشور می روند و تحت تعقیب قرار می گیرند و برای آنان احضاریه صادر می شود به نفعشان است که به ایران برگردند تا به اتهاماتشان رسیدگی شود و وقتی نمی آیند طبیعی است که حرفهای زیادی علیه آنان زده شود .وی گفت: به این افراد توصیه می کنیم که اگر در هرگونه مسائل از جمله امنیتی ، مالی و سایر مسایل تحت تعقیب هستند بیایند تا پرونده شان رسیدگی شود .
سخنگوی قوه قضائیه افزود: برادر همان فردی که در پرونده موسوم به 3هزار میلیارد تومانی اعدام شد غیابا محاکمه و محکوم شد و حکم وی مسیر قانونی خود را طی می کند .
محسنی اژه ای گفت: از آنجایی که وی فراری است به او توصیه می کنیم برگردد و حق واخواهی دارد اما اگر نیاید مسیر قانونی در باره حکم وی طی می شود .
وی افزود: همچنین برای 27 نفر از کسانیکه در جریان فتنه 88 تحت تعقیب بودند کیفر خواست صادر و به دادگاه ارسال شده است و موارد دیگری هم هستند که پرونده آنها جریان دارد .
محسنی اژه ای گفت: از این 27 نفر برای 13 نفر حکم صادر شده است و سه چهار نفر هم غیابی محکوم شده اند که از طریق رسانه ها اعلام شده است و بقیه هم در مسیر اعلام در رسانه ها و روزنامه ها هستند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: این افراد می توانند از خود دفاع کنند و حق واخواهی و اعتراض دارند .
دستگاه قضایی با مروجان ابتذال و بی عفتی برخورد می کند
سخنگوی قوه قضائیه بر برخورد قاطع ناجا و دستگاه قضایی با مروجان فرهنگ ابتذال و بی عفتی تاکید کرد.
اژه ای افزود: کسانیکه فرهنگ ابتذال، بی عفتی، بی اخلاقی و بی حجابی را ترویج می دهند بدانند که این کشور، اسلامی است و نمی توانند بر خلاف قانون و شرع و خواست ملت مسلمان و متدین این بی اخلاقی ها را ترویج دهند و به آن دامن زنند .
وی گفت: به این افراد متذکر می شویم چرا که کشور ما ، کشوری اسلامی است و این مردم هم مردمی متدین و مسلمان هستند و قانون هم اجازه چنین کاری را نمی دهد .
محسنی اژه ای افزود: بنای ما همیشه توصیه نیست و اگر این افراد به اقدامات مجرمانه خود ادامه دهند نیروی انتظامی و دستگاه قضایی برخورد می کند و دستگاههای نظارتی و وزارتخانه های مسئول باید به تکالیف خود عمل کنند.
سخنگوی قوه قضائیه از برخورد نیروی انتظامی با جرایم مشهود قدردانی کرد و گفت: به عنوان دادستان کل کشور از ناجا می خواهم که با افراد معدودی که فضای جامعه را به هم می زنند و به خصوص آنها که باندی و با برنامه ریزی این خلاف ها و جرایم را مرتکب می شوند شناسایی کنند و اگر لازم شد از سیستم های اطلاعاتی هم کمک بگیرند و به دستگاه قضایی معرفی کنند .
محسنی اژه ای گفت: دستگاه قضایی از اقدامات ناجا در این زمینه حمایت می کند و به همه دادستان ها نیز سفارش کرده ایم در این موضوع به عنوان مدعی العموم وارد شوند.
هیئتی از قوه قضائیه به مناطق سیل زده اعزام می شود
سخنگوی قوه قضائیه گفت: امروز هیئتی از این قوه برای بررسی سیل رخ داده در استان های گلستان و مازندران اعزام می شود.
محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری ضمن همدردی با همه آسیب دیدگان این سیل ابراز امیدواری کرد همانگونه که مسئولان سعی کردند به محل های سیل زده سری بزنند حتی الامکان در خصوص تامین خسارت ها و رفع مشکلات سریع اقدام کنند .
وی با اشاره به اینکه سیل جزء حوادث طبیعی است و در همه جای جهان رخ می دهد، افزود: با این حال برای کم کردن خسارت ناشی از آن می توان اقداماتی از قبل انجام داد تا مسیر سیل به باغات و منازل کمتر صورت گیرد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: برخی مواقع ساختمان سازی ها در مسیر رودخانه ها موجب کم عرض شدن مسیر می شود و ممکن است خسارت سیل بیش از حد طبیعی باشد .
