پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از شروع طرح رصد و پایش انبارهای برنج خبر داد و اعلام کرد با محتکران و عاملان جلوگیری از عرضه برنج به بازار برخورد قاطع خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، بابک مومنی در حاشیه بازدید از چند شالیکوبی و مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل گفت: امسال تولید پرمحصول برنج در شمال خوب بوده و کشاورزان برنج را با قیمت و سود حداقلی نسبت به سال قبل تر فروختند.
وی افزود: انتظار براین بود که برنج خریداری شده توسط تجار و واسطههایی که در این بخش بودند، با قیمت منطقی در بازار و به دست مصرف کننده برسد که متاسفانه در انبارها دپو شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران وجود تلاطم قیمتی در بازار برنج داخلی در استانهای مختلف کشور را به هیچ عنوان مورد قبول این سازمان و دولت ندانست و تصریح کرد: به همین منظور با دستور ویژه ویژه جهاد کشاورزی و استاندار مازندران به مجموعه نهادهای نظارتی، پایش و رصد کامل از انبارهای دپو شده برنج شروع شده است.
مومنی با تاکید بر اینکه هرگونه احتکار، دپوی برنج به نام اینکه کشاورز اکنون راضی به فروش نیست و یا گران فروشی به بهانه عرضه نکردن این محصول در بازار قطعا جرم برای صاحبان آنها اعمال خواهد شد، گفت: قیمت منطقی برنج باید از سوی سازمان حمایت از مصرف کننده اعلام و اعمال شود.
وی یادآورشد، هرچند در زمان کاشت برنج و اعلام دیرهنگام قیمت انواع برنج تولیدی تا زمان حاضر که برنج به دست مصرف کننده برسد، خیلی زمان بر شده و این قیمتی که در بازار وجود دارد، مورد تایید نیست و قطعا برخورد در بازار نیز شروع خواهد شد.
در همین پیوند برخی از کشاورزان و شالیکوبی داران گفتند، با توجه به هزینههای بالای تولید برنج، کشاورزان قیمت برنج را بالا نمیفروشند بلکه حباب کاذب قیمتی توسط دلالان بوجود میآید.
به گفته آنان، هرچند برای کشاورز اصلا صرف نمیکند و بیشتر محصول خود را سر زمین میفروشد، اما دلالان و واسطهها و فروشندگان در تهران قیمت را بالا میبرند و شنیده شده قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی تا حدود ۲ میلیون ریال در هر کیلوگرم نیز فروخته میشود.
کشاورزان و فعالان حوزه برنج معتقد هستند، بهترین راهکار مدیریت تولید و عرضه محصولات غذایی، خرید تضمینی با قیمت مناسب از کشاورزان و عرضه از طریق فروشگاههای پرتعداد شهرداری، دولت، ارگانها و دستگاههاست تا ضمن ایجاد ثبات، از تشکیل صف هم جلوگیری شود.
آمارها نشان میدهد که سالانه سه میلیون تن برنج در کشور مورد استفاده قرار میگیرد که سال گذشته دو میلیون و ۴۵۰ هزار تن از این میزان در داخل تولید شد.
مازندران با تولید سالانه بیش از یک میلیون ۱۰۰ هزار تن برنج سفید، حدود ۴۲ درصد برنج مصرفی کشور را تولید ورتبه نخست تولید این محصول را درکشور دارد.