• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۰۰۸۸
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۶
اقتصادی » آب و انرژی
در میز اقتصاد بررسی شد:

صرفه‌جویی ۱۵۰۰ مگاواتی برق با تغییر ساعات کاری در سال گذشته

مدیر عامل توانیر گفت: سال گذشته روزانه ۱۵۰۰ مگاوات صرفه جویی در مصرف برق ناشی از تغییر ساعات کاری به ثبت رسید که معادل ۳ نیروگاه بزرگ سیکل ترکیبی خواهد بود.

صرفه‌جویی ۱۵۰۰ مگاواتی برق با تغییر ساعات کاری در سال گذشته

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در میز اقتصاد امروز به موضوع بررسی تولید مصرف و سرمایه‌گذاری در صنعت برق با حضور مصطفی رجبی مشهدی مدیر عامل شرکت توانیر، احمد مرادی رئیس کمیته برق کمیسیون انرژی مجلس و پیام باقری نائب رئیس اتاق بازرگانی مورد برسی قرار گرفت.

در ابتدای این برنامه مصطفی رجبی مشهدی مدیر عامل شرکت توانیر گفت: ما یک برنامه ریزی برای اورهال نیروگاه‌ها داریم که خوشبختانه از ۱۲۴ هزار مگاوات کل تعمیرات پیش بینی شده ۱۰۰۰ مگاوات که حدود ۸۰ درصد را شامل می‌شود انجام شده است و طی یکماه آینده اغلب این نیروگاه‌ها تعمیرات شان به پایان می‌رسند و با حداکثر ظرفیت در مدار تولید قرار  خواهند گرفت.

وی ادامه داد: از کل ظرفیت حدود ۹۵ هزار مگاواتی ۱۲ هزارمگاوات نیروگاه برق آبی داریم که از این میزان ۷۵ درصد در حوزه کارون و دز است که امسال ۴۰ درصد ذخایر آبی ما در این سد‌ها کاهش پیدا کرده است و ما نمی‌توانیم از ظرفیت این نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته استفاده کنیم.

رجبی مشهدی بیان کرد: در فصل بهار ما مصرف کمتری در تابستان داریم به طوری که اوج بار در تیر و مرداد اتفاق می‌افتد  ما تقریبا بیش از ۶۱ هزار مگاوات را می‌توانستیم برق تولید کنیم یعنی ناترازی تولید حدود ۱۸ هزار مگاوات بود که در شهریور سال گذشته این عدد به ۲۹ هزار مگاوات رسید در حال حاضر طی برنامه ریزی‌های انجام شده حدود سه هزار ۶۰۰ مگاوات نیروگاه‌های حرارتی و سیکل ترکیبی هستند که قرار است به مدار تولید برسند  و همچنین یک برنامه مفصلی هم در حوزه تجدیدپذیر‌ها داریم که پیش بینی شده امسال ۵ هزار مگاوات نیروگاه را بتوانیم در برنامه تولید داشته باشیم.

مدیر عامل توانیر افزود: در برنامه هفتم پیش بینی شده که تقریبا حدود ۱۰ هزار ۷۰۰ مگاوات ما نیروگاه تجدید پذیر داشته باشیم ولی برنامه ریزی شده این عدد را افزایش دهیم، تقریبا ما حدود ۱۹۰۰ کیلومتر شبکه‌های انتقال و خطوط توزیع در کشور داریم.

رجبی مشهدی در پاسخ به سوالی مبنی بر خاموشی‌های هفته جاری در کشور گفت: ما یکشنبه این هفته خاموشی‌هایی به صورت پراکنده در کشور داشتیم که به جهت این بود تولید برق از میزان مصرف کمتر بود، نیروگاه اتمی که هزار مگاوات است این نیروگاه حدود ۶۰ روز از سوختش باقی مانده برای فصل گرم سال نگه داشته‌ایم  ما حداکثر تعمیرات نیروگاهی را در فصل زمستان انجام می‌دادیم.

وی ادامه داد: همچنین به دلیل محدودیت سوخت نتوانستیم اورهال نیروگاهی را سریعتر به پایان برسانیم  و قطعی برق به دلیل تعمیرات نیروگاهی و خشکسالی و آن برنامه‌ریزی برای نیروگاه اتمی بوده اتفاق افتاده است.

مدیر عامل شرکت توانیر افزود: طبق گزارش رسیده حدود ۶ هزار مگاوات افزایش مصرف برق  در کشور نسبت به سال گذشته اتفاق افتاده است به طوری که  یعنی حدود ۱۳ درصد رشد  مصرف گزارش شده است.

رجبی مشهدی افزود:  امروز حدود ۲ و نیم درصد دما در نیمه جنوبی کشور افزایش پیدا کرده و این باعث شده مردم از سیستم‌های سرمایشی استفاده کنند، امروز هم حدود ۷ درصد رشد انرژی در کشور داریم.