محسنی اژه ای افزود: بر همین اساس رئیس قوه قضائیه بر اساس مسئولیت این قوه در صیانت از حقوق عمومی ماموریتی داده اند که به این دو استان سیل زده هیئتی اعزام شود تا بررسی کنند که آیا از ناحیه دستگاههای مختلف تقصیری صورت گرفته که موجب خسارت بیشتر به مردم شده است.
وی گفت: به همین منظور هیئتی امروز اعزام می شود و تا زمانی که بررسی کامل انجام دهند در محل می مانند و هر جایی که لازم باشد با مردم هم گفتگو خواهند کرد.
پرونده ستاد سوخت هنوز به دادگاه نرفته است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: پرونده ستاد سوخت و باشگاه پرسپولیس هنوز به دادگاه نرفته است.
محسنی اژهای در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره آخرین وضعیت متهمان پرونده ستاد سوخت و باشگاه پرسپولیس افزود: فردی که در این خصوص بازداشت بود هنوز در بازداشت است و پرونده وی نیز کماکان در مرحله دادسراست.
خبرنگار دیگری از محسنی اژهای درباره پرونده هایی که در دولت قبل از کمیسیون اصل 90 به قوه قضائیه ارجاع شد پرسید و اینکه در این خصوص حکمی صادر شده است یا خیر؟ که محسنی اژه ای در پاسخ گفت: هنوز در این خصوص حکمی صادر نشده است و برخی از این پرونده ها باید مستقیم در دادگاه باید رسیدگی شود و مرحله دادسرا ندارد.
همچنین خبرنگار دیگری از محسنی اژه ای پرسید دو هفته از بازداشت یکی از خبرنگاران اصلاح طلب می گذرد اما خانواده وی از محل نگهداری آن اطلاعی ندارند اتهام وی چیست که وی پاسخ داد: هیچ متهم بازداشتی نداریم که خانواده آن از محل بازداشتش خبر نداشته باشند این گفته شما صحیح نیست و اتهام افراد را تا زمانی که حداقل پرونده در مرحله دادسراست، نمی توانیم مطرح کنیم.
محسنی اژهای ادامه داد: ممکن است خانواده وی از محل نگهداری متهم مطلع باشند که در کدام زندان است اما ندانند در کدام بند است که این ادعا شاید درست باشد.
پرونده مدیرعامل سابق بانک صادرات به دادگاه ارسال شده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: پرونده مدیرعامل سابق بانک صادرات به دادگاه ارسال شده، اما هنوز حکم آن صادر نشده است
محسنی اژهای در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره این که آقای نوبخت در جمع خبرنگاران از رفع اتهام قائم مقام سابق بانک مرکزی خبر داده است، نظر شما در این خصوص چیست، افزود: پرونده این فرد هنوز به دادگاه نرفته است که تبرئه شده باشد و این اظهارات درست نیست اما اینکه این پرونده در مرحله دادسرا منجر به صدور قرار نهایی شده است یا خیر؟ اطلاعی ندارم.
خبرنگار دیگری از محسنی اژهای درباره آخرین وضعیت متهمان پرونده سه هزار میلیاردی پرسید که وی پاسخ داد: پرونده تعدادی از این متهمان کماکان در دادگاه مطرح است و برخی از متهمان نیز که فراری هستند غیابا محاکمه و حکم درباره آنها صادر شده و پرونده برخی نیز در مرحله دادسراست.
همین خبرنگار ادامه داد: رسیدگی ها در پرونده خاوری به کجا رسید که محسنی اژهای در پاسخ گفت: اقداماتی که دستگاه قضایی و پلیس بین الملل در این خصوص انجام می دهند کماکان ادامه دارد و اگر به نتیجه رسید مطمئنا مطلع می شوید.
برخی از پرونده های معوقات بانکی تعیین تکلیف شدند
سخنگوی قوه قضائیه گفت: برخی از پرونده های معوقات و مطالبات بانکی تعیین تکلیف شده اما برخی دیگر در حال تعیین تکلیف شدن است.
