• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۶۹۴۶۱
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۶
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

افزایش ۳۱ درصدی صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان

رایزن بازرگانی ایران در افغانستان از افزایش ۳۱ درصدی صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان خبر داد.

افزایش ۳۱ درصدی صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کابل، حسین روستایی رایزن بازرگانی سفارت ایران در افغانستان از افزایش دویست و پنجاه و چهار میلیون دلاری صادارت غیر نفتی ایران به افغانستان در شش ماه اول سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد و افزود: میزان صادارت غیر نفتی ایران به افغانستان در شش ماهه اول سال هزار و چهارصد و سه به بیش از یک میلیارد و هفتاد میلیون دلار رسید که این میزان، افزایش سی ویک درصدی را در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته نشان می دهد.
وی تصریح کرد: ارزش صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان در شش ماهه اول سال جاری به میزان دویست و پنجاه و چهار میلیون دلار و در وزن نیز پانصد و پنجاه و نه هزار تن افزایش یافت که در مجموع ارزش صادارت غیر نفتی ایران به افغانسـتان در شش ماهه اول امسال به رقـم یک میلیارد و هفتاد میلیـون دلار و به لحـاظ وزنی نیز به دو میلیون و پانصد و بیست و سه هزار تن رسـید که این میزان، در مقایسه با دوره مشـابه سال گذشـته بیست و هشت درصـد در وزن افزایش یافته است.
روستایی افزود: روغن های سبک و فرآوردهای نفتی، گاز های نفتی، شمش آهن و فولاد، تخم مرغ و تخم خوراکی ماکیان، کف پوش های غیر مخملی باف، اوره، هیدروکربون های سبک و سنگین، سیمان، قوطی آلومینیومی، سیب زمینی، کفش، گوجه فرنگی، انواع کاشی و سرامیک، رب گوجه فرنگی، سیب درختـی، انـواع پلی اتیلن، شیرخشک، قیر نفت و تراکتورهای کشاورزی مهمترین اقلام صادارتی به افغانستان در دوره مورد بررسی بوده است.
رایزن بازرگانی ایران در افغانستان همچنین گفت: میزان واردات کشورمان از افغانستان نیز در شش ماهه اول سال جاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال، به رقم بیش از سی و سه میلیون دلار رسیده است که رشد صد و نود و دو درصدی در ارزش داشته است و به لحاظ وزنی نیز رشد پانصد و نود و هشت درصدی را شاهد بوده ایم.
وی تصریح کرد: محصول جو با نه میلیون و هفتصد هزار دلار افزایش، ذرت دامی با سه میلیون و هفتصد هزار دلار افزایش، محصولات از آهن یا فولاد غیر ممزوج به شکل طومار با هشت میلیون و چهارصد هزار دلار افزایش، سایر نباتات مورد استفاده در صنعت عطر سازی با هفتصد و بیست و دو هزار دلار افزایش، دانه آفتابگردان با صد و هفتاد هزار دلار افزایش، بادام زمینـی با چهار صد و نود هزار دلار افزایش، زردچوبه با سیصد و نود و سه هزار دلار افزایش از مهمترین اقلام موثر در افزایش واردات از افغانستان بوده اند.
به گفته رایزن بازرگانی ایران، جو، ذرت دامی، محصولات آهنی یا فولادی به شکل طومار، روغن جانشین کره کاکائو، سایر نباتات مورد استفاده در صنعت عطر سازی، دانه آفتابگردان، اسپند، بادام زمینی، سایر میوه های خشک، فلفل،‌ ماش سبز، تخم کنجد، زردچوبه، سایر حیوانات زنده از نوع گوسفند و انواع حبوبات از مهمترین اقلام وارداتی از افغانستان در دوره مورد بررسی می باشد.
براساس آمار رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران، در حال حاضر افغانستان پنجمین مقصد کالاهای صادراتی ایران می باشد.
متوسط ارزش گمرگی هر تن کالای صادراتی به افغانستان در شش ماهه اول امسال بیش از چهارصد و بیست وچهار دلار بوده که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ( چهارصد و پانزده دلار ) بیش از نه دلار در هر تن افزایش را نشان می دهد که حاکی از صادرات کالاهای با ارزش افـزوده بیشـتر به افغانسـتان در دوره مورد بررسی است.
به گفته روستایی، گسترش روابط اقتصادی و افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور، حاصل نگاه ویژه دولت ایران، به همسایگان بوده است که با افزایش رفت و آمد هیئت‌های رسمی و اقتصادی-تجاری میان استان های دو کشور، به ویژه تهران و کابل، برگزاری نمایشگاه اختصاصی توانمندی های صادراتی ایران در کابل، برگزاری سالن اختصاصی محصولات جمهوری اسلامی ایران همزمان با نمایشگاه ابوحنیفه و اعزام بیش از سی هئیت تجاری و نمایشگاهی از افغانستان به ایران در دو سال اخیر، تقویت شد. همچنین صادرات غیر نفتی کشورمان به افغانستان توانست بعد از وقفه ای که در اوایل تحولات سیاسی در کابل رخ داد، از ابتدای سال گذشته دوباره سیر سعودی به خود بگیرد.
با توجه به ظرفیت سنجی و پتانسیل های صادراتی کشورمان و همچنین شناخت خوب مردم و تجار افغانستان از کیفیت خوب و قیمت رقابتی محصولات و کالاهای ایرانی و اعتماد بوجود آمده، در کنار سلیقه های مصرفی مشابه و نیازهای بازار افغانستان(حتی در حوزه تامین ماشین آلات صنعتی و خطوط تولید، دارو و تجهیزات پزشکی و تجهیز بخش کشاورزی به شیوه های نوین) شرایط لازم برای افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور به پنج میلیارد دلار در بازه زمانی کوتاه مدت تا دو سال آینده فراهم است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش ورزشکار چهارمحال و بختیاری در مسابقات بوکس آزاد بین المللی
اولین کمیسیون مشترک کنسولی ایران و لهستان برگزار شد
پایان زمین‌خواری با سامانه هوشمند مدیریت زمین
حماسه حضور در زنجان
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
پلتفرم‌های دیجیتال ناجی امنیت غذایی
راهپیمایی ۱۳ آبان زنجانی ها در قاب تصویر
دارایی‌های فراموش شده دولت، امید‌های نیمه تمام
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه در لرستان در پی شهادت جانباز، مرادعلی صدیق
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
از چالش‌های صادرات تا حلقه مفقوده در سرنوشت ارز‌های صادراتی
طلب باران از ایزد منان
امضای میثاق‌نامه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و تولید انرژی برق در قم
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست
قریاد انزجار دانش آموزان از استکبار جهانی در مقابل لانه جاسوسی
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های ۶ شهرستان خوزستان در ۱۴ آبان
قم عزادار سالروز شهادت بانوی دوعالم
بارش استعداد و خلاقیت دانش‌آموزان گیلانی در جشنواره باران
خبر‌هایی از برنامه ریزی آیین پاسداشت هزاره مناره جامع سمنان
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در روستای قوپی باباعلی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)