• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۹۹۸۸۱
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۸
اجتماعی » انتظامی و حوادث

کاهش ۱۸ درصد سرقت و افزایش ۸ درصدی کشف جرم در سال گذشته

رئیس پلیس آگاهی فراجا گفت: سال گذشته با ایجاد گشت پلیس آگاهی در سراسر کشور، بیشتر سارقان در حین وقوع جرم یا حتی قبل از آن دستگیر شدند.

کاهش ۱۸ درصد سرقت و افزایش ۸ درصدی کشف جرم در سال گذشته

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار محمد قنبری در نشست خبری پلیس آگاهی که صبح امروز در ستاد این پلیس برگزار شد، گفت: سال ۱۴۰۳ سال پرکاری برای ما بود و همکارانم تلاش‌های زیادی انجام دادند تا هم امنیت عینی را فراهم کنیم و هم بتوانیم با برخورد با مجرمان احساس امنیت را در جامعه گسترش دهیم و معتقدم در این امر موفق بودیم.

وی افزود: بسیاری از جرائم مانند سرقت، قتل، آدم ربایی، گروگانگیری، پیدا شدن گمشدگان، جعل و کلاهبرداری در حوزه پلیس ماست و با ایجاد مرکز رصد فضای مجازی، در اینترنت نیز همکاران من مجرمان را تحت نظر دارند.

رئیس پلیس آگاهی فراجا ادامه داد: ما همه تلاش خود را می‌کنیم که برای مردم احساس آرامش ایجاد کنیم، اما مجرمان باید از نام پلیس واهمه داشته باشند و بدانند اگر جرمی را انجام دهند، برخورد قاطع ما را می‌بینند.

سردار قنبری درباره اقدامات جدید این پلیس نیز گفت: در اقدامات فیزیکی ساختار گشت پلیس آگاهی ایجاد شد و در سراسر کشور کارآگاهان زبده ما شبانه روزی محل‌های جرم خیز را رصد می‌کنند و به دنبال مجرمان هستند که در این مدت تعداد زیادی را در حین انجام جرم دستگیر کردند و سال گذشته ۴ هزار خودروی سرقتی را در تعقیب و گریز‌ها شناسایی و کشف کردند. 
 
وی افزود: همچنین از سال گذشته، کنترل هوشمند سارقان سابقه دار که بیش از ۴ فقره سرقت و محکومیت کیفری دارند بر اساس دستورالعمل قوه قضائیه با پابند الکترونیک تحت نظر پلیس آگاهی هستند. یعنی این افراد اگر به محل‌های جرم‌خیز نزدیک شوند به آنها هشدار می‌دهیم. حتی اگر افرادی بتوانند سرقت انجام دهند نیز سریعا دستگیر می‌شوند و امسال این طرح نیز گسترش خواهد یافت. سال گذشته ۵ هزار سارق بر همین اسای دستگیر شدند.
 
رئیس پلیس آگاهی فراجا ادامه داد: در مرکز تشخیص هویت، صحنه جرم عامل دستگیری سارق است اقدامات زیادی انجام دادیم تا سرعت کشف جرم افزایش پیدا کند. به عنوان مثال توسعه بانک ژنتیک از جمله این اقدامات است. امروزه همه نمونه‌های ژنتیکی را از صحنه جرم برداشت کرده و با بانک خود تطبیق می‌دهیم. سال گذشته این طرح اجرا شد و امسال نیز توسعه پیدا می‌کند. با این نمونه‌های بیولوژی، خیلی سریع مجرمان شناسایی و دستگیر می‌شوند.