محسنی اژه ای در پاسخ به سئوالی درباره اینکه برخی از مدیران بانکی اعلام کرده اند پرونده های مربوط به معوقات بانکی آنان با گذشت دو سال هنوز در قوه قضائیه تعیین تکلیف نشده است، افزود: یکی از این پرونده ها پرونده بابک زنجانی است که درحال رسیدگی است و هنوز تعیین تکلیف نشده است.
وی گفت: یکی دیگر از پرونده ها نیز سه هزار میلیاردی است که تعیین تکلیف شده است و پرونده دیگری نیز بوده که قبلا برای متهم آن حکم قطعی صادر شده است که از جمله آن باقری درمنی است.
محسنی اژه ای افزود: البته در یکی از پرونده ها برای این فرد حکم قطعی صادر شده است و در پاره ای از موارد نیز که شکایت کرده اند یا احیانا دادخواست داده اند، در حال رسیدگی است.
وی ادامه داد: در موارد کثیری نیز خود دستگاه قضایی به عنوان مدعی العموم وارد شده که در حال رسیدگی است.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: پرونده ای که در این خصوص معطل مانده باشد به این معنا که بدون کار لازم کنار گذاشته شده باشد و هیچ کاری نشده باشد حداقل من اطلاعی ندارم و بعید می دانم چنین پرونده ای وجود داشته باشد.
محسنی اژهای درباره معوقات بانکی نیز گفت: یکی از کسانی که حدود هزار و خرده ای میلیارد تومان معوقات بانکی داشت با همین اقدامات که دادستانی انجام داده است اخیرا نامه ای به ما نوشته است که من 350 میلیارد تومان از این معوقات را تسویه کرده ام و بقیه را نیز درحال تسویه هستم که قرار است ما بررسی کنیم که این تسویه به چه صورت بوده است.
وی افزود: ما از این موارد بازهم داریم و فرد دیگری اخیرا نامه نوشته است که من 80 میلیارد بدهی و معوقه داشتم که مثلا 18 میلیارد تومان آن را دادم و بقیه را نیز همین روزها تسویه می کنم.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه خبرها خوشحال کننده است، گفت: همه کسانی که بدهی دارند خودشان بروند با بانک ها تسویه کنند تا نیازی به ورود قوه قضائیه نباشد.
قوانین مربوط به برخورد با بدحجابان متفاوت است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: قوانین مربوط به برخورد با بدحجابان در قانون متفاوت است و موارد آن نیز به طور دقیق مشخص شده است.
محسنی اژهای در نشست خبری درباره اینکه قانون چه مجازات هایی را برای افراد بدپوشش و بدحجاب درنظر گرفته است و آیا مواردی داشته ایم که به صورت باندی فعالیت کنند و قوه قضائیه با آنها برخورد کند، گفت: برخورد با این موارد متفاوت است.
وی افزود: یک وقت با فرد صِرف کشف حجاب برخورد می شود یعنی آن حجابی که شرعا و قانونا باید داشته باشد و در ملاء عام حاضر شود ندارد که باید با آن برخورد شود، نه باندی و نه گروهی در کار است و نه انگیزه خلاف دیگری دارد و فقط بی مبالات است و این جرم را مرتکب می شود که این یک جرم است که هم قاضی می تواند به مجازات شلاق و هم به مجازات جزای نقدی حکم بدهد.
محسنی اژه ای ادامه داد: اما یک وقت کسانی هستند که به صورت باندی و گروهی فعالیت می کنند و علاوه بر اینکه جرم مشهودی را در جامعه مرتکب می شوند انگیزه های دیگری هم دارند یعنی ممکن است با این کار دهن کجی به مردم و نظام داشته باشند که در این شرایط جرم عنوان دیگری پیدا می کند و عنوان آن بی حجابی و یک جرم ساده نیست.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه گفت: برخی از افراد هم هستند که علاوه بر اینکه یک جرم مشهود را که از جمله آن رعایت نکردن حجاب و بی عفتی است مرتکب می شوند نوعی مزاحمت نیز برای مردم در داخل ماشین یا خیابان ایجاد می کنند در این شرایط فقط این نیست که مرتکب جرم شده اند و حجاب شرعی و قانونی خود را رعایت نکرده اند بلکه علاوه بر این موجب آزار و اذیت خانواده ها شده اند که این نیز متفاوت است و ممکن است دو عنوان مجرمانه داشته باشند.
