• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۶۴۳۷۶
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۷
خوزستان » اقتصادی

استفاده نامطلوب از ظرفیت خوزستان برای تولید گندم

محقق مروج ارشد گندم گفت: باوجود اینکه ۱۷.۸ درصد گندم تولیدی کشور در خوزستان تولید می‌شود، اما از ظرفیت این استان برای تولید این محصول به طور کامل استفاده نمی‌شود.

استفاده نامطلوب از ظرفیت خوزستان برای تولید گندم

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، فرشاد بختیار در نشست کارگروه آموزشی محقق مروجان ارشد کشاورزی در سالن اجتماعات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول به بررسی نتایج برنامه انتخاب مشارکتی ارقام گندم اقلیم گرم و خشک کشور در استان از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: خوزستان با سهم ۱۷.۸ درصدی بیشترین سهم را در تولید گندم کشور دارد.

وی رعایت نکردن اصول به زراعی گندم در مراحل کاشت، داشت و برداشت توسط کشاورزان، کمبود امکانات و تجهیزات و خلا‌های مالی را از دلایل پایین بودن بهره وری تولید گندم در خوزستان عنوان کرد و افزود: برنامه انتخاب مشارکتی ارقام گندم با هدف اجرای آن و معرفی ارقام جدید گندم به بهره برداران اجرا شده است؛ در این روش کشاورزان در انتخاب ارقام پرمحصول دخالت دارند و رقم مورد نظر را با توجه به شرایط مزرعه انتخاب می‌کنند.

بختیار ادامه داد: استان‌های خوزستان، فارس، خراسان رضوی، کرمانشاه و آذربایجان غربی پنج تولید کننده اول گندم کشور هستند و سایر استان‌ها سهم ناچیزی در تولید گندم دارند.

این محقق مروج ارشد گندم و از اساتید موسسه اصلاح بذر گندم کشور اضافه کرد: ۲ هزار و ۵۱۴ کیلوگرم از هر هکتار گندم آبی و یکهزار و ۸۷ کیلوگرم از هر هکتار گندم دیم در خوزستان برداشت می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی صفی آباد دزفول می‌گوید: ورودی آب به عنوان عامل اصلی کشاورزی در خوزستان در مقایسه با گذشته به علت شرایط اقلیمی کشور کاهش یافته از طرفی سطح زیرکشت کشاورزی افزایش یافته است با این وجود شاهد افزایش تولید در استان هستیم که نشان از همت کشاورزان است.

سیدمحمود طبیب غفاری با بیان اینکه انتقال دانش به عرصه و استفاده کشاورزان از دانش موجب ارتقای تولید شده است، گفت: امیدواریم کشاورزان از این تور ترویجی استفاده کافی را برده باشند و به تجربیات آنها اضافه و امنیت غذایی تضمین شود.

همایون کاظمی پژوهشگر مروج ارشد متخصص بیماری‌های گندم نیز با اشاره به بیماری‌های گندم افزود: بیماری زنگ زرد بر روی ارقام حساس در شرایط آب وهوایی خاص ایجاد می‌شود و به محض گرم شدن هوا از شدت بیماری و خسارت آن کاسته می‌شود.

وی ادامه داد: دمای هوا در زمستان نقش مهمی در شروع اپیدمی زنگ زرد دارد و هرچه دما در طول ماه‌های زمستان پایین‌تر و مدت سرما طولانی‌تر باشد بروز و توسعه آلودگی کمتر و کندتر می‌شود.

کاظمی اضافه کرد: درصورت داشتن زمستان معتدل، مناسب بودن شرایط محیطی در اوایل فصل بهار، بارندگی‌های زیاد همراه با دمای مناسب حدود ۱۵ درجه و حساس بودن ارقام کاشته شده احتمال اپیدمی بیماری زیاد خواهد بود.

وی با اشاره به دیگر بیماری‌های گندم گفت: بیماری‌های مهم گندم خوزستان شامل لکه برگ‌های گندم، سفیدک پودری، پوسیدگی‌های ریشه و طوقه، سیاهک‌ها و بیماری‌های نواری باکتریایی و ویروسی هستند.

رمضان سرپرست پژوهشگر مروج ارشد متخصص حبوبات آبی نیز در این نشست بیان کرد: به دلیل وجود دوپامین در باقلا از این گیاه در تولید دارو‌های بیماران پارکینسون و فشار خون نیز استفاده می‌شود.

وی افزود: تثبیت نیتروژن هوا، درصد بالای پروتئین، هزینه کم تولید، مصرف دانه خشک برای خوراک دام، مصرف بقایای گیاهی آن برای سوخت و شکستن سیکل بیماری‌ها در تناوب با غلات از مزایای کشت باقلا است.

رمضان با بیان اینکه دانه باقلا سرشار از فسفر، کلسیم، و آهن است، ادامه داد: وجود باکتری‌های تثبیت کننده نیتروژن در ریشه‌های گیاه باقلا موجب حاصلخیزی خاک و تثبیت نیتروژن هوا در خاک می‌شود.

تور ترویجی محقق مروجان ارشد کشاورزی کشور به مدت ۲ روز به میزبانی مرکز تحقیقات و آموزش و منایع طبیعی صفی آباد دزفول برگزار شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست هیئت عالی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا چهارمحال و بختیاری
قطع ارتباط ۳ راه روستایی در نرماشیر
افزایش بستری افراد مبتلا به آنفولانزا در گلستان؛ لزوم رعایت نکات بهداشتی
افزایش ۴۰ درصدی اعتبارات پژوهشی استان همدان
بسته شدن مسیر فاریاب به کهنوج از جاده کَل کَسورَک
افزایش تعداد کشور‌های دارای محدودیت ورود به آمریکا به بیش از ۳۵ کشور
اجرای عملیات راهداری زمستانی در محور‌های شهرستان جعفرآباد استان قم
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج از زبان فرمانده انتظامی استان کرمان
افتتاح اولین کافه بازی درون مدرسه‌ای در یزد
خوش غیرت ها، پای کار میهن
گلایه شهروندان از تاخیر در اجرای پروژه آسفالت جاده جوارم
ثبت نام سایپا ویژه یلدا
اشتباهات بی‌سابقه وزارت دادگستری آمریکا
گلایه از وضعیت نامناسب آسفالت
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج
کشف ۲۵ تُن برنج قاچاق از یک کامیون در نائین
برگزاری یادواره ۴۵۰ شهید تدارکات و پشتیبانی سپاه حضرت محمد (ص)
جدیدترین آمار از ثبت‌نام کنندگان در طرح فروش ایران خودرو
ارائه عملکرد مجازی پیش شرط سفر به آمریکا
بررسی نشست اخیر منطقه‌ای تهران درباره افغانستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
حجم مبنا در بورس حذف شد
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)