• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۲۴۷۱
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۹
اقتصادی » آب و انرژی

ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی به یک سوم رسیده است

مدیرعامل شرکت توزیع برق نیروی اهواز گفت: در حال حاضر ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی امسال باتوجه به کاهش بارندگی به یک سوم رسیده است.

*** ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی  به یک سوم رسیده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، در برنامه میز اقتصاد امروز به موضوع بررسی تولید، توزیع و مصرف برق در خوزستان با حضور محمد فراتی مدیرعامل شرکت توزیع برق نیروی اهواز، غلامرضا اکبری زاده رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز، محمد کعب عمیر نماینده مردم شوش عضو کمیسیون انرژی مجلس و جعفر محمدنژاد معاون سرمایه گذاری و توسعه ساتبا پرداخته شد.

در ادامه  این برنامه محمد فراتی مدیرعامل شرکت توزیع برق نیروی اهواز گفت: با توجه به گرمای زودرس امسال نیاز مصرف انرژی برق در استان خوزستان رشد نسبتا بالایی داشته است، به طوری که در دوماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد دمای ۱۱ درصدی را شاهد بوده‌ایم، بر همین اساس رشد انرژی این استان به عدد ۱۹ درصد و پیک بار رشدی معادل ۲۱ درصد نسبت به سال گذشته داشته است.

وی ادامه داد: رشد مصرف برق در دوماه امسال به بالاترین میزان  خود رسید به طوری که به عدد بیش از ۲ هزار مگاوات  رسید و این عدد را ما باید در تیرماه ما تجربه می‌کریم این در حالی است که دو ماه گرمای زودرس در خوزستان را شاهد بوده‌ایم.

فراتی باتوجه به این که سیستم آب و فاضلاب استان خوزستان هم به شبکه برق بستگی دارد افزود:متاسفانه بخش ادارات و حتی شبکه سلامت را هم دچار مشکلاتی کرده است، ما در ماه گذشته پیک مصرفی را تجربه کرده‌ایم که باید در تیر و مرداد شاهد آن باشیم،   اما خوشبختانه شبکه توزیع با اقداماتی انجام شده وضعیت پایداری داشته است، اگر سد‌ها پر باشند بیش از ۸ هزار مگاوات امکان تولید برق از نیروگاه‌های برق آبی وجود دارد، در حال حاضر برای تامین برق این استان از برق استان‌های دیگر  کمک می‌گیریم.

به گفته مدیرعامل شرکت توزیع برق نیروی اهواز، در حال حاضر ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی امسال باتوجه به کاهش بارندگی به یک سوم رسیده است.

وی اضافه کرد: امروزه دنیا در بحث اجرای مدیریت مصرف کار‌های بسیار زیادی انجام می‌دهد، وزارت نیرو امسال یک بسته ۳۶ موردی را در زمینه برنامه‌های مدیریت مصرف اماده کرده است امروز عایق کاری ساختمان‌ها موضوع مهمی است همچنین  ما می‌توانیم با نصب کنتور‌های هوشمند مصرف برق واحد‌های مختلف اعم از تجاری، خانگی و ... را بسنجیم در حال حاضر پیک مصرف ما ۳ هزار مگاوات است که از این رقم حدود ۱۸۰۰ مگاوات در اهواز از طر یق این کنتور‌های هوشمند  رویت پذیر  می‌باشند.

فراتی گفت: در حال حاضر باتوجه به اینکه ادارات ما ملزم هستند علاوه بر اینکه ساعت ۱۳ تعطیل شوند همچنین می‌بایست برق خود را در ساعات ادارای  ۲۰ درصد کاهش دهند و پس از پایان ساعات اداری هم تمام سیستم‌های سرمایشی و غیر ضروری را از مدار خارج کنند و ما تمام این موارد را از کنتور‌های هوشمند رصد، هشدار و اخطار می‌دهیم.

وی افزود: در حال حاضر ۸۵ درصد برق مصرفی در استان خوزستان در فصل تابستان در منازل استفاده می‌شود و سایر نهاد‌های دیگر اعم ار اداری، تجاری و ... ۱۵ درصد می‌باشد، فقط از ۸۵ درصد برق مصرفی که در منازل مورد مصرف می‌باشد ۷۵ درصد مربوط به سیستم‌های سرمایشی است، اگر عایق کاری و کار‌های مهندسی در ساختمان رعایت شود و دمای محیط در ۲۵ درجه تنظیم شود کمک شایانی در میزان مصرف را شاهد هستیم.

فراتی افزود: در حال حاضر خاموشی در این استان کاهش پیدا کرده است و از بازده ۲ ساعت به یکساعت و نیم کاهش یافته است.

در ادامه این برنامه غلامرضا اکبری زاده رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت:ناترازی انرژی امروزه واقعا یک چالش نه تنها برای کشور بلکه برای دنیا است.

وی ادامه داد: گرمای هوای امسال واقعا بی سابقه بود و ما انتظار نداشته‌ایم که دمای هوا در اردیبهشت امسال به نزدیک ۵۰ درصد برسد و این مسئله باعث شده که صنایع هم درگیر آن شوند، با توجه به این که استان خوزستان جزو استان‌های صنعتی کشور به شمار می‌آید از این بحث ناترازی‌ها رنج می‌برد.

