• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۷۹۹۰۹
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۵
اقتصادی » آب و انرژی

هشت طرح بهینه‌سازی مصرف گاز در دستور کار صنایع پتروشیمی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: طرح‌های بهینه‌سازی مصرف گاز مانند کاهش مصرف در مرغداری‌ها، گلخانه‌ها و تعویض بخاری‌های کم‌بازده با پربازده توسط شرکت‌های پتروشیمی اجرا می‌شود.

هشت طرح بهینه‌سازی مصرف گاز در دستور کار صنایع پتروشیمی قرار گرفت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حسن عباس‌زاده مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، امروز (سه‌شنبه، ۲۲ آبان) در نشست هم‌اندیشی با تشکل‌ها و انجمن‌های صنایع پایین‌دستی پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی هم‌اکنون در وضعی است که دیگر توسعه بالادست آن و اجرای مجتمع‌های مگاتنی مدنظر نیست و باید صنایع پایین‌دستی را توسعه داد، بنابراین تأمین خوراک پایین‌دست و اجرای طرح‌های حلقه‌های انتهایی صنعت پتروشیمی به‌منظور توسعه و جلوگیری از واردات محصولات مورد نیاز در دستور کار است.

وی همچنین گفت: برنامه‌های بسیار مناسبی برای رفع دغدغه صنایع پایین‌دستی در زمینه خوراک پلی‌پروپیلن، PET، ۲ AEH، پی‌وی‌سی برنامه‌ریزی شده که در حال پیگیری است. برای نمونه تا پایان امسال شاهد افزایش تولید پی‌وی‌سی در پتروشیمی آبادان خواهیم بود.

عباس‌زاده با اشاره به اینکه محدودیت اعمال خوراک گازی برای صنعت پتروشیمی تأثیری بر صنایع پایین‌دست ندارد و این محدودیت‌ها برای مجتمع‌های متانولی و اوره و آمونیاکی است، اعلام کرد: فقط ۹ درصد گاز تولیدی در کشور به این صنعت اختصاص می‌یابد که نصف آن نیز در واحد‌های یوتیلیتی مصرف و حدود ۴ درصد آن خوراک واحد‌های پتروشیمی می‌شود. از مجموع گاز شیرین تولیدی در کشور، ۴۶ درصد از سوی مصرف‌کنندگان خانگی، تجاری، صنایع و حدود ۳۰ درصد در نیروگاه‌ها که راندمان پایینی نیز دارند، مصرف می‌شود.

وی با تأکید بر ضرورت بهینه‌سازی مصرف انرژی افزود: هم‌اکنون نیز با افزایش مصرف گاز در کشور به دلیل ورود به فصل سرد، دریافت خوراک گازی پتروشیمی‌ها کاهش یافته است که این اقدام تأثیر بسیاری در ارزآوری کشور دارد.

عباس‌زاده با اعلام اینکه اجرای هشت طرح صرفه‌جویی مصرف گاز از سوی صنایع پتروشیمی در دستور کار است تا از محل گاز صرفه‌جویی شده، محدودیت‌های گازی بر تولید پتروشیمی‌ها مؤثر نشود، اظهار کرد: پتروشیمی زاگرس امسال اعلام کرده است که حدود دو هزار میلیارد تومان برای بهینه‌سازی سرمایه‌گذاری می‌کند که مذاکرات آن با معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت نیز انجام شده است و به‌زودی تفاهم‌نامه آن امضا می‌شود.

وی تمرکز بر بهینه‌سازی مصرف گاز در مرغداری‌های دو استان شمالی کشور از سوی پتروشیمی پردیس را از دیگر طرح‌های صرفه‌جویی در مصرف گاز اعلام کرد و ادامه داد: طرح بهینه‌سازی مصرف در گلخانه‌های استان گیلان و مازندران و تعویض بخاری‌های کم‌بازده نیز از دیگر طرح‌های در دست پیگیری است که از سوی پتروشیمی‌ها اجرا خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد: تا جایی که امکان دارد نباید پلیمر‌ها را به‌صورت خام صادر کرد و باید با تغییر شکل، ارزش افزوده بیشتری در صادرات آن ایجاد شود که این شرکت نیز از این موضوع حمایت می‌کند. باید واحد‌هایی در صنعت پلیمر ایجاد شود که امکان تغییر تولید گرید را داشته باشند و محصولات مورد نیاز تولید شود.

عباس‌زاده همچنین از اجرای طرح کلی آمایش سرزمین با تمرکز بر صنایع پایین‌دستی خبر داد و گفت: در این طرح ظرفیت و چالش‌های صنایع پایین‌دستی هر استان به‌صورت جداگانه شناسایی و بررسی می‌شود. اقدام‌های لازم برای اخذ پیمانکار این طرح در ماه آینده انجام می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زمین‌لرزه پیاپی وراوی شهرستان مهر را لرزاند
پیش بازی‌های روز دوم از هفته دهم لیگ برتر فوتبال
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
کاهش ۵۰ درصدی آب ورودی سد‌های خراسان شمالی 
آمادگی می‌تواند پایلوت طرح ملی حکمرانی داده و آموزش مدیران هوشمند باشد
مضرات نوشیدن آب سرد برای بدن
جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
خبرنگار صداوسیما جایگاه نخست رویداد رسانه‌ای «ن» را به‌دست آورد
امشب، آخرین مهلت ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۵
گلایه اهالی روستای طَورِه شوط از عدم تکمیل مدرسه
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (شانزدهم آبان ۱۴۰۴)
آغاز لیگ برتر بدمینتون مردان کشور با نمایش قدرت تیم‌های برتر
آغاز لیگ برتر بدمینتون بانوان کشور با گرامیداشت یاد زنده‌یاد صابر کاظمی
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)