• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۹۱۴۹۴
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۰
اقتصادی

صنعتی رنگارنگ با چالش‌های مختلف

صنعت رنگ و رزین، نقش بسزایی در تامین نیاز صنایع دیگر از جمله صنعت ساختمان، خودرو، صنایع دریایی، پتروشیمی، نفت و گاز دارد، اما این صنعت همچون صنایع دیگر با چالش‌هایی مواجه است که اگر برطرف شود می‌تواند هم نیاز داخل را تامین کند و هم به صادرات منجر شود.

***صنعتی رنگارنگ با چالش‌های مختلف
به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ بیش از هزار شرکت در حوزه رنگ و رزین فعال هستند که بخش عمده‌ای از محصولات این شرکت‌ها در صنایع مختلف به کار می‌رود.
 
به گفته معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت، شرکت‌های داخلی ۸۵ تا ۹۰ درصد از محصولات رنگ و رزین که پوشش‌ها و حلال‌ها را شامل می‌شود تامین و به بخش‌های مختلف صنایع، عرضه می‌کنند. 
 
آقای موسوی می‌گوید: ۱۰ تا ۱۵ درصد از مواد اولیه صنعت رنگ و رزین وارداتی است که تولید آن در داخل صرفه اقتصادی ندارد اگر تولید مواد اولیه مقرون به صرفه باشد شرکت‌های ایرانی به لحاظ فنی توانمند هستند که آن بخش را هم داخلی سازی کنند.
 
حسین طیب پور، تولیدکننده محصولات صنعت رنگ و رزین و پوشش‌های صنعتی درباره توانمندی شرکت‌های داخلی این صنعت می‌گوید: تولید محصول جایگزین سرب و معرفی آن به بازار مصرف، تحول عمیقی در حوزه سلامت و کیفیت است و امیدوارم همه صنعتگران در این مسیر حرکت کنند.
 
این تولیدکننده می‌افزاید: خوشبختانه در کشور گام‌های مهمی در صنعت رنگ‏‏‏‏، رزین و پوشش‌های صنعتی برداشته شده و محصولات بسیار خوبی از حیث کیفیت و پیچیدگی دانش فنی در این حوزه معرفی شده است.
 
رنگ‌های صنعتی تولید شده توسط تولیدکنندگان داخلی در حوزه صنایع مختلف مانند صنعت خودرو، پوشش‌های مخازن، لوله‌های انتقال نفت، گاز، پتروشیمی، پالایشگاه‌ها و سایر صنایع کاربرد دارد.
 
خوشبختانه با ورود دانش بنیان‌ها به صنعت رنگ و رزین، تولید محصولات جدید در شرکت‌های داخلی افزایش یافته است.
 
آقای طاهریان، تولیدکننده پوشش‌های تبدیلی بر پایه نانو می‌گوید: بیش از ۶۰ محصول در کشور تولید کرده ایم که حدود ۲۰۰ مجموعه از این محصول استفاده می‌کنند؛ این محصولات در لوازم خانگی، قطعات و بدنه خودرو و صنعت آلومینیوم کاربرد دارد.
 
وی که نخستین تولید کننده پوشش نانو زیرکونیوم در کشور است می‌افزاید: این محصول جایگزین پوشش‌های سنتی فسفاته شده که افزایش ظرفیت تولید، کاهش زمان مصرف، عدم رسوب در خطوط تولید از مزیت‌های این محصول است.
 
با توجه به توانمندی شرکت‌های داخلی در صنعت رنگ و رزین، این تولیدکنندگان با چالش‌های متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند.
 
حسینی مدیر تولید یکی از شرکت‌های تولیدکننده رنگ‌های صنعتی درباره این چالش‌ها می‌گوید: تامین انرژی و کمبود آب در فصل تابستان، زمانبر بودن دریافت مجوز‌های لازم برای تولید و تامین نیروی انسانی از جمله چالش‌های این صنعت است.
 
رنجبران مدیر فروش یک شرکت دیگر تولیدکننده رنگ و رزین هم درباره مشکلاتی که در تولید این محصولات با آن روبروهستند می‌گوید: قطع برق در فصل تابستان و رفع تعهد ارزی روند تولید را با چالش همراه کرده است. 
 
تامین انرژی مورد نیاز واحد‌های تولیدی این صنعت، صدور به موقع مجوز و برداشتن سقف تخصیص ارز می‌تواند کمک به سزایی در افزایش تولیدات صنعت رنگ، رزین و پوشش‌های صنعتی داشته باشد که علاوه بر تامین نیاز داخل، سهمی هم در صادرات این صنعت داشته باشیم.
 
سقف تخصیص ارز یکی از دغدغه‌های مهم تولیدکنندگان رنگ و رزین است، معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت در این باره می‌گوید: در حوزه تولید، ما سعی کردیم سقف‌ها را برای تولیدکننده داخلی برداریم.
 
آقای موسوی می‌افزاید: شرکت‌ها می‌توانند آمار و اطلاعات خود را مبنی بر اینکه تولید داشته اند به وزارت صمت منتقل کنند و ما موارد را در اولویت برای تخصیص ارز و برداشتن محددیت‌های سقف ارزی قرار می‌دهیم.
 
یکی از بستر‌های معرفی توانمندی‌ها و هم افزایی توان تولیدکننده‌ها؛ برگزاری نمایشگاه‌ها است. نمایشگاه‌ها هم فرصتی فراهم می‌کنند که تولیدکننده‌ها بدون واسطه با هم گفتگو کنند و از توانمندی‌های دیگر تولیدکننده‌ها مطلع شوند و هم زمینه‌ای فراهم می‌کنند تا مسئولان از نزدیک دغدغه‌های تولیدکنندگان را بشنوند و از مسائل و مشکلات سر راه تولید باخبر شوند.
 
گزارش مکتوب از: حبیبه علایی خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
استاد علی کریمی ، آواز ایرانی از زنجان به جهان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
در مسیر مدیریت شهری
شرق اصفهان در مسیر توسعه
تغییر سبک زندگی و دیابت
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش برف در دماوند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
فعالیت ۱۶۰ هزار خادم رضوی در کشور
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)