اکبری زاده بیان کرد: یکی از شرکت‌های فولادی در استان خوزستان در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۱۸۰ میلیون دلار، سال ۱۴۰۲ این رقم به عدد ۲۸۸ میلیون دلار و در سال گذشته به عدد ۴۴۱ میلیون دلار باعث ضرر و زیان به دلیل ناترازی انرژی شده است، به نظر من برای حل این موضوع باید راهکاری ارائه شود.

وی گفت: صنعت برق حول سه محور  تولید، انتقال و توزیع اداره می‌شود در بحث تولید ما می‌توانیم با استفاده از فناوری هوش مصنوعی به پایش، بهینه سازی و کاهش مصرف الکتریکی بپردازیم، امروز در کشور‌های پیشرفته از این فناوری هوش مصنوعی استفاده می‌شود، بنابراین ما هم باید به این دانش بپردازیم.

رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: جایگاه کشور ما در دنیا در دو مقوله دانش و هوش مصنوعی می‌توان سنجید به طوری که در در این موضوع در رتبه بیستم دنیا قرار داریم، ما واقعا در کاربردی هوش مصنوعی ضعف داریم، اگر از علم متخصصین ما در جامعه استفاده شود می‌توانستیم این چالش‌ها که یکی از آنها انرژی است را برطرف کنیم.

اکبری زاده بیان کرد: مایک طرح در دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز با نیروی برق اهواز داشتیم که این طرح مبتنی بر هوش مصنوعی بود که از این هوش، شبکه برق را مورد پایش قرار می‌داد و قبل از اینکه این شبکه دچار مشکل شود سریعا آن را شناسایی می‌کرد، واقعا این طرح یک انگیزه بزرگی می‌باشد.

همچنین در ادامه محمد کعب عمیر نماینده مردم شوش عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت:در رابطه با مصرف برق  کمیسیون انرژی مجلس جلسات عدیده‌ای برگزار شد همانطور ما که در ایام زمستان باید نگاه ویژه‌ای به استان‌های شمالی داشته باشیم همچنین باید در تابستان و موضوع گرمای شدیدی در استان خوزستان حاکم است باید توجه شود این موضوع در فراکسیون صنعت آب و برق و کمیسیون انرژی مجلس در هفته گذشته بررسی شد.

وی ادامه داد: کمیسیون انرژی و فراکسیون صنعت آب و برق در این زمینه کوتاهی نکرده و پیگیر این موضوعات می‌باشند، متاسفانه الگوی خاموشی در کل کشور یکسان است و اعتراضاتی هم شده ولی طبق جلسات انجام شده قول‌هایی داده شده که خاموشی‌ها در خوزستان به حداقل برسد.

همچنین در ادامه جعفر محمدنژاد معاون سرمایه گذاری و توسعه ساتبا گفت:میانگین تابش خورشید در کشور بسیار قابل توجه است حداقل ۳۰۰ روز آفتابی با تابش خوب دارای یک پیام است که با تجهیزات انرژی‌های تجدیدپذیر قابلیت این را داریم که در اوج مصرف برق در تابستان کمک شایانی به ما کنند، ما بیشتر باید به سمت نیروگاه‌های تجدیدپذیر حرکت کنیم.

وی افزود: در برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت مشاهده می‌کنیم که یک ظرفیت حدود ۱۲ هزار مگاوات، دولت مکلف کرده  که در سبد تامین برق کشور از طریق تجدیدپذیر‌ها  اقداماتی انجام شود

همچنین بیش از ۴۰ هزار مگاوات پروانه یا مجوز اولیه برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی صادر کرده‌ایم، در حال حاضر ظرفیت استان خوزستان بیش از ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی است که به متقاضیان این استان تا الان اهدا کرده‌ایم.

کشور ما وابستگی به تامین برق از نیروگاه‌های فسیلی داشته است و ما در نظر ساتبا طبق هدف گذاری انجام شده اعتقاد داریم در سبد تامین برق کشور نیروگاه‌های تجدیدپذیر به ویژه خورشیدی و بادی می‌تواند جایگزینی بهتری در تامین برق  داشته باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حمله اسرائیل به زندان اوین مصداق «جنایت جنگی» است
تولید سالانه حدود ۶۰ تُن تخم‌مرغ در نهاوند 
تیتانیوم کرمان؛ از طلای خاموش تا کلید توسعه ملی
رونمایی از پوستر جشنواره شعر بوی سیب درچهارمحال و بختیاری
کادر فنی تیم فوتبال سپاهان با دو عضو جدید تکمیل شد
برگزاری اردوی تیم ملی کشتی ساحلی نوجوانان کشور در لیلان
گلایه از واگذار نشدن زمین طرح جوانی جمعیت
درمان التهاب مزمن، بیماری‌های مفصلی وگوارشی با کپسول گیاهی نانویی ایرانی
سوم مرداد برگزاری مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور
اربعین سپهبد شهید «علی شادمانی» و شهدای اقتدار در همدان برگزار می‌شود
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
شش رتبه برتر استانی جشنواره خوارزمی در دستان دانش‌آموزان لنده‌ای
نقل و انتقالات در فوتبال گل گهر
اجرای دیوارنگاره‌ای هزارمتری با تمثال ۲۰ شهید در بلوار شهدای صفه
دستگیری سارقان مراکز تجاری تحت پوشش پاکبانان
هوای ۵ منطقه اصفهان ناسالم برای گروه‌های حساس
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (۳۱ تیرماه ۱۴۰۴)
حمله به الحدیده، بیانگر شکست‌های پی‌درپی اسرائیل در یمن
دریافت گذرنامه غیر حضوری در کرمان
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)