مدیر عامل توانیر در خصوص  الگوی مصرف درنواحی کشور گفت:  این الگو مصرف در نقاط کشور متفاوت است و در مناطقی مانند تهران، اصفهان و شیراز که به عنوان اقلیم عادی یاد می‌شوند الگوی در حال حاضر این سه استان ۲۰۰ کیلووات ساعت است و از ابتدای خرداد به ۳۰۰ کیلو وات می‌رسد.

وی در خصوص سرمایه گذاری در  صنعت برق گفت: عمده سرمایه‌گذاری در صنعت برق توسط بخش خصوصی صورت می‌گیرد که بخش عمده آن برای توسعه شبکه‌های انتقال فوق توزیع است، همچنین ما از تسهیلات بانکی و ... استفاده برای این سرمایه گذاری استفاده خواهیم کرد.

رجبی مشهدی بیان کرد: امروز تامین مالی یکی از بخش‌های مهم سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. در حال حاضر توسعه تجدیدپذیر‌ها و سرمایه‌گذاری در این بخش بسیار مثبت بوده است. ما در هر سال حدود ۵ میلیارد دلار نیاز به سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت برق داریم، همچنین هوشمند سازی شبکه برق هم یکی دیگر از توسعه شبکه برق است.

وی بیان کرد: در حال حاضر حدود چهار و ۸۰۰ دستگاه کنتور هوشمند در کشور نصب کرده‌ایم و حدود ۶۰ درصد از میزان مصرف تحت پوشش این کنتور‌های هوشمند می‌باشند  به طور کلی برنامه داریم این چهار ۸۰۰ دستگاه کنتور هوشمند را تا پایان اوج بار به ۶ میلیون دستگاه برسانیم یعنی تا خرداد سال جاری این ۶ میلیون کنتور هوشمند می‌رسیم.

مدیر عامل توانیر گفت:کنتور‌های هوشمند توسط بخش خصوصی تولید می‌شود، اما سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته توسط دولت انجام می‌شود. براساس ماده ۴ قانون مانع زدایی پیش بینی شده صنایع‌های انرژی بر کشور ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه را تا پایان سال ۱۴۰۴ در مدار قرار دهند، در حال حاضر حدود دو هزار ۱۶ مگاوات از این ظرفیت وارد مدار شده‌اند و خوشبختانه ۴ نیروگاه هم ظرف مدت دوماه آینده وارد مدار می‌شوند و این عدد تا پایان سال به حدود ۳ هزار مگاوات می‌رسد.

رجبی مشهدی افزود:همچنین امسال پیش بینی کرده‌ایم که ۵۰ درصد از برق صنایع از طریق تابلوی برق آزاد به فروش برسند، در تابلوی برق سبز یکی از جا‌هایی است که رشد مطلوبی پیدا کرده به طوری که امروز ۹۲ مگاوات نیروگاه مقیاس کوچک توانستند به ظرفیت ۹۳۵ مگاوات در تابلوی برق آزاد ثبت کنند که این‌ها می‌توانند برق بدون محدودیت عرضه کنند.

به گفته مدیر عامل توانیر از سال گذشته اقدامات خیلی خوبی انجام شده به طوری که در حال حاضر بازار گواهی صرفه جویی فعال شده و حدود ۲۰ قرار داد در چندماهه اخیر امضا شده است.

رجبی مشهدی افزود:همچنین ۳۵ هزار مگاوات از مصرف برق کشور در اوج بار مربوط به مصارف سرمایشی است به طوری که از ۸۰ هزار مگاوات فقط ۳۵ هزارمگاوات مربوط به کولر‌ها است.

وی در خصوص کارور برق گفت: این طرح در جهت تحقق شعار سال ۱۴۰۴، برنامه‌های مختلفی هم در حوزه سرمایه‌گذاری برای تولید و هم سرمایه‌گذاری در بخش مدیریت مصرف از سوی وزارت نیرو آغاز شده است این برنامه‌ها دو بخش اساسی دارند، در یک بخش بازار‌هایی فراهم شده که در آن امنیت فروش کالای انرژی (در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر) سرمایه‌گذار تضمین شده و انرژی الکتریکی تولیدی در بازاری بی‌واسطه و با قیمت‌های موجود در بازار بورس قابل عرضه است.

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: ساعت اداری یک‌مصوبه هیت وزیران دارد طبق گزارش رسیده با کاهش ساعات اداری صرفه جویی که انجام شد سال گذشته روزانه ۱۵۰۰ مگاوات صرفه جویی در مصرف برق ناشی از تغییر ساعات کاری به ثبت رسید که معادل ۳ نیروگاه بزرگ سیکل ترکیبی خواهد بود و برای این کاهش ساعت اداری باید تصمیم گیری صورت گیرد.

به گفته رجبی مشهدی، ۶۵ درصد تولید برق کشور توسط نیروگاه‌های خصوصی انجام می‌شود.

