• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۰۵۴۴۶
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۶
اقتصادی » صنعت

دلایل اثربخش نبودن منابع بودجه‌ای در حمایت از تولید

یک کارشناس اقتصادی گفت: شفاف نبودن عملکرد دستگاه‌های متولی حمایت از تولید، کسری بودجه و محدودیت‌های اقتصادی موجود، باعث شده بخش خصوصی و صنعت نتواند به حمایت‌های مالی دولتی اتکا کند و در این حوزه در سال‌های پیش رو با محدویت جدی مواجه می‌شویم.

سید محمد حیدری در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صداوسیما افزود: با وجود تکالیف تعیین شده در برنامه هفتم پیشرفت و محتوای تدوین شده برای بودجه‌های سالانه، اما به دلیل شفاف نبودن دستگاه‌های متولی تسهیلات به صنعت و تولید، نمی‌توان انتظار داشت تسهیلات تکلیفی به دست مصرف کننده واقعی برسد. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی ادامه داد: اگرچه عدم شفافیت موضوع مهمی در اثربخش نبودن حمایت از تولید از طریق تسهیلات تکلیفی است، منابع محدود دولتی نیز پاسخگوی نیاز سرمایه گذاری بخش صنعت و تولید نیست و به دلیل ساختار‌ها و فرآیند‌های معیوب موجود نیز، این منابع محدود کمتر به دست مصرف کننده واقعی می‌رسد.

حیدری همچنین به سهم قابل توجه درآمد‌های مالیاتی در تأمین بودجه کشور اشاره کرد و گفت: کسری بودجه باعث شده تا دولت بخش قابل توجهی از منابع خود را از طریق درآمد‌های مالیاتی تأمین کند و این موضوع در بودجه سنواتی سال‌های اخیر پررنگ بوده است؛ به همین دلیل نمی‌توان در اعطای مشوق‌های مالیاتی برای کمک به بخش خصوصی از دولت انتظار بالایی داشت.

این کارشناس بودجه با انتقاد از کم توجهی به صنایع کوچک و متوسط در تخصیص منابع بودجه‌ای گفت: اگرچه صنایع کوچک و متوسط نقش اساسی در رشد اقتصادی کشور ایفا می‌کند و مسئولان کشور بار‌ها از اهمیت و ضرورت توجه به این بخش سخن می‌گویند، اما منابع و تسهیلاتی که برای حمایت از صنایع در برنامه‌های پیشرفت و قوانین بودجه در نظر گرفته می‌شود، بیشتر به سمت صنایع بزرگ سوق پیدا کرده و دسترسی صنایع کوچک و متوسط به این تسهیلات بسیار محدود است.

 وی تحقیق و توسعه را موضوع مهم دیگری برای حمایت از صنعت و تولید کشور عنوان کرد و افزود: موضوع تحقیق و توسعه یکی از ابزار‌های مهم برای توانمندسازی تولید کشور است که نیاز به سرمایه گذاری در این زمینه داریم، اما این موضوع همیشه در بودجه‌های سنواتی مغفول مانده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

حیدری با تأکید بر اینکه وقتی برنامه مالی دولت شفاف نیست در مسیر مصرف و رسیدن به دست مصرف کننده واقعی چالش ایجاد می‌شود، گفت: حمایت دولت از تولید و صنعت در دو بخش خلاصه می‌شود، بخش اول، حمایت از طریق اعطای تسهیلات است که برای این کار نیازمند شفاف سازی وضع موجود بودجه هستیم و دومین بخش، تسهیل گری و کاهش فرایند‌های اداری است؛ بدین معنی که ضوابط، آئین نامه‌ها و بخشنامه‌های دست و پاگیری که مانع از حرکت تولید می‌شود را از بین برد که نمونه بارز آن مفاصا حساب تأمین احتماعی است که به دغدغه و چالش جدی برای تولیدکنندگان تبدیل شده است. 

حیدری همچنین از نحوه نظارت بر تسهیلات تکلیفی حمایت از تولید براساس بودجه‌های سنواتی انتقاد کرد و گفت: متأسفانه نظارت کافی بر تخصیص منابع و وام‌ها و تسهیلاتی که باید به تولید اختصاص یابد، وجود ندارد و اگر دولت بخواهد تسهیلات را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد به دلیل فرایند پیچیده و زمان بر تأمین و تخصیص اعتبار به دستگاه متولی اعطای تسهیلات، در بهترین حالت، در ماه‌های پایانی سال این تسهیلات به دست تولیدکننده می‌رسد، در حالی که تولیدکننده از ابتدای سال شرایط سختی را برای تأمین سرمایه در گردش و منابع مورد نیاز خود پشت سر گذاشته است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
آغاز اجرای نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی در زنجان تا یک ماه آینده
پیگیری فوری مشکل خوراک پالایشگاه نفت آفتاب در دستور کار مجلس
ایران؛ محور علم ترکیبیات
بازدید اعضای کمیسیون اصل ۹۰ از خودروسازی ارگ جدید بم
دیدار معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه با استاندار آذربایجان شرقی
بي توجهی به اقتصاد، راه نفوذ دشمن
کاهش ۵۴ درصدی میزان ورودی آب به سد‌های خوزستان
ایجاد ۲۵۰ کیلووات ظرفیت تولید برق خورشیدی ویژه مددجویان در تایباد
برگزاری نشست تبیینی مشاوران املاک برای اجاره منازل توسط افراد نفوذی در ساوه
مهار آتش‌سوزی گسترده در روستای «اردکلو» شهرستان ملایر
۲ مصدوم‌ و یک فوتی بر اثر واژگونی خودرو در کرج
تکمیل لوله‌گذاری انتقال آبِ خلیج فارس به کرمان
کشف بذر گندم قاچاق و فاقد مجوز به ارزش ۵ میلیارد ریال در خوی
توسعه کشت گلخانه‌ای اولویت اصلی آذربایجان شرقی
ضرورت تمرکز شرکت‌های توزیع و برق منطقه‌ای بر وصول مطالبات
تقویت فرهنگ کتابخوانی و بصیرت تاریخی در جامعه لازمه رشد آگاهی عمومی است
آغاز ساخت مجموعه بوم گردی بومیان کیش
برگزاری جشنواره بین‌المللی معروف با محوریت هنر، رسانه و مسئولیت اجتماعی
کشور‌ها الگوی کشت خود را بازطراحی کنند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
الگوی آشوب
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)