• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۰۷۹۰
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۱
اقتصادی » صنعت
معاون وزیر صمت خبر داد؛

تدوین سند راهبردی توسعه زنجیره‌ها در صنایع

معاون برنامه‌ریزی، نوآوری و هوشمندسازی وزارت صمت گفت: سند راهبردی توسعه زنجیره‌ها در صنایع، در مراحل نهایی قرار دارد و شورای راهبری برنامه نیز کلیات آن را تصویب کرده است.

آقای سعید شجاعی، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما ؛ گفت: در شورای راهبری ماموریت‌های صنایع پیشران و زنجیره‌هایی که به آنها متصل هستند، مشخص شده است تا به طور عملی اقدامات ارجاع کار در زنجیره اتفاق بیفتد که خوشبختانه اکنون مراحل نهایی خود را طی می‌کند. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی با اشاره به اقدامات این وزارتخانه برای تحقق شعار سال گفت: در کنار بقیه برنامه‌های وزارتخانه، یک کار و ماموریت ویژه‌ای را متناسب با شعار سال طراحی کردیم که این ماموریت مبتنی بر ۷ کار ویژه مشخص است، ۵ کار ویژه آن تاکید بر " سرمایه گذاری داخلی" و دو مورد آن نیز تاکید بر" سرمایه گذاری خارجی" است. 
 
معاون برنامه‌ریزی، نوآوری و هوشمندسازی وزارت صمت با بیان اینکه در سرمایه گذاری داخلی، بیشتر به دنبال بهره وری سرمایه هستیم، گفت: رویکرد کلان ما به سمت بهره وری سرمایه است، برای پیشبرد این رویکرد، چند موضوع مشخص را برای امسال هدف گذاری کردیم. 
 
شجاعی ادامه داد: نخست، "تولید بدون کارخانه" است که دستور العمل سرمایه گذاری آن توسط مقام عالی وزارت ابلاغ شده است و مراحل نهایی خود را طی می‌کند، از آن طریق، به طور عملی یکسری چارچوب ها، تسهیلات و مشوق‌های برای این موضوع در نظر گرفته شده است. 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
شجاعی گفت: در بحث تولید بدون کارخانه، در چند سال گذشته، دغدغه‌ای در خصوص طرح‌های نیمه تمام داشتیم که البته در کنار این طرح ها، درخواست مجوز و صفوف طولانی برای مجوزدهی در همان رشته فعالیت‌ها و طرح‌ها وجود دارد. 
 
وی افزود: بنابراین سامانه‌ای را با عنوان ”سامانه بهم رسان“ طراحی کردیم که تا پایان فصل بهار از آن رونمایی می‌شود، تا بتوانیم به طور عملی این بهم رسانی را میان سرمایه گذار و طرح‌های که با پیشرفت بالای ۸۰ درصد هستند، انجام دهیم که این نیز نمونه‌ای از بهره وری سرمایه خواهد بود. 
 
شجاعی گفت: در کنار این دو مورد در حوزه بهره وری، در نظر داریم یکسری از وظایف و سهم مشخصی از انجام امور را، به استان‌ها واگذار کنیم که به لحاظ تسهیل گری می‌تواند به شدت تاثیر گذار باشد. 
معاون برنامه‌ریزی، نوآوری و هوشمندسازی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: طرح تولید "بدون کارخانه " را به صورت ویژه در قالب " دستور العمل سرمایه گذاری" در دستور کار قرار داده‌ایم.
 
وی افزود: موضوع دیگر بحث مجوز‌های بدون نام است که یک تکلیف قانونی است و ما اهتمام جدی داریم که این موضوع را در استان‌ها پیش ببریم و حتی بخشی برای پایش استان‌ها در نظر گرفتیم تا به عنوان یک کار ویژه آن را برای امسال پیگیری کنیم. 
 
معاون برنامه‌ریزی، نوآوری و هوشمندسازی وزارت صمت همچنین به ماده ۲۱ قانون رفع موانع تولید اشاره کرد و گفت: کار مشترکی را در بحث حساب ویژه سرمایه در گردش با محوریت بانک مرکزی آغاز کردیم، تا اعتباری به تولیدکننده داده شود و تولیدکننده بتواند در بحث مالیات، بیمه و تامین مواد اولیه، از آن اعتبار به طور عملی استفاده کند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی افزود: اکنون این طرح مراحل نهایی را طی می‌کند و امیدواریم برای واحد‌های متوسط و کوچک در بحث سرمایه در گردش، تاثیر گذار باشد.
 
