• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۹۴۱۷۷
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

تجلیل از «محفل» به عنوان موفق‌ترین برنامه معارفی کشور

شورای هماهنگی گروه‌های فرهنگی حوزوی با ذکر نکاتی برنامه «محفل» را برنامه موفقی دانست که مخاطبان با رغبت پای آن نشستند و از معارف قرآنی بهره‌مند شدند.

تجلیل از «محفل» به عنوان موفق‌ترین برنامه معارفی کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، شورای هماهنگی گروه‌های فرهنگی حوزه در نامه‌ای خطاب به پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما از برنامه «محفل» به عنوان یکی از موفق‌ترین برنامه‌های معرفتی و قرآنی کشور یاد و بابت آن تقدیر کرد.

در متن این نامه آمده است:

«الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ ۗ وَکَفَیٰ بِاللَّهِ حَسِیبًا

جناب آقای دکتر پیمان جبلی

ریاست محترم سازمان صداوسیما

سلام علیکم

با احترام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات جناب عالی و همه همکاران محترم در صداوسیمای جمهوری اسلامی، به‌ویژه عوامل عزیز و جهادگر برنامه درخشان «محفل»، از آنجا که تشکر از جهادگران خط مقدم جبهه فرهنگی حداقل وظیفه هر انسان منصفی است لازم می‌دانیم به همه عزیزان خداقوت گفته و مراتب تقدیر و تشکر گروه‌های فرهنگی حوزه را ضمن بیان چند نکته درباره برنامه قرآنی بسیار موفق «محفل» به عرض برسانیم:

۱. این برنامه از موفق‌ترین برنامه‌های معرفتی و قرآنی کشور و از مصادیق ارزشمند «جهاد تبیین» بود که با سوژه‌های بسیار خوب و ارائه موضوعات جدیدی از سبک زندگی قرآنی در هر برنامه، شیوه حضور قرآن در متن زندگی را نشان داد.

۲. ویژگی مهم این برنامه توجه خاص به معارف قرآن کریم و اکتفا نکردن به قرائت صرف بود. این برنامه موفق شد ذهن جامعه را معطوف به معارف و پیام‌های اصلی قرآن کند و نشان دهد آیات قرآن، برنامه واقعی برای زندگی انسان و برنامه اجرایی «فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً» است.

۳. تبلیغ عملی و ترویج ملکات اخلاقی به خصوص ویژگی‌هایی مثل تواضع، خوش‌رویی و زیست مؤمنانه، توسط روحانی بصیر، مجری توانمند و اساتید محترم برنامه بسیار عالی و موفق بود و تحقق آیه شریفه «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ» به حساب می‌آمد.

۴. تنوع قومیتی مهمانان و آمایش سرزمینی آن نیز زمینه‌ای بود برای وحدت هرچه بیشتر قومیتی ملت قهرمان ایران. ضمن این که هر چند در این برنامه از اقوام مختلف دعوت شده بود، ولی تأکید بر ملیت واحد ایرانی بود.

۵. حضور پرتکرار اساتید و قاریان اهل سنت در سطوح مختلف و با اجرا‌های متنوع، خصوصاً اجرا‌هایی که در مدح اهل بیت علیهم‌السلام بود، ان‌شاءالله تأثیر به‌سزایی در وحدت شیعه و سنی خواهد داشت و عمل به آیه شریفه «وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِیحُکُمْ» خواهد بود.

۶. تنوع اساتید و استفاده از قاریان و کارشناسان غیرایرانی در این برنامه بسیار مهم بود و توانست با تأثیر‌های جهانی خود به نوعی اتحاد بین کشور‌های اسلامی را تقویت و در جهت تحقق «امت‌سازی اسلامی» گامی‌به جلو بردارد.

۷. از آنجا که این برنامه به زبان‌های مختلف و در قالب برنامه‌ای فراملی و فرامذهبی ارائه می‌شد، توانست بدون ایجاد هرگونه تنشی پاسخگوی بسیاری از شبهات مذهبی، خصوصاً در مورد تحریف قرآن و تفاوت نسخه‌های قرآن در مذاهب اسلامی‌باشد.

۸. حضور برخی از عالمان ادیان ابراهیمی در برنامه محفل، اجرای عملی آیه شریفه «قُلْ یَا أَهْلَ الْکِتَابِ تَعَالَوْا إِلَیٰ کَلِمَةٍ سَوَاءٍ بَیْنَنَا وَبَیْنَکُمْ أَلَّا نَعْبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَلَا نُشْرِکَ بِهِ شَیْئًا وَلَا یَتَّخِذَ بَعْضُنَا بَعْضًا أَرْبَابًا مِّن دُونِ اللَّهِ» و گامی مثبت برای تشکیل جبهه ایمان در برابر کفر و استکبار بود.