سردار قنبری گفت: همچنین برای کشف و برداشت اثرانگشت نیز پیشرفت‌های بسیاری داشتیم و در صحنه جرم اثرانگشت‌ها سریعا برداشت می‌شود و به صورت سیستمی در همان صحنه جرم، هویت صاحب اثرانگشت کشف می‌شود. بر همین اساس با انجام این اقدامات ما با قاطعیت به کشف جرم نزدیک می‌شویم
 
وی افزود: همچنین سه بعدی سازی صحنه‌های جرم، در دستور کار قرار دارد و سال گذشته در تهران به صورت آزمایشی اجرا شد. ما می‌توانیم در یک زمان، صحنه جرم را برای همه کارآگاهان سراسر کشور به اشتراک بگذاریم. همچنین در این مرکز تمرکز زدایی کردیم یعنی قبلا همه نمونه‌ها باید به مرکز می‌آمد، اما الان همه استان‌ها آزمایشگاه دارند و سیستم‌های مجهز مثل سیستم تطبیق گلوله و اسلحه داریم. علاوه بر این سامانه تطبیق صوت نیز روز گذشته اجرایی شد.
 
سردار قنبری گفت: همه این اقدامات انجام شده تا بتوانیم جرم سرقت را کنترل کنیم. دو سال پیش افزایش سرقت داشتیم، اما با انجام این اقدامات کم کم میزان سرقت‌ها کاهش یافت. سال گذشته در مجموع ۱۸ درصد کاهش سرقت و افزایش ۸ درصدی کشف جرم داشتیم.
 

وی افزود: همچنین ۸۰ درصد سرقت‌هایی که در طول تعطیلات امسال نوروز نیز اتفاق افتاد کشف شد و سارقان دستگیر شدند. 

این رییس پلیس اظهار کرد: سال گذشته اقدام دیگری نیز انجام شد و طی آن وقتی چند سارق تجمع می‌کردند به آنها پیام می‌دادیم که بدانند تحت نظر هستند و اقدام مجرمانه انجام ندهند بر همین اساس سال گذشته ۱۶ هزار پیام به سارقان ارسال شد و این مسائل باعث کاهش سرقت‌ها می‌شود.

سردار قنبری درباره سرقت خودرو گفت: در سال ۱۴۰۰ بیش از یک میلیون خودرو تحویل مردم شد، اما ۴ هزار دستگاه به سرقت رفته بود که این آمار زیاد بود، اما سال ۱۴۰۳، بیش از یک میلیون و نیم خودرو تحویل مردم شده بود که سارقان توانسته بودند تنها ۲۳۰ خودرو به سرقت ببرند و ما در تلاشیم که این رقم نیز تک رقمی شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پذیرش نشدن صورتحساب غیرالکترونیکی از ابتدای دی‌ماه
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت آیت‌الله شاهچراغی
پرورش شتر در فارسان
هوشنگ مرادی‌کرمانی از بیمارستان مرخص شد
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در دوره سرد سال
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۹/۲۲
پیام تسلیت رئیس مجلس خبرگان بمناسبت درگذشت آیت الله شاهچراغی
مراجعه والدین شاغل در انگلیس به خیریه‌ها برای دریافت غذای رایگان
سهم‌بندی ۴۱.۳ میلیارد دلار ارز وارداتی
جام جهانی اسکواش ۲۰۲۵ در هند؛ تلاش ایران برای برای کسب رده نهم
اجرای طرح کاشت (PDT) جو آبی در شهرستان شهرکرد
اسامی نهایی نامزد‌های انتخابات کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک
«دستچین»، «روزی روزگاری آبادی»، و «تبهکار باهوش»، از قاب تلویزیون
ثبت پنجمین فوتی آنفلوآنزا در هرمزگان
تدابیری اتخاذ شود تا ساماندهی ناترازی انرژی به معیشت مردم آسیبی وارد نکند
۹۰ درصد آتش سوزی‌های جنگلی و مرتعی غیرطبیعی است
افتتاحیه نخستین دوره المپیاد ورزشی دانشگاه حکیم سبزواری
کاهش ۵۳ درصدی بارندگی‌ها در استان همدان نسبت به سال گذشته 
برداشت مازاد آب زیرزمینی به ۱۵ میلیارد مترمکعب رسید
ایمنی رانندگی در جاده‌های لغزنده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
سامانه بارشی در راه گیلان/ اواخر وقت فردا بارش‌ها آغاز می‌شود
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
مجروح شدن فرمانده انتظامی مشهد و یک مامورپلیس، حین انجام وظیفه
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۱۰ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)