در ادامه این برنامه احمد مرادی رئیس کمیته برق کمیسیون انرژی مجلس: ناترازی انرژی این روز‌ها به یک دغدغه عمومی تبدیل شده و باتوجه به اینکه زندگی همه افراد به برق وابسته است و طبق آمار موجود حدود ۲۰ هزار مگاوات ناترازی داریم که رفع این مسئله نیازمند همکاری مردم و دولت را میطلبد.

وی افزود: در برنامه هفتم توسعه برای رفع ناترازی در حوزه برق برنامه‌های در نظر گرفته شده است که یکی از آن‌ها توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش نقش این انرژی پاک در تامین برق کشور است که حدود ۱۲ هزار مگاوات تکلیف برنامه هفتم توسعه است و طی ۵ سال اجرای برنامه هفتم توسعه باید به ۲۱ هزار مگاوات برق برسیم.

مرادی بیان کرد: یکی از مسائلی که ورازت نیرو و مجلس به آن توجه ویژه‌ای داشته است، تمرکز در بخش سرمایه گذاری بخصوص در بخش خصوصی است که شاید در گذشته شاید تمایل چندانی برای ورود به این حوزه نداشته است.

رئیس کمیته برق کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: مشوق‌هایی برای سرمایه گذاران بخش خصوصی در نظر گرفته شده است که به عنوان مثال در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، پیش فروش برق تولیدی در تابلوی برق سبز برای این دسته از افراد در نظر گرفته شده است، بنابراین باید به دنبال راهکار‌هایی کوتاه مدتی برای رفع ناترازی برق باشیم و از نیروگاه‌ای خرد و کوچک مقیاس استفاده کنیم.

پیام باقری نائب رئیس اتاق بازرگانی: توسعه اقصاد کشور یکی از بحث‌های اصلی در کشور است و هدف گذاری که نمایندگان مجلس و دولت در ارتباط با برنامه هفتم به آن توجه دارند، تحقق رشد ۸ درصد اقتصادی است که این موضوع مستلزم بسیج کردن همه ظرفیت‌ها و استعداد‌های ارکان اقتصادی مختلف کشوری است.

همچنین باید به ظرفیت‌های تولید کشور توجه ویژه‌ای شود تا آن دسته از ظرفیت‌هایی که معطل مانده‌اند به تحرک وادار بشوند و برای رسیدن به هدف لازم است تا موانع و مشکلات پیش پای بخش خصوصی برداشته شود و به بخش خصوصی هم میدان داده شود.

باقری عدم سرمایه گذاری در حوزه برق را یکی از مشکلات جدی در صنعت برق دانست و گفت: این مشکل همچنان ادامه دارد و دلیل اصلی عدم تمایل به سرمایه گذاری در صنعت برق، اقتصاد نامتوازن و نظام دستوری و یارانه‌ای است که در این صنعت با آن مواجه هستیم.

وی بااشاره به صحبت‌های رئیس جمهور در خصوص اینکه در حوزه انرژی ما ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه پرداخت می‌کنیم گفت: در طول برنامه ششم توسعه قرار براین بود که در بخش تولید سرمایه گذاری به گونه‌ای باشد که حدودا سالی ۵ هزار مگاوات بتوانیم نیروگاه جدید وارد مدار شود که طبق آمار نیمی از این میزان سرمایه گذاری محقق شده است و این موضوع نتیجه جذاب و توجیه پذیر نبودن فضای اقتصادی صنعت برق خواهد بود.

نائب رئیس اتاق بازرگانی گفت: ۶۰ درصد نیروگاه‌های فعال در کشور منتصب به بخش خصوصی هستند، اما در صورتی که این فضای موجود به یک فضای رقابتی شفاف تبدیل نشود، بخش خصوصی تمایلی برای ورود بیشتر و سرمایه گذاری جدید در این فضا نخواهد بود. مشارکت بخش خصوصی و مردمی سازی کردن اقتصاد و همچنین ایجاد امنیت سرمایه گذاری از طریق ایجاد مدل‌های کسب وکار توجیه پذیری که در این حوزه وجود دارد، از جمله راهکار‌های تاثیرگذار برای جذاب‌تر کردن سرمایه گذاری در بخش صنعت برق خواهد بود.

وی افزود: برای ورود سرمایه گذاران جهت سرمایه گذاری در صنعت برق باید به توسعه زیرساخت‌های کشور توجه شود، زیرا سرمایه گذاران در جایی سرمایه گذاری میکند که بستر و زیرساخت‌های لازم برای ادامه کار فراهم باشد. طبق آمار‌های موجود عدم نفعی که به واسطه قطعی برق در سال گذشته و در بخش صنایع اتفاق افتاد چیزی حدود ۱۷۰ همت بوده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرداخت بدهی خودروسازان به قطعه سازان با اگر و اما
فراخوان ثبت‌ نام پزشکان و پرستاران برای خدمت در اربعین حسینی
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
برخورد قوه قضاییه با افرادی که بدون مستندات اظهار نظر کنند
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)