پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت امور خارجه، طرح بحث مذاکره با آمریکا را بی معنی دانست و تاکید کرد: آمریکا به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل باید تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم کند؛ این منشور برای همه اعضا، لازم الاجرا است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، آقای بقایی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر این که آیا ادامه مذاکرات با آمریکا باوجود شراکت این کشور با تل آویو در حمله به ایران گفت: ما در میانه مذاکره؛ با تجاوز رژیم صهیونسیتی مواجه شدیم، اقدامی که بدون هماهنگی و حمایت آمریکا ممکن نبود؛ این روند مذاکره را تهی از معنی کرد.
وی تصریح کرد: مواضع متناقض، کمکی به حل ماجرا نمیکند. تردیدی نیست که سیاستمداران آمریکایی هم بخشی از این تجاوز هستند.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تلاش عدهای انگشت شمار از کسانی که باوجود اتحاد ملی؛ در جبهه دشمن قرار دارند، این اقدام را محکوم کرد.
آقای بقائی درباره حمایت غربیها از رژیم صهیونسیتی هم گفت: پاسخ به رژیم صهیونسیتی از جانب کشورهای منطقه و اسلامی، نیازمند هماهنگی با ایران نیست اگرچه ایران تلاش کرده است مواضعش را در این زمینه با کشورهای منطقه درمیان گذارد.
وی افزود: همه این کشورها، متفق القول این تجاوز را محکوم کردند، زیرا میدانند آتش این فتنه، ممکن است هر لحظه گسترش یابد به ویژه پس از ماجراجویی خطرناک این رژیم در حمله به تاسیسات نفتی ایران.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین از برگزاری نشست سازمان همکاری اسلامی در آینده نزدیک خبر داد.
آقای بقائی گفت: این جنگ، فقط علیه ایران نیست بلکه علیه تمدن انسانی است این جنگِ یک موجودیت اشغالگر، علیه کشوری دارای تمدنی کهن است. جنگی علیه منشور ملل متحد و همه ارزشهای انسانی است؛ بنابراین همه دولتها موظفند برای توقف این جنایت تلاش کنند.
وی افزود: از همه کشورها به ویژه اعضای موثر نهادهای بین المللی انتظار داریم از همه توان و اختیارت شان برای تصویب قطعنامههای الزام آور استفاده کنند. این تجاوزی آشکار است که نباید آن را توجیه کرد.
حمله به تاسیسات هستهای ایران، ضربهای مهلک به ان پی تی
سخنگوی وزارت امور خارجه، حمله رژیم صهیونیستی به مراکز هستهای ایران را ضربهای مهلک به نظام منع گسترش سلاحهای هستهای دانست.
آقای اسماعیل بقائی در نشست خبری تاکید کرد: کشورهای حامی رژیم صهیونسیتی باید به تناقض موجود در مواضعش پاسخ دهند به ویژه کشورهای اروپایی که عضو برجام هستند اگر آنان برای این سند اعتبار قابل بودند باید تجاوز به ایران به ویژه حمله به تأسیسات هستهای کشورمان را محکوم میکردند.
وی درباره درخواست برخی کشورها برای میانجی گری میان ایران و رژیم صهیونیستی هم گفت: تمرکز ایران بر دفاع از کشورمان است هرکسی که ادعای کمک دارد اول از همه باید طرف متجاوز را وادار به توقف تجاوز کند؛ تا زمانی که تجاوز ادامه یابد با توان قوا از خود دفاع خواهیم کرد.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی، توجیه حمله پیش دستانه رژیم صهیونسیتی را مضحک دانست و تصریح کرد: عملیات پیش دستانه از منظر حقوق بین الملل پذیرفته نیست و بهانهای سیاسی برای توجیه تجاوز است. این اقدام مصداق واقعی جنایت تجاوز است.
آقای بقائی افزود: موضع گیریهای بین المللی نشان داد که این توجیه، خریداری ندارد به جز معدود کشورهایی مانند فرانسه و آلمان.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی همچنین درباره اقدامات حقوقی درباره این تجاوز گفت: وزارت امور خارجه بلافاصله درخواست نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل داد انتظار داشتیم این تجاوز را محکوم کند که متاسفانه به علت برخورد سیاسی برخی اعضای شورا، محقق نشد برخوردی مشابه دوره تجاوز رژیم بعث به ایران.
وی افزود: همزمان، درخواست برگزاری نشست اضطراری شورای حکام را دادهایم که امروز برگزار میشود. این نهاد، مسولیت مستقیم دارد به ویژه با توجه به حمله به تاسیسات هستهای ایران.
