• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۵۸۰۳۶
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
بین الملل » تحلیلی
برنامه توسعه سازمان ملل ؛

بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند

برنامه توسعه سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد بیش از یک میلیارد نفر در جهان که نیمی از آنها را کودکان تشکیل می‌دهند، از فقر «شدید» رنج می‌برند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما  ؛ خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه در گزارشی از نیویورک به قلم آنا فرناندز (Ana FERNÁNDEZ) نوشت: برنامه توسعه سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد بیش از یک میلیارد نفر در جهان که نیمی از آنها را کودکان تشکیل می‌دهند، از فقر «شدید» رنج می‌برند.
برنامه توسعه سازمان ملل متحد و مرکز تحقیقات ابتکاری آکسفورد درباره فقر و رشد انسان در گزارش سالانه خود به ویژه درباره میزان فقر که در کشور‌های در حال جنگ سه برابر بیشتر است، هشدار دادند. این گزارش در حالی این هشدار را می‌دهد که بعد از جنگ جهانی دوم هرگز به اندازه بحران‌های مسلحانه در سال ۲۰۲۳، بحران در جهان وجود نداشته است.
برنامه توسعه سازمان ملل و مرکز تحقیقات ابتکاری آکسفورد از سال ۲۰۱۰ شاخص جهانی فقر چند بعدی را محاسبه و داد‌های ۱۱۲ کشور را که در آنها شش میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر زندگی می‌کنند، بررسی می‌کنند.
این شاخص عواملی مانند نبود مسکن مناسب، نظام‌های بهداشتی، برق، سوخت برای پخت و پز، غذا و نظام تحصیلی را شامل می‌شود.
- «فقر چند بعدی» -
یانچون ژانگ، کارشناس ارشد آمار در برنامه توسعه سازمان ملل اعلام کرد «شاخص فقر ۲۰۲۴ (برای سال ۲۰۲۳) تصویری هشدار دهنده ترسیم می‌کند: یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون نفر از فقر چند بعدی رنج می‌برند که ۴۵۵ میلیون نفر از آنها در مناطق درگیر بحران زندگی می‌کنند. در کشور‌های درگیر جنگ میزان فقر سه برابر بیشتر از کشور‌های در حال صلح است».
این مقام سازمان ملل متحد در گفتگو با خبرگزاری فرانسه توضیح داد و در این کشور‌های درگیر بحران‌های مسلحانه «محرومیت‌هایی که مردم با آنها مواجه هستند، سه تا پنج برابر شدیدتر است» زیر «برای فقرا مبارزه برای نیاز‌های اولیه آنها بسیار سخت‌تر است».  

بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند


بر اساس شاخص فقر سازمان ملل، شاخص فقر در سال ۲۰۲۳ برای سال ۲۰۲۲ نیز یک میلیارد و یکصد میلیون نفر از شش میلیارد و یکصد میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۱۰ کشور را شامل می‌شد.
فقر شدید همچنان مناطق روستایی را بیشتر از نواحی شهری تحت تاثیر قرار می‌دهد و نزدیک به ۸۴ درصد از افراد فقیر در جهان در روستا‌ها زندگی می‌کنند.
فقیرترین افراد زیر ۱۸ سال، ۵۸۴ میلیون نفر کودکان و نوجوانان را شامل می‌دهد. نرخ فقر افراد خردسال در جهان ۲۷ و ۹ دهم درصد است در حالی که نرخ فقر افراد بزرگسال جهان ۱۳ و ۵ دهم درصد است.
اکثر قریب به اتفاق فقیرترین افراد (۸۳ و ۲ دهم درصد) در جنوب صحرای آفریقا و جنوب آسیا یعنی شبه قاره هند، پر جمعیت‌ترین منطقه جهان، زندگی می‌کنند.
-هند در راس قرار دارد-
پنج کشوری که جمعیت فقیرترین افراد در آنها بالاتر است، عبارتند از: هند با ۲۳۴ میلیون نفر (از جمعیت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفری)، پاکستان با ۹۳ میلیون نفر (از جمعیت ۲۳۶ میلیون نفری)، اتیوپی با ۸۶ میلیون نفر (از جمعیت ۱۲۳ میلیون نفری)، نیجریه با ۷۴ میلیون نفر (از جمعیت ۲۱۸ میلیون نفری) و جمهوری دموکراتیک کنگو با ۶۶ میلیون نفر (از جمعیت ۱۰۰ میلیون نفری).
به نظر سابینا آلکیره، مدیر مرکز تحقیقات ابتکاری آکسفورد «جنگ‌ها و بحران‌های خشونت آمیز نه تنها زخم‌های عمیق و ماندگاری در زندگی مردم به جا می‌گذارند بلکه مانع از کاهش فقر نیز می‌شوند».
او به خبرگزاری فرانسه گفت «این گزارش نشان می‌دهد ۴۰ درصد از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون نفر جمعیت فقیر در مناطق بحران زده زندگی می‌کنند (و) نرخ کلی فقر در مناطق جنگ زده سه برابر بیشتر از مناطق غیر بحرانی است (۳۴ و ۸ دهم درصد در برابر ۱۰ و ۹ دهم درصد).
سابینا آلکیره ضمن ترغیب جامعه جهانی (..) برای کاهش فقر به صفر با حمایت از صلح»، خاطر نشان کرد و «آنچه ما را دچار شک کرد شمار کسانی است که برای زندگی آبرومندانه و در عین حال با بیم از امنیت خود می‌مبارزه می‌کنند و جمعیت آنها بالغ بر ۴۵۵ میلیون نفر است».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت جهادی کاروان نذر خدمت در روستای نیسیان اردستان
تاکید بر عدالت اقلیمی و توجه به تغییرات اقلیمی
مسابقات پاراوزنه برداری غرب کشور به میزبانی کرمانشاه در حال برگزاری است
بدرقه شاعر شادوران (حامد ماکویی) تا آرامگاه ابدی اش
ارسال ۱۰ تانکر آب به مناطق کم برخوردار خراسان جنوبی
دومین گردهمایی فعالان نهج البلاغه در خوزستان
افزایش غلظت آلاینده‌ها در مناطق صنعتی
احداث تصفیه‌خانه فاضلاب بهارستان از اولویت‌های زیست‌محیطی منطقه است
صعود کاله مازندران به رده دوم لیگ برتر بسکتبال
دیدار وزرای ورزش ایران و عربستان در ریاض
از نوآوری تا تجارت؛ مسیر جهانی نانوی ایران
تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع کوچک در خوزستان
فراهم شدن دسترسی پایدار اهالی۶ روستای روانسر به آب آشامیدنی سالم
شاگردان مسعود حمیدی، در پی کسب سومین پیروزی متوالی
آشتی ذوب آهن با برد و توقف ملوان مقابل شمس آذر
تصمیم‌های فرمانداران می‌تواند در سطح ملی اثرگذار باشد
ضرورت توجه صنایع خوزستان به تولید ، مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه دریامحور
کشف ۲ تن آرد خارج از شبکه در ميام
تأکیداستاندارآذربایجان غربی بر مدیریت بهینه منابع آبی
موفقیت موزه ایرانی در ثبت رکورد گینس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)