• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۰۱۵۰
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
بین الملل » آمریکا

طرح کانادا برای اعمال تعرفه‌های تلافی جویانه علیه آمریکا

جاستین ترودو نخست وزیر کانادا اعلام کرد: اوتاوا تعرفه‌های تلافی جویانه را در پاسخ به تعرفه ۲۵ درصدی اعمال شده توسط آمریکا، اجرایی می‌کند.

طرح کانادا برای اعمال تعرفه‌های تلافی جویانه علیه آمریکا
به گزارش خبرگزاری خبرگزاری صدا و سیما، تعرفه‌های جدید ۲۵ درصدی وعده داده شده از سوی دونالد ترامپ بر روی تمام محصولات وارداتی از مکزیک و کانادا و افزایش تعرفه بر روی کالا‌های چینی از ۱۰ به ۲۰ درصد، از امروز ۴ مارس اجرایی شد تا سرآغاز جنگ تجاری جدیدی بین این کشور‌ها با آمریکا باشد.
 
کانادا و مکزیک نیز که برای سه دهه از تجارت بدون تعرفه با آمریکا سود می‌بردند، اعلام کردند که به سرعت اقدامات تلافی جویانه در مقابله با این تعرفه‌ها انجام خواهند داد.
 
ترودو در بیانیه‌ای اعلام کرد: اوتاوا به سرعت بر محصولات وارداتی از آمریکا به ارزش حدود ۲۱ میلیارد دلار تعرفه ۲۵ درصدی اعمال خواهد کرد؛ و اگر تعرفه‌های ترامپ تا ۲۱ روز به قوت خود باقی بماند، بر واردات محصولات دیگری از آمریکا به ارزش بیش از ۸۶ میلیارد دلار، این تعرفه ۲۵ درصدی را اعمال خواهد کرد. وی پیشتر گفته بود کانادا، واردات نوشیدنی‌ها، آبمیوه و لوازم خانگی از آمریکا را هدف قرار می‌دهد.
 
نخست وزیر کانادا اذعان کرد: این تعرفه‌ها روابط تجاری موفق بین دو کشور را مختل کرده و ناقض توافق تجارت آزاد بین آمریکا با مکزیک و کانادا است که توسط خود ترامپ در دوره اول ریاست جمهوریش امضا شده است.
 
در زیر جزئیاتی از طرح کانادا برای اعمال تعرفه‌های تلافی جویانه آمده است: کانادا بر کالا‌های وارداتی از آمریکا به ارزش حدود ۲۱ میلیارد دلار، به سرعت تعرفه ۲۵ درصدی اعمال خواهد کرد و تا زمانی که آمریکا تعرفه‌های خود علیه کانادا را حذف نکند، این تعرفه‌ها به قوت خود باقی می‌ماند.
 
همچنین اگر تعرفه‌های ترامپ تا ۲۱ روز به قوت خود باقی بماند، بر واردات محصولات دیگری از آمریکا به ارزش بیش از ۸۶ میلیارد دلار، این تعرفه ۲۵ درصدی را اعمال خواهد کرد.
 
نخستین محموله کالا‌هایی که هدف این تعرفه تلافی جویانه کانادا قرار می‌گیرند، لیستی از ۱۲۵۶ محصول شامل آبمیوه، کره بادام زمینی، نوشیدنی‌ها، قهوه، لوازم خانگی، لباس، کفش، موتورسیکلت، لوازم آرایشی و خمیر و کاغذ است.
 
محموله دوم کالا‌هایی که هدف این تعرفه قرار می‌گیرند، شامل وسایل نقلیه سواری، کامیون ها، خودرو‌های برقی، محصولات آلومینیوم و فولاد، میوه‌ها و سبزیجات، محصولات هوافضا، گوشت گاو و خوک و محصولات لبنی خواهد بود.
 
ترودو همچنین اعلام کرد کانادا اقدامات تلافی جویانه غیرتعرفه‌ای را نیز در دستور کار دارد که به مواد معدنی حیاتی، تدارکات انرژی و سایر مشارکت‌ها مرتبط است. وزیر انرژی کانادا نیز پیشتر درباره تعرفه بر مواد معدنی حیاتی صحبت کرده بود.
 
دولت کانادا خاطرنشان کرد اقداماتی برای کاهش تاثیر تعرفه‌های متقابل بر کارگران و صنایع کانادایی اتخاذ خواهد شد.
 
دولت همچنین برای بررسی درخواست‌ها برای معافیت از تعرفه‌های تحمیل شده، در راستای بخشی از واکنش فوری کانادا و اقدامات تعرفه‌ای در آینده، روندی برای بخشودگی ایجاد خواهد کرد.
 
