پخش زنده
امروز: -
آیت الله حسینی بوشهری در دیدار دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، گفت: اعتیاد در کشور منشأهایی دارد که باید این سر منشأها شناسایی و نسبت به رفع آنان اقدام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار با دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، گفت: اعتیاد در کشور منشأهایی دارد که باید این سر منشاها شناسایی و نسبت به رفع آنان اقدام کرد و جامعه را در برابر حفظ و مصون نمود.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر ضرورت پیشگیری در زمینه مبارزه با مواد مخدر، افزود: با توجه به اولویت پیشگیری بر درمان در زمینه مشکلات اجتماعی، در صورت توجه به این موضوع دیگر نیازی به درمان پیدا نمیشود و جامعه هم از کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از مصرف مواد مخدر بهرهمند میشود.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: در زمینه مبارزه با بزهکاریها بعضی از دستگاهها به تکالیف و وظایف خود عمل نمیکنند و شاهد این اتفاقات و افزایش روند ابتلا به اعتیاد و شاهد گرفتار شدن عدهای در دام اعتیاد هستیم.
وی افزود: با توجه به اینکه هر روز انواع مختلفی از مواد مخدر در حال تولید و گسترش هست و در قسمتی از این اتفاق مربوط به دشمنان و بد خواهان کشور است که میخواهند نیروی انسانی کشور را نابود نمایند و باید برخورد جدی تری با قاچاقچیان و عوامل توزیع مواد مخدر صورت گیرد.
رئيس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه در طول بیش از ۴ دهه نظام جمهوری اسلامی با این موضوع مبارزه کرده است، گفت: بر اساس آمارها کشور حدود ۴ هزار شهید در امر مبارزه با مواد مخدر داشته است و نیرو انسانی بسیاری را از دست داده و در امر مبارزه با مواد مخدر در کشور کمکهای زیادی به سایر کشورها کرده و از گسترش آن به سایر کشورها جلوگیری کرده است.
آیت الله حسینی بوشهری افزود: ریشه یابی مسائل اقتصادی و تجاری مربوط به مواد مخدر و ترانزیت مواد مخدر در کشور باید بررسی شود و باید تلاش شود ذی نفعان کلان مواد مخدر شناسایی شوند و با آنان مبارزه شود.
وی ادامه داد: در بحث پیشگیری و حمایت از گروههای سنی و اجتماعی آسیب پذیر مانند فرزندان طلاق باید پیوستهای فرهنگی و آموزشی تهیه شود و شناسایی این گروهها جزء اقدامات پیشگیرانه موثر برای کاهش افراد مبتلا به حساب میآید.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به ضرورت تبیین و روشن گری آثار منفی مواد مخدر در جامعه تاکید کرد و گفت: باید موضوع پیشگیری از مواد مخدر و آثار منفی آن را از مدارس آغاز کرد.
وی افزود: باید همه آحاد جامعه را با آثار منفی و شیوهها و روشهای ترویج مواد مخدر آشنا کرد تا زمینههای کاهش آسیبها فراهم شود.
آیت الله جواد فاضل لنکرانی هم در دیدار با دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به آثار و پیامددهای منفی اعتیاد در جامعه گفت: یک جوان با اعتیاد از زندگی و جامعه حذف شده و به کنار میافتد و جریان زندگی برای فرد از بین میرود.
این استاد حوزه علمیه گفت: اعتیاد تمامی ظرفیتهای فکری، اجتماعی و اقتصادی فرد مبتلا را میگیرد و از این جهت باید به صورت جدی تری مبارزه با مواد مخدر را عملیاتی نمود.
وی افزود: حکومت به عنوان وظیفه شرعی، عقلایی و قانونی باید با این موضوع مقابله کند و تقاضا دارم که مسئولان با احساس مسئولیت در میدان حاضر باشند.
آیت الله جواد فاضل لنکرانی به ضرورت توجه مراکز علمی به مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: مراکز علمی باید به این موضوع حساس باشند و راهکارهای علمی برخورد و مقابله با مواد مخدر را بررسی و عملیاتی نمایند.
وی با بیان اینکه ایجاد محدودیت استفاده از دخانیات در اماکن عمومی از جمله اقدامات مثبتی است که باید در کشور رشد و توسعه پیدا کند، گفت: کارهای علمی را باید توسعه داد و تولید متن هشداری و هوشیار سازی در خصوص آثار مواد مخدر باید دانشگاهها و مدارس منتشر شود.
این استاد حوزه علمیه گفت: آگاه سازی در خصوص مواد مخدر در بین دانشگاهها و مدارس و خانوادهها باید در کتابهای درسی باشد تا جوانان و نوجوانان آثار منفی مواد مخدر مختلف و متنوع سنتی و صنعتی را بشناسند و از خود در برابر این مواد محافظت نمایند.
وی تاکید کرد: در بحث مبارزه با مواد مخدر وظیفه حکومت است که با قدرت، قوت و قاطعیت با مواد مخدر مبارزه نماید و در بحث قانون گذاری باید برخوردها با قاچاقچیان و عاملان مواد مخدر جدیتر و بازدارندهتر باشد.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر هم در این دیدارها با اشاره به اقدامات مناسبت در زمینه مبارزه، حفظ و صیانت از مددجویان گفت: در کشور استانهایی را به صورت آزمایشی برای امید و بازگشت به زندگی و بازتوانی و درمانی، اشتغال مددجویان تعریف و اجرایی کردهایم.