محسنی اژهای افزود: افرادی هم هستند که قبلا به آنها تذکر داده شده است اما رعایت نکرده اند و یا مجازات شده اند ولی همان جرم یا مشابه آن را تکرار کرده اند که اجزای این جرایم در قانون پیش بینی شده است و در پاره ای از موارد حبس، شلاق، جزای نقدی و برخی محرومیت های اجتماعی را در پی دارد که قاضی حسب مورد می تواند به تشخیص خود مجازات ها را تعیین کن.
وی گفت: مواردی نیز بوده است که برخی از سیستم های اطلاعاتی، امنیتی و نیروی انتظامی در پاره ای از موارد گزارش هایی می دهند که افرادی به صورت باندی و گروهی فعالیت هایی غیر از بی حجابی انجام می دهند اما اینکه در دادگاه به چه نتیجه ای می رسد از آن خبر ندارم.
انتشار مطالب کذب جرم است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: افراد نباید با گمانهزنی ها و اطلاعات نادرست، موجب بی اعتمادی در جامعه شوند .
محسنی اژهای در پاسخ به این سوال که متاسفانه اکنون هر کسی در جامعه به خود اجازه میدهد که درباره مسائل مختلف اظهار نظر کند که این موضوع باعث بد بینی مردم به برخی نهادها و ارگان ها شده است ، آیا قوه قضائیه در این خصوص ورود می کند یا خیر؟ گفت : افراد نباید با گمانه زنیها و اطلاعات نادرست و ضعیف مطالبی را مطرح کنند که موجب وارد شدن خدشه به نهادها و ارگانی شود .
وی افزود : اکنون خبرهایی در برخی رسانه ها منتشر می شود که موجب بی اعتمادی مردم به رسانه می شود ضمن اینکه مردم نمی توانند تشخیص بدهند کدام خبر راست و کدام دروغ است؟ و یا ممکن است خبری منتشر شود و بعد آن خبر تکذیب شود .
محسنی اژه ای در ادامه با بیان اینکه انتشار مطالب کذب، جرم است، گفت: اگر رسانه ها خبر دروغی را منتشر کنند جرمی مرتکب می شوند و ممکن است به عنوان تشویش اذهان عمومی مورد پیگرد قضایی قرار گیرند .
وی افزود : اگر جرمی جنبه عمومی پیدا کند دادستان ورود پیدا می کند و در مواردی که جنبه عمومی نداشته باشد اگر شاکی خصوصی داشته باشد رسیدگی می شود .
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که پرسید با توجه به اینکه برخی محکومان پرداخت دیه به علت اطاله دادرسی مجبور به پرداخت مابه التفاوت افزایش نرخ دیه هستند و بیمه ها نیز زیر بار پرداخت این مابه التفاوت نمی روند، قوه قضاییه در این خصوص چه اقداماتی انجام داده است ؟
محسنی اژه ای در پاسخ گفت: دیه یا بر اساس قتل و جراحاتی که به عضو وارد می شود تعیین می شود که گاهی قتل موجب قصاص می شود که خانواده مقتول به جای قصاص دیه طلب می کند که اگر افراد بتوانند با هم مصالحه و روند رسیدگی را تسریع کنند ، بهتر است .
وی افزود : در این خصوص اگر خانواده ها اعلام رضایت کنند بسیار حائز اهمیت است یا اینکه با هم به توافق برسند میزان کمتری از دیه را دریافت کنند ، البته باید گفت که افراد ملزم به پرداخت دیه هستند و باید این دین را پرداخت کنند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت : البته اگر ثابت شد کسی از لحاظ مالی توانایی پرداخت دیه را ندارد و واقعا ناتوان و معسر است، اینگونه نیست که به دلیل ناتوانی به زندان برود.
محسنی اژهای در پاسخ به سئوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر این که رئیس شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران اعلام کرده است که محاکمه محمد رضا رحیمی پایان یافته است، آیا پرونده این فرد در رابطه با بیمه است؟ یا سایر پرونده های دیگر نیز مطرح است ، گفت: به دلیل این که شما نام این فرد را به صورت کامل ذکر کردید طبق قانون از جواب دادن به آن معذورم.
