• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۱۲۶۷
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۶
اقتصادی » معدن و صنایع معدنی

اعتبار دوهزار میلیارد تومانی برای اکتشافات معدنی

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از تخصیص اعتبار دو هزار میلیارد تومانی برای اکتشافات معدنی در سال ۱۴۰۴ خبر داد.

آقای داریوش اسماعیلی رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در حاشیه نشست با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درباره بودجه تخصیص یافته به اکتشافات معدنی کشور گفت: نگاه حاکمیت، دولت چهاردهم و وزیر صمت در راستای انجام اکتشاف و جایگزینی اقتصاد نفت به وسیله اقتصاد معدن، حمایت از این بخش بوده است. در این باره سال گذشته حدود یک هزار و سیصد میلیارد تومان میزان اعتبار تخصیص یافت که توانستیم چند پهنه را مورد اکتشاف قرار بدهیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: محدوده‌های امید بخش مناسبی در استان‌های کردستان، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی و دیگر نقاط کشور شناسایی شد؛ امسال اعتباری که مجلس برای اکتشافات معدنی در نظر گرفته دو هزار میلیارد تومان است که قطعا کفاف مسئولیت‌ها و ماموریت‌ها برای اکتشافات معدنی را نمی‌دهد.

معاون وزیر صمت گفت: چاره‌ای نداریم جز اینکه برای تامین اعتبار با تغییر رویه از بخش خصوصی در زمینه اکتشافات معدنی استفاده کنیم در واقع پیشنهاد و دستور کار این سازمان، جذب سرمایه گذار بخش خصوصی برای انجام اکتشافات معدنی در کشور است.

وی افزود: پیشنهاد استفاده از بخش خصوصی در اکتشافات معدنی مورد پذیرش وزیر صمت و شورای راهبردی بخش معدن وزارت صمت قرار گرفته است که امیدورایم تا یک ماه آینده بتوانیم آگهی‌هایی را برای جذب سرمایه گذار از طریق وزارت صمت منتشر کنیم که البته بر اساس شرح خدمات تدوین شده سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی و تحت نظارت کارشناسان این سازمان خواهد بود.

اسماعیلی در ادامه با اشاره به شعار سرمایه گذاری برای تولید گفت: امسال گام‌های بزرگی برای تحقق شعار سال در بخش معدن برداشته‌ایم، زیرا اگر بتوانیم نقشه‌های زمین شناسی کاربردی را با سه لایه زمین شناسی، ژئوفیزیک و زمین شناسی اقتصادی یا ظرفیت‌یابی منجر به شناسایی محدوده‌های معدنی هر منطقه شود با این کار ۶۰ تا ۷۰ درصد خطر سرمایه گذاری را کاهش داده‌ایم. یه این ترتیب بخش خصوصی تمایل زیادی برای سرمایه گذاری خواهد یافت.

وی درباره مشارکت بخش خصوصی برای شناسایی در حوزه اکتشافات معدنی گفت: پس توافق میان این سازمان و بخش خصوصی که به ازای سرمایه گذاری چند درصد از منابع معدنی کشف شده متعلق به بخش خصوصی می‌شود؛ در وهله اول با توجه به شرح خدمات سازمان زمین شناسی و تحت نظارت کارشناسان، به طور مثال پهنه‌ای ۳۰ هزار کیلومتر مربعی شناسایی و فعالیت‌های اکتشافی در منطقه انجام می‌شود.

اسماعیلی با اشاره به پیگیری‌های سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور برای تکمیل اطلاعات پایگاه جامع داده‌های علوم زمین، افزود: بعضی از سازمان‌ها مثل انرژی اتمی و وزارت نفت هنوز اطلاعات لازم برای تکمیل پایگاه جامع داده‌های علوم زمین را ارائه نکرده‌اند که باید هرچه زودتر این اطلاعات پس از بارگذاری در پایگاه، در دسترس عموم قرار گیرد.

معاون وزیر صمت ادامه داد: جلسات متعددی را با سازمان انرژی اتمی در رابطه با ارسال اطلاعات داشته‌ایم که قول مساعد داده‌اند تا یک ماه آینده، داده‌ها به این سازمان ارائه کنند البته وزارت نفت هم بخشی از اطلاعات را ارسال کرده است.

