پخش زنده
امروز: -
ایرادات طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی مجدد در صحن علنی مجلس برطرف و به شورای نگهبان ارسال شد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما، در همایش سامانه مودیان بود که رئیس جمهور به یک موضوع اشاره کرد و آن هم پرداخت مالیات برای صاحبان یک خانه بیشتر بود. آقای پزشکیان دقیقا به این موضوع اشاره کرد که " اگر من یک خانه داشتم از من مالیات نگیرند چرا که حق من است، اما اگر از یکی، دوتا و سه تا بیشتر شد باید مالیات تصاعدی گرفته شود چرا که همین معضلات باعث میشود که مردم برای اجاره مسکن دچار مشکل شوند"
درست به طرحی اشاره میکند که چهارده سالگی اش نزدیک است. طرح مالیات بر سوداگری و سفته یا همان مالیات بر عایدی سرمایه CGT که در بسیاری از کشورها نه برای منابع درآمدی بلکه برای هدایت نقدینگی به بازارهای مولد و جلوگیری از سفته بازی از آن استفاده میشود.
در همین جهت، طرح مالیات بر عایدی سرمایه در سالهای متوالی با عناوین مختلف قصد تبدیل شدن به قانون را داشته، اما از همان ابتدای دهه ۹۰ تا ۱۴۰۴ بارها و بارها به وقفه افتاده بود. اما بالاخره این طرح بعد از دوبار ایرادات شورای نگهبان روز گذشته در صحن علنی برای بار سوم به تصویب رسیده و به شورای نگهبان ارسال شد.
مالیات بر عایدی سرمایه فقط برای کسب درآمد نیست
آقای مصطفی طاهری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی که یکی از سخنرانهای صحن علنی بود میگوید: اگر به دنبال تحقق شعار سال هستیم. طرح مالیات بر عایدی سرمایه که تجربه اش در دیگر کشورها موجود است. یکی از همین ابزارهاست. جلوی سرمایه گذاری در بازارهای غیرمولد را میگیرد و نقدینگی را به سمت تولید هدایت میکند.
هرچند این طرح در صحن مخالفانی را هم داشته، اما در نهایت رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در نطق خود با جمع بندی نظر اعضای کمیسیون اقتصادی گفت: پایه مالیاتی و اصلا نظام مالیاتی ابزار تنظیم گری اقتصاد است. ما بنا نداریم که فقط با مالیات کسب درآمد کنیم بلکه باید جهت دهی هم کنیم. مالیات بر سوداگری و سفته بازی مانع بزرگی برای دلالیها گذاشته و جلوی بسیاری از تنشهای اقتصادی را میگیرد بنابر این این قانون، قرار است به تولید به چشم حمایت گر نگاه کند.
طرحی که حالا برای سومین بار به شورای نگهبان میرود تا با قانون اساسی و شرع انطباق داده شده و بعد از رفع ایرادات که به گفته آقای هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در دو دوره قبل تا حد زیادی بر طرف شده است. به قانون تبدیل شده و به دولت جهت اجرا ابلاغ شود.
قانونی که بخش تولید و صنعت کشور به شدت خواستاری اجرای آن است تا بتواند از سرمایههای سرگردان در بازارهای غیر مولد برای تولید و در نهایت رشد اقتصادی کشور استفاده کند.
گزارش از خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما - نرگس معززی