سخنگوی قوه قضائیه درباره اینکه آیا بر اساس گزارش هایی، قرار است هیئتی از قوه قضائیه به مناطق سیل زده اعزام شود ؟ گفت: نمی دانم از مراجع رسمی گزارشی رسیده است یا نه؟ اما از طریق برخی افراد و نیروهای محلی مطالبی مطرح شد که برای بررسی، هیئتی اعزام می شود .
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای افزود: برخی گفته اند که فلان نهر عریض اگر تنگ نمی شد و یا اگر لایروبی در مکانی صورت می گرفت ، چنین سیلی رخ نمی داد و در بحث تعرض به جنگل ها هم گزارش هایی داشته ایم مبنی بر اینکه این تعرضات در وقوع سیل بی تاثیر نبوده است .
وی گفت: در هر حال ما از باب اینکه گزارشی رسیده است، هیئتی را اعزام نکردیم و ما از باب اینکه قوه قضاییه مسئول صیانت از حقوق عمومی است، وارد شده ایم .
خبرنگاری در ادامه پرسید: آیا پیشنهاد چندی پیش شما مبنی بر اینکه دادگاههای مفاسد اقتصادی باید علنی از طریق رسانه ها پخش شود بر خلاف قانون آیین دادرسی نیست ؟
محسنی اژه ای در پاسخ گفت: من آن زمان این موضوع را به عنوان پیشنهاد مطرح کردم و گفتم قانون اگر عوض شود می توانیم دادگاهی که علنی است، اجازه انتشارش را هم بدهیم و این اقدام را در وقوع جرم بسیار بازدارنده می دانم اما تا زمانی که این قانون هست نمی توانیم این کار را انجام بدهیم .
وی افزود : البته این جا دو مشکل هم وجود دارد که برخی وارد و برخی قابل رفع است .
محسنی اژه ای گفت: من نظر شخصی خود را دادم و گفتم اگر دادگاههایی که علنی برگزار می شود از طریق صدا وسیما و دیگر رسانه ها پخش شود بازدارندگیش بسیار بیشتر است .
در ادامه خبرنگاری پرسید : وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیروز در واکنش به توقیف تئاتر تانگوی تخم مرغ داغ از سوی قوه قضاییه اعلام کرده بود که ظاهرا بخشی در این قوه هر کاری که بخواهد می کند، آیا چنین بخشی وجود دارد ؟
محسنی اژه ای در پاسخ گفت: این را از خود وزیر بپرسید اما قوه قضائیه در چارچوب قانون اساسی و قوانین موضوعه مجلس اختیاراتی دارد که اگر این سئوال شما در چارچوب این موارد است اشکالی به آن وارد نیست و اگر غیر از این است، بگویند تا پاسخ دهیم .
خبرنگاری در ادامه پرسید : ما شما را به عنوان فردی حقوقی و منطقی می دانیم و معمولا در مسائل سیاسی ورود نمی کنید اما در 15 خرداد امسال در قم اظهارنظری کردید در خصوص گفته های رئیس جمهور در مورد بحث بهشت و گفتید که آنهایی که می گویند به بهشت و جهنم مردم کاری نداشته باشید اظهارنظرهایشان سخره گرفتن زحمات مراجع تقلید است ؛ آیا این اظهارات نشانه تغییر رویکرد قوه قضائیه است یا اینکه شخص جنابعالی می خواهید به سلامتی وارد مباحث سیاسی شوید ؟
محسنی اژه ای در پاسخ گفت: حرف من ناظر به سخنان آقای روحانی نیست .
وی افزود: وقتی در مقام سخنگوی قوه قضائیه حرف می زنم سخنانم در راستای این قوه است اما یک موقع خودم حرف می زنم چرا که به مسائل جاری کشور بی تفاوت نیستم و چنانچه مسائلی در حوزه اقتصادی، سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی رخ دهد به عنوان شهروند و یک طلبه آنچه به ذهنم برسد مطرح می کنم و آن از باب سخنگوی قوه قضائیه نیست .
محسنی اژه ای گفت: عرض من ناظر به فرد خاصی نبود و به حرفهایی که گفتم اعتقاد دارم و برای خودم قابل قبول است.
