• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۶۵۲۰۵
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵
سیاسی » دولت

عارف: با احتکار و گران‌فروشی برخورد می شود

معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه «امنیت غذایی» که با حضور تولیدکنندگان، واردکنندگان و مدیران شبکه‌های تامین و توزیع حوزه‌ غذایی برگزار شد،گفت: تامین پایدار مواد غذایی و معیشت مردم، ‌از مهم‌ترین اهداف دولت چهاردهم است.

عارف: تامین پایدار معیشت مردم، هدف مهم دولت وفاق
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در نشست «امنیت غذایی» که در دفتر معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، فعالان بخش خصوصی و مدیران دولتی فعال در حوزه تامین و توزیع کالا‌های اساسی خوراکی، به بیان نظرات خود درباره چگونگی تامین پایدار این کالا‌ها پرداختند.

در این جلسه، پس از ارائه توضیحات از سوی مدیران بزرگترین شرکت‌های صنعت مواد غذایی کشور و واردکنندگان بین‌المللی این حوزه، معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه «بزرگان زنجیره غذا از نهاده‌ها تا کالا‌های اساسی و مواد پروتینی و اقلام مورد نیاز برای معیشت مردم در این جلسه حضور دارند» گفت: راهبرد دولت چهاردهم استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای رسیدن به امنیت غذایی کشور است، اکنون زمان است که کنارهم بنشینیم و ببینیم که چه می‌توانیم بکنیم تا به شرایطی برسیم که هیچ نگرانی‌ درباره تامین کالا‌های مورد نیاز مردم کشور نداشته باشیم.

عارف در ادامه با بیان اینکه متاسفانه برخی از افراد ناسالم، در دهه‌های گذاشته دائما در تلاش بوده‌اند تا به بهانه‌های مختلف، شرایطی را فراهم آورند که از ایجاد تلاطم در بازار‌ها سودجویی کنند گفت: ما با تامین پایدار این کالا‌ها در دولت چهاردهم، در برابر آنها می‌ایستیم. 

وی افزود: در دولت وفاق ملی تلاش می‌کنیم تا در تعامل با بخش خصوصی، «وفاق» و «رفاقت» و نه برخورد و تقابل حاکم باشد، احساس ما این است که ما و بخش خصوصی ایران و نخبگان جامعه، یک مسئله، مشکل و یک هدف داریم و آن هم رسیدن به راه حل‌های پایدار و ماندگار برای تامین مواد غذایی مورد نیاز مردم است.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: در چند ماهی که از استقرار دولت گذشته، می‌توانستیم اقدامات نمایشی مختلفی انجام دهیم، اما ما نگاه نمایشی به این حوزه نداریم و نگاهمان راهبردی و دراز مدت است تا مواد غذایی مورد نیاز مردم را برای آنها تامین کنیم. 

عارف در ادامه گفت: متاسفانه یک عده سودجو تلاش می‌کنند تا از هر موضوعی به صورت غیرطبیعی بهره‌برداری کرده و سود ببرند، در حالی که آمدن و رفتن‌ها طبیعی است و بازار باید راه خودش را برود.

وی ادامه داد: در این جلسه، بزرگان زنجیره غذا از تامین نهاده‌ها تا کالا‌های اساسی و مواد پروتینی و اقلام مورد نیاز مردم حضور دارند که از حضور آنها تشکر می‌کنم، خوشبختانه در ماه‌های گذشته، با بخش خصوصی تعاملات خوبی داشته‌ایم و اکنون از شما می‌خواهیم که با تمام توان برای تامین امنیت غذایی کشور پای کار بیایید و نقش خود را به درستی نشان دهید و با همکاری تلاش کنیم که اقلام راهبردی به ویژه برای ماه رمضان، عید نوروز و ماه‌های آغازین سال آینده تامین شده و به فراوانی در دسترس همه مردم باشد.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آماده‌ایم تا پیشنهادات بخش خصوصی را در زمینه اصلاح رویه‌های موجود در زمینه تامین اقلام و قیمت‌گذاری‌ها را پذیرا باشیم و از آن برای خدمت‌رسانی بهتر به مردمی که پای انقلاب اسلامی ایستاده‌اند بهره ببریم.

تامین پایدار کالا‌های اساسی

عارف در ادامه با بیان اینکه هدف دولت وفاق این است که به وضعیت پایدار در تامین کالا‌های اساسی برسیم و شما مشاوران مورد اعتماد بخش خصوصی به نمایندگی از مردم هستید گفت: در جلسه با شما می‌خواهیم بررسی کنیم که چه کار می‌توان کرد تا امنیت غذایی تحت هر شرایطی حفظ شود. همکاری با بخش خصوصی سالم، از تاکیدات آقای پزشکیان است و ایشان هر چه که می‌گوید با اعتقاد بیان می‌کند و در این دولت، مهم‌ترین مسئله، تامین عزتمندانه معیشت مردم است.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه با وجود کم آبی در کشور، می‌توان به راه‌های جایگزینی برای تولید برخی اقلام کشاورزی فکر کرد گفت: برای تامین پایدار مواد غذایی‌لازم است طرح‌های مختلفی داشته باشیم و از جمله به سراغ کشت فراسرزمینی برویم و بخشی از نیازهایمان را از این طریق تامین کنیم و چنین شرایطی مثلا در آفریقا فراهم است و مسئولان این کشور‌ها خودشان برای همکاری پیشنهاد می‌دادند و می‌گفتند که در کشور ما زمین حاصل‌خیز و آب فراوان وجود دارد و ما باید بررسی کنیم که چگونه می‌توان در این زمینه فعالیت کرد.

