• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۵۳۴۱۳
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۷
اقتصادی » صنعت

حضور کروز در هیئت مدیره ایران خودرو غیرقانونی شد

­رای هیئت تجدیدنظر شورای رقابت بعد از ۸ روز تاخیر منتشر شد و براین اساس عدم‌ اهلیت شرکت کروز و غیرقانونی بودن حضور این قطعه ساز در هیئت مدیره ایران خودرو ابلاغ شد.

به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ براساس تصمیم هیئت تجدید نظر شورای رقابت، با توجه به ۱- دسترسی نامحدود شرکت کروز به اطلاعات شرکت ایران خودرو ۲- امکان حضور اعضای هیئت مدیره در کلیه معاونت‌ها و دسترسی به همه گزارش‌ها ۳- اطلاع و اشراف نسبت به تصمیمات محرمانه و بلندمدت شرکت از قبیل سند راهبردی شرکت برنامه‌های بلندمدت شرکت برای تولید محصولات ۴- اشراف و مدیریت کمیته حسابرسی شرکت و دسترسی نامحدود به کلیه مسائل مالی شرکت ۵- دخالت در انتصابات در سطوح مدیریتی شرکت ایران خودرو و شرکت‌های تابعه ۶- ایجاد تفاوت و شکل و محتوای قرارداد‌های منعقده بین شرکت ایران خودرو و شرکت کروز در مقایسه با سایر قطعه‌سازان ۷-‌ تلاش و بهره‌گیری از حضور در هیئت مدیره به منظور حذف قطعه سازان رقیب شرکت کروز و ایجاد انحصار در تولید قطعات برای این شرکت ۸- تعیین قیمت گذاری قطعات خودرو و تحمیل هزینه بیشتر به ایران خودرو که باعث افزایش قیمت تمام شده محصولات شرکت ایران خودرو و اضرار عمومی به مردم و جامعه، تسلط اقتصادی از طریق شرکت‌های مورد شکایت، موجب اخلال در رقابت تشخیص داده شد.

هیئت تجدید نظر شورای رقابت، با استناد به بند ج قسمت دوم ماده ۶۴ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و جز ۶ بند ط ماده ۴۵ و بند ۶ ماده ۶۱ و ماده ۴۷ همان قانون و بند ت ماده ۵ قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ تصمیم شماره ۵۵۳ -۱۴۰۱/۱۲/۱۳ رای قبلی شورای رقابت را تأیید و ابرام کرد. 

بر این اساس، رای هیئت تجدید نظر شورای رقابت در خصوص غیرقانونی بودن حضور کروز در هیئت مدیره ایران خودرو، رویه ضدرقابتی تشخیص داده شد و این رای قطعی و لازم الاجرا اعلام شده است. 

۱۷ بهمن ماه براساس رأی مقام قضایی، شرکت کروز و زیرمجموعه هایش حق رای در مجمع ایران خودرو را نداشتند و با وجود انتشار اطلاعیه این شرکت در سامانه کدال مبنی بر موکول شدن برگزاری مجمع به زمان دیگر برای حل ابهامات ناشی از نامه مراجع قضایی، سهام داران وابسته به کروز در اقدامی غیرقانونی به صورت یک جانبه و بدون حضور نمایندگان بخش دولتی هیئت مدیره ایران خودرو به برگزاری مجمع اقدام کردند. 

خبرگزاری صداو سیما همان روز در گزارشی به پشت پرده اتفاقاتی پرداخت که منجر به برگزاری غیرقانونی مجمع ایران خودرو شده بود.

بر همین اساس با پیشنهاد مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره وقت ایران خودرو، برای عمل به مفاد این نامه، مقرر شد تا نسبت به عدم برگزاری مجمع تا زمان قطعیت رای هیئت تجدید نظر شورای رقابت تصمیم گیری شود. اما این موضوع مورد مخالفت دو عضو دیگر هیئت مدیره (نمایندگان بخش خصوصی) قرار گرفته و برهمین اساس مقرر شد تا نامه مذکور توسط سهام داران عمده مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گیرد. 

این در حالی بود که پس از ۶ ساعت جلسه پرحاشیه، اعضای جدید هیئت مدیره معرفی شدند که سه کرسی از هیئت مدیره ایران خودرو به شرکت‌های زیرمجموعه کروز رسید که قدرت تغیین مدیر عامل را داشتند. هیئت مدیره جدید هم در اقدامی شتاب زده بدون توجه به رای هیئت تجدید نظر شورای رقابت و تذکرات نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اقدام به تعیین مدیر عامل جدید کرد.

شورای رقابت: حضور کروز در هیئت مدیره ایران خودرو غیرقانونی است

 

 

شورای رقابت: حضور کروز در هیئت مدیره ایران خودرو غیرقانونی است

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روایتی تازه برای نوجوانان از سیره حضرت فاطمه (س) در کتاب «ریحانه پیامبر»
شعرخوانی شعرای شمال فارس در رثای حضرت زهرا
آیین تشییع شش شهید گمنام در شهرکرد
معرفی فیلم‌های ایرانی جشنواره جهانی؛ روایتی از جنگ، عشق و انسانیت
پخت سمنوی نذری در شهر داران
دیدار مسئولان خوروبیابانک با خانواده شهیدان شمسایی در مهرجان
مالیات‌های مردم کرمانشاه، بودجه ۹ پروژه استان را تامین کرد
نوسازی سالن‌های مطالعه خوابگاه‌های دانشجویی
تداوم محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال
تشییع پیکر‌های مطهر شهدای گمنام بر دستان مردم شیراز
سازمان برنامه و بودجه در حال تهیه فهرست طرح‌های اولویت‌دار است
پرداخت حدود ۱۵۰۰ میلیارد ریال غرامت خشکسالی به کشاورزان کرمانشاهی
کیفیت هوای تاکستان و محمدیه در وضعیت قرمز/ قزوین ناسالم برای گروه‌های حساس
تشییع ۶ شهید گمنام دفاع مقدس در بوشهر (عکس)
تشییع و تدفین شهید گمنام در دانشگاه فرهنگیان گرگان
نوجوانان و جوانان اولویت برنامه های آموزشی مقابله با مواد مخدر
چیت سازیان، مردی که تا آخر ایستادگی کرد
پیکر‌های مطهر سه شهید گمنام در اردبیل تشییع شد
شهیدان، شاگردان مکتب امام حسین (ع)
تشییع پیکر ۹ شهید فاطمی همزمان با ایام شهادت حضرت زهرا(س) در قزوین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
ایست به اتلاف انرژی
آلودگی شدید هوا در تهران
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
پایان چشم انتظاری
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)