خبرنگاری در ادامه پرسید : برای آقای مه آفرید دادگاه پیچیده ای برگزار شد اما اعدامش بی سر و صدا بود در حالیکه دادستانی اعدام های دیگر را اطلاع می داد و ما خبرنگاران در زمان اجرای حکم حضور داشتیم اما ظاهرا خانواده مه آفرید می گویند در جریان نبوده اند، چرا این حکم بی سر و صدا اجرا شد ؟
محسنی اژه ای در پاسخ گفت: دادگاه با اجرا تفاوت دارد چرا که دادگاه باید رسیدگی کند و در آن اتهامات و دفاعیات مطرح شود اما اجرا ، تشریفات ندارد .
سخنگوی قوه قضائیه گفت: آنچه از دادستان شنیده ام اینگونه است که ظاهرا دو خانواده مه آفرید را به همین خاطر اجازه ملاقات داده اند و معمولا وقتی حکمی می خواهد اجرا شود خانواده را برای ملاقات دعوت می کنند .
وی گفت : آن طور که دادستان می گفت ظاهرا به هر دو خانواده این فرد اشاراتی شده بود که ما این ملاقات را به این منظور انجام داده ایم و از قبل هم گفته بودیم که اگر جزای نقدی انجام شود، حکم اجرا خواهد شد.
محسنی اژه ای افزود : ملاقاتی که دو خانواده مه آفرید داشته اند مطابق برنامه زمانی ملاقات های قبل نبود و ظاهرا به آنها فهمانده شده بود که می خواهد حکم اجرا شود .
وی گفت: البته وقتی جامعه به برخی موارد حساس نباشد سئوال نمی کند اما دراین مورد چون حساسیت بود خبرنگاران هم توقع داشتند که حضور داشته باشند .
محسنی اژه ای افزود: من این توقع را بی جا نمی دانم و باید گاهی اوقات انتقادات را بپذیریم .
وی گفت: قانونا الزامی به اعلام به رسانه ها نیست، اما چون پرونده سنگین و ملی بود اصحاب رسانه توقعاتی داشتند که بیجا نیست.
در خصوص پرونده 650 میلیون یورویی گزارشی ارجاع نشده است
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه گفت: تاکنون گزارش رسمی در خصوص پرونده 650 میلیون یورویی به دستگاه قضایی ارجاع نشده است.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا قوه قضائیه به عنوان مدعی العموم در بحث پرونده رانت 650 میلیون یورویی ورود می کند؟ افزود: تاکنون گزارش رسمی در این خصوص به دستگاه قضائی ارجاع نشده است و به عنوان رانت هم وارد نشده ایم.
وی گفت: کسی که بیش از هزار میلیارد تومان معوقه داشته و مدعی است که تسهیلات داده اند خودش نامه نوشته است که 350 میلیارد تومان را تسویه کرده و بقیه را در حال تسویه کردن است .
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این قوه در بحث توفان اخیر تهران که منجر به کشته شدن 5 نفر شد ورود می کند؟ گفت: تاکنون دستگاه قضائیه ورود پیدا نکرده است.
خبرنگاری در ادامه پرسید: درباره آخرین وضع پرونده متهم ح ب د چه اطلاعاتی دارید؟ با توجه به اینکه پرونده وی در مجتمع مفاسد اقتصادی در تهران در حال رسیدگی است.
محسنی اژه ای در پاسخ گفت: اگر منظورتان باقری درمنی است باید بگویم که وی یک پرونده ای داشت که قبلاً حکمش صادر و قطعی شد و چند پرونده جاری هم دارد که از بیان جزئیات آن معذورم.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا شکایت 50 دانشجو از خانم لیلا حاتمی که به دادسرای فرهنگ و رسانه ارجاع شده ، نتیجه ای نداشته است ؟ گفت: از شکایت و پرونده خبری ندارم.
این خبرنگار در ادامه گفت: آیا این شکایت هم مانند پرونده رئیس سابق سازمان سینمایی قرار است به محاق فراموشی گذاشته شود ؟
محسنی اژه ای در پاسخ گفت: گاهی اوقات شکایتی می شود و نتیجه ای که شاکی می خواهد حاصل نمی شود و این به این معنا نیست که رسیدگی نشده است .
وی افزود: البته قرار نیست من از همه شکایتها و دادخواستهایی که در طول هفته و روز مطرح می شود اطلاع داشته باشم.
