اجرای سیستمهای آبیاری نوین ۵ درصد بالاتر از میانگین کشوری
مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: اجرای سیستمهای آبیاری نوین در اراضی کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ۵ درصد بالاتر از میانگین کشوری است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، سید علی معتمدی در نخستین پنل تخصصی بهرهوری آب استان با اشاره به مزایای اجرای طرحهای گلخانه ایی گفت: بین ۳۰ تا ۶۰ درصد صرفه جویی در مصرف آب و همچنین ۲۰ تا ۷۰ درصد افزایش تولید از مزایای اجرای طرحهای گلخانه ایی در استان است.
معتمدی پور افزود: برایاینکه بحث سیستم گلخانه ایی را برای تولید کنندگان بخش کشاورزی ترویج شود برای تولید یک کیلوگرم خیار در گلخانه ۱۰ لیتر آب مصرف میشود این در حالیست که مصرف در فضای آزاد با افزایش ۲۰ برابری به ۲۰۰ لیتر افزایش می یابد.
معتمدی پور توسعه گلخانهها را یکی از راههای بهروری از آب موجود در بخش کشاورزی بیان کرد ادامه داد: کشت و تولید گوجه فرنگی به روش هیدروپولیک در گلخانهها از دیگر برنامههای بهره وری از آب است.
وی با اشاره به عملکرد بخش کشاورزی استان درحوزه بهره وری آب اضافه کرد: بر اساس ماده ۱۱ تشکیل وزارت جهاد کشاورزی که تقریباً از سال ۷۸ ابلاغ و در سال ۹۱ یا ۹۲ نهایی شد که تأمین آب بهعهده وزارت نیرو باشه خط ۳ و ۴ که در واقع اجرای آبیاری تحت فشار در سطح زمین بهعهده جهاد کشاورزی باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه در سطح کشور ۱۵ میلیون و 500 هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که از این ۸ میلیون و 200 هزار هکتار اراضی آبی هستند و نسبت اراضی آبی و دیم حدوداً ۵۴ درصد است، گفت: در استان کهگیلویه و بویراحمد از ۲۷۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی ثبت شده حدود ۸۶ هزار هکتار اراضی آبی است که مجموعاً حدود ۲۹ تا ۳۰ درصد اراضی استان آبی هستند.
معتمدی پور با اشاره به اینکه در استان کهگیلویه و بویراحمد از مجموع ۸۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی آبی ۴۴ درصد این مزارع به روشهای نوین آبیاری مجهز هستند، اضافه کرد: بر اساس این آمار سطح اراضی مجهز به روشهای نوین آبیاری ۵ درصد بالاتر از میانگین کشوری است.