لزوم پاسخگویی کشورهای اروپایی در قبال تجاوز به ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اقدام سه کشور اروپایی در صدور قطعنامه ضدایرانی شورای حکام و زمینه سازی برای تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان تاکید کرد: کشورهای اروپایی باید در این زمینه پاسخگو باشند.
آقای بقائی در نشست خبری درباره علت مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا گفت: اگر مذاکره نمیکردیم، بهانهای بود برای جنگ طلبان، بنابراین مذاکره؛ کار حکیمانهای بود که انجام گرفت و نباید به علت تجاوز رژیم صهیونسیتی، مذاکره را زیر سوال برد.
وی افزود: ایران، طرفدار دیپلماسی بود و طرفی که باید زیر سوال رود رژیم صهیونیستی است. اگر ادعای آمریکاییها را بپذیریم، باید گفت طرفی که فریب خورده، آمریکا بود نه ایران، چون نتوانست مانع تجاوز رژیم صهیونیستی شود.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی همچنین درباره ارتباط قطعنامه ضد ایرانی اخیر شورای حکام آژانس با حمله به ایران و خروج از ان پی تی گفت: هیچ تحولی در این حد و مقیاس نمیتواند بر تصمیم گیری راهبردی ایران بی تاثیر باشد. این اقدام بعد از قطعنامه شورای حکام، قطعا بی معنی نیست و کشورهای اروپایی باید در این زمینه پاسخگو باشند.
آقای بقائی تاکید کرد: وزارت امور خارجه، دوشادوش نیروهای مسلح برای دفع این خطر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد. وزیر امور خارجه از همان ساعات اولیه در تماس با همتایانش این مسأله را پیگیری کرد. دیپلماسی باید با تمام توان به نیروهای مسلح کمک کند.
لزوم هشیاری کشورهای منطقه برای ناکام کردن تل آویو
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: کشورهای منطقه باید برای جلوگیری از تحقق آرزوی رژیم صهیونیستی در گسترش دامنه جنگ به منطقه، هشیار باشند و این رژیم را ناکام کنند.
آقای اسماعیل بقائی در نشست خبری همچنین درباره تهدید منافع آمریکا در منطقه گفت: نیروهای مسلح درباره راهبرد دفاع، تصمیم گیری میکنند، اما تردیدی نیست که رژیم صهیونسیتی در آرزوی گسترش دامنه این جنگ است.
وی افزود: تجاوز به تأسیسات نفتی ایران هم در همین چارچوب انجام شد و منطقه باید برای ناکام گذاشتن این نقشه، هوشیارانه عمل کنند.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی همچنین گفت: ما متوجه تفاوت دیدگاهها در عرصه سیاسی آمریکا هستیم و گمان نمیکنیم که همه مردم و حتی همه سیاستمداران این کشور، حامی جنگ باشند، اما سیاستگذاران حاکم؛ به حمایت از تجاوز رژیم صهیونسیتی ادامه میدهند و تردیدی نیست که این تجاوز، بدون هماهنگی آمریکا ممکن نبود و آنان باید پاسخگوی این جنایات باشند.
آقای بقائی یادآور شد: ایران همچنان هرگونه سلاح کشتار جمعی را مغایر آموزه هایش میداند و خواستار عاری سازی منطقه از این سلاح هاست.
وی حمله به تاسیسات هستهای ایران را بی سابقه دانست و خاطرنشان کرد: حملههای قبلی با واکنش شورای امنیت مواجه و قطعنامه محکمی در محکومیت آن، صادر شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه، برنامه هستهای ایران را تحت نظر کامل آژانس بینالمللی انرژی اتمی دانست و افزود: هیچ بهانه و دلیلی برای حمله به تاسیسات هستهای صلح آمیز ایران وجود نداشت. برنامهای که به عنوان بخشی از برجام ازجانب شورای امنیت سازمان ملل، مشروعیت یافته است.
آقای بقائی همچنین موضع اروپاییها را درباره تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان مردود دانست و گفت: اروپا طرف متجاوز و طرفی را که هدف قرار گرفته، یکسان خطاب قرار داد و این قابل قبول نیست.
وی افزود: مردم ایران از اعضای گروه هفت و اعضای دائم شورای امنیت انتظار دارند که این تجاوز را محکوم کنند.
آقای بقائی گفت: در این تجاوز به ساختمانهای مسکونی، بیمارستان کودکان حکیم و نیز به شهروندان ایران، حمله شد و حتی گزارشهایی از حمله به دستکم دو محل اقامت دیپلماتها به ویژه رئیس بخش حافظ منافع آمریکا در ایران و سفارت یکی از کشورهای منطقه، دریافت کردیم.