فهرست اسامی بدهکاران بانکی از اسناد طبقهبندی شده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: فهرست اسامی بدهکاران بانکی، از اسناد طبقه بندی شده است.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی درباره اینکه فرزند یکی از مسئولان سابق فرهنگی در شبکه اجتماعی خود فهرست بدهکاران بانکی را منتشر کرده است آیا انتشار این لیست منع قانونی داشته و قابل پیگیری است یا خیر؟ گفت: نامهای که بانک مرکزی به قوه قضائیه داده و اسامی تعدادی از افراد را در آن آورده ، مهر "به کلی سری" روی آن زده است و کسی که نامه را صادر می کند طبقه بندی را تعیین می کند .
وی افزود : اگر اسم کسی را در اسامی که منتشر کرده اند، آورده باشند در فهرستی که برای قوه قضائیه ارسال کرده است نباشد و یا بدهی آن فرد به اندازه ای که در لیست منتشر شده آمده است، نباشد در صورت شکایت فرد قابل پیگیری است ، ضمن اینکه حق نداشته این لیست را منتشر کند.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره متهمان پرونده فتنه 88 پرسید؟ گفت : همانطور که گفتم در این خصوص پرونده 27 نفر به دادگاه ارسال شده است که برای 13 نفر حکم صادر شد.
وی افزود: برای 14 نفر دیگر نیز کیفرخواست صادر شده اما هنوز پرونده آنها به دادگاه نرفته است.
محسنیاژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید با توجه به اتفاقاتی که اخیرا برای اتوبوسهای اسکانیا رخ می دهد آیا عیب و نقص این اتوبوسها مشخص نشده است تا از این اتفاقات جلوگیری شود؟ گفت : در این خصوص نیروی انتظامی و قوه قضائیه اقداماتی را انجام داده اند و از مسئولان ذیربط و وزارت صنعت نیز خواسته شده است تا همکاری لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه اشکالات فنی این اتوبوسها مشخص شده است، افزود: در بعضی از اشکالات ممکن است اختلاف نظر کارشناسی وجود داشته باشد اما برخی از آنها قابل توجیه نیست و مشخص شده است، اگر این نواقص وجود نداشت، قطعا جان باختن ها و آتشسوزیها پیش نمیآمد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت : اکنون مسئولان باید در مرحله نخست این نواقصی که قابل توجیه نیست، مرتفع کنند و انشاء الله مسئولان ذیربط در دولت اقدامات جدی و عاجل در این خصوص داشته باشند.
اعضای باند پنجک آزاد نشده اند
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا عامل توزیع کوکائین به نام پنجک هفده بار دستگیر و آزاد شده است ؟ و آیا اعضای این باند هم اکنون آزاد شده اند؟ افزود:
افرادی که در باند موسوم به پنجک دستگیر شدند، آزاد نشده اند و ناجا در خصوص بخش مبارزه با مواد مخدر همیشه فعال بوده است و در سالهای اخیر، تمرکز مبارزه روی باندهای اصلی برده شد.
وی گفت: اعضای این باند آزاد نشده اند و نمی شوند و باید محاکمه شوند.
محسنی اژه ای افزود: وقتی که اعلام شد آن فرد هفده بار بازداشت و آزاد شده است، بررسی کردم و به این نتیجه رسیدم که کمتر از هفده بار بوده است .
وی گفت: این فرد را یک بار با 25 گرم تریاک گرفتند که این میزان زندان ندارد و شلاق و جزای نقدی دارد؛ یک مرتبه با 182 گرم تریاک دستگیر شد که به مجازات رسید؛ یک بار هم به عنوان معتاد و داشتن مواد دستگیر شد که تبرئه شد و در مورد دیگر هم این فرد در خصوص برادرش دستگیر شد که برادرش حکم سنگینی گرفت، اما خود او چون اتهاماتش ثابت نشده بود آزاد شده بود .
وی گفت: اینکه فردی دستگیر می شود و آزاد می شود، درست است اما وقتی فردی به واسطه داشتن مشتقات تریاک دستگیر می شود تا میزان مشخصی حبس ندارد و شلاق و جزای نقدی دارد.
محسنی اژه ای افزود: البته ممکن است کسی به قانون ایراد بگیرد که این بحث دیگری است .
وی گفت: این پرونده جزو کارهای خوب ناجا بود و آن فرد هم حدود سیزده بار دستگیر شده بود نه هفده بار.