وی تأکید کرد: این واقعیت وجود دارد که در بخشی از اقلام غذایی مانند روغن، با وجود تلاش‌های فراوان برای کشت کلزا و دانه‌های روغنی، هنوز هم به سایر کشور‌ها وابسته هستیم اما این وابستگی نباید به وادادگی تبدیل شود، ما با عزت، همه کالا‌ها را تامین می‌کنیم.

عارف در ادامه گفت: شما به عنوان بزرگان این حوزه، به دولت کمک کنید تا شیوه‌های مشارکت بخش خصوصی را اصلاح کرده و به کمک بخش خصوصی بیاید، اما هر راهکاری که پیشنهاد می‌شود باید این ویژگی را داشته باشد که در آن، تمامی راه‌های رانت‌خواری مسدود شده باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: توزیع عادلانه کالا‌ها در سراسر کشور، دغدغه مهم دیگری است که باید به آن توجه داشت، مدیران برخی زنجیره‌های خوشنام توزیع مواد غذایی در این جلسه حضور دارند و می‌توانند به دولت راهنمایی بدهند که چگونه می‌توان بیشتر و بهتر از ظرفیت اتحادیه‌ها، زنجیره‌ها و شبکه‌های توزیع، تعاونی‌ها و اصناف کمک گرفت که در این زمینه پیشنهادم، تشکیل یک کارگروه است.

با احتکار و گرانفروشی قاطعانه برخورد می‌کنیم

عارف در ادامه سخنان خود گفت: ستاد تنظیم بازار دوباره فعال شده است و اگر پای منافع مردم در میان باشد، ابایی از استفاده از ظرفیت‌های این ستاد نداریم، با آنکه دوست نداریم که از حربه برخورد استفاده کنیم، اما هر کجا که احتکار و گرانفروشی وجود داشته باشد با قدرت برخورد می‌کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور سخنان خود را اینگونه ادامه داد: متاسفانه افراد سودجو و منفعت‌طلبی وجود دارند که برای رسیدن به سود بیشتر، حتی دست به احتکار مایحتاج مردم می‌زنند، یک مغازه ممکن است در یک مدت زمان چند روزه، ۵۰ کیلو برنج بفروشد، اما گاهی به روش‌های مختلف، ۵۰۰ تن برنج دولتی را در انبارش احتکار می‌کند و با روش‌های متقلبانه و فاکتور‌های صوری، قیمت را بالا می‌برد، اما ما در دولت چهاردهم با جدیت با چنین کار‌هایی و از جمله احتکار برخورد می‌کنیم.

عارف افزود: ما نسبت به اصلاح روش‌ها تعصبی نداریم و از شما می‌خواهیم که با اشراف و آگاهی که دارید به دولت برای اصلاح روش‌ها کمک کنید.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت و سازمان‌های مرتبط، کمیته‌هایی تشکیل شده است تا سریع‌تر کار‌های مربوط به تولید، خرید، واردات و توزیع کالا‌های اساسی را سامان بدهن، گفت‌: تامین پایدار ملزومات معیشتی مردم از مهم‌ترین اهداف دولت چهاردهم است و برای رسیدن به این هدف، دست یاری به سوی بخش خصوصی دراز می‌کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز اجرای طرح خانه سبز در کاشان
چالیدره میزبان مرحله سوم لیگ دوچرخه سواری کوهستان خراسان رضوی
المپیکی شدن این رشته کار شما را سخت‌تر و حمایت ما را بیشتر می‌کند
مجلس و هویتی که مردم به آن می بخشند
نشست خبری جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت»
واگذاری ۲۰ تا ۳۰ ساله ورزشگاه‌ها به باشگاه‌های توانمند
پیش‌بینی بارش پراکنده باران در استان بوشهر
درخشش دوباره تکواندوی خراسان رضوی در رقابت‌ های قهرمانِ قهرمانان
رفع تصرف فوری بیش از ۳ متر مربع از اراضی ملی در اهواز
تاکید نماینده ولی فقیه در مازندران بر لزوم وحدت حوزه و دانشگاه
۱۲ رتبه برتر کنکور در میان دانش‌آموزان دارای معلولیت؛ نمود اراده و تلاش در برابر محدودیت‌ها
البرز بارانی شد
هوشمندسازی ۱.۸ میلیون مشترک پرمصرف خانگی و تجاری آغاز شد
ساماندهی جدیدِ فضای مجازی نیازمند بازنگری جدی است
تداوم غلظت آلاینده‌ها در استان همدان
افتتاح نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش در کهگیلویه و بویراحمد
ضرورت راه‌اندازی موزه‌های علوم پزشکی
شانزدهمین سازش در پرونده قتل عمد در لرستان
رونمایی از «جشنواره بازارپردازی فرهنگ و بازی‌های رایانه‌ای» در رویداد هفت خوان
میزان هدر رفت واقعی آب در تهران ۱۰ درصد است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
عاقبت پشت کردن به وطن
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
درخشش وزنه بردار سمنانی در کشور  (۱ نظر)
غلظت آلاینده ها و غبار در سمنان  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
سفر علی لاریجانی شتاب تازه‌ای در روابط اسلام‌آباد  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)