۹. معنویت و معارف قرآن کریم که به واسطه صوت حرفه‌ای و معجزه‌آمیز قرآن و با هنرمندی اساتید و برخی میهمانان برنامه القا می‌شد، تأثیرگذاری دوچندان داشت.

۱۰. حضور حجت‌الاسلام والمسلمین قاسمیان به عنوان یک مبلغ مسلط به معارف و آموزه‌های قرآنی در بین اساتید و کارشناسان بسیار مهم بود. ایشان با توجه به تسلط به مبانی دینی و قرآنی، مباحث ارائه شده را به خوبی جهت می‌داد و تبیین بسیار خوب و عالمانه‌ای از آیات قرآن داشت.

۱۱. توجه به مسائل روز به خصوص حمایت از جبهه مقاومت و موضع‌گیری علیه استکبار که در بسیاری از آیات قرآن بر آن تأکید شده، از ویژگی‌های مهم و درخشان برنامه محفل بود و آیه شریفه «أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ» را در ذهن‌ها تداعی می‌نمود.

به دلیل ویژگی‌های ذکر شده و امتیازات فراوان دیگر، می‌توان برنامه محفل را الگویی جذاب و تأثیرگذار برای برنامه‌های قرآنی و معارفی دانست. شاید بتوان گفت این ماه مبارک رمضان، به دلیل برنامه‌های قرآنی به ویژه برنامه «محفل»، یکی از برجسته‌ترین و درخشان‌ترین برهه‌هایی بود که معارف قرآن با زبان هنر و رسانه در بین خانواده‌ها و در سطح جامعه نشر پیدا کرد و مردم با اشتیاق و رغبت به تماشای آن نشستند و از معارف قرآن و آموزه‌های دینی بهره‌مند شدند.

شورای هماهنگی گروه‌های فرهنگی حوزوی ضمن تأکید بر لزوم مراقبت از این برنامه و جلوگیری از ضعف‌های احتمالی و لزوم توجه به فاخر بودن تمام تولیدات و عدم اکتفا به یک یا چند برنامه در این سطح، امیدوار است این برنامه مفید و مؤثر در فرهنگ‌سازی دینی که مخاطبین بسیاری را با خود همراه کرد، در طول سال ادامه یابد و برنامه‌های دیگری نیز با الگوگیری از آن برای گسترش فرهنگ دینی و قرآنی تولید شود.

در پایان تقاضا داریم سلام مجموعه‌های فرهنگی حوزوی را به همه عوامل دخیل در تولید و نشر برنامه ارزشمند محفل رسانده و مراتب تشکر ما را به ایشان اعلام فرمائید.

محمود مقدمی

شورای هماهنگی گروه‌های فرهنگی حوزوی»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معرفی کتاب‌هایی برای کودک و نوجوان درباره امام زمان (عج)
آغاز مرحله اول المپیاد‌های علمی دانش آموزی
عملیات مرمت کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان تمدید شد
رادیو صبا با «هنرستان» در قلب جشنواره فیلم فجر
تداوم بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
صدور مجوز احداث ۴۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در نیشابور
اسامی داوران ۳ بازی از هفته بیستم لیگ برتر فوتبال
اجرای موفق طرح کالابرگ الکترونیکی در بوشهر/ آغاز مرحله دوم از ۱۵ بهمن
لیگ برتر والیبال مردان؛ برنامه هفته‌های پانزدهم تا هفدهم
پایان هفته چهاردهم لیگ برتر والیبال با برتری مدعیان
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
جان باختن یک شهروند تربت جامی بر اثر نشت اسید در شهرک صنعتی
مساجد کیش، پایگاه هویت دینی و مشارکت اجتماعی در جامعه
توسعه فضای سبز اهواز با کاشت گل‌های کاغذی
غبارروبی حرم مطهر سبزقبا (ع) به مناسبت نیمه شعبان
تحقق ۱۰۰ درصدی و افزایش سهم درآمد خوزستان
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ختم پرونده اختلافی ۸ ساله در دزفول به صلح و سازش
سازش ۷۴۰ پرونده در شورای حل اختلاف حمیدیه
حضرت امام مهدی (عج) امید زنده بشریت برای رسیدن به عدالت، امنیت و آینده‌ای روشن هستند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
رزمایش اقتدار ورزش ایران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)