• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۹۲۷۰۵
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۸
سیاسی » دولت
معاون علمی رئیس جمهور

ایجاد زیرساخت محاسباتی قوی برای هوش مصنوعی در کشور

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور از ایجاد زیرساخت محاسباتی قوی برای توسعه هوش مصنوعی در کشور خبر داد و گفت: معاونت علمی در سال ۱۴۰۳ بخش قابل توجهی از منابع خود را به خرید واحد‌های پردازش گرافیکی (GPU) اختصاص داده است.

زیرساخت محاسباتی قوی برای هوش مصنوعی در کشور راه‌اندازی شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در نشست با اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی نوروزی خود فرمودند، اگر شرکتی بخواهد در مسیر سرمایه‌گذاری تولید  اثربخش گام بردارد، راهی جز دانش‌بنیان شدن ندارد و ما نیز در معاونت علمی، این مهم را سرلوحه کار خود قرار داده‌ایم.

حسین افشین با تاکید بر اولویت‌بخشی به شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر سرمایه‌گذاری افزود: تمام توان و انرژی خود را برای خدمت به کشور در این مسیر به کار خواهیم گرفت و از قبل نیز اقداماتی را آغاز کرده‌ایم، تبدیل دفتر تامین مالی معاونت علمی به مرکز، گواهی بر این مدعاست.

افزایش سرمایه‌گذاری با انتشار اوراق توسعه فناوری

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در ادامه از برنامه‌های معاونت علمی برای تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: در اسفندماه ۱۴۰۳، کارگروهی با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان تشکیل شد و سه مدل تامین مالی جدید برای شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد کردیم. همچنین، با همکاری بانک ملت، اوراق توسعه فناوری به ارزش ۲۰همت (هزار میلیارد تومان) منتشر خواهیم کرد که این مبلغ، گام کوچکی در جهت توسعه این حوزه است.

تمرکز بر کوانتوم، فوتونیک و هوش مصنوعی در سال ۱۴۰۴

حسین افشین با اشاره به نامگذاری سال ۲۰۲۵ در دنیا تحت عنوان سال فوتونیک، از تمرکز معاونت علمی بر حوزه‌های کوانتوم، فوتونیک و هوش مصنوعی در سال جاری خبر داد و گفت: در همین زمینه، بازدید از مراکز فعال در حوزه کوانتوم انجام شده و حمایت جدی از این حوزه در دستور کار قرار گرفته است.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با اشاره به جلسه شورای راهبری کوانتوم که با حضور رئیس‌جمهور و دستگاه‌های ذی‌ربط، برگزار شده‌ بود، بیان کرد: معاونت علمی موظف شده است تا پایان خرداد ۱۴۰۴، برنامه جامع کوانتوم کشور را ارائه دهد و هم اکنون، مشغول شناسایی توانمندی‌های کشور در حوزه‌های مختلف کوانتومی از جمله حسگرها، محاسبات کوانتومی و ارتباطات هستیم.

تصویب آیین‌نامه‌های برنامه هفتم توسعه

معاون علمی و فناوری رئيس ‌جمهور همچنین با اشاره به تلاش‌های این معاونت برای اجرای برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: معاونت علمی، از معدود دستگاه‌هایی است که تمام آیین‌نامه‌های مربوط به قانون برنامه هفتم را تدوین و در کمیسیون‌های تخصصی و صحن علنی مجلس تصویب کرده است.

نگرانی از کاهش بودجه و تاثیر آن بر زیست‌بوم علم و فناوری

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش چشمگیر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان از هزار به ده هزار، از  تناسب نداشتن رشد بودجه معاونت با این افزایش انتقاد کرد و گفت: متاسفانه بودجه معاونت متناسب با این افزایش افزایش نیافته و به یک‌دهم منابع مورد نیاز رسیده است که این موضوع، چالش‌هایی را برای زیست‌بوم علم‌و فناوری ایجاد خواهد کرد.

حسین افشین افزود: در سال گذشته فقط تعهدات ما در حوزه پزشکی، ۵ همت بوده وبودجه‌ای برای برنامه‌های جدید در سال آینده نداریم و امیدواریم با حمایت مجلس این مشکل برطرف شود.

ایجاد زیرساخت محاسباتی قوی برای هوش مصنوعی

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در ادامه از خرید قابل توجه زیرساخت لازم واحد پردازش گرافیکی (GPU) خبر داد و گفت: امروز می‌توانیم ادعا کنیم زیرساخت محاسباتی بسیار خوبی برای کشور داریم. معاونت علمی بخش قابل‌توجهی از منابع خود را به خرید GPU اختصاص داده است. 

حسین افشین از راه‌اندازی سکوی هوش مصنوعی با همکاری یکی از دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۲ دانشگاه و نزدیک به ۲۰ شرکت دانش‌بنیان به این سکو پیوسته‌اند.

تلاش برای تقویت نیروی انسانی در حوزه کوانتوم

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در پایان با اشاره به ضعف کشور در زمینه نیروی انسانی متخصص در حوزه کوانتوم، از تلاش برای تقویت این حوزه خبر داد و گفت: در حال شناسایی و حمایت از استادان و دانشگاه‌های دارای ظرفیت در این زمینه هستیم و امیدواریم بتوانیم مسئولیتی را که دولت، مجلس و مردم بر عهده ما گذاشته‌اند، به خوبی انجام دهیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز عملیات اجرایی جمع آوری و انتقال فاضلاب بروجرد
خدمت رسانی رایگان کاروان سلامت در آباده
برگزاری یادواره شهدای روستای توکهور شهرستان میناب
ساماندهی کودکان کار و متکدیان کرمانی
رطوبت ۱۰۰ درصدی هوا در جنوب غرب خوزستان
کاروانسرای شاه عباسی ماهیدشت، فرصتی برای توسعه گردشگری
رفع موانع تولید از اولویت‌های دستگاه قضا
اطلاعیه قطع گاز در کلاته رودبار
تقویم روز و اوقات شرعی هجدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هجدهم آبان ۱۴۰۴)
آزادی اشتباهی ۳۷۷ زندانی در انگلیس
جوی پایدار و افزایش آلودگی هوا در کلان‌شهر‌ها
گلایه اهالی روستای قپچاق چهاربرج از نبود روشنایی
ملاقات سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین و رئیس خبرگزاری شینهوا
ویژه برنامه «شب خاطره» برگزار می‌شود
کشف محموله شکار غیر مجاز قوچ ، بره، گرگ و بز وحشی در مناطق حفاظت شده دنا
آغاز مسابقات والیبال قهرمانی کارگران کشور از امروز
آمار فروش و تماشاگران نمایش‌های در حال اجرا
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۸ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)