بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ آیین آغازبهکار ششمین سرشماری عمومی کشاورزی استان بوشهر در دبستان شهید چمران روستای هلیله شهرستان بوشهر برگزار و زنگ این سرشماری نواخته شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر در این آیین در گفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت: سرشماری عمومی کشاورزی ۱۲ آبان همزمان با سراسر کشور در ۴۱ شهر و ۶۳۹ آبادی دارای دهوند در ۱۰ شهرستان استان بوشهر آغاز شد و ۴۵ روز ادامه دارد.
علی پورداوود افزود: یک سرشماری پیش از انقلاب و پنج سرشماری پس از انقلاب هر یک به فاصله ۱۰ سال برگزار شده و آخرین سرشماری کشاورزی در ایران در سال ۱۳۹۳ انجام شد؛ اکنون و پس از گذشت ۱۰ سال و برپایه قوانین مرکز آمار ایران این سرشماری انجام میشود.
او اضافه کرد: این سرشماری برای بهروز کردن آمار و اطلاعات بخش کشاورزی است و، چون امنیت غذایی بسیار مهم است و این آمار در برنامهریزی آن تأثیر دارد، امیدواریم همه واحدهای کشاورزی سرتاسر استان با آمارگیران همکاری کنند.
پورداوود آمار داد که در استان بوشهر ۹۰ درصد بهرهبرداران کشاورزی در مناطق روستایی هستند و این سرشماری با تمرکز بیشتر بر روستا انجام میشود که شامل بخشهای کشتوکار و برزگری، دامپروری، باغداری، زنبورداری و شیلات است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گفت: ۲۶۰ نفر در این سرشماری نقشآفرینی میکنند که ۷۲ نفر ازآنان مأموران آمارگیر هستند و در این ۴۵ روز برای آمار به خانههای جامعه هدف میروند.
او از مردم بهویژه بهرهبرداران کشاورزی خواست تا با آمارگیران همکاری داشته باشند؛ زیرا هر اندازه آمارها دقیق باشد برای آینده کشاورزی کشور مفیدتر است و برنامهریزی و تصمیمگیری بهتری در این بخش انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر هم در این آیین به خبرنگار صداوسیما گفت: سرشماری در دنیا زیربنای برنامهریزی یک کشور است و با امنیت غذایی و تأمین غذا ارتباط مستقیم دارد.
مرتضی بحرانی با بیان اینکه اگر آمار کامل و درست باشد، برنامهریزی بهتری در این بخش میشود، افزود: هرچند ممکن است کشاورزان و بهرهبرداران بخش کشاورزی بهدلیل برنامهریزیهای نامناسب دولتی، گاهی گلایههایی برای خدماتگیری دولتی داشته باشند، اما برای برنامهریزی بهتر باید آمار خوبی داشت و بههمین دلیل به آنان توصیه میکنیم که همکاری لازم را برای جمعآوری دادههای کشاورزی داشته باشند.