شجاعی با بیان اینکه این موارد اهم اقدامات ما در بحث داخلی است گفت: در حوزه خارجی نیز برنامه‌های ویژه‌ای داریم که این برنامه‌ها حول محور توافقات و موافقت نامه‌های منطقه‌ای است که در این خصوص نیز به صورت مشخص در سازمان توسعه تجارت برنامه ویژه‌ای در حال تدوین است که بتوانیم هم طرح‌های ویژه‌ای را از این مجرا شروع کنیم و به بهره برداری برسانیم و هم در کنار آن، حداکثر استفاده را از ظرفیت موافق نامه‌ها داشته باشیم که متولی این موضوع نیز سازمان توسعه تجارت است و برنامه مشخصی در حال تدوین است که امسال به نتیجه می‌رسد. 
 
وی افزود: در حوزه تبادلات و شناساندن توانمندی‌ها نیز، سازمان نمایشگاه‌های بین المللی، برنامه مشخصی را در دستور کار دارد و در آنجا نیز برنامه مشخصی برای برگزاری نمایشگاه‌ها و حضور در نمایشگاه‌های خارجی و استفاده حداکثری از این ظرفیت‌ها و شناساندن توانمندی‌ها دارد ضمن اینکه اقداماتی را به صورت کار ویژه تعریف کردیم که همه این موارد حول محور شعار سال انجام خواهد شد. 
 
معاون برنامه‌ریزی، نوآوری و هوشمندسازی وزارت صمت همچنین گفت: در بحث ارز آوری و صادرات که به نوعی بسته سیاست تجاری محسوب می‌شود، دستورالعمل‌هایی داریم که اکنون مراحل نهایی را طی می‌کند و ۶ زنجیره شامل صنایع فلزی و غیر فلزی مانند مس در آن به صورت مشخص، تعیین شده است.
 
وی افزود: در گام نخست، بحث شناسایی صنایع را داریم که تاکید قانون برنامه هفتم است تا مشخص شود چه فرایندی در کدام زنجیره صورت گیرد، قرار است این موضوع در شورای راهبری برنامه هفتم تصویب شود و جزء برنامه ماست و امیدواریم تا آخر ماه (اردیبهشت) این اتفاق بیفتد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش خردسالان بوکس چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
شناسایی ۵۶ نوع مخاطره در ایران
پایان هفته بیستم لیگ برتر بسکتبال
خطر ابتلا به روده تحریک پذیر در اثر مصرف فست فود در دانش آموزان
روحانیت اصیل اسلام ،پیشگام در عرصه شهادت
ایران جان در بیان ظرفیت‌های هرمزگان موفق بود
فوتبال لیگ اروپا؛ قرعه پلی آف امروز مشخص می‌شود
سپاه سرمایه‌ای مردمی است که با برچسب‌های سیاسی مخدوش نمی‌شود
تأمین ۹۰ میلیون دلار برای اجرای زیرساخت‌های مرز‌های منذریه و سوماردر عراق
بررسی ویژه‌برنامه‌های هفته جوان در آذربایجان‌غربی
با فعالیت بزرگترین گلخانه استان مرکزی در زرندیه
پاکستان: به توافق سازش با رژیم اسرائیل ملحق نمی‌شویم
اثرگذاری آتش‌نشانی اصفهان در تصمیم‌های کلان حوزه ایمنی کشور
فوتسال جام ملت‌های آسیا؛ امروز: مصاف ایران با عربستان برای مجوز صعود
آذربایجان‌غربی بر قله راه و شهرسازی ایستاد
آغاز ساخت مسکن برای کارکنان نیروی انتظامی کهگیلویه و بویراحمد
کیفیت قابل قبول هوا در سمنان
مشمولان غایب می‌توانند از مشوق‌های مهارت آموزی بهره‌مند شوند
توسعه و تکمیل راههای اصلی و فرعی فریمان
اجرای ۶ هزار برنامه برای بزرگداشت دهه فجر در کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تأکید وزیران پیشین بر وحدت مردم و پشتیبانی از ولایت فقیه
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران محکوم است
اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
تبعات خصمانه علیه سپاه متوجه سیاستمداران اروپایی است
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)