• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۰۲۷۰۱
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۶
خوزستان » علمی فرهنگی

روغن سرخ کردنی، بهترین روغن برای سرخ کردن مواد غذایی

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت مرکز بهداشت خوزستان گفت: برای سرخ کردن مواد غذایی، روغن مخصوص سرخ کردنی بهترین روغن محسوب می‌شود.

روغن سرخ کردنی، بهترین روغن برای سرخ کردن مواد غذایی
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، زهرا باقری درخصوص استفاده از روغن مناسب برای مواد غذایی گفت: حتما شنیده‌اید برای سرخ کردن مواد غذایی تنها باید از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید و دیگر انواع روغن‌ها برای این کار مناسب نیستند، اما تفاوت روغن سرخ کردنی با دیگر روغن‌ها چیست و چرا این موضوع اهمیت زیادی برای سلامت ما دارد؟
 
وی افزود: مهم‌ترین ویژگی روغنی که برای سرخ کردن انتخاب می‌شود، مقاومت در مقابل حرارت یا اصطلاح نقطه‌ی دود است. چون برای سرخ کردن، نیاز است که روغن خوب داغ شود، اگر از روغنی استفاده شود که نقطه دود پایین و در نتیجه مقاومت کمتری در مقابل حرارت داشته باشد، روغن خواهد سوخت و ترکیبات سمی و سرطان زا در آن ایجاد می‌شود و سلامتی را به خطر می‌اندازد.
 
باقری با بیان اینکه روغن‌های سرخ کردنی روغن‌هایی هستند که بصورت یک روغن یا ترکیبی از روغن‌های با مقاومت حرارتی بالا تولید می‌شود، ادامه داد: این روغن‌ها به شکلی تولید می‌شوند که قابلیت حفظ پایداری و کیفیت را در طول مدت سرخ کردن داشته باشند. آنچیزی که منجر به تفاوت در روغن سرخ کردنی با دیگر روغن‌ها می‌شود مقاومت حرارتی بالاتر آنها است، به عبارتی دیگر هر چه مقاومت حرارتی روغن‌ها بالاتر باشد آنها برای مدت طولانی‌تر میتوانند ساختار خود و در نتیجه نقطه دود خود را حفظ کنند و سالم باقی بمانند و با کاهش مقاومت حرارتی روند کاهش نقطه دود روغن‌ها در حین سرخ کردنی سریع‌تر و کوتاه‌تر است، دمای سرخ کردن عمیق حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد و نقطه دود روغن‌های تصفیه شده پیش از مصرف در بازه ۲۲۰ تا ۲۳۰ درجه سانتیگراد است.
 
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت مرکز بهداشت خوزستان می‌گوید: آنچیزی که منجر به افزایش مقاومت روغن‌ها و در نتیجه امکان استفاده از آنها برای سرخ کردن می‌شود شامل چند مشخصه متغیر مهم است:
 
۱. اشباعیت (درجه اشباع یا جامد بودن روغن): هر چه اشباعیت روغن بالاتر باشد، روغن دارای مقاومت حرارتی بالاتری میباشد، اما نکته منفی اشباعیت این است که اگرچه مقاومت حرارتی بالایی دارد، اما مطابق توصیه سازمان بهداشت جهانی میزان مصرف روغن‌های اشباع مانند پالم باید به حداقل برسد. این نسل روغن‌ها علیرغم مقاومت حرارتی مناسب به دلیل اشباعیت بالا و ضرر‌های تغذیه‌ای آن از بازار خانوار کشور تقریبا حذف شده است و صرفا در سرخ کردنی‌های صنف و صنعت در مقطع کنونی در کشور استفاده میشود.
 
۲. میزان اسیدچرب اولئیک یا اصطلاحا تک غیر اشباع‌ها بودن اسید چرب موجود در این روغن‌ها: این اسید‌های چرب که در روغن آفتابگردان اولئیک بالا و کانولا به وفور یافت میشوند عملکرد حرارتی مشابه اسید‌های چرب اشباع دارند، اما ضرر‌های تغذیه‌ای آنها را ندارند. این اسید‌های چرب دارای مقاومت حرارتی بالایی هستند و در نسل جدید روغن‌های سرخ کردنی شفاف که فاقد پالم در فرمولاسیون خود میباشد در سال‌های گذشته در کشور رایج شده است.
 
لازم به ذکر است که استفاده از غذا‌های سرخ کردنی و مصرف روغن سرخ کردنی در مدت طولانی برای سلامت بدن مضر است، زیرا اسید چرب اشباع این روغن‌ها بیشتر است با این حال، سرخ کردن غذا در روغن غیر سرخ‌کردنی هم روش سالمی نیست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کودک‌کُشی اسرائیل با عروسک‌های بمب‌گذاری‌شده
رشد ۲۰ درصدی زایمان بی‌درد در قم
برنامه‌ریزی برای تغییر ساعت فعالیت مدارس خوزستان در روز‌های آلوده
فعال بودن ۸۰ درصد ناوگان ملی حفاری در مناطق نفت‌خیز جنوب غرب کشور
آزادی زندانیان زن بابل با مشارکت هیئت پینگ‌پنگ و خیران
گلایه کشاورزان کردستانی از نبود صنایع تبدیلی
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به خودرویی در جنوب لبنان با ۲ شهید
تونل دیل شریان حیاتی در مسیر توسعه جنوب کشور
موزه زمان، میزبان کودک گردشگر در جشن آب
دعوت دختر کهگیلویه و بویراحمدی به اردوی تیم ملی فوتبال
افزایش سهم کتابخانه‌ های تایباد از درآمد شهرداری‌ ها
دادستان بابلسر به دانشگاه پیام نور اخطار قضایی داد
پس از ۲۰ سال؛ تیم سپک تاکرا بانوان خوزستان در صحنه رقابت‌های کشوری
ضرورت رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی
دولت تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالا‌های اساسی ندارد
بحران آب در سد ساوه
جوی پایدار در روزهای آینده برای قم
افتتاح مدرسه ۶ کلاسه خیر ساز در قشلاق قره تپه بخش اسلام آباد
اعمال محدودیت آبی در تهران
یزد پیشرو در اجرای طرح‌های مدیریت محله‌محور و مرکز نوآوری اجتماعی کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ایرانِ ضعیف مطلوب انگلیسی‌هاست
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)