• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۰۳۵۳
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۰
سیاسی » دولت

حوزه دفاعی در توسعه علم و فناوری از همه پیشروتر است

معاون اول رئیس‌جمهور با قدردانی و ابراز خرسندی از پیشرفت‌ها در حوزه فناوری‌های نوین میکرو الکترونیک و فتونیک و کاربرد‌های آن در بخش‌های درمانی، صنعتی و دفاعی کشور تاکید کرد: مباحث میکروالکترونیک و فتونیک تبدیل به یکی از اولویت‌های جدی کشور شده است.

حوزه دفاعی در توسعه علم و فناوری پیشرو هستیم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا عارف در رویداد توسعه فناوری‌های حوزه میکروالکترونیک و فتونیک ایران که در پردیس میکروالکترونیک و فتونیک ایران برگزار شد، با اشاره به اینکه در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی و با عدم توجه به آموزش و توسعه میکروالکترونیک دچار یک اشتباه راهبردی شدیم، گفت: در ادامه با اصلاح این رویکرد و تاسیس آزمایشگاه‌های مرتبط پیشرفت اساسی در حوزه میکروالکترونیک و فتونیک در کشور به دست آمد و این الزام خود را به ما تحمیل کرد.

عارف تاکید کرد: نقش آفرینی در هوش مصنوعی بدون توجه به حوزه میکروالکترونیک امکانپذیر نیست و در عین حال رقبا و دشمنانی داریم که نمی‌خواهند کشور در این سطح فعالیت کند و باید در این مسیر با همکاری معاونت علمی و فناوری و بخش دفاعی به جلو ببریم و نگاه‌های محدود گذشته به این حوزه را با حمایت‌های دولتی جبران کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین از معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور خواست تا کارگروه مشترک با حضور وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و دفاع و پشتیبانی نیروی‌های مسلح و معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور برای رفع مشکلات و موانع این حوزه تشکیل شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه مزیت کشور ما نیروی است نه نفت، تصریح کرد: از همان آغازین روز‌های انقلاب اسلامی اولویت پیشرفت توسعه کشور در تربیت نیروی انسانی متخصص پایه‌ریزی و این مزیت، زود کشف و برنامه‌ریزی شد تا جایی که از ۱۷۵ هزار دانشجو در سال ۵۹ به تربیت ۴ میلیون دانشجو رسیدیم.

وی با بیان اینکه مبنای تدوین تمامی برنامه‌های توسعه در کشور تربیت نیروی انسانی متخصص و توسعه علم و فناوری به ویژه فناوری‌های پیشرفته و نوظهور است، خاطرنشان کرد: با توجه به همین مزیت کشور به ضرورت تدوین سند چشم‌انداز بیست ساله رسیدیم چرا که افق پیش رو باید بیشتر از یک برنامه پنج ساله در نظر گرفته می‌شد.

عارف ادامه داد: پیام اصلی چشم‌انداز توسعه رسیدن به جایگاه اول در علم و فناوری‌های پیشرفته با مبنای «های تک» بود که این راهبرد در دولت چهاردهم با قوت پیگیری می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان و دیجیتال افزود: لزوم توجه به علم و دانش در اقتصاد به صورت جدی تا اواخر دهه هفتاد و هشتاد مطرح نشده بود، اما با این وجود نقش علم و فناوری در صنعت به خوبی حفظ شد و دفاتر همکاری صنعت و دانشگاه ایجاد شد، اما در اقتصاد نقش علم و فناوری به خوبی در کشور دیده نشده است و از زمان تدوین برنامه چهارم توسعه، شعار برنامه‌ها اقتصاد دانش بنیان قرار گرفت که امروز با تلاش دانشمندان، صنعتگران و فناوران جوان در مسیر درستی قرار گرفتیم که البته کماکان ظرفیت بیشتری برای رسیدن به اهداف کشور وجود دارد.

وی با قدردانی از بخش‌های دفاعی کشور برای توسعه علم و فناوری گفت: از همان ابتدا در خصوص وظیفه بخش‌های دفاعی برای تربیت نیروی انسانی و توسعه علم و فناوری مباحثی مطرح شد که در نهایت به نقش ستادی بخش‌های دفاعی در آموزش و توجه به علم و فناوری منجر شد.

