• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۲۸۵۶۰
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۳
خوزستان » اجتماعی

سوپ و آش تسکین‌دهنده و آرام‌بخش التهاب دستگاه تنفسی

صرف سوپ‌ها و آش‌های داغ خانگی در فصل سرما، علاوه بر گرم کردن بدن، به سفره خانواده تنوع می‌دهد و از سوی دیگر برای بیماران مبتلا به سرماخوردگی تسکین‌دهنده و آرام‌بخش التهاب دستگاه تنفسی فوقانی است و توصیه می‌شود در درمان این بیماران استفاده شود.

سوپ وم آش تسکین‌دهنده و آرام‌بخش التهاب دستگاه تنفسی فوقانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، زهرا باقری کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان اظهار کرد: در فصل زمستان استفاده از سوپ و یا آش داغ خانگی موجب گرم شدن بدن می‌شود و برای رهایی از یکنواختی منوی غذایی بهترین پیشنهاد است.

وی افزود: با توجه به اینکه سوپ‌ها و آش‌ها ترکیبی از مواد غذایی مختلف‌اند، از نظر تغذیه‌ای بسیار با ارزش هستند و می‌توانند انرژی بدن را تامین کنند و فرد را سیر نگه دارند.

باقری گفت: افزودن سبزیجاتی مانند جعفری و اسفناج در سوپ موجب افزایش فولیک اسید، عناصر معدنی و فیبر می‌شود. افزودن کدو حلوایی و هویج هم در تامین بتاکارتن و ویتامین A موثر است و به حفظ سلامت مخاط کمک می‌کنند.

وی بیان کرد: همچنین اضافه کردن سبزیجات سبزرنگ مانند لوبیا سبز، کلم بروکلی و تره فرنگی موجب کاهش خطر ابتلا به فشار خون و بیماری‌های قلبی می‌شود. با افزودن گوجه فرنگی سرشار از آنتی‌اکسیدان هم می‌توان سوپ را مغذی‌تر کرد.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: با اضافه کردن منابع پروتئینی به سوپ مانند مرغ، گوشت و یا قارچ، سوپ یک غذای کامل محسوب می‌شود و در صورتی که غلظت کافی داشته باشد می‌توان از آن به عنوان یک وعده غذایی نام برد.

وی افزود: استفاده از حبوباتی مانند ماش و عدس و غلاتی مانند جو و یا ورمیشل در سوپ، علاوه بر افزودن فیبر و تامین پروتئین و آهن موجب افزایش سیرکنندگی آن می‌شود. همچنین سوپ موجب می‌شود تشنگی بدن برطرف شود.

باقری گفت: آش‌ها به علت داشتن سبزی‌ها و حبوبات حاوی پروتیین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی، بدون چربی اشباع هستند. حبوبات به علت داشتن پتاسیم در پیشگیری و درمان فشار خون بسیار موثر هستند و همچنین به علت داشتن منیزیم و سلنیوم، سرشار از خواص آنتی‌اکسیدانی هستند و در پیشگیری از سرطان‌ها و بیمار‌های روده‌ای مانند یبوست توصیه می‌شوند.

وی افزود: استفاده از کشک، دوغ و یا ماست در تهیه آش‌ها با افزودن کلسیم، پروتئین و فسفر موجب سلامت استخوان‌ها و دندان می‌شود. استفاده از انواع سبزیجات در آش‌ها، ارزش غذایی آن را بالا می‌برد و به عنوان غذایی کامل و سرشار از پروتئین مانع از افزایش کلسترول خون و پیشگیری از سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: افزودن غلات به ویژه غلات کامل و سبوس‌دار مانند جو و گندم و یا رشته‌های آش به علت داشتن ویتامین‌های گروه B، به مقابله با عفونت‌ها، کاهش التهاب و کمک به تولید گلبول‌های سفید کمک می‌کند.

وی افزود: برای رفع نفخ حبوبات توصیه می‌شود از ۲۴ ساعت قبل حبوبات خیسانده و چندین بار آب آن عوض شود. همچنین در پخت آش باید در مصرف پیاز داغ و نعنا داغ و روغن احتیاط کرد تا منجر به اضافه وزن و چاقی نشود.

باقری گفت: انواع سوپ و آش‌های گرم در بیماران مبتلا به سرماخوردگی تسکین‌دهنده و آرام‌بخش التهاب دستگاه تنفسی فوقانی است و توصیه می‌شود در درمان این بیماران استفاده شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و نهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
رونمایی از اوراق منتخب خاوران نامه در باغ و عمارت جهانی اکبریه
سه کشته در حوادث رانندگی گلپایگان
خراسان شمالی میزبان تیم‌های واکنش سریع جمعیت هلال‌احمر کشور
فیلم های امروز شبکه های سیما برای مخاطبان
راه اندازی سایت تلفن همراه بیمارستان شهید زارع ساری
قدردانی شورای اسلامی شهر بجنورد از سربازان گمنام امام زمان عج
سما شهبازی مغلوب نماینده میزبان شد
محدودیت های ترافیکی محورهای مواصلاتی مازندران 
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
فراخوان دومین المپیاد ملی هنر
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (بیست و نهم آبان ۱۴۰۴)
تفاهم نامه خدمات فیبر نوری به مراکز فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی منعقد شد
شناگر ایران به فینال ۱۰۰ متر کرال پشت نرسید
پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه احداث پل جاده روستایی زو – قزلقان در بجنورد 
توقف دختر پینگ پنگ باز ایران مقابل نماینده روسیه
برپایی ۱۲ کارگاه آموزشی در نوزدهمین جشنواره «سینماحقیقت»
پرداخت ۲۷۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز طرف قرارداد تأمین اجتماعی زنجان
راه یابی تیم «ب» والیبال ساحلی ایران به جمع ۱۶ تیم برتر
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)