وی گفت: حدود ۵۰ درصد داده‌ها در پایگاه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور بارگذاری شده است، معاونت معدنی وزارت صمت هم اطلاعات ۱۳ استان را در اختیار این سازمان قرار داده است و امیدواریم تا شهریور امسال همه اطلاعات موجود در وزارت صمت را بارگذاری کنیم.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: در حال حاضر این امکان برای هر فردی وجود دارد که با مراجعه به سایت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، اطلاعات مورد نیاز هر منطقه‌ای را می‌تواند در اختیار داشته باشد.

اسماعیلی درباره جبران کمبود مواد اولیه معدنی برای صنایع پایین دستی و صنایع فولادی، افزود: ذخایر سنگ آهنی که در کشور شناخته شده اگر هدف تولید ۵۵ میلیون تن شمش در سال باشد با فرض اینکه از صد درصد ظرفیت استفاده شود حداکثر دوازده سال سنگ آهن داریم، اما اگر از هفتاد درصد و یا ۶۰ درصد ظرفیت استفاده شود به ترتیب ۱۵ سال پانزده سال و ۱۸ سال توان تامین مواد اولیه را داریم.

معاون وزیر صمت ادامه داد: با توجه به اینکه تعداد مجوز‌های تولیدی که توسط وزارت صمت صادر شده، افزایش یافته و به جای ۵۵ میلیون تن تا ۱۵۰ میلیون تن هم امکان تولید شمش وجود دارد پرواضح است سنگ آهن تولیدی کشور کفاف تامین خوراک صنایع پایین دستی و فولادی‌ها را نمی‌دهد.

اسماعیلی درباره راهکار‌های تامین مواد اولیه معدنی برای صنایع پایین دستی و فولادی‌ها گفت: در وهله اول ادامه شناسایی و اکتشاف معادن جدید برای دستیابی به مواد اولیه معدنی در دستور کار این سازمان قرار دارد به ویژه اکتشافات عمیق عمده سنگ آهن که نیاز به داده‌های ژئوفیزیک هوایی دارد؛ این وظیفه حاکمیتی ماست که نیاز به مواد اولیه معدنی را تامین کنیم.

وی افزود: راه دوم شناسایی کشور‌های همسایه‌ای که دارای معادن سنگ آهن غنی هستند تا بخشی از نیاز کشور را از این طریق تامین شود و همچنین استفاده از فناوری‌های روز دنیاست به عنوان مثال باطله سنگ آهن را که تا دیروز قابل استفاده نبود و یا دور ریخته می‌شد امروزه با استفاده از فناوری ها، می‌توان دوباره فرآوری و به چرخه تولید بازگرداند.

معاون وزیر صمت در ادامه با اشاره به تخصیص درصد ناچیزی از حقوق معادن دولتی به حوزه اکتشافات گفت: سال گذشته کمتر از ۵ درصد حقوق دولتی و حق انتفاع به بخش اکتشاف معادن اختصاص پیدا کرده است، امیدواریم در آینده سهم حوزه اکتشافات افزایش پیدا کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیش‌بینی تولید حدود ۹۵۰ هزار تُن سیب درختی امسال در آذربایجان‌غربی
دورکاری ادارات سیستان و بلوچستان در روز چهارشنبه
مراسم گرامیداشت شهید توحید مهرپور در لاهیجان
ارسال دست‌سازه‌ حسینی نوجوانان اردبیلی به مرز تمرچین
نذر آب به ياد تشنه لبان دشت کربلا
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش
خبر یاران ۳۱ تیرماه
رونمایی از پوستر پنجمین دوره جشنواره رایحه حسینی
فعال شدن کلید سوالات آزمون سراسری
کتابهای سینمایی مورد توجه نیستند
برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای اقتدار ملی در دانشگاه تهران
قول مساعد برای ایجاد نمایندگی ثبت اسناد در قلعه‌گنج
تاکید استاندار خوزستان بر بازنگری در سیاست های انتقال آب از سرشاخه‌های کارون
کشف ۲۰ دستگاه ماینر غیرمجاز در اشکذر
کاهش سطح کشت گوجه فرنگی در قزوین
همایش موکبداران اربعین حسینی
کمک ۸ میلیارد ریالی خانواده نیک اندیش اصفهانی به زندانیان
اعزام مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) برای زیارت اربعین
برگزاری دومین سوگواره بین المللی میراث اربعین حسینی
ذخایر کالا‌های اساسی به ویژه روغن دربازار افزایش یابد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)