عارف با تاکید بر اینکه توجه به بخش دفاعی و نظامی نه تنها برای دفاع از کشور بلکه برای حمایت از کشور‌های همسایه، اسلامی و کشور‌های همسو با ارزش‌های حاکم بر نظام جمهوری اسلامی ایران ضرورت دارد، تاکید کرد: همواره نگاهی فرامرزی در ارتباط با بسیاری از بخش‌ها داشتیم که در این راستا در حوزه آموزش، علم و فناوری وزارت دفاع، وظایف دفاعی را بر عهده گرفت و با تاسیس دانشگاه‌ها علاوه بر رفع نیاز‌های داخلی و جذب اساتید برجسته از ظرفیت‌های استادان سایر دانشگاه‌های کشور نیز بهره گرفت.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین به دیدگاه کشور‌های غربی نسبت به سایر کشور‌ها برای تحویل و فروش نیاز‌های دفاعی اشاره و تصریح کرد: کشور‌های غربی این گونه در جهان تبیین کردند که باید نیاز‌های دفاعی خود را از ما بخرید و این دیدگاه در بسیاری از کشور‌ها تحمیل شده است و در ایران، دهه پنجاه در بخش‌های نظامی و هوایی و مخابراتی کارشناسان ارشد تنها تا بخش‌هایی مجاز به فعالیت بودند و نگاه خریدار به ایران تحمیل شده بود.

وی ادامه داد: نگاه دومی نیز به وجود آمد که بخش نظامی همه کاره باشد و با نام محرمانه بودن اجازه ورود دیگران را به بخش‌های نظامی و دفاعی ندهند، اما در ادامه راه، راهبرد میانه‌ای انتخاب شد که پژوهشگران جوان علاقه‌مند به پژوهش جمع‌کننده امور باشند و این راهبرد در بخش‌های دفاعی وارد شد تا این بخش‌ها، ظرفیت اجماع‌سازی و همگرایی در کشور را داشته باشد و به مرحله‌ای رسیدیم که بخش دفاعی حامی و مشوق با یک نگاه دراز مدت پشتیبان توسعه فناوری شد.

عارف با اشاره به اینکه بخش دفاعی به نقطه‌ای رسیده است که فراتر از رفع نیاز‌های کشور فعالیت می‌کند، تصریح کرد: بخش دفاعی با یک تقسیم کار ملی تمام نیرو‌های علمی داخلی را در مراکز پژوهشی مشغول به کار کرده است و امروز در تمامی دانشگاه‌های کشور، بخش‌های دفاعی جایگاه خوبی دارند، به طوری که تا الان نیازی به تشکیل دفتر ارتباطات دفاع و دانشگاه احساس نشده است.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه بخش دفاعی سهم و نقش خود را به خوبی در توسعه علم و فناوری ایفا می‌کند، گفت: باید همین راهبرد ادامه یابد و موانع پیش روی کشور برداشته شود.

همچنین در این مراسم گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه میکروالکترونیک و راه‌اندازی و ایجاد پردیس فناوری و نوآوری میکروالکترونیک ارائه شد و در ادامه شرکت‌های دانش بنیان فعال در این حوزه، به تشریح اقدامات و دستاورد‌های خود در حوزه‌های درمانی و صنعتی پرداختند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایران کشوری بسیار باستانی با فرهنگی کهن، متنوع و جذاب است
آنفلوانزا در زنجان در حال اوج‌گیری
تقابل هیرکان رشت با تیم نبوغ اراک
واریز مرحله پنجم تسهیلات قرض‌الحسنه بازنشستگان
تفحص پیکر شهید در شرق دجله
تأیید مصوبه بنزین در هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین
تجلیل از کشاورزان و تولیدکنندگان برتر فارس در شیراز
افزایش ۱۹۸ درصدی صادرات محصولات تولیدی منطقه آزاد انزلی
فراهم شدن زمینه اشتغال سه هزار نفر در آذربایجان‌غربی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای آذربایجان شرقی
خبر‌های کوتاه گلستان ،دوشنبه ۱۰ آذر
دستگیری سه سارق حرفه‌ای در ماهشهر
دیدار مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان‌غربی با نماینده ولی‌فقیه در استان
ساخت مدرسه ۶ کلاسه در منطقه کم برخوردار زوویه اهواز
روزی برای تسکین درد بیماران عشایر آبدانان
دستگیری سارق حرفه‌ای سیم و کابل مخابرات در لنجان
برپایی دوره‌های آموزشی رایگان در مساجد
تهران روزانه با کمبود ۳ مترمکعب بر ثانیه آب مواجه است
برگزاری یادواره شهدای دانشجوی دانشگاه فرهنگیان لرستان
تشییع پدر شهیدان والامقام برار قلی و علی رائیجی در گرگان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
عاقبت پشت کردن به وطن
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۰ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)