وزیر اقتصاد مکزیک نیز اعلام کرد انتظار می‌رود رئیس جمهور این کشور در کنفرانس خبری امروز، واکنش خود را به این تعرفه‌ها اعلام کند.
 
ترامپ علت وضع این تعرفه‌ها را اقدامات ناکافی این دو کشور در تامین امنیت مرزی و شکست در مبارزه با ورود مهاجران غیرقانونی به خاک آمریکا و کنترل هر چه بیشتر بر واردات ماده مخدر فنتانیل به ایالات متحده عنوان کرده است.
 
رئیس جمهور آمریکا در تاریخ ۴ فوریه، تعرفه ۱۰ درصدی را بر تمام کالا‌های چینی اعمال کرده است، اما روز پنج شنبه گذشته اعلام کرد این تعرفه‌ها از روز ۴ مارس، دو برابر شده و به ۲۰ درصد می‌رسد. او این موضوع را اینگونه توجیه کرد که هنوز مقادیر زیادی مواد مخدر از کشور‌های همسایه وارد آمریکا می‌شود. به گفته وی چین نیز به نوبه خود بزرگترین تولید کننده داروی فنتانیل در نظر گرفته می‌شود.
 
در واکنش به تصمیم آمریکا برای افزایش ۱۰ درصدی تعرفه بر تمامی کالا‌های چینی، کمیته تعرفه‌های گمرکی شورای دولتی چین که زیر نظر وزارت بازرگانی چین فعالیت می‌کند، صبح امروز اعلام کرد که بر برخی از کالا‌های وارداتی از آمریکا تعرفه اضافی اعمال خواهد کرد، که شامل افزایش ۱۵ درصد تعرفه بر واردات مرغ، گندم، ذرت و پنبه است.
 
موارد مشمول تعرفه‌های اضافی شامل ۱۵ درصد تعرفه بر واردات مرغ، گندم، ذرت و پنبه و ۱۰ درصد تعرفه بر واردات سورگوم (ذرت خوشه‌ای)، سویا، محصولات دامی، محصولات دریایی، میوه‌ها، سبزیجات و لبنیات است.
 
طبق گفته سخنگوی این کمیته، سیاست‌های کنونی مربوط به کالا‌های معاف از تعرفه یا دارای تعرفه ترجیحی، بدون تغییر باقی می‌مانند، اما تعرفه‌های جدید قابل معافیت نخواهند بود. همچنین برای کالا‌هایی که قبل از ۱۰ مارس از مبدأ ارسال شده و بین ۱۰ مارس تا ۱۲ آوریل وارد چین شوند، تعرفه‌های اضافی اعمال نخواهد شد.
 
سخنگوی وزرات بازرگانی چین همچنین از افزوده شدن ۱۵ شرکت آمریکایی به فهرست "نهاد‌های غیرقابل اعتماد" چین اضافه شده‌اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرخ بیکاری کرمان زیر میانگین کشوری
نمایشگاه اقتصاد مقاومتی سرپرستان خانوار افتتاح شد
تعطیلی ۸ مدرسه غیردولتی متخلف/ عزل ۲۳ مدیر خاطی
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
تلاش ستاد کل نیرو‌های مسلح جهت ایجاد تحول در حقوق و مزایای نظامیان است
افتتاح ۱۱ طرح عمرانی روستایی در نکا با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان
تحقق مدرسه تراز انقلاب اسلامی
رشد ۱۹ برابری طرح های دهه فجر شهرستان سرخس
افتتاح نیروگاه خورشیدی درروستای بهرام آباد چهارمحال و بختیاری
برگزاری دومین رویداد گندم در ارومیه
اقدامات حفاظتی و استحکام بخشی در تالار‌های کاخ گلستان
بهره‌برداری از ۷۱ طرح عمرانی‌ و خدماتی در فریدن
دستگیری سارقان کیف دستی و گوشی در بیرجند
افتتاح ۷ واحد مسکونی مددجویی در عنبرآباد
از اکران فیلم سینمایی مارون به صورت رایگان برای مردم تا راهیابی این فیلم به جشنواره ملی
اهدای عضو جوان ۱۸ ساله در یزد
افتتاح روستا بازار و عرضه مستقیم محصولات پروتئینی در بجنورد
خاموشی ۴۵ دستگاه ماینرغیرمجاز در اراک
ذخیره ۱۷ میلیون‌تنی معدن جدید در اردبیل کشف شد
کاهش ۲۹ درصدی تصادفات درون و